28. kolo
14.03.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Caen smolně prohrálo, nestačilo na Lille

Lille si po Lyonu dokázalo poradit i s týmem z opačného konce tabulky. Venku porazilo Caen 1:0. To zůstává předposlední a na nesestupové pásmo ztrácí již tři body.

Caen se ocitá v hluboké krizi, v Ligue 1 se naposledy radovalo z výhry 22. listopadu. Od té doby herně i výsledkově strádá a v tabulce se propadlo až na devatenáctou příčku. Porážka od Lille je navíc třetí v řadě. Červeno-bílí naopak navázali na dvě výhry proti Lyonu a v tabulce se posunuli již na páté místo. Přičemž od čtvrtého místa, zajišťujícího účast v Poháru UEFA, je dělí pouze horší skóre. Caen rozhodně v sobotním zápase nebylo horším týmem. Přesto nezískalo ani bod, když jeho hráči nedokázali překonat Gregoryho Malickiho. Rozhodující gól vstřelil Michel Bastos, který si připsal již svůj desátý gól v sezoně.

Caen vstoupilo do zápasu aktivněji. Již po několika minutách mohl skóre otevřít Toudic. ten si naběhl na centr Deroina, z voleje ale míč poslal pouze těsně vedle branky. Následně se už musel ukázat i brankář hostů Malicki, když vyrazil nebezpečnou střelu Khalfallaha. Poté si výraznější šanci vypracovali i hosté. Michel bastos se napřáhl z dvaceti metrů a pořádně protáhl domácího brankáře Planteho. Ke konci poločasu se musel domácí gólman činit znovu, i napodruhé ale dokázal Bastosovu sránu zneškodnit.

Druhý poločas začal stejně jako ten první - tlakem domácích. Deroin ale nedokázal z první zamířit mezi tři tyče a následně se neprosadil ani Eluchans. Po tlaku Caen se do šance dostal Cabaye. Ten již lobem překonal gólmana Planteho, jeho oblouček ale skončil nad brankou.

Lille se ale nakonec dočkalo, nutno říct nezaslouženého, vedení. Michel Bastos prošel statickou obranou domácích a stejně jako defenzivu Caen, překonal i gólmana Planteho. V 60. minutě tak poslal hosty do vedení 1:0. Caen se poté několikrát snažilo vyrovnat, nedokázalo si ale vytvořit žádnou jasnější příležitost. Osm minut před koncem se do šance dostal i odmlčený kanonýr Savidan. Jeho střela ale narazila na pravou nohu Malickiho a skóre tak zůstalo stejné.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele