28. kolo
04.03.2017 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Nancy-Lorraine 1:0

Bylo to poměrně velké trápení ze strany pařížského celku, ale nakonec přece dokázal uzmout tři body v domácím souboji s Nancy. O všem podstatném rozhodl Edinson Cavani svou sedmadvacátou trefou v Ligue 1, kterou zařídil až deset minut před koncem z proměněné penalty. PSG rozšířil svou sérii neporazitelnosti už na šestnáct utkání.

Svěřenci kouče Unaie Emeryho prožívali poměrně krušné chvíle během celého utkání. Nejenže si nemohli dovolit zaváhat, aby případně neztratili kontakt s dosud vedoucím Monakem, ale rovněž nechtěli před odvetou osmifinále Ligy mistrů na půdě Barcelony jakkoli ztratit nabyté sebevědomí.

Outsider z Nancy, jehož hlavní prioritou je ligová záchrana, přitom nebyl v Parku princů daleko od senzace. Čtvrthodinu před koncem založil Aït Bennasser rychlý brejk, následně se střídající Busin ocitl zcela sám před brankářem Trappem, svou střelu ovšem ke štěstí Les Parisiens namířil jen na bližší tyčku.

Málem se Emerymu nevyplatil opravdu citelný zásah do základní jedenáctky, v níž oproti pohárovému utkání na půdě Niortais udělal hned osm změn. Svoje místo si udrželi pouze Kimpembe, Krychowiak a také nová zimní posila Goncalo Guedes. Pomoci zkrátka musel až nařízený pokutový kop za faul gólmana Černika na pronikajícího Auriera.

ASNL opravdu nepůsobil nijak zakřiknutým dojmem. V 15. minutě napřáhl z dálky Maouassa a pořádně provětral rukavice brankáře Trappa. Domácí nedokázali konstantně pronikat do nějakých gólových šancí, soupeřova obrana pracovala takticky na jedničku, a až Pastore ve 28. minutě výrazněji zahrozil, nicméně jeho pokus z voleje likvidoval Černik.

Pět minut před koncem Pastore uvolnil do šestnáctky Edinsona Cavaniho, který vyslal slaboučkou střelu přes vyběhnuvšího Černika, míč evidentně mířil mimo, Goncalo Guedes se ho tak snažil dorážet na poslední chvíli, ale poslal ho jen do boční sítě. Ve druhém poločase přišel na plac Matuidi a hra PSG začala mít světlejší obrysy.

Nancy se některým atakům svého protivníka ubránilo opravdu jen s vypětím všech sil, přesto i nadále drželo velmi cenný bezbrankový stav. Branku minul Edinsona Cavani, Černik si poradil i s Aurierem, pokus Goncala Guedese vyrazil z brankové čáry obránce Diagne. Do sítě pak zamířil až z pokutové značky vlasatý Uruguayec.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele