28. kolo
05.03.2017 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - Lille OSC 1:1

Duel mezi Toulouse FC a Lille OSC vítěze nepoznal. Pro oba celky platí, že tento výsledek vlastně vůbec nic neřeší.

O první střelu zápasu se ve 25. minutě postaral Portugalec Xeka (vlastním jménem Miguel Ángelo da Silva Rocha), jenž gól padl o pět minutek později na druhé, z hlediska příznivců TFC správné straně hřiště. Yann Bodiger svým centrem od rohového praporku naprosto zmátl obranu LOSC, takže Christopher Jullien mohl vcelku pohodlně z blízka hlavou skórovat - 1:0.

Jullien by přidal ve 40. minutě i druhý gól, nebýt famózního zákroku Vincenta Enyeamy, jenž o nějakých 180 sekund později sledoval, kterak volej Andyho Delorta míří těsně nad jeho branku. První poločas tedy vyšel lépe pro svěřence Pascala Dupraze. Jenže ve druhé pětačtyřicetiminutovce se ještě měly udát dvě opravdu hodně podstatné věci.

Domácí brankář Alban Lafont se po změně stran rozhodně nenudil. Postupně vyzrál na dalekonosnou střelu čerstvě vystřídavšího Ronyho Lopese, pak rozesmutnil hrdinu finále loňského EURA, Portugalce Édera, a do třetice famózně vychytal blízko stojícího Érika Bauthéaca. Hosté si už dost možná přestávali věřit.

Jenže pak najednou udeřil Yassine Benzia. Centr do vápna vyboxoval Lafont pouze k Nicolasi De Prévillovi, který chtěl okamžitě cílit mezi tři tyče. Osmnáctiletý brankář jeho pokus znovu vyrazil před sebe, kde s obrovským štěstím dorážel do sítě právě dvaadvacetiletý čerstvý reprezentant Alžírska - 1:1. To ale nebylo všechno.

V závěrečené desetiminutovce ve vápně fauloval Adama Soumaoro domácího kapitána Martina Braithwaitea. Ten se sám ujal exekuce a podle onoho nepsaného zákona, kdy by faulovaný neměl zahrávat penaltu, ztroskotal na skvělém Enyeamovi. Dokonce dvakrát, jelikož nigerijský čaroděj zlikvidoval i následnou dorážku. Pro Toulouse šlo na Stadium Municipal o teprve druhou remízu z posledních dvaceti střetnutí!

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele