Ligue 1 - preview 28. kola

14.03.2009, 09:20, aktualizováno 15.03.2009, 09:44
Previews
Paříž proti Marseille. Souboj o druhé místo tabulky, ale z pozice PSG také souboj na dálku s Lyonem o titul. Právě Lyon se představí v jednom z nedělních utkání. Na Stade Gerland hostí Auxerre. Posledním nedělním duelem je souboj Grenoblu se Saint Etienne...
Valenciennes FC - Le Havre AC  (sobota 19:00)
Le Havre stále věří v záchranu nejvyšší ligové soutěže. Nový impulz dodala přístavnímu týmu především výhra z minulého kola, když Le Havre dokázal porazit svého konkurenta v boji o udržení Sochaux.

Valenciennes se ale v posledních týdnech daří, což může dokumentovat skvělá desetizápasová série bez prohry a čtyři zápasy bez inkasovaného gólu. Na VA nedokázala vyzrát Marseille, Toulouse ani PSG. Všechny týmy braly pouze po bodu. Jeho sobotní soupeř, Le Havre, i přes propastný rozdíl 11 bodů stále věří v záchranu. Kouč Frederic Hantz byl spokojen s výkony v posledních zápasech a tento víkend očekává další dobrý výsledek.

"Valenciennes je na skvělé vlně. Mají plno sebevědomí, tvrdě na sobě pracují. Bude to jiný zápas než naše tři předchozí," shrnul kouč hostů. "Musíme se tomu přizpůsobit. Musíme několikrát zvítězit a naše sebedůvěra také poroste. To je to, co potřebujeme - proměňovat šance a vyhrávat. Pak už bude všechno snadné," dodal Hantz.

Domácí jsou i přes dobré výsledky z posledních týdnů stále těsně nad sestupovými vodami. Na osmnácté Caen mají náskok pouze tří bodů. Na vlastním stadionu patří ale mezi lepší týmy Ligue 1, když na svém stadionu dokázali z 13 zápasů vybojovat 22 bodů. Na vlastní půdě porazili například Lille, Nice či Monako.

Le Havre je stále beznadějně poslední. Na nesestupové příčky ztrácí 11 bodů a vidina udržení se mu pomalu vzdaluje. Z posledních deseti zápasů vyhrál pouze dvakrát, naposledy to však bylo v minulém kole. To si svěřenci Frederica Hantze poradili 2:1 se Sochaux. Venku ale Le Havre příliš neboduje. Z výhry se radoval pouze jednou, dělba bodů pak přišla třikrát.

Hostům se po nemoci vrací obránce Peter Franquart, čtyřiadvacetiletý hráč je v Le Havru na hostování z Lille. Do zápasu bude moci poodpykání trestu za karty zasáhnout i senegalský bek Massamba Lo Sambou. Domácím se po zranění vrací stoper Rudy Mater a útočník Jean-Claude Darcheville. Start záložníka Danice je kvůli nemoci nejistý.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.25 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Lille OSC  (sobota 19:00)
Nejenže Caen v poslední minutě prohrálo v důležitém souboji na půdě Grenoblu 1:2, ale nyní šanci na odpoutání se ze sestupového pásma nebude mít velkou. To by se totiž muselo vyhrát nad sedmým Lille, aktuálním katem sedminásobného mistra Francie Lyonu.

Hosté se díky minulé senzační, zato však zasloužené výhře nad Lyonem vrátili zpět do bojů o evropské poháry. Jejich sílu dokazuje i to, že Olympique dokázali porazit v krátkém sledu jak v lize, tak i v poháru, čímž mu zařídili i konec v této soutěži. "Bez ohledu na to, jaké výsledky máme my, a jaké Caen, v závislosti na dělení malých a velkých týmů, nás čeká hodně nepříjemné utkání," nic nepodceňuje obránce Franck Beria.

Caen je na tom opravdu bídně. Nováček ligy se ohromně trápí, z páté příčky ze začátku sezóny spadl až na současnou sedmnáctou pozici, ze které na šestnáctou nesestupovou ztrácí tři body. Na ligovou výhru čeká již dvanáct zápasů od 22. listopadu! "Musíme zůstat i přesto soustředění. Dvojitá výhra nad Lyonem neznamená, že v následujícím střetnutí nás čeká něco lehčího. A už vůbec ne, pokud soupeř bojuje o záchranu," říká Beria. Kvůli zranění kolene ovšem v Caen nenastoupí.

Vzájemný souboj nabízí jeden zajímavý milník. Když Caen doma přivítal Lille v rámci nejvyšší francouzské soutěže, z deseti zápasů prohrál jen jednou. A to před patnácti lety poprvé a naposledy. V týmu navíc domácí přivítají hned několik členů základní sestavy. Eluchans, Ben Khalfallah a Florentin, kteří vynechali minulý zápas s Grenoblem, jsou již zpět, stejně jako Sorbon, který už po zranění normálně trénuje.

LOSC postrádá kromě Berii také De Mela, který má taktéž problémy s kolenem, a Fraua, jenž laboruje zase s kotníkem. Tafforeauho trápí stehno a jeho start je nejistý.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.80 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Mans UC 72 - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Souboj měsíc v lize neporažených týmů se chystá na sobotní večer v Le Mans. Místní celek v něm přivítá remízového krále z Rennes. Hosté se totiž v letošním ročníku dělili o body už celkem třináctkrát.

Kolísavá forma z posledních týdnů "srazila" hosty až na šestou příčku tabulky, bodová ztráta na druhé PSG ale není nikterak hrozivá. Náskok šesti totiž bodů nemusí v nejvyšší francouzské soutěži znamenat vůbec nic. Hráči Le Mans prožili doslova tragický přelom roku, kdy ze sedmi zápasů prohráli hned šestkrát. V posledních kolech se jejich herní projev, možná i díky novému trenérovi Jeandupeuxovi, zlepšuje a mužstvu nyní patří jedenáctá příčka tabulky.

"Le Mans zasáhl na začátku roku výrazný pokles formy, ale nyní je mužstvo zase v dobré herní pohodě," řekl o sobotním soupeři trenér hostů Lacombe.

Do mužstva Rennes se vrací špílmachr Leroy, který se do zápasové nominace dostal po více než měsíční pauze zaviněné zraněním kolena. Ani jeden z týmů nehlásí žádná "rozsáhlá" zranění, a tak jediný hráč, který bude chybět, je domácí Louvion. Toho ze hry vyřadil poraněný kotník.

Hosty čeká v následujících dnech náročný program, kromě ligového zápasu také odehrají čtvrtfinálové utkání Francouzského poháru. Třetiligový Rodez po vyřazení pařížského Saint Germain narazí ve čtvrtfinále Coupe de France právě na Rennes. Utkání se bude hrát ve středu 18. března.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pele, Corchia, Geder, Cerdan, Camara, Gervinho, Coutadeur, Paulo, Thomas, Maiga, Helstad
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez, Fanni, Mangane, Hansson, Bocanegra, Danze, M'Bia, Cheyrou, Lemoine, Thomert, Briand
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.85 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - FC Lorient  (sobota 19:00)
Nantes již pět zápasů za sebou nevyhrálo a tabulkou se najednou propadlo na šestnáctou pozici. Domácí mají už jen tříbodový náskok na sestupové pásmo, takže uklidnění by mělo nastat pomocí výhry nad Lorientem. Ten ovšem taktéž dlouhou dobu tři body nezískal.

Konkrétně od 14. prosince, kdy porazil Le Havre. Od té doby ve většině z devíti utkání jen remizoval. Teď nastává to období, zda se Lorient do konce sezóny udrží v poklidném středu tabulky, nebo jestli se o záchranu bude ještě bít. Náskok na sestupové pásmo činí nyní pět bodů. "Nejdůležitější je teď získat tři body. Opravdu! Výsledek totiž bude mít vliv na další tři zápasy," řekl útočník Marama Vahirua.

A ty jsou pro Lorient obzvláště důležité. Pak se totiž střetne se St. Étienne a Grenoblem, dvěma žhavými kandidáty na sestup, kteří mají téměř totožný počet bodů. "V minulém zápase s Paříží jsme chtěli moc. Ale stále jsme nenašli tu optimální defenzivní ani ofenzivní taktiku," připomněl předchozí domácí prohru 0:1 s druhým celkem tabulky. Pro Vahiruu bude mít utkání s Nantes zvláštní náboj. Celkem tam odehrál 111 utkání a připsal si 28 gólů.

I Vahiruův bývalý klub má starosti se záchranou. Každá maličkost může rozhodnout, mezi devatenáctým Sochaux a devátým Grenoblem je rozdíl pouhých šest bodů. "Jsme si vědomi toho, v jaké situaci se nacházíme. Nesmíme prostě čekat na nějaké poslední zápasy, které nás spasí," ví dobře trenér Elie Baup. "Teď se budeme muset rvát, potit a bojovat."

Hosté v sezóně několikrát prokázali, že ve Francii patří k těm z nejnepříjemnějších. Jenže na jaře se jim tolik nedaří, i když skrytý potenciál rozhodně doteď v sobě mají. Poslední tři prohry zaznamenali s týmy ze špičky ligy. PSG, Bordeaux ani Rennes nebyly nad jejich síly. Nantes se po příchodu kouče Baupa o hodně zlepšilo. Ale stále předvádí nevyrovnané výkony. "S hráči jsem v kontaktu každý den. Žádný si nepřipouští, že bychom měli sestoupit," prohlásil.

Domácí mají radost rozhodně z návratů Bekamengy, Capoueho a Marevala. Nejistý start je pouze u Bagayoka, jenž nemá zcela v pořádku kotník. I Lorient přivítá v týmu zpět dva hráče. Kevin Gameiro už poraněné stehno vyléčil a taktéž Amalfitano může nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.95 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Toulouse nadále stoupá tabulkou. Nyní jsou fialoví již na čtvrtém místě, od třetí Marseille je dělí pouze skóre. Hráči ale o Lize mistrů nepřemýšlí; nejdříve se chtějí vypořádat s Monakem.

Toulouse v minulém kole hostilo souseda v tabulce, donedávna největšího pronásledovatele Lyonu, Bordeaux. Domácí byli navzdory očekávání lepším týmem a nakonec si zaslouženě připsali tři body za výhru 3:0. Díky dalším získaným bodům Toulouse poskočilo na čtvrtou příčku, navíc prodloužilo svou sérii bez prohry již na dvanáct zápasů.

Hostům tak k vysněné kvalifikaci do Ligy mistrů schází pouze lepší skóre. Na tom se vstřelenými brankami nejvíce podílí Andre-Pierre Gignac. Ten v letošní sezoně zatížil konta soupeřů již šestnáctkrát. Na otázku, zda se se svými hráči baví o možném postupu do Ligy mistrů odpověděl kouč hostů jasně. "Pokud mám být upřímný, tak ne. Vážně ne."

"Víme, že máme momentálně dobrou formu a doufáme, že jen tak neskončí. Nevidíme v tom ale nic tak úžasného. Víme, že musíme nadále tvrdě pracovat. Nesmíme se spoléhat na individuality, všichni musí hrát pro tým," prohlásil záložník Pantxi Sirieix.

Monako je sice pouze tři místa od umístění v první desítce, nadále však musí bojovat o udržení. Z třináctého místa totiž má na sestupující Caen náskok pouhých čtyř bodů. V posledních zápasech se navíc červeno-bílím příliš nedaří. Z posledních pěti zápasů nevyhráli ani jednou a získali pouze tři body.

Domácí se navíc budou muset opět obejít bez mnoha zraněných hráčů. Mimo je náhradní gólman Flavio Roma; záložník Alexandre Licata bude kvůli operaci chybět další dva měsíce, kvůli stejnému problému si nezahraje ani mladý záložník Kevin Diaz. Další kvarteto hráčů je pak suspendováno, mezi nimi je talentovaný středopolař Djemel Bakar, obránce Vincent Muratori, třígólový střelec Juan Pablo Pino a konžský bek Cedric Mongongu. Po zranění se pak vrací defenzivní hráč Adriano. Otazníky se vznášejí i nad startem Camela Meriema a Patricka Mullera; oba hráči nedávno doléčili zranění. Zatímco domácím bude chybět hned několik hráčů, hosté přijedou pouze bez útočníka Fodého Mansarého.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.95 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Sochaux - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Velmi důležitý zápas čeká na Svěrkošovo Sochaux. Domácí fotbalisté jsou totiž na předposledním místě tabulky, a pokud by v sobotním utkání zvítězili, pravděpodobně by se dostali mimo sestupové příčky. Nancy totiž neprožívá příliš úspěšnou sezónu. Tým, který v minulé sezóně skončil na čtvrtém místě, se letos krčí až na 14. příčce tabulky.

Hostům bude chybět středopolař Malonga, který se po dlouhé absenci zaviněné zraněním stehna chtěl právě v utkání proti Sochaux vrátil na ligové trávníky, ale v tréninku v průběhu týdne se opět zranil. Malonga tak bude zase minimálně měsíc bez fotbalu. "Do tréninkového zatížení jsem se měl dostávat kousek po kousku, ale můj návrat jsem asi příliš uspěchal. Tato zkušenost mi ale dala lekci, ze které se chci poučit. Snažím se na své zranění nemyslet, ale to příliš nejde, protože náš tým v Ligue 1 ještě nemá nic jisté a já bych mu rád pomohl k těm nejvyšším příčkám," hovořil o svém zranění Malonga.

Nancy se pohybuje jen tři body nad sestupovým pásmem a z posledních čtyř zápasů si na své konto připsalo hned tři porážky. Je ale třeba dodat, že hrálo s velmi těžkými soupeři - proti Nice, Lyonu a PSG. Týmu do karet příliš nehraje ani velká marodka. Do zápasu nebudou připraveni kromě Malongy také Chretien, Dia, Sami, Gaudu a Luiz.

Sochaux zažilo velké zklamání minulý týden v Le Havre, kde sice vedlo, ale nakonec odešlo poraženo 2:1. V boji o záchranu tak byla porážka na půdě nejhoršího celku Ligue 1 velmi tvrdým direktem, který může domácím fotbalistům zkomplikovat cestu za záchranou v nejvyšší francouzské soutěži.

Domácím budou chybět zranění Privat a Afolabi, nad startem Isabeye, kterého trápí poraněné stehno, visí otazník.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richard, Pichot, Perquis, Faty, Mikari, Boudebouz, Pitau, Carlao, Dalmat, Svěrkoš, Erding
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano, Helder, Ouaddou,Macaluso, Brison, Berenguer, Luiz, N'Guemo, Hadji, Gavanon, Feret
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.60 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Girondins Bordeaux - OGC Nice  (sobota 21:00)
Velké problémy zastihly fotbalisty Bordeaux před sobotním zápasem proti Nice. Jejich nejlepší střelec Fernando Cavenaghi, který v letošní sezóně vstřelil už 13 branek a je třetím nejlepším střelce soutěže, je zraněný. Argentinský útočník si poranil kolenní vazy a mimo hru může být až osm týdnů.

Kromě toho Bordeaux nyní nezažívá "nejlepší časy". Kromě nedávného vyřazení z Poháru UEFA tureckým Galatasarayem se mužstvu ani nedaří v domácí soutěži. Z posledních pěti ligových zápasů dokázali svěřenci kouče Blanca získat pouhých pět bodů a klesli na 5. místo tabulky. Minulý týden si Bordeaux na své konto připsalo vysokou porážku v Toulouse, kde prohrálo 3:0. "Porážka v Toulouse nás velmi zranila. Na ten nepovedený zápas ale musíme co nejdříve zapomenout a všem ukázat, že fotbal hrát umíme," nechal se slyšet domácí Traore.

Nice se nachází se ziskem 40 bodů na osmém místě tabulky, ale na sedmé Lille už ztrácí hosté šest bodů a dá se tedy předpokládat, že se Nice v dalším průběhu soutěže na lepší pozice již nedostane a sezónu ukončí v klidném středu tabulky.

Kromě Cavenaghiho do hry nezasáhnou ani domácí Diawara (problémy se zády) a Tremoulinas (zranění kolena). Hosté postrádají pouze Diakiteho, kterého vyřadilo taktéž poraněné koleno.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé, Chalmé, Planus, Henrique, Jurietti, Traore, Diarra, Wendel, Gourcuff, Chamakh, Bellion
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina, Hognon, Apam, Kante, Rool, Faé, Hellebuyck, Echouafni, Bamogo, Traoré, Remy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.25 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Grenoble Foot 38 - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Bez několika zraněných hráčů odcestuje St. Etienne ke svému utkání na hřiště Grenoblu. Pro hosty to je velmi důležitý zápas a případné vítězství by vytáhlo St. Etienne mimo sestupové příčky. Někteří soupeři v bojích o záchranu totiž v sobotních utkáních klopýtli a jsou to pouze hráči St. Etienne, kteří mají před nedělním střetnutím "osud" ve svých rukách a je jen na nich, jak s ním naloží.

Velmi citelnou ztrátou pro hosty bude záložník Blaise Matuidi, který si v utkání Poháru UEFA poranil stehenní sval a týmu bude chybět nejméně měsíc. Do zápasu také nezasáhnou Dabo (kotník), Varrault (stehno), Dernis (problémy s přitahovačem) a Payet (koleno). Do utkání tak nejspíše naskočí hráči, kteří nehráli ve středu proti Brémám. St. Etienne své utkání na německé půdě sice prohrálo 1:0, ale "mírná" porážka jim dává do odvety nemalou šanci na úspěch. I když se totiž týmu v Ligue 1 příliš nedaří a bojuje o záchranu, v pohárové Evropě zatím bez problémů postoupil už do osmifinále Poháru UEFA.

Trenér hostů chce navíc domácím oplatit porážku z října loňského roku, kdy hráči Grenoblu dokázali "vyloupit" St. Etienne a domů si odvezli tři body za vítězství 2:0. "Moc dobře si vzpomínám na naše minulé vzájemné střetnutí. V nedělním utkání proto musíme vyhrát a "pomstít" prohru z podzimu roku 2008," řekl kouč St. Etienne Perrin.

Domácí se pohybují v "klidném" středu tabulky, na svém kontě mají šňůru pěti ligových zápasů bez porážky. Kromě Feghouliho, který doléčuje zraněné koleno, by mělo být mužstvo Grenoblu kompletní.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbée, Vitakic, Paillot, Cesar, Robin, Courtois, Batlles, Romao, Grandin, Moreira, Akrour
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot, Dabo, Tavlaridis, Benalouane, Sauget, Mirallas, Machado, Hautcoeur, Dernis, Ilan, Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - AJ Auxerre  (neděle 17:00)
Boj o titul je ve Francii o něco dramatičtější než obvykle. Sedminásobný mistr z Lyonu totiž hned několikrát zaváhal. V neděli se utká s Auxerre, které stále bojuje o záchranu.

Po porážce s Barcelonou ale přišla do kempu lyonských dobrá zpráva. Nejlepší hráč a střelec klubu v této sezoně, Karim Benzema, se rozhodl, že v týmu zůstane i přes letní přestupové období. Nic by na tom nezměnil ani neúspěšný boj o ligový triumf. "Máme mladý tým, který se může jen zlepšovat. Karim si vybral chytře a ukázal cestu svým vrstevníkům," řekl trenér Puel.

Pro toho je to snad jediná pozitivní zpráva z tohoto týdne. V minulém kole totiž Lyon venku nestačil na Lille a jeho náskok na čele tabulky se scvrkl na jediný bod. Následně v Lize mistrů prohrál se španělskou Barcelonou a skončil v osmifinále.

Lyon z posledních pěti zápasů ani jednou nevyhrál; dvakrát remizoval. V nedělním utkání bude bojovat především o prolomení černé série tří porážek v řadě. Nejdříve v poháru nestačil na Lille, následně stejnému týmu podlehl i v lize. Následovala potupná porážka 5:2 od katalánského velkoklubu. Po vypadnutí z Ligy mistrů i z poháru tak svěřenci Clauda Puela bojují pouze o domácí titul. Kouč domácích ale věří, že jeho tým nevyjde letos naprázdno. "Nad tím opravdu nepřemýšlíme. Od začátku sezony pro nás byla liga stěžejní a my stále věříme, že titul na konci sezony obhájíme," prohlásil sebevědomě kouč.

Lyon na svém hřišti není tak dominantní, jako byl v minulých letech. Na Stade de Gerland sice ještě neprohrál, celkem zde ale ztratil již dvanáct bodů a obdržel deset gólů. Zatímco Lyon bojuje o titul, dvanácté Auxerre se stále bije o udržení v Ligue 1. Přestože je pět míst nad sestupovými vodami, na osmnácté Caen má náskok pouhých čtyř bodů.

Ze svých posledních dvou zápasů navíc urvalo pouze bod - za remízu s Toulouse. Před týdnem pak nestačilo na Rennes. Jednalo se ale o první porážku po necelých dvou měsících. Kouč Jean Fernandez se bude moci spolehnout na uzdraveného keňského útočníka Dennisa Oliecha, který letos vstřelil dvě branky, a na obránce Jeana-Pascala Mignota. Chybět bude naopak střelec tří ligových branek Julien Quercia a nemocný obránce Robert Popov. Domácí trenér možná bude některé hráče po utkání s Barcelonou šetřit, žádné vážné změny ale v sestavě pravděpodobně nenastanou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Zápas dvou tradičních klubů Francie může leccos vypovědět. Pokud se domácímu PSG podaří zvítězit, odskočí soupeři z druhé pozice a bude to už zřejmě boj jen mezi ním a vedoucím Lyonem, kdo získá ligový titul. Marseille by pak s ostatními celky bojovala o třetí příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů, protože na Pařížany by ztrácela již šest bodů.

Právě PSG s Marseille jsou hlavními kandidáty na sesazení Lyonu z ligového trůnu po sedmi letech. Především pak klub z hlavního města předvádí letos oproti loňské sezóně skvělé výkony. "Tenhle zápas je nesmírně důležitý pro naši budoucnost. Bylo by skvělé odskočit Marseille na rozdíl šesti bodů," přál by si bek Sylvain Armand.

Na to, že loni Le Guenovo mužstvo bojovalo o záchranu a nyní o titul, udělalo určitě velký krok směrem kupředu. V Poháru UEFA je nyní v osmifinále, kde ve čtvrtek remizovalo v prvním zápase s Bragou. Ovšem nehrálo v nejsilnější možné sestavě právě kvůli Ligue 1. "I když Paříž nehraje vždy nejlépe, může vyhrát," varuje záložník Marseille Boudewijn Zenden.

V lize se domácí díky minulé sobotní výhře nad nepříjemným Lorientem vrátili zpět do bojů o titul, protože Lyon prohrál v Lille. "Skvělé výsledky jim dodávají na jistotě," říkal Zenden. Jeho Marseille naopak v minulém kole doma pouze remizovala s Valenciennes. Chuť si ale spravila v Poháru UEFA výhrou nad 2:1 Ajaxem. "Musíme si dát pozor na Hoaraua. Je to střelec, který toho už hodně nastřílel," pochválil Zenden autora letošních patnácti ligových tref.

Hoaraua a Giulyho už Le Guen nasadí do základní sestavy poté, co nehráli celý zápas s Bragou. I brankář Landreau se objeví v základní jedenáctce. Nejistý start je u stopera Sakha, kterého trápí kotník, a suspendovaný Sessegnon nenastoupí určitě. Trenér hostů Eric Gerets ztratil na dva měsíce Bonnarta, jenž si poranil přitahovač. Nahradit by ho měl Mears. Potrestaný je stále Karim Ziani, ale Koné, Niang i Cana můžou konečně po zraněních nastoupit.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Ceara, Camara, Sakho, Armand - Giuly, Makelele, Clément, Rothen - Luyindula, Hoarau
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Zubar, Civelli, Hilton, Taiwo - Cana - Valbuena, Ben Arfa, Cheyrou - Koné, Niang
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon27158436:1953
2.Paris Saint-Germain27164739:2552
3.Olympique Marseille271310440:2549
4.Toulouse FC271310431:1749
5.Girondins Bordeaux27138642:2847
6.Stade Rennes271113330:1746
7.Lille OSC271210538:2846
8.OGC Nice27117930:2740
9.Grenoble Foot 3827711917:2432
10.FC Lorient277101030:3131
11.Le Mans UC 7227871231:3731
12.AJ Auxerre27871221:2731
13.AS Monaco27791130:3330
14.AS Nancy-Lorraine27791126:3530
15.Valenciennes FC276111023:2729
16.FC Nantes27781225:3729
17.AS Saint-Étienne27851426:3929
18.SM Caen275111130:3526
19.FC Sochaux275111128:3526
20.Le Havre AC27531921:4818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zdravím Ugljana... Potřebuju dnes analýzu, hodlám vsadit dost

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj, analýzy jsou napsány, ale přednost na vydávání článků mají preview, takže buď musíš počkat nebo se zeptej, poradím. Dělal jsem to do 1 hodiny ráno, snad zodpovědně...

Reagovat
sosna

FC Sochaux Go Go Go

Reagovat
onze

ALLEZ PSG Zajtra to urcite nebude jednoduche, ale ideme do nich,musime vyhrat ! PSG ! ! !

Reagovat
didosh

Marseille dnes škubne PSG o tom jsem přesvědčený a titul bude zas po delší době Olympique M..

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle se mi zdá jako dost úlet

Reagovat
didosh

Zdravím experta na Franc.ligu!!!!Myslíž že Marseille na to nemá kádr nebo proč ji nevěříž

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si analýzu níže, nemají kádr pohromadě a pro PSG bude priorita Liga mistrů, marseille je o dost slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Osobě si myslím, že PSG mají přeci jen víc zkušených hráčů, kteří tyhle zápasy zvládají. Jsem zvědavý jak se bude dařit Brandaovi a Ben Arfovi. Hlavně na druhého jmenovaného je radost pohledět. Výborný fotbalista. Myslím, že PSG ale zápas zvládnou.

Reagovat
smazaný uživatel

no však to píšu!

Reagovat
didosh

Ne ne chlapy Marseille neprohraje...

Reagovat
božský John

Počkej,jak nemáme pohromadě kádr? Dyť je zraněnej akorát Bonnart,kterýho s přehledem nahradí Rodriguez(třeba)..Mears taky není špatnej...když nedostanem gól,tak vyhrajem, o tom jsem přesvědčenej,protože gól stopro dáme...

Reagovat
božský John

Zianiho nepočítám..na jeho postu může hrát Ben Arfa,Valbuena,svym způsobem i Kone..navíc ve čtvrtek taky nehrál a šlo to...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zianiho bych rozhodně počítal...

Reagovat
božský John

Beru podle zápasu s Ajaxem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako velký fanda OM si to určitě taky přeji, ale skutečnost vidím jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Marselille vyhraje isto OL remizuje Bordeaux remizuje

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux už hrálo...

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PSG , po skončení Internazionale - Fiorentina ladím okamžitě aspoň poslední půl hodinu na Parc des Princes

Reagovat
smazaný uživatel

Mám na dnes večer velmi zajímavý zápas.

100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

www.az.co.cz/forum/nabidka-vt2097.ht-ml

( aby se vám stránka zobrazila, tak si v adrese ve slově html smažte tu pomlčku, tak aby písmena html byla pohromadě)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele