Ligue 1 - souhrn 28. kola

03.03.2017, 22:40, aktualizováno 05.03.2017, 22:55
Komentáře a souhrny
Monaco rozstřílelo Nantes a upevnilo si vedoucí příčku. Lorient vysoko podlehl Marseille. Paris Saint-Germain se proti Nancy natrápilo a nakonec potřebovalo k výhře penaltu, nejtěsnějším rozdílem uspělo i Nice. Lyon na hřišti Bordeaux dlouho tahal za kratší konec provazu, nakonec ale aspoň vyrovnal. Lille taky horko těžko zachraňovalo bod. Angers přestřílelo Caen, v Métách, Montpellieru i Bastii se zrodily remízy...

AS Monaco - FC Nantes 4:0

05.03.2017 21:00

Góly: 4. Kylian Mbappé, 43. Valère Germain, 45+1. Kylian Mbappé, 59. Fabinho (pen.)

Monaco zvládlo duel s Nantes a nadále udržuje tříbodový náskok před dvojicí pronásledovatelů, tedy celky PSG a OGC Nice. Les Canaris naopak klesli na dvanácté místo.

Knížecí klub zatím v této sezoně vévodí střeleckým statistikám. Žádný jiný tým v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig nenastřílel více branek. Takže nebude překvapením, že na domácím Stade Louis II šli svěřenci portugalského trenéra Leonarda Jardima proti Nantes do vedení už po čtyřech minutách hry.

Bernardo Silva se nadechnul k velkému sólu, které zakončil střelou na bránu. Jenže ta byla cestou hned dvakrát smloně zblokována, takže mohl na hranici malého čtverce stojící Kylian Mbappé z voleje skórovat - 1:0. Svěřenci rovněž portugalského kouče Sergia Conceicaa se chtěli prezentovat ofenzivním fotbalem, ale Monaco jim prostě nedalo příležitost.

Místo toho šlo těsně před závěrem první půle do dvoubrankového náskoku. Hráči v tradičně žlutých dresech bohužel neodvrátili rohový kop, třebaže už to vypadalo jako jasná věc, takže se najednou před Maximem Dupém objevili hned tři "Monačané". Balon si nakonec našel Valére Germain a bylo to 2:0.

Jenže to v úvodním dějství nebylo všechno, protože třetí trefu si na první minutu nastavení schoval Kylian Mbappé, když trknul za Dupého záda bezchybný centr z kopačky Bernarda Silvy - 3:0. Poslední gól zápasu přišel na pořad večera v 59. minutě. Thomas Lemar byl ve vápně faulován Koffim Djidjim. K nařízené penaltě si stoupnul Fabinho a svůj pátý pokutový kop v sezoně bezpečně proměnil - 4:0.

Conceicao nebyl spokojen s představením Emiliana Saly a Felipeho Parda, takže místo nich poslal na trávník Yacine Bammoua a Julese Ilokiho. Právě tihle dva se v 63. minutě mohli postarat o snížení, kdyby ovšem druhý jmenovaný neposlal Danijelu Subašićovi jen spíše takový nesmělý pozdrav. V závěru neproměnil svou šanci Thomas Lemar. Ale to jeho spoluhráčům, mezi nimiž tentokrát chyběl Radamel Falcao, určitě nevadilo.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC 1:1

05.03.2017 17:00

Góly: 30. Christopher Jullien - 80. Yassine Benzia

Duel mezi Toulouse FC a Lille OSC vítěze nepoznal. Pro oba celky platí, že tento výsledek vlastně vůbec nic neřeší.

O první střelu zápasu se ve 25. minutě postaral Portugalec Xeka (vlastním jménem Miguel Ángelo da Silva Rocha), jenž gól padl o pět minutek později na druhé, z hlediska příznivců TFC správné straně hřiště. Yann Bodiger svým centrem od rohového praporku naprosto zmátl obranu LOSC, takže Christopher Jullien mohl vcelku pohodlně z blízka hlavou skórovat - 1:0.

Jullien by přidal ve 40. minutě i druhý gól, nebýt famózního zákroku Vincenta Enyeamy, jenž o nějakých 180 sekund později sledoval, kterak volej Andyho Delorta míří těsně nad jeho branku. První poločas tedy vyšel lépe pro svěřence Pascala Dupraze. Jenže ve druhé pětačtyřicetiminutovce se ještě měly udát dvě opravdu hodně podstatné věci.

Domácí brankář Alban Lafont se po změně stran rozhodně nenudil. Postupně vyzrál na dalekonosnou střelu čerstvě vystřídavšího Ronyho Lopese, pak rozesmutnil hrdinu finále loňského EURA, Portugalce Édera, a do třetice famózně vychytal blízko stojícího Érika Bauthéaca. Hosté si už dost možná přestávali věřit.

Jenže pak najednou udeřil Yassine Benzia. Centr do vápna vyboxoval Lafont pouze k Nicolasi De Prévillovi, který chtěl okamžitě cílit mezi tři tyče. Osmnáctiletý brankář jeho pokus znovu vyrazil před sebe, kde s obrovským štěstím dorážel do sítě právě dvaadvacetiletý čerstvý reprezentant Alžírska - 1:1. To ale nebylo všechno.

V závěrečené desetiminutovce ve vápně fauloval Adama Soumaoro domácího kapitána Martina Braithwaitea. Ten se sám ujal exekuce a podle onoho nepsaného zákona, kdy by faulovaný neměl zahrávat penaltu, ztroskotal na skvělém Enyeamovi. Dokonce dvakrát, jelikož nigerijský čaroděj zlikvidoval i následnou dorážku. Pro Toulouse šlo na Stadium Municipal o teprve druhou remízu z posledních dvaceti střetnutí!

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Marseille 1:4

05.03.2017 15:00

Góly: 73. Benjamin Moukandjo - 6. Rolando, 19. Dimitri Payet, 53. Florian Thauvin, 56. Morgan Sanson

S osudem Lorientu, stejně jako s osudem jeho kouče Bernarda Casoniho, to začíná být po další krutější porážce hodně nahnuté. V Marseille oproti tomu mohou stále doufat v evropské poháry.

Les Merlus nejčastěji ze všech celků v Ligue 1 inkasovali v úvodní dvacetiminutovce. A že se pak obtížně vracejí do utkání, se potvrdilo i na domácím Stade du Moustoir. Už v 6. minutě zahrával Florian Thauvin z pravé strany rohový kop, po kterém balon na chviličku poskočil před brankovou čárou, dokud jej za ní hlavou nedopravil Rolando - 0:1.

V 19. minutě Thauvin opět stál u rohového praporku. Tentokrát cenroval na bližší tyč, kde balon zpracoval Dimitri Payet, načež zkusil oblouček zády k brance. Benjamin Lecomte se po míči natahoval, co to šlo. Jenomže druhému gólu ve své svatyni prostě zabránit nedokázal - 0:2. A příležitosti dále pokračovaly.

Tedy zvláště na straně OM, které přitom vyhrálo pouze tři z posledních dvaceti venkovních utkání. Ve 29. minutě mohl po nešikovné zpětné přihrávce od Zarga Tourého přidat třetí trefu Morgan Sanson. Lecomte byl ovšem v tomto případě mimořádně pozorný. Následně se snažili o korekci stavu Benjamin Jeannot a Majeed Waris, nicméně Yohann Pelé jejich úmysly přečetl.

V 51. minutě napálil Sanson břevno, ale přesto to pro OM byla úspěšná desetiminutovka. Hned poté totiž jednoduchou narážečkou dokonale přelstili obranu Thauvin s Cabellou a první jmenovaný následně obešel Mathieua Peybernese, aby mohl zacílit přesně na vzdálenější tyč - 0:3. A co se stalo tři minuty poté?

Inu, tři minuty poté utíkal s balonem po pravé straně znovu Thauvin (znovu po spolupráci s Cabellou), načež poslal centr na zadní tyč, kde číhala posila z Montpellieru Morgan Sanson a vcelku pohodlně levačkou zvýšila svým prvním gólem v novém působišti na 0:4. V tu chvíli se nabízely už jenom dvě otázky: Kolik branek ještě OM nebohému soupeři přidá? Nebo dokáže Lorient alespoň zaznamenat čestný úspěch?

Nakonec platilo to druhé. Už deset minut po čtvrtém gólu mohl snížit Waris, ale Rolando jeho příležitost uklidil z brankové čáry. V 73. minutě se zrazili dva hráči Marseille, čehož Les Merlus využili k rychlému kontru, který zakončil Waris centrem do vápna a Benjamina Moukandja, který čistě odstavil spoluhráče z kamerunské reprezentace Henriho Bedima a hlavou vstítil svou osmou branku v sezoně - 1:4.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - EA Guingamp 1:1

04.03.2017 20:00

Góly: 50. Steve Mounié - 85. Jimmy Briand

Utkání mezi Montpellierem a Guingampem skončilo smírně 1:1. Po mizivém prvním poločase přišel na scénu o poznání záživnější druhý poločas a v něm krásné branky domácího Mouniého, respektive hostujícího Brianda.

Utkání příliš fotbalové krásy nepobralo. První poločas nejen, že nenabídl žádnou branku, ale k vidění nebyla ani žádná větší příležitost. S jistou nadsázkou můžeme říci, že nejlepším okamžikem poločasu bylo jeho ukončení v podání sudího Brianda.

Po přestávce se obraz hry přeci jenom změnil k lepšímu. Zejména domácí měli několik zajímavých příležitostí. Nejprve Sességnon střílel těsně vedle a o chvíli později neodpískal sudí pokutový kop za ruku Bodmera. Montpellier si z toho nemusel dělat těžkou hlavu, neboť v 50. minutě přesto udeřil. Sességnon vypálil a Mounié povedenou tečí rozvlnil síť!

Na řadě byl Guingamp a jeho příležitost na vyrovnání přišla přesně za deset minut. Salibur vlétl do vápna, kde přihrál Didotovi, který však balón do branky nepropasíroval. Čtvrthodinu před koncem měli domácí velkou šanci výsledek pojistit. Povedenou akci zakončil Mounié a Johnsson výtečným skokem udržel Guingamp ve hře. Byl to klíčový okamžik celého zápasu, neboť pět minut před koncem hosté skutečně vyrovnali. Domácí se po sérii hlaviček nedokázali vymanit z tlaku až se balón vrátil do vápna na kopačku Jimmyho Brianda a ten srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

SC Bastia - AS Saint-Étienne 0:0

04.03.2017 20:00

Góly: -

Dvě červené karty byly asi tím nejpikantnějším kořením tohoto střetnutí, které branku nenabídlo. Bastia hrála o deseti od konce prvního poločasu, kdy se po kickboxerském úderu nechal vyloučit Nicolas Saint-Ruf, ve druhém dějství ukázal Fabien Lemoine rovněž prvek bojového umění, a také St. Étienne muselo pobývat na hřišti v oslabení.

Domácí před vlastními fanoušky už popáté v řadě pouze remizovali, pořád však jejich situace v boji o záchranu rozhodně není bezvýchodná. Horší je čekání na ligové vítězství, které trvá už dlouhých deset kol. Hosté, kteří soupeří o účast v Evropské lize pro příští ročník, pokračují v nevalných výkonech. Z možných patnácti bodů vydolovali jen čtyři.

V první půlhodince hry byli o něco aktivnější Les Verts. Střelecky se snažili prosadit Saivet a Veretout, ovšem ani jeden z nich míč mezi tři tyče neusměrnil. Poté již Saivet dokázal vyprodukovat pokus směrem na bránu, brankáře Lecu ovšem z blízkosti nepřekonal. Na druhé straně se gólman Ruffier činil vůči přímému volnému kopu Bengtssona.

Opravdu velké vášně vzbudila 44. minuta. Saint-Ruf ve vzduchu kopl někam do krku nešikovně Pajota a sudí Rainville prostě nemohl jinak. Červená karta byla zcela na místě. Bastia patří k vůbec nejhříšnějším celkům celé Evropy. Je až s podivem, že tohle bylo už celkem dvanácté vyloučení korsického klubu v nynější sezóně.

Navzdory tomuto nepříjemnému momentu se Bastia mohla ujmout vedení, když Nangis po rychlém protiútoku posílal nebezpečný centr do brankového území, a jen zákrok obránce Gabriela zastavil podnikání nabíhajícího si Danica. ASSE přesilovku nevyužil, a to i proto, že mu situaci v 65. minutě rozhodně neulehčil Lemoine.

Ještě předtím se snažil hlavou zakončovat Perrin, jenže Lecu svým pokusem neohrozil, a jen o pár chvil později jeho spoluhráč vysokou nohou trefil El-Kaoutariho. Také on předčasně opouštěl plac, byť bylo vidět, že si takhle počínat nechtěl. Do konce utkání jako by se pak obě ekipy jednoduše smířily s nerozhodným výsledkem.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - OGC Nice 0:1

04.03.2017 20:00

Góly: 69. Wylan Cyprien

Orli z Nice zvítězili i na půdě Dijonu a nadále se plnohodnotně drží v boji o francouzský titul. Zápas na půdě Les Chouettes rozhodně nebyl jednoduchý, jedinou brankou ho rozhodl Wylan Cyprien, jen krátce poté, co se domácí zlobili pro neodpískanou penaltu.

Nice vstoupilo do zápasu aktivně a zejména Mario Balotelli byl hodně vidět. Během čtyř minut měl hned tři střelecké pokusy, ani jeden se však neujal. Celý první poločas se nesl ve znamení převahy Orlů, ale Dijon se tak úspěšně bránil, že šel za stavu 0:0 do šaten coby spokojenější tým.

Hostující favorit měl především územní převahu, jinak vyslal na Reyneta jen dva střelecké pokusy. Pokud pomýšlel na tři body, musel to zkoušet častěji. První šanci druhého dějství však měli na svědomí domácí. Po rohovém kopu se dostal k zakončení Abeid, jehož rána prosvištěla vápnem a Lees-Melou tečoval balón vysoko nad. Na druhé straně se opět o slovo přihlásil Balotelli a znovu neúspěšně.

V 65. minutě došlo na hřišti k zajímavému okamžiku. Haddadí byl v pokutovém území faulován, ale sudí se rozhodl penaltu neodpískat. Tento verdikt pochopitelně domácí hodně rozlobil, tím spíše, že vzápětí padl gól na druhé straně. Cyprien dostal od Eysserica přesný pas a poradil si i s povyběhnutým Reynetem. Pro Dijon to byla velká rána, chtěl zahrávat pokutový kop a místo toho inkasoval. Les Chouettes na branku Cypriena odpovědět nedokázali a před vlastním publikem Orlům podlehli.

Více informací k zápasu

SM Caen - Angers SCO 2:3

04.03.2017 20:00

Góly: 11. Ronny Rodelin, 67. Ivan Santini - 5. Karl Toko Ekambi, 21. Cheikh N'Doye, 48. Thomas Mangani (pen.)

Angers ukázalo, že je aktuálně v možná nejlepší formě v dosavadním průběhu sezóny, na půdě Caen získalo už svou pátou výhru v řadě, a vyhouplo se po dlouhé době do horní poloviny tabulky. Domácí po dvou udržených čistých kontech inkasovali hned třikrát a svému neoblíbenému protivníkovi podlehli už počtvrté za sebou.

Mužem utkání byl vyhlášený Karl Toko Ekambi, autor první angerské trefy, který zároveň zkraje druhého dějství vybojoval rozhodující pokutový kop. Kamerunec celkově prožívá hodně plodné období. Minulý měsíc v Gabonu vyhrál Africký pohár národů, v posledních týdnech táhne svůj tým k ligové záchraně.

V uplynulých pěti kolech vydoloval bretaňský celek celkem třináct bodů, tedy tolik jako v patnácti duelech předtím. Už po šesti minutách hry se ujal vedení. Bamba poslal perfektní dlouhý pas na rozeběhnutého Ekambiho, jenž se snadno dostal za obranu a následným jemným obloučkem překonal vyběhnuvšího brankáře Vercoutreho.

Domácí nicméně záhy srovnali stav. Adéoti v 11. minutě přihrál na hranici ofsajdu Rodelinovi, ten v koncovce zachoval klidnou hlavu, snadnou kličkou se zbavil gólmana Michela, a zamířil do prázdné brány. Ve 21. minutě se les scoïstes znovu dostali do vedení, to když centr Cissokha zužitkoval hlavou N'Doye.

I vstup do druhého dějství vyšel daleko lépe Angers. Ekambi byl v šestnáctce sražen Adéotim, sudí Chapron nařídil pokutový kop, a ten střelou doprostřed brány proměnil hravě Mangani. SMC dokázal už jen snížit v 67. minutě. Michel ještě stačil vychytat Karamoha, balón však vyrazil pouze k Santinimu, který snadno dorážel.

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Rennes 1:1

04.03.2017 20:00

Góly: 45+1. Cheick Diabaté - 90. Wesley Saïd

Na Stade Saint-Symphorien se v duelu domácích Mét s Rennes body dělily. Domácí sice ovládli první poločas pozdní brankou Diabatého, ovšem v závěru zápasu srovnal na konečných 1:1 Saïd.

V prvním poločase měli větší převahu domácí, ale dlouho se vůbec čekalo na větší příležitost. Po půlhodině hry hlavičkoval po centru z leva Diabaté a hosté si museli oddechnout, neboť pokus zamířil těsně nad. I druhé nebezpečí domácích přišlo ze vzdušného prostoru. K hlavičce se tentokrát propracoval Diagné a Costilovi v brance Rennes pomohla horní tyčka! Méty si za svojí aktivitu zasloužily branku. Ta přišla v nastaveném čase prvního poločasu a to po obrovské hrubce Gnagnona, který doslova namazal Diabatému do úprku. Útočník Mét dlouho vedl balón, ale nakonec přesně vypálil a otevřel skóre utkání.

Hosté si v prvním poločase nic nevytvořili, a pokud chtěli pomýšlet na bodový zisk, museli výrazně přidat. Hned po změně stran měl obrovskou šanci na vyrovnání Mubele, ale Didillon předvedl výtečný zákrok a nepříjemný pokus vyrazil. Po hodině hry zase mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Diabaté, obligátně ze vzduchu ale nezakončil důrazně. Diabaté měl vůbec smůlu, také v 68. minutě měl hned dvě vyložené příležitosti, avšak vedení Mét nenavýšil.

Domácí to muselo mrzet, protože to byly velké příležitosti. Místo druhé branky začalo v jejich pokutovém území přituhovat. Po Diakhabyho hlavičce se vytasil s neuvěřitelným zákrokem Didillon a hlavičku Gnagna odvrátil na brankové čáře dobře postavený obránce. Méty si ale koledovaly a hosté nakonec v 90. minutě zaslouženě vyrovnali. Didillon si sice připsal další těžký zákrok, ale balón se dostal jen k Saïdovi, který nezazmatkoval a uklidil balón do sítě.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Nancy-Lorraine 1:0

04.03.2017 17:00

Góly: 80. Edinson Cavani (pen.)

Bylo to poměrně velké trápení ze strany pařížského celku, ale nakonec přece dokázal uzmout tři body v domácím souboji s Nancy. O všem podstatném rozhodl Edinson Cavani svou sedmadvacátou trefou v Ligue 1, kterou zařídil až deset minut před koncem z proměněné penalty. PSG rozšířil svou sérii neporazitelnosti už na šestnáct utkání.

Svěřenci kouče Unaie Emeryho prožívali poměrně krušné chvíle během celého utkání. Nejenže si nemohli dovolit zaváhat, aby případně neztratili kontakt s dosud vedoucím Monakem, ale rovněž nechtěli před odvetou osmifinále Ligy mistrů na půdě Barcelony jakkoli ztratit nabyté sebevědomí.

Outsider z Nancy, jehož hlavní prioritou je ligová záchrana, přitom nebyl v Parku princů daleko od senzace. Čtvrthodinu před koncem založil Aït Bennasser rychlý brejk, následně se střídající Busin ocitl zcela sám před brankářem Trappem, svou střelu ovšem ke štěstí Les Parisiens namířil jen na bližší tyčku.

Málem se Emerymu nevyplatil opravdu citelný zásah do základní jedenáctky, v níž oproti pohárovému utkání na půdě Niortais udělal hned osm změn. Svoje místo si udrželi pouze Kimpembe, Krychowiak a také nová zimní posila Goncalo Guedes. Pomoci zkrátka musel až nařízený pokutový kop za faul gólmana Černika na pronikajícího Auriera.

ASNL opravdu nepůsobil nijak zakřiknutým dojmem. V 15. minutě napřáhl z dálky Maouassa a pořádně provětral rukavice brankáře Trappa. Domácí nedokázali konstantně pronikat do nějakých gólových šancí, soupeřova obrana pracovala takticky na jedničku, a až Pastore ve 28. minutě výrazněji zahrozil, nicméně jeho pokus z voleje likvidoval Černik.

Pět minut před koncem Pastore uvolnil do šestnáctky Edinsona Cavaniho, který vyslal slaboučkou střelu přes vyběhnuvšího Černika, míč evidentně mířil mimo, Goncalo Guedes se ho tak snažil dorážet na poslední chvíli, ale poslal ho jen do boční sítě. Ve druhém poločase přišel na plac Matuidi a hra PSG začala mít světlejší obrysy.

Nancy se některým atakům svého protivníka ubránilo opravdu jen s vypětím všech sil, přesto i nadále drželo velmi cenný bezbrankový stav. Branku minul Edinsona Cavani, Černik si poradil i s Aurierem, pokus Goncala Guedese vyrazil z brankové čáry obránce Diagne. Do sítě pak zamířil až z pokutové značky vlasatý Uruguayec.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 1:1

03.03.2017 20:45

Góly: 16. Valentín Vada - 79. Emanuel Mammana

Kdyby Bordeaux dotáhlo vítězství do konce, rozdíl mezi oběma celky by se snížil na minimum. V novém roce se dostalo do výtečné formy, takže nemělo jediný důvod, proč by si na Lyon nemělo věřit. Ten zachránil až jedenáct minut před koncem Emanuel Mammana, který dokázal odpovědět na branku Valentína Vady z prvního poločasu.

Tohle byl jeden z klíčových mačů v boji o Evropskou ligu. Les Girondins chtěli úspěšněji rozšířit svou bilanci pěti výher v uplynulých sedmi ligových kláních, Les Gones naopak nemínili po čtyřech vítězstvích za sebou nějakým způsobem zklamat. Obzvláště, připomeneme-li, že za 360 minut skórovali hned dvacetkrát.

Nerozhodně letos hrál OL překvapivě jen jednou jedinkrát, a to v září na půdě Marseille. Tentokráte určitě z konečné remízy nesmutnil, protože si vlastně pohlídal současnou čtvrtou pozici. Na rozdíl od minulých dnů nebyl tak produktivní v útoku, a to i proto, že ne úplně ideální výkon předvedl ostrostřelec Alexandre Lacazette.

Lepší vstup do tohoto střetnutí měli domácí. Sankharé v 16. minutě vybojoval míč ve středu pole a předal ho v aktuálně dobré formě hrajícímu Kamanovi. Ten následně adresoval kolmici do šestnáctky na Vadu, jenž si sám před gólmanem Lopesem věděl rady. Nicméně tenhle přesný zásah zřejmě neměl platit, jednalo se totiž o ofsajd.

Ačkoli Bordeaux v průběhu týdne muselo absolvovat osmifinále Coupe de France na rozdíl od Lyonu, který měl volno, působilo na hřišti i nadále čerstvějším dojmem. V podstatě až příchod Mathieua Valbueny, který v 59. minutě nahradil Maxima Gonalonse, znamenal jakési zlepšení ofenzívy, co se hostujícího týmu týče.

Přechod z rozestavení 4-3-3 na 4-2-3-1 nakonec přinesl vyrovnávací trefu poté, co navýšit náskok nedokázal Malcom. Blízko vyrovnání byl už Diakhaby, po standardce ale hlavou zamířil jen nad bránu. Ze své vůbec první trefy v této sezóně se v 79. minutě zaradoval až Emanuel Mammana, jenž zužitkoval z blízkosti pas Valbueny z přímého kopu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco28205382:2565
2.Paris Saint-Germain28195456:1962
3.OGC Nice28188245:2162
4.Olympique Lyon271521055:3247
5.Girondins Bordeaux281110736:3443
6.Olympique Marseille281261040:3742
7.AS Saint-Étienne281010831:2240
8.Stade Rennes28910927:3237
9.Toulouse FC28991032:2936
10.Angers SCO281061228:3536
11.EA Guingamp28981132:3635
12.FC Nantes28971224:4134
13.Montpellier HSC28891140:4633
14.SM Caen28941529:4631
15.FC Metz27871226:5131
16.Lille OSC28861427:3630
17.AS Nancy-Lorraine28771418:3528
18.Dijon FCO28691337:4527
19.SC Bastia285101324:3825
20.FC Lorient28641828:5722

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Langi

Dlouho tahal za kratsi konec twl proto byl prvni polocas 30:70 na drzeni mice...dneska remiza zaslouzena...hold musime vyhrat Evropskou ligu, jinak neni o cem a sezona je v prdeli...

Reagovat
Seydou Doumbia

Věřím že s AS je to tak 40 na 60 pro Řím. Ale já Lyonu věřím minimálně v postup přes tohoto soupeře. :)

Reagovat
.13

V Lyone to bude dobry zapas, snad to OL da, neni tam moc sympatickejsich timov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andycek1

Ja práve prajem AS a okrem nich práve OL a Schalke. Inak neviem kto by to mal vyhrať okrem nich dúfam len nie United...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Cavani

Reagovat
smazaný uživatel

tak dal viac menej tu penclu ale moc toho prave dnes neukazal... pastore dnes naj jednoznačne

Reagovat
mastakillah

to máš pravdu. Na druhou stranu zas a znovu ten gól dal a znovu tím PSG získal body...

Reagovat
Pyroman

Ta Bastia je neuvěřitelná, 8 červených v posledních 9 zápasech. Snad bude Pajot v pohodě, vypadalo to hodně špatně. Jinak Nice má na ty jednogólové výhry fakt patent, pořád čekám, kdy jim dojde štěstí a přijde nějaký totální výbuch, a zatím nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille uplne na hojdacke aktualne. Chcelo by to nejaku konzistenciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Monako mě nepřestává překvapovat a mladý Mbappe

Reagovat
pepinho2

Kylian Mbappé (18) this season:

29 games

1414 minutes

15 goals

8 assists

Goal every 94 minutes

D. Involved every 61 minutes

Neskutečný

Reagovat
Pyroman

Monaco celkově ani dneska nehrálo nijak extra dobře a stejně to dopadne takhle. Mbappe se Silvou naprosto úžasní, což už je tak nějak normální stav letos. Pro Nantes relativně krutý výsledek, minimálně půlku prvního poločasu byli lepší a mohli klidně srovnat, ale jakmile se vzadu objeví nějaké mezery, Monaco to prostě potrestá.

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappé > Schick?

Reagovat
Langi

https://www.youtube.com/watch?v=_TRYX7GnnbA

nechci si stěžovat, ale gól Bordeaux mi přišel lehce z offsidu teda...jinak Gonalons začíná být tuhle sezónu téměř přítěží...neskutečné, jak svými chybami v rozehrávce rozjíždí breaky soupeřů...tohle bylo už po několikáté

Reagovat
smazaný uživatel

No on byl z offsidu. Já jsem teda přišel později k tomu fotbalu ale komentátor říkal že bordeaux mělo kopat penaltu ale nevim co je na tom pravdy neviděl jsem

Reagovat
juninho8

obidve su to pravdy...gol bol z offsidu a pencla mala byt taktiez....Diakhaby skosil Malcoma....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kolik dá Monaco branek v Ligue 1 celkem? Teď jich má 82 a zbývá 10. kol

Za mě jich bude 123

Reagovat
Elliasson

4 góly na kolo, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

dobře mezi 116 - 122

Reagovat
Elliasson

Horní hranice znamená, že Monako dá na zápas přesně 4 góly (to bude kanonáda, tady někdo překoná Edisona ) A tou dolní pouze 3,6 gólů na zápas. No. Pouze.

Tipuji přesně 100.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

No, jako byl to jen Lorient, ti jsou letos na posledním místě zcela zaslouženě...ale měl jsem pocit, že co se týče vyváženosti, ta záložní trojice Vainqueur - Anguissa - Sanson je zatím to ideální. Jako Lopez je super tím, že je odchovanec a má fakt obrovský talent, ale s ním je to v záloze málo fyzické, chybí důraz. Kor když zjevně nedokáže ve svém věku ještě stabilizovat výkony v rozsahu celé sezony. Tady bych asi takové ty klubistické hodnoty trochu upozadil...

Reagovat
juninho8

Tak Les Gones idu zajtra zachranovat cest francuzskych klubov alebo dostanu sestku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele