Ligue 1 - preview 28. kola

03.03.2017, 08:38, aktualizováno 05.03.2017, 08:49
Previews
Marseille má o této neděli co napravovat a v Lorientu, kde sídlí poslední tým soutěže, také bude v roli favorita. Lille prožívá otřesnou sezonu a částečně napravit se ji dnes pokusí na půdě Toulouse. Večer pak bude Monako odrážet zteč dua Nice-PSG doma proti Nantes...
FC Lorient - Olympique Marseille  (neděle 15:00)
Lorient potřebuje nutně body. Uhrát je proti Marseille, která stále ne a ne ustálit své výkony, to rozhodně není nereálné. Les Merlus však zřejmě budou potřebovat mít na své straně paní Štěstěnu.

Poslední tři duely prohrálo mužstvo ze Stade du Moustoir vždycky o gól, přičemž do tohoto výčtu je zahrnutý i úterný osmifinálový mač Coupe de France proti Girondins Bordeaux. Casoniho svěřenci dokonce vedli, ale je dvěma trefami zestřelil Gaëtan Laborde. Lorient určitě má kádr na to, aby Ligue 1 zachránil. I když aby bylo v tomto jasno, potřeboval by, aby navázal na loňské výkon Benjamin Moukandjo.

"Velké zlepšení vidím v tom, že jsme v prvním poločase nedostali gól. V předchozích případech jsme často prohrávali už po dvaceti minutách. To se pak hraje obtížně. Proti Bordeaux jsme vedli, ale pak jsme se zbytečně zatáhli a bránili. Poté, co vyrovnali, mi připadalo, že jsme trochu odpadli fyzicky. V závěru jsme si ale vytvořili šance, takže věřím, že máme na to, abychom otáčili zápasy v náš prospěch," řekl optimisticky Bernard Casoni.

Ze svých hráčů nebude moci nasadit Walida Meslouba, Arnolda Mvuembu, Maxime Barthelmeho, Jimmyho Cabota a zřejmě ani Erwina Koffiho a Mathieu Peybernese, kteří prozatím neprošli fyzickými testy. Rovněž nejistý je start Ibrahima Conteho a Faize Selemaniho. Naopak do hry se vracejí Michael Ciani a Jérémy Aliadiére, což by týmovému projevu mohlo určitě pomoci.

Stejně jako fakt, že Marseille má za sebou hodně náročný duel proti Monaku, který navíc nakonec skončil ve prospěch knížecího klubu. Osmifinále Coupe de France mezi těmito celky skončilo 3:4 po prodloužení, když se za OM prosadil Dimitri Payet a dvakrát Rémy Cabella. Leonardo Jardim přitom ještě nechal na lavičce Monaka některé opory odpočívat.

"Dneska to holt nestačilo. S výkonem jsem ale spokojený. Hráli jsme atraktivní fotbal a hned třikrát jsme se dokázali vrátit do zápasu. Můžeme být pyšní na to, že jsme se nevzdali, nicméně hlavním cílem bylo postoupit, což se bohužel nepodařilo," řekl Rudi García, jehož tým už předtím inkasoval pět branek od PSG.

To vše přitom před vlastními příznivci na Stade Vélodrome. "Obrovské zklamání. Na PSG jsme stačili akorát na začátku zápasu. Dva rychlé góly všechno výrazně zhoršily. Věděli jsme, že je nesmíme nechat hrát, ale bohužel jsme je nechali," prohlásil po posledním ligovém klání. I tentokrát se nemůže spolehnout na pomoc Diabyho, Hubočana, Gomise, Bedima, Sakaie, Evry a zřejmě i Sansona, kteří jsou všichni zranění. Takže - jak uvedeno - Lorient rozhodně není bez šance.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.34 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - Lille OSC  (neděle 17:00)
V Lille už se pomalu těší na Marcela Bielsu. Jenže do té doby bude ještě nutné zvládnout několik důležitých zápasů. Ten první právě proti Toulouse, jehož poslední dva duely skončily bezbrankovou remízou.

"Máme další bod. Nikdy není lehké hrát proti týmu, který bojuje o záchranu. Sami jsme byli před rokem v podobné situaci. První poločas nebyl z naší strany dobrý. V tom druhém jsme se zlepšili, ale nestačilo to. Měli jsme být dravější a více se hnát do zakončení," hodnotil po utkání s Nancy čtyřiapadesátiletý trenér TFC Pascal Dupraz.

Z jeho týmu chybějí Yrondu Musavu-King a Alexis Blin. Nad startem Clementa Michelina se teprve rozhodne. Šanci na základní sestavu tedy má Issa Diop, a také Oscar Trejo, který proti Nancy nenastoupil. Svým výkonem kouče trochu zklamal Jimmy Durmaz, takže bude znovu sázet především na kapitána Martina Braithwaitea.

Lille má oproti tomu poprvé v sezoně kompletní kádr. Jediným hráčem, který zřejmě nebude schopný odehrát celých devadesát minut, je Marko Baša. Do základní sestavy by se měli vrátit i Éric Bauthéac, Nicholas de Preville a Anwar El Ghazi. I bez nich zvládnul severofrancouzský celek pohárové klání proti týmu Bergerac Périgord FC. Tedy podle očekávání.

Předtím však svěřenci Francka Passiho nestačili doma na Bordeaux, díky čemuž se pohybují nebezpečně blízko sestupovým pozicím. "První poločas byl z naší strany opravdu marný. Zjevně nám chybělo sebevědomí a soudržnost. V Lille rozhodně nejsou zvyklí pohybovat se ve druhé polovině tabulky. Takže hodláme až do posledního dne sezony bojovat o to, abychom naši situaci vylepšili," řekl Passi odhodlaně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.07 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - FC Nantes  (neděle 21:00)
Zápas, ve kterém proti sobě nastoupí AS Monaco a FC Nantes dává tušit, že by mohl být hodně bohatý na góly. Domácí jich v této sezoně nastříleli už 78, zatímco hosté se pod vedením Sergia Conceicãa rovněž výrazně zlepšili.

I díky tomu postupují v tabulce směrem vzhůru a téměř všechny duely s největšími konkurenty zvládli za tři body. V týdnu akorát v dohrávce 24 kola remizovali s Bastií. Ale na Korsice, což se rozhodně počítá. "Mám velký respekt pro příznivce Bastie. Svůj tým neustále povzbuzují. Nebylo to snadné a o to více mě těší, že jsme venku zase neprohráli. I když jsme si bod vysloužili až díky tomu, že jsme skórovali deset sekund před koncem," řekl bývalý portugalský reprezentant.

Nantes neudělalo v kádru během lednového přestupového období výraznější změny. Conceicão však zřejmě dokázal najít pro každého hráče ideální post, ačkoliv samozřejmě je stále, co zlepšovat, čehož si je sám vědom. I když se začalo dařit střílet branky, spolehlivý kanonýr, jakého Les Canaris postrádají od odchodu Filipa Djordjeviće do Lazia Řím, zkrátka pořád chybí.

Proti Monaku nenastoupí Kolbeinn Sigthorsson. Amine Harit byl kvůli blíže nespecifikovaný disciplinárním důvodům dočasně vyřazen z kádru. Jedním ze zimních nákupů klubu ze Stade du de la Beaujoire byl Prejuce Nakoulma, jenž přišel z tureckého Kayserisporu. Prozatím je však pramálo využíván. I proto, že cesta do základní sestavy přes Julese Ilokiho, Adriena Thomassona, a především kvalitní výkony podávající Felipeho Parda, je prostě dosti složitá.

Monaco má za sebou famózní přestřelku v rámci osmifinále Coupe de France, ze které nakonec vyšlo vítězně, ke škodě Olympique Marseille. "Na všechny situace jsme dokázali optimálně zareagovat a dát o ten jeden gól víc. Můj tým zbožňuje, když se vyhrává. Marseille hrála dobře a jsem rád, že jsme dali čtyři branky na jejich stadionu. Nicméně zápas s Nantes už je za dveřmi. Ale sem do Marseille jsem nechtěl přijet s rezervním týmem. Tím bych ukázal nedostatek respektu vůči Coupe de France," prohlásil Leonardo Jardím.

Z jeho týmu nemůže tentokrát nastoupit akorát ofenzivní brazilský záložník Boschilia. Pohled na předpokládanou základní sestavu budí respekt, neboť v ní nebude chybět ani Radamel Falcao, jenž dosud nastřílel šestnáct branek a s Befetimbim Gomisem se dělí o třetí místo v tabulce střelců. O důvod více, proč tento duel pozorněji sledovat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 4.95 - 9.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Paris Saint-Germain - AS Nancy-Lorraine  (sobota 17:00)
Nancy minule uhrálo s obhájcem titulu velmi přijatelný výsledek. PSG teď však potřebuje pořádně zabrat, aby na konci sezony mohlo slavit páté prvenství v řadě.

Už ve středu zajíždí tým z hlavního města Francie na Camp Nou k odvetě osmifinále Ligy mistrů proti FC Barcelona. Avšak kouč Unai Emery se nechal slyšet, že: "Teď soustředíme jen a pouze na Nancy. Nehodlám žádné hráče šestřit. Budou hrát všichni, kteří budou připravení podat stoprocentní výkon. Teprve po ligovém zápase se začneme připravovat na Barcelonu."

Kteří fotbalisté možná nebudou moci podat takový stoprocentní výkon? Adrien Rabiot, Thiago Motta, Marco Verratti, Ángel Di María a Hatem Ben Arfa. Poslední tři jmenovaní se sice ve čtvrtek už vrátili k tréninku, ale na celých devadesát minut to nevypadá. Naopak velkou šanci na základní sestavu má Serge Aurier.

Na druhé straně budou chybět Junior Dalé a Alou Diarra. Otazník visí nad Michaelem Basser Chretienem a Abdou Karim Coulibalym. "Za minulý zápas proti Toulouse musí hráče pochválit. Podali velmi bojovný výkon, takže příliš změn v sestavě udělat nehodlám," prohlásil Pablo Correa. Akorát je pravděpodobné, že v útoku se místo Loïca Puya, s jehož formou není uruguayský kouč příliš spokojený, objeví Anthony Koura.

AS Nancy-Lorraine mají pouze bod náskok před sestupovým pásmem. A PSG v Parku princů ... to je opravdu tvrdý oříšek k rozlousknutí. V této sezoně tu zvládly uhrát bod akorát ASSE, Olympique Marseille, OGC Nice a právě Toulouse, které se prezentovalo mimořádně srdnatým představením. Takže z Paříže je možné nějaké body odvézt. Nicméně je otázka, jestli se to podaří právě Nancy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.10 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Fotbalisté Montpelliér mají ideální možnost poskočit do první poloviny tabulky, stačí jim k tomu jediné - porazit Guingamp. Hosté jsou sice o tři příčky výše, ale jejich forma je po novém roce tristní. Z osmi zápasů vyhráli jen jediný.

Nejprve však něco k domácím. Svěřenci trenéra Jeana-Louise Gasseta prožívají povedené období a díky třem výhrám z pěti utkání se vzdálili sestupovým pozicím na rozdíl pěti bodů. Pochopitelně ani La Paillade nemají ještě nic jistého, avšak výkony nasvědčují spíše vzestupu tabulkou než pádu. Minulé kolo ale pro HSC úspěšné nebylo. Porážka na půdě Nice hodně bolela, neboť Montpelliér v zápase vedl. Velice rychle se prosadil Steve Mounié, ale Nice ve druhém poločase zabralo a díky dvěma brankám uzdraveného Mickäela Le Bihana zvítězilo 2:1.

S mnohem horší formou se potýká Guingamp. Po dobré první polovině soutěže jako by týmu docházel dech. Po Novém roce zvítězil z osmi pokusů jen jednou a to nad favorizovaným Lyonem. Pravdou je, že Guingamp měl v posledních týdnech složitý los. Hostil jednak Monaco a zajížděl na půdu Bordeaux. Ani v jednom z případů body neuhrál.

Hosté samozřejmě nemohou být s výsledky spokojeni, na druhou stranu průběžné desáté místo je pořád dobrým počinem. Pokud však chtějí v první polovině tabulky setrvat, musejí zabrat a začít konečně vyhrávat.

Guingamp nemá na Montpelliér zrovna dobré vzpomínky. Poslední výhra, kterou nad tímto soupeřem uhrál, se datuje do třetího listopadu 2006, tedy to už je více než deset let! Dokáží hosté tuto nelichotivou bilanci na Stade de la Mosson prolomit?
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Pionnier - Mulere Mukiele, Hilton, Congre, Roussillon - Skhiri, Sylla, Lasne - Sessegnon - Boudebouz, Mounie
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Marcal, Sorbon, Kerbat, Ikoko - Didot, Deaux, Diallo - Salibur, Briand, Coco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.40 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Předposlední Bastia se pokusí přiblížit záchraně, když doma na Stade Armand Cesari přivítá Saint-Étienne. Hosté prohráli čtyři soutěžní zápasy v řadě a na Korsice hodlají případnému prodloužení série zabránit.

Bastia slavila poslední výhru 17. prosince 2016, od té doby čeká na tříbodový import marně. Zajímavé je, že z pěti domácích zápasů prohráli jen jediný, ale čtyři nerozhodné výsledky záchranářské misi příliš nepomohly. Bastia ztrácí na nesestupové Nancy čtyři body, což sice ještě není hotová katastrofa, ale bez výher se jen těžko vyškrábe do bezpečnějších vod.

Korsičané se i minulý víkend představili doma a proti Nantes vedli čtvrthodinu před koncem už 2:0, přesto výsledek neudrželi. Až ve druhé minutě nastavení srovnával na konečných 2:2 Diego Carlos.

Nedaří se ani Saint-Étienne. Les Verts prohráli už čtyři soutěžní zápasy v řadě, ovšem tato statistika se přeci jenom může zdát být zavádějící. Dvakrát totiž prohráli se slavným Manchesterem United. Vyřazení z Evropské ligy nicméně mělo na hráče negativní dopad, protože dvě ligová klání s Montpelliér a Caen prohráli. Hosté tak v boji o evropské poháry ztrácí, na čtvrtý Olympique Lyon je to dokonce sedm bodů.

Saint-Étienne poslední vzájemný duel ovládlo, ale nemělo to vůbec jednoduché. Les Verts zvítězili jen díky proměněné penaltě Romaina Hamouma 1:0. Celkově ale mají mnohem lepší vzájemnou bilanci.
SC Bastia - pravděpodobná sestava:
Leca - Bengtsson, El Kaoutari, Rose, Saint-Rouf - Danic, Mostefa, Oniangue, Ngando - Diallo, Saint-Maximin
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Polomat, Perrin, Lacroix, Theophile-Catherine - Lemoine, Veretout, Monnet-Paquet - Saivet, Rocha Santos, Beric
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.03 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Dijon FCO - OGC Nice  (sobota 20:00)
Nebyla to pro Nice před týdnem vůbec snadná práce. Muselo se zkrátka smířit s faktem, že do konce sezóny už mu nepomůže Alassane Pléa, a ještě navíc chyběl Mario Balotelli. Přece však před vlastními fanoušky skolilo rozjetý Montpellier. Vítězit ale musí i nadále, výjimkou nebude ani střetnutí v Dijonu, pokud se chce držet v boji o titul.

Celkem čtrnáct kol v řadě se svěřenci kouče Luciena Favreho nacházeli na samotném čele tabulky mezi zářím a prosincem. Jenže vstup do nového roku se jim ne úplně dobře zdařil, a tak v tuhle chvíli okupují třetí příčku. Nicméně smutnit určitě nemusejí, pořád jsou totiž v kontaktu jak s Monakem, tak s PSG.

Už to, že OGC jako jediný celek z Ligue 1 dokáže konkurovat oběma francouzským gigantům, je zajisté chvályhodný počin. Jeho současné postavení v tuhle chvíli není v ohrožení, takže i tak by si Favreho družina měla zahrát příští sezónu Ligu mistrů. Každopádně právě letos má klub z Azurového pobřeží jedinečnou možnost šokovat.

V minulém kole to byl pro hosty opravdu hodně tuhý boj. Nakonec však Mickaël Le Bihan dvěma trefami zařídil vítězství. A to přitom nastoupil vůbec poprvé po sedmnácti měsících od svého ošklivého zranění kolene! "Je to skutečně pozoruhodný příběh," říkal Favre. "Už během zápasu přešlapoval, že je připravený, tak jsem ho do hry poslal na třicet minut."

Francouzský forvard se rozhodně přihlásil o místo v základní sestavě. Nicméně v tomto střetnutí je ještě nepravděpodobné, že by zasáhl už od začátku, obzvláště, když karetní trest již vypršel Balotellimu. Pomalu a jistě se jinak chystá na návrat na trávníky také útočník Ricardo Pereira, jehož od začátku ledna trápilo poraněné koleno.

Dijon bude v tomto utkání plnit roli papírově slabšího protivníka, který navíc aktuálně není v dobrém rozpoložení. Prohrál totiž už pětkrát během uplynulých šesti případů, skolit se mu povedlo za toto období jen Caen. Okupuje tak barážovou osmnáctou pozici, ovšem na sedmnácté Nancy ztrácí jen jeden bod.

Proti Nice se budou muset domácí znovu obejít bez několika hráčů. Trenér Olivier Dall'Oglio v uplynulých kolech tvrdě doplácel na absence v záloze. A ani nyní není start Pierra Leese-Meloua, Mehdiho Abeida, Marvin Martina a Fouada Chafika vyloženě jistý. Určitě pak nenastoupí Florent Balmont ani Loïs Diony, jež jsou vykartovaní.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Chafik, Varrault, Lotiés, Haddadi - Lees Melou, Amalfitano, Abeid, Sammaritano - Tavares, Béla
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Souquet, Baysse, Dante, Dalbert - Koziello, Cyprien, Seri - Eysseric, Balotelli, Belhanda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.30 - 2.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SM Caen - Angers SCO  (sobota 20:00)
Oba celky jsou ve formě, vzdálily se od sestupového pásma, a hodlají co nejdříve rozhodnout o své záchraně. Zatímco Caen po třech porážkách v řadě konečně zabralo a v uplynulých dvou kolech získalo plný počet bodů, Angers je na tom dokonce ještě lépe, a pyšní se aktuální bilancí čtyř vítězství za sebou.

Na papíře jsou na tom oba mančafty vlastně dost podobně. Rozhodovat by tak mohlo domácí prostředí a hlavně saldo fyzických sil. Hosté totiž na rozdíl od svého soupeře sehráli v průběhu tohoto týdne osmifinále Coupe de France. Nutno podotknout, že úspěšně, ačkoli horká korsická půda a CA Bastia už předem mohly vzbuzovat nepříjemný pocit.

V tuhle chvíli si angerský stratég Stéphane Moulin opravdu nemá na co stěžovat. Jeho mužstvo před týdnem skolilo před vlastními fanoušky Bastii. "Myslím, že výsledek byl spravedlivý. Vyprodukovali jsme celkem dvacet čtyři střel na bránu," chválil. "Máme třicet tři bodů a musíme si to užívat. Byli jsme jako tým schopni některé věci změnit."

Určitě dobrou zprávou pro les scoïstes je pak návrat Ismaëla Traorého a Famary Diédhioua, jimž vypršel karetní trest. Ačkoli marodka bretaňského celku je poměrně početná a většina z těchto hráčů se do hry podívá možná až v závěru sezóny, alespoň už jí opustil Mateo Pavlovič. Ten by však v nynějším utkání měl plnit pouze roli náhradníka.

Caen v první polovině února jako by zabředávalo do jakési výsledkové krize, každopádně skalpy Nancy a St. Étienne jeho situaci značně vylepšily. Především dobrá obranná činnost byla v obou případech klíčem k úspěchu. "To mohu potvrdit," říkal kouč Patrice Garande. "Nicméně jsme mohli i náskok navýšit," hodnotil před týdnem.

Zpátky do tréninku se již zapojili Ismaël Diomandé i Hervé Bazile, avšak připraveni na tento mač ještě nebudou. Zcela fit je údajně Yann Karamoh, otazník pak visí stále nad startem Alaeddineho Yahiy. "Držíme se teď na čtrnáctém místě. Ale stav je pořád hodně napjatý. Oproti minulým sezónám letos budeme bojovat až do konce," dodával Garande.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.07 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Mety dostali v minulém kole pět branek od Lyonu, takže budou mít co napravovat. Rennes oproti tomu nakonec udolalo Lorient a v tabulce poskočilo už na osmou příčku.

"Když si ten zápas zpětně přehraju, tak musím říct, že vůbec nejsem překvapený, že jsme dostali tolik gólů. A mohli jsme jich dostat ještě víc, zvláště ve druhém poločase. Přitom jsme to mohli být my, kdo otevře skóre utkání. Šance jsme měli. I při stavu 0:2 jsme věřili, že ještě dokážeme něco udělat. Ale jakmile jsme dostali třetí branku, bylo po zápase," řekl kouč Philippe Hinschberger.

Z jeho týmu budou mimo Vincent Thill, Gauthier Hein, Benoit-Assou Ekotto a zřejmě i Yann Jouffre a Kévin Lejeune. Na levé straně obrany by se tedy měl objevit Franck Signorino. Na druhé straně defenzivní linie by mohl Jonathana Riviereze nahradit Ivan Balliu. Cheick Diabaté, Ismaila Sarr a Renaud Cohade jsou rovněž připraveni naskočit do hry a jejich zkušenosti by mohly v tomto duelu sehrát velmi podstatnou úlohu.

"Nebylo to snadné utkání. Potřebovali jsme bodovat, abychom se trochu uklidnili. V poslední době jsme nehráli špatně, ale na dobré výsledky to zkrátka stejně nestačilo. Tentokrát jsme chtěli hrát přímočařeji, kvůli čemuž jsme neměli hru plně pod kontrolou. Dnes to bylo spíše o bojovnosti," nechal se slyšet Christian Gourcuff po zmíněném klání proti Lorientu.

Jeho syn Yoann už začal v týdnu s tréninkem, avšak na základní sestavu to nevypadá. Šanci na ni naopak má Adrien Hunou, jenž by na levé straně záložní řady mohl nahradit Adamu Diakhabyho, a v útoku by místo Ndombe Mubeleho mohl znovu nastoupit Wesley Said. Mexes, Pedro Mendes, Clément Chantome a Morgan Amalfitano zůstávají mimo hru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.10 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Olympique Lyon  (pátek 20:45)
Páteční předehrávka francouzské nejvyšší soutěže nabídne pořádně zajímavý duel, který může hrát klíčovou roli v boji o Evropskou ligu. Oba celky se aktuálně pyšní velmi dobrou formou, v tabulce je dělí pouhé čtyři body, a vměstnány jsou těsně za sebou. Bordeaux i Lyon zkrátka nemají jediný důvod, proč by nechtěli ve vzájemném souboji uspět.

Oba týmy jako by našly především střeleckou pohodu. Domácí v rámci Ligue 1 skórovali celkem desetkrát v uplynulých čtyřech kolech, hosté jsou na tom dokonce ještě lépe, a pokud-li do statistik zahrneme Evropskou ligu a opravdu vydařený dvojduel s Alkmaarem, suma sumárum za čtyři utkání zaznamenali celkem dvacet přesných zásahů.

Les Gones naposledy bez větších problémů skolili před vlastními fanoušky Méty. Dvakrát se trefil Memphis Depay, od nějž se jako od nové zimní posily hodně čeká. "Samozřejmě jsem rád. Ještě více bych byl šťastný za hattrick," uculoval se Nizozemec. "Byl jsem zklamaný, že jsem nemohl hrát Evropskou ligu. Ale cítím se dobře. Chci takhle pokračovat."

Olympique sice na přelomu ledna a února chytl jakousi výsledkovou krizi, teď se ale zdá být vše v naprostém pořádku. Čtvrtou příčku drží v tuhle chvíli bez větších problémů, ani případná porážka se svým aktuálním soupeřem by ho dolů z jeho postavení nesesadila. A to má navíc ještě jeden zápas k dobru.

Les Girondins si v uplynulých týdnech notně řekli o účast v Evropské lize pro příští sezónu. Pokud se jim podaří vyhrát i napočtvrté během pěti utkání, dostanou Lyon pod tlak. Reálně bojují právě o jeho čtvrtou pozici. Zatím se jim v novém roce nevydařily jen pouhopouhé dvě střetnutí se silným PSG, jinak ještě neprohráli.

V průběhu tohoto týdne Bordeaux určitě potěšilo své fanoušky postupem do čtvrtfinále Coupe de France přes Lorient. V lize naposledy přetlačilo Lille. "Máme mladé mužstvo se spoustou mladých hráčů, kteří umějí vzít odpovědnost na sebe. Ačkoli jsme prohrávali, nevzdali jsme se," chválil své svěřence před týdnem trenér Jocelyn Gourvennec.

Zatímco hosty netrápí jedna jediná absence a kouč Bruno Génésio si dokonce mohl dovolit takový luxus, že do užšího kádru nezařadil Rachida Ghezzala a Macieja Rébuse, v domácí sestavě se zřejmě přece jenom objeví nějaké změny. Tou nejpravděpodobnější je start Malcoma, jenž by měl nahradit v poslední době vytíženého Adama Ounase.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.53 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco27195378:2562
2.Paris Saint-Germain27185455:1959
3.OGC Nice27178244:2159
4.Olympique Lyon261511054:3146
5.Girondins Bordeaux27119735:3342
6.AS Saint-Étienne27109831:2239
7.Olympique Marseille271161036:3639
8.Stade Rennes2799926:3136
9.Toulouse FC27981031:2835
10.EA Guingamp27971131:3534
11.FC Nantes27971124:3734
12.Angers SCO27961225:3333
13.Montpellier HSC27881139:4532
14.SM Caen27941427:4331
15.FC Metz26861225:5030
16.Lille OSC27851426:3529
17.AS Nancy-Lorraine27771318:3428
18.Dijon FCO27691237:4427
19.SC Bastia27591324:3824
20.FC Lorient27641727:5322

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Langi

1-2 pome

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bretónci zajtra o 9 zabrať !

Reagovat
Ferguson6

Páči sa mi ako je iný obrázok k článku na hlavnej stránke a priamo v článku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele