28. kolo
15.03.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - AJ Auxerre 0:2

Překvapení kola se zrodilo v Lyonu, domácí Olympique nezvládl zápas proti Auxerre a odešel poražen 0:2. Hosté navíc v samotném závěru nedokázali proměnit pokutový kop.

Nedělní prohra Lyonu hraje nejvíc do karet druhému PSG, které svým zápasem proti Marseille uzavírá 28. kolo. Pokud Pařížané večer uspějí, budou to právě oni, kdo se po tomto víkendu dostane do čela Ligue 1.

Domácí tým začal utkání dobře, v první příležitosti se objevil Makoun, kterému míč na hlavu přesně posadil Juninho. Balón však o pár centimetrů přeletěl branku Auxerre. V dalším průběhu hry sice nebezpečně střílel Benzema, ale s jeho pokusem si gólman Sorin poradil. S ubíhajícím časem to však byli hosté, kteří díky aktivní hře začali přebírat otěže hry. "Trest" pro Lyon přišel ve 42. minutě, domácí obránci nedokázali odkopnout míč do bezpečí, ten se dostal až k Jelenovi, který propálil Llorise - 0:1.

Lyon mohl vyrovnat po hodině hry, ale dělovku Edersona dokázal gólman Auxerre zneškodnit. Stejně dobře si vedl i proti dalekonosné střele Juninha, kterou ztlumil ve svém náručí. S blížícím se koncem utkání se na kopačky domácího výběru začala lepit nervozita z možné porážky a Lyonští nedokázali vymyslet kloudnou akci. Bylo to právě Auxerre, které diktovalo tempo zápasu a bylo daleko nebezpečnějším týmem.

Naděje domácích na možnou vyrovnávací branku nevyhasla ani v 90. minutě, kdy v pokutovém území fauloval gólman Lloris Lejeuneho a kopala se penalta. Brankář Lyonu ale svou chybu napravil a střelu Hengbarta zlikvidoval. Nebylo mu to však nic platné, ve třetí minutě nastaveného času se Kahlenberg z třiceti metrů chytře pokoušel přelobovat Llorise a jeho záměr mu vyšel. Míč doplachtil až do domácí svatyně - 0:2. Dánský záložník tak potvrdil zasloužené vítězství Auxerre.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že by chyba lávky? nečekané

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele