28. kolo
14.03.2009 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Svěrkoš řídil výhru Sochaux nad Nancy

Sochaux po zaváhání v Le Havru opět najelo na vítěznou vlnu a na domácí půdě si poradilo s Nancy. Lví podíl na tom opět měl český útočník Václav Svěrkoš, který čtvrthodiny před koncem rozhodl utkání a připsal si již svou pátou trefu v sezoně.

Domácí mužstvo se díky zisku tří bodů posunulo již na sedmnáctou příčku, která zaručuje udržení v Ligue 1. Přesto se nad sestupovými vodami vznáší pouze o lepší skóre. Naopak Nancy pokračuje ve špatných výkonech, z posledních pěti zápasů vyválčil jediný bod a v tabulce klesl na patnácté místo.

Již po třinácti minutách hry poslal domácí do vedení mladý záložník Ryad Boudebouz. Nancy ale dokázalo těsně před poločasovou přestávkou vyrovnat zásluhou Youssoufa Hadjiho. Domácí měli v 76. minutě šanci zvrátit výsledek opět na svou stranu, Mevlut Erding ale neproměnil nařízenou penaltu. Naštěstí pro domácí se ale opět trefil Václav Svěrkoš, který dvanáct minut před koncem řádné hrací doby rozhodl o výhře Sochaux 2:1.

Nancy se do velké příležitosti dostalo již ve čtvrté minutě zápasu. Pravý bek Helder našel svým centrem Brisona. Jeho střelu ale dokázal se štěstím zlikvidovat gólman Richert. Sochaux přišlo se svou první akcí o deset minut později, vynaložilo s ní ale lépe než hosté. Mikari našel svým pasem Erdinga, ten hlavou prodloužil na Boudebouze a ten zpoza pokutového území propálil gólmana Bracigliana - 1:0.

Na druhé straně ale opět musel dávat pozor Richert, který si dokázal poradit s nebezpečnou střelou Berenguera. Hosté se nakonec vstřelené branky dočkali. Mezi střelce se zapsal Hadji. Ten využil špatného odkopu obránce Fatyho, ujal se míče a s pomocí teče dostal míč za bezmocného gólmana Richerta - dvě minuty před koncem tak bylo vyrovnáno na 1:1.

Sochaux si po přestávce vytvářelo místy veliký tlak, který vyvrcholil v 76. minutě nařízenou penaltou. O tu se postaral český útočník Václav Svěrkoš, jehož fauloval Andre Luiz. K pokutovému kopu se postavil Mevlut Erding, penaltu ale dobře nekopl a Braciglino si s ní poradil.

Erding ale vše napravil o dvě minut později. Poslal do pokutového území skvělý centr, který z první napálil Svěrkoš. Jeho krásná rána nedala Braciglianovi nejmenší šanci - 2:1. Sochaux mohlo následně zvýšit na 3:1, Tulsane ale z dvaceti metrů nastřelil pouze břevno, zatímco Erding těsně před koncem zápas trefil tyč.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Svěrkyyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

vasku ty ses nejlepsi musis se tam mit dobre . . . hodne stesti a zachran je!! a pak hura do premier league

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky další gol pěkně tleskám nemáte někdo odkaz na jeho gol?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele