Ligue 1 - souhrn 23. kola

30.01.2015, 22:22, aktualizováno 01.02.2015, 22:56
Komentáře a souhrny
Lyon hrál bez branek v Monaku a přišel o polovinu ze svého náskoku, protože Paris Saint-Germain a Marseille své zápasy zvládly vítězně. Caen těsně udolalo Saint-Étienne, tři body má i Toulouse. Na hřištích Nantes, Metz, Lorientu, Lens a Bordeaux viděli přítomní diváci remízové výsledky...

AS Monaco - Olympique Lyon 0:0

01.02.2015 21:00

Góly: -

Už přes 13 hodin drží Monako čisté konto. Branku mu tentokráte nedokázal vsítit ani lídr z Lyonu, který tak díky bezbrankové remíze disponuje náskokem jen dvou bodů na Marseille a PSG. Hostům spíše vyšla lépe první půle, domácím naopak ta druhá. Ani jedna ze šancí ale v žádnou branku nevyústila.

Hosté se museli obejít bez zraněného útočníka Alexandra Lacazetteho, který je s 22 vstřelenými brankami nejlepším střelcem ligy, a jako by to na jejich ofenzívě bylo nakonec znát. Ne že by si gólové příležitosti nedokázali vytvořit, jenže v zakončení chyběla Francouzovo bezchybnost a chladnokrevnost.

Oba týmy navíc musely řešit v průběhu prvního poločasu dost nepříjemnou záležitost, co se týče obranných řad. Zatímco Biševac musel opustit hrací plochu už v 17. minutě, Raggi se musel poroučet z placu sedm minut před přestávkou. Oba se totiž dost nešťastně zranili a utkání nemohli dohrát.

Olympique vstoupil do zápasu aktivněji, měl více míč na kopačkách. Monako v tu chvíli podržel výtečný gólman Subašič, jenž v 10. minutě zlikvidoval dělovku Gourcuffa, mířící pod břevno, a pak skvěle vyběhl proti Ferrimu. Na druhé straně mohl načít účet soupeř, po centru od Fabinha však osamocený Berbatov hlavičkoval do tyče.

Do poločasu si Lyon vytvořil ještě jednu možnost, Tolisso vypálil z přímého kopu ostrými náboji, míč neposedně plachtil vzduchem, takže Subašič následně nepředvedl vůbec jednoduchý zákrok. Jako by si hostující záložník vzpomněl na Juninhovy časy a jeho parádní standardky, kterými tehdy Brazilec oslňoval celý fotbalový svět.

Druhé dějství už spíše patřilo knížecímu klubu. V 50. minutě se domácí fanoušci radovali ze vstřelené branky, protože však střelu Joaa Moutinha v rámci nepřímého volného kopu nikdo netečoval a míč skončil za brankovou čáru, správně rozhodčí Millot branku neuznal a nařídil odkop od branky.

Na druhé straně se po akci Gourcuffa ocitl ve vyložené příležitosti Fékir, jenže ten pak dost pokazil přihrávku směřující na Benziu, takže z celé akce Les Gones nezbylo nic. Dvacet minut před koncem Fabinho pálil jen do gólmana Lopese, v nastavení se pak Kurzawovi nepodařilo usměrnit svou volej do branky.

Čtvrthodinu před koncem se dost nefotbalově a vůbec nesportovně zachoval domácí bek Wallace. Dostal se ve vlastním vápně do křížku s Umtitim, který v tu chvíli ležel na zemi. A když se nikdo nedíval, schválně, a to navíc dost ošklivým způsobem, mu šlápl na kotník. Červenou kartu nevyfasoval, neboť si toho rozhodčí nevšimli.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - EA Guingamp 1:1

01.02.2015 17:00

Góly: 55. Maxime Poundjé - 28. Claudio Beauvue

Český záložník Jaroslav Plašil oslabil svoje Bordeaux dvanáct minut před koncem, neboť se nechal zbytečně vyloučit poté, co si dovolil slovně osočit hlavního arbitra Desiageho. V tu chvíli již Les Girondins hráli s Guingampem nerozhodně 1:1 a takový stav vydržel až do závěrečného hvizdu.

Domácí si tak protáhli své čekání na vítězství už na šest zápasů. Hosté na Stade Chaban-Delmas vyhráli naposledy před více jak 14 lety, a i když tuhle nepříjemnou bilanci nakonec nesmetli pod koberec, mohou být s výsledkem spokojení. I jeden získaný bod je totiž posunul ze třinácté na jedenáctou pozici.

Bordeauxský lodivod Willy Sagnol se rozhodl dát šanci nové posile Clémentovi Chantomovi, který z PSG přicestoval do nového klubu teprve v pátek. Nebyl to pro něj vůbec lehký start. Soupeř byl rozhodně kvalitním protivníkem, předvádí v posledních několika týdnech skvělé výkony, a to především díky rozjetému forvardovi Claudiovi Beauvuemu.

Hostující celek byl v úvodních minutách nebezpečnějším týmem. Nejprve musel Mandanneho střelu z voleje ze 6. minuty likvidovat na bližší tyči gólman Carrasso, poté se oba dva jmenovaní střetli ještě jednou, když celou akci vymyslel v poslední době rovněž skvěle hrající Pied, avšak i v tomhle případě uspěl domácí muž v rukavicích.

Sagnolovo mužstvo svého protivníka ohrožovalo vlastně jen nějakými centry před svatyni brankáře Lössla, povětšinou však míč nedoplachtil tam, kam by potřebovalo. Ofenzíva FCGdB dost strádala, a to i díky neúčasti Diabatého a Jussieho. Posila Thelin se v novém prostředí evidentně ještě rozkoukává.

Skóre utkání načal ve 28. minutě Beauvue, který se trefil popáté v řadě v rámci ligových bojů a zaznamenal svůj celkově čtrnáctý gól za posledních třináct zápasů ve všech soutěžích. Pied z pravé strany poslal přihrávku do vápna, balón odtud z první napálil jeho spoluhráč, který zamířil přesně k tyčce kolem nehybně stojícího Carrassa.

V závěru půle se EAG ještě snažil náskok navýšit, opět se do křížku dostali Mandanne a Carrasso, který svého soupeře zase eliminoval perfektním zákrokem. Bordeaux nakonec dokázalo srovnat v 54. minutě. Poundjé zaznamenal premiérový zásah v Ligue 1 přesnou střelou z dálky ke vzdálenější tyči.

Zbytek zápasu pak vyšel lépe Bordeaux. Střídající Maurice-Belay však jak v 64. minutě, tak o šest minut později, selhal v koncovce, poté Rolánovi radost zkazil obránce Angoua, který míč odkopl do bezpečí z brankové čáry. Na závěr se pokusil z přímého kopu skórovat Touré, ale branku pouze přestřelil.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Saint-Étienne 1:0

01.02.2015 14:00

Góly: 41. Julien Féret

St. Étienne prohrálo svůj druhý zápas v řadě, potřetí v rámci Ligue 1 nevstřelilo jedinou branku a vedoucí trojice mu unikla na rozdíl sedmi bodů. Caen naopak pokračuje ve fazóně, získalo své třetí vítězství v řadě a rázem se ocitlo mimo sestupové pásmo. O jedinou branku utkání se v prvním poločase postaral Julien Féret.

Domácí celek nevstoupil do nového roku ideálně, vypadl z Coupe de France a padl také na půdě Lille. Pak ovšem skolil Remeš a Rennes na jeho půdě, a to v obou případech suverénním vítězství 4:1. Proti ASSE ho evidentně nezastavil ani těžký terén, dokonce udržel čisté konto poprvé od září loňského roku a vůbec potřetí v této sezóně.

Je vidět, že Les Verts jsou bez formy a tak nějak zapomněli vyhrávat, byť povětšinou se jim to povede nejtěsnějším možným rozdílem. Na půdě rozjetého Caen si v první půli sice vytvořili celkem tři šance, jenže van Wolfswinkel v 9. minutě střílel vedle, Mollo ze standardky trefil břevno a N'Guemo pak selhal v koncovce.

Caen si vytvořilo svou první větší příležitost už ve 3. minutě, když Privat vyslal do vyložené pozice Bazileho, ten však z hranice malého vápna trestuhodně přestřelil. Ve 20. minutě neuspěl se svými nůžkami Privat, až se čtyři minuty před přestávkou prosadil Féret. Seube sebral míč N'Guemovi, domácí záložník se pak protlačil do šestnáctky, odkud zacílil.

Zatímco domácí kouč Patrice Garande se dlouho nesnažil nějak měnit sestavu, trenér Christophe Galtier se v 56. minutě rozhodl stáhnout ze hry N'Guema a poslat na hřiště Sainta-Maximina, aby posílil ofenzívu. Tenhle tah jeho mužstvu nepomohl, SMC druhé půli jasně dominoval. A hosté měli velké štěstí, že neinkasovali podruhé.

Féret v 60. minutě vyslal patičkou Imoroua, jenže ten Ruffierovu branku svým pokusem neohrozil. V 81. minutě se ke střele zpoza vápna dostal Lemar, ale ani on mezi tři tyče nezamířil. V nastavení pak spálil obrovskou tutovku Sala, který sám metr před prázdnou brankou nezužitkoval perfektní přihrávku Nangise.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Lille OSC 1:1

31.01.2015 20:00

Góly: 80. Oswaldo Vizcarrondo - 15. Jonathan Delaplace

Lille znovu vstřelilo jenom jeden gól, který ovšem tentokrát stačil jen na remízu s v poslední době nepříliš přesvědčivým Nantes.

Trvalo to pouze čtvrthodinku a na Stade de la Beaujoire padla první branka. Ke škodě svěřenců Michela Der Zakariana právě do jejich sítě. Kevin Koubemba se uvolnil na hranici pokutového území, všiml si přibližně na penaltovém puntíku číhajícího Jonathana Delaplaceho, a protože mu domácí defenziva nevěnovala patřičnou pozornost, mohl celkem pohodlně skórovat - 0:1.

Teprve až po dalších zhruba patnácti minutách se osmělili domácí. Vincent Bessat si to neohroženě namířil do soupeřova vápna, aby v zápětí nechal vyniknout Vincenta Enyeamu. V minutě dvaatřicáté si s míčem tak úplně podle představ nepotykal Ismaël Bangoura, díky čemuž mohla nigerijská reprezentační jednička znovu přesvědčivě zasáhnout.

Po hodině hry zřejmě zahrál ve vlastním vápně po centru Djibrila Sidibého rukou Chaker Alhadhur, jenže píšťalka rozhodčího Wilfrieda Biena zůstala němá. O deset minut později tvrdě vystřelil na Rémyho Rioua záložník Rio Mavuba, ale jeho střele holt chyběla přesnost. Les Canaris pak protivníka začali pořádně mačkat.

Nejprve mohl této převahy využít Johan Audel, s jehož razantní hlavičkou si ještě Enyeama poradil, ovšem na šanci venezuelského stopera Oswalda Vizcarronda už nestačil. Jordan Veretout poslal od rohového praporku do pokutového území přesný centr a rovněž taková Vizcarrondova hlavička přinesla vyrovnání - 1:1.

V nastaveném čase mohl nepozornost domácích ještě potrestat Divock Origi, ale pověst výjimečného talentu nepotvrdil. Lille tedy nadále setrvává v dolní polovině tabulky a v příštím kole se pokusí vyzrát na Montpellier. Nantes je deváté, a přestože jistě hráči i příznivci klubu doufali ve tři body, může je těšit alespoň fakt, že proti LOSC skórovali v Ligue 1 poprvé od 9. září 2006!

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Reims 1:0

31.01.2015 20:00

Góly: 43. Aleksandar Pešić

Toulouse zvládlo domácí duel s Remeší a poskočilo na čtyři body od sestupového pásma.

Jako první však mohli jít do vedení hosté. A to v 10. minutě, kdy zahrával Nicolas De Préville přímý kop. Ali Ahamada si s ním ale poradil. Z hráčů téfécé se jako první připomněl Wissam Ben Yedder, leč nemířil přesně. Podruhé, o pouhou minutu později, už to bylo z jeho strany veselejší, ale Johnny Placide stál tam, kde měl. Jenže míč nezkrotil, což se mu povedlo až po následné dorážce Alexandara Pešiće.

Pešić se dočkal až ve 43. minutě, kdy mu parádně na hlavu nacentroval Marcel Tisserand - 1:0. Po změně stran se jako první pokusil o vyrovnání Antoine Devaux, bývalý svěřenec Alaina Casanovy. Vylákal Aliho Ahamadu z branky, ale následný lob nepatřil k těm nejpovedenějším. Rušno však bylo nadále především před brankou Remeše. Johnny Placide se však vyznamenal jak proti střele Wissama Ben Yeddera, tak proti ráně Martina Braithwaita.

V 84. minutě mířil nepřesně Óscar Trejo a o tři minuty později po centru z přímého kopu od Adriena Regattina nepřidal svou druhou branku v zápase hlavičkující Pešić, přestože měl kolem sebe dost prostoru na zakončení. Toulouse FC se tedy může směle radovat z výsledku, který se pokusí napodobit i příští týden proti Caen.

Více informací k zápasu

FC Metz - OGC Nice 0:0

31.01.2015 20:00

Góly: -

Nice si brousilo zuby na svou čtvrtou výhru v řadě, rozhodně bylo pořádně nabuzené po minulém skalpu nad Marseille. Mety naopak hledaly cestu k potřebným bodům, aby se mohly vymanit ze sestupového pásma. Našly jí jen částečně, na dost těžkém terénu nakonec uhrály bezbrankovou remízu.

Trávník na Stade Municipal Saint-Symphorien dostal během dnešního zápasu pořádně zabrat. Sněhová nadílka komplikovala situaci nejen hráčům, ale i samotným pořadatelům, kteří museli o poločasové přestávce upravit čáry tak, aby byly aspoň vidět. I díky tomu začal druhý poločas se zpožděním.

Nepříjemné počasí vlastně znemožnilo oběma týmům pokusit se hrát nějaký kombinační fotbal po zemi. K vidění tak bylo spíše mnoho osobních soubojů a díky jednomu z nich padla také jedna červená karta. Maupay se dostal třináct minut před koncem do křížku s Marchalem, neudržel nervy a povalil ho na zem poté, co oba podstoupili nepříjemný střet v souboji o míč.

V 10. minutě Marchal poslal dlouhý balón na nabíhajícího si N'Gbakota, ten byl u míče přece jenom dříve než vyběhnuvší gólman Hassen, nicméně včas nakonec byl u situace vracející se Genevois, který odvrátil možné nebezpečí ze strany Met. Ve 26. minutě hlavičkoval z vyložené pozice N'Daw, ovšem Hassen tentokráte skvěle zasáhl.

Na další vážnější možnost si diváci museli počkat do 59. minuty. N'Gbakoto se dokázal prosmýknout snadno kolem obránce Diawary, následně vypálil, ovšem nepřesně. Domácí poté disponovali krátkou přesilovkou, OGC se však ubránit dokázal. V 83. minutě mohl Falcón po centru Lejeuneho rozhodnout, ale hlavičkoval jen vedle branky Nice.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Montpellier HSC 0:0

31.01.2015 20:00

Góly: -

Střelecký prach zásluhou kvalitně pracující lorientské defenzivy hráčům Montpellieru poněkud zvlhnul. Ale protože ani domácí nebyli gólově potentní, zrodila se na Stade du Moustoir bezbranková remíza.

Důraz v pokutovém území soupeře. Možná nejhlavnější příčina výsledku, který svítil na tabuli po závěrečném hvizdu rozhodčího Oliviera Thuala. Přitom nějaká ta zajímavá šance byla k vidění na obou stranách. Na tu první se dokonce čekalo jenom sedm minut. Geoffrey Jourdren však tváří v tvář Raphaëlu Guerreirovi svého soupeře vychytal.

Hned v zápětí vyzval šikovnou patičkou Lucas Barrios ke skórování spoluhráče Jonase Martina, jenže ten nevyzrál na Benjamina Lecomteho. Martin se záhy ocitl sám na hranici vápna, ale i kdyby jeho střela nakonec skončila v síti, gól by nemohl platit pro ofsajd. Stejné pravidlo porušil i v závěru prvního poločasu na druhé straně Benjamin Jeannot, když byl rychlejší, než centr Raphaëla Guerreira.

V 58. minutě se hosté dostali do přečíslení. A kdyby býval Barrios přesněji přihrál, možná by jeho záměr neskončil v rukavicích Benjamina Lecomteho, nýbrž na kopačkách osamoceného Paula Lasneho. A protože za minutu mířil lorientský Walid Mesloub pouze do na brankové čáře stojícího Abdelhamida El Kaoutariho, musí si oba celky počkat na další vstřelené branky minimálně do příštího týdne, kdy se utkají s Remeší, resp. s Lille OSC.

Více informací k zápasu

RC Lens - SC Bastia 1:1

31.01.2015 20:00

Góly: 80. Ahmed Kantari (pen.) - 62. Ryad Boudebouz (pen.)

Dva proměněné pokutové kopy rozhodly o konečné remíze 1:1 v záchranářském duelu mezi Lens a Bastií. Hosté vedli od 62. minuty díky Ryadu Boudebouzovi, deset minut před koncem ale zachránil bod domácímu mužstvu také z bílého puntíku Ahmed Kantari. Dělba bodů asi nakonec odpovídala tomu, co se odehrávalo na hřišti.

Oba celky od sebe v tabulce dělily jen tři body, takže se dal čekat hodně vyrovnaný souboj. Dá se říci, že remíza nakonec oběma vlastně uškodila. Bastia totiž klesla o jednu příčku níže, zatímco Lens, sužované finančními problémy, se ze sestupového pásma a devatenácté příčky nahoru nevyhrabalo.

První poločas toho moc nenabídl. Do jakýchsi pološancí se párkrát dostali domácí, například v případě Coulibalyho, zřejmě nejnebezpečnějšího muže pro soupeře, jenž ovšem ve 14. minutě bránu netrefil, a po pěkném pasu od Cavarého pak Francouz s kořeny v Pobřeží slonoviny hlavičkoval zase jen vedle.

Lens také do druhého dějství vstoupilo lépe, v 55. minutě Cavaré přenechal chytře balón na Cypriena, ten si dokázal udělat prostor v šestnáctce, ovšem jeho pokus mířící pod břevno fantasticky zlikvidoval gólman Aréola. Bastia do té doby vlastně jen vyčkávala. A ke gólu se dostala tak trošku náhodou.

V 61. minutě totiž Cavaré zezadu kopl do Palmieriho, a protože se tenhle nedovolený přestupek odehrál v pokutovém území, musel rozhodčí Castro jednat v rámci fotbalových pravidel. Boudebouz pak z pokutové značky neměl absolutně žádný problém s exekucí a otevřel skóre utkání.

S Lens to nevypadalo úplně nejlépe, obzvláště pak poté, když byl kouč Antoine Kombouaré kvůli svým výrokům směrem k hlavnímu arbitrovi poslán na tribunu. Jako by ovšem tenhle moment domácí nakopl. Začali udávat tempo hry, v 72. minutě zazmatkoval v koncovce Chavarria a po něm Aréolu nepřekonal ani Madiani.

V 77. minutě to zase zkoušel Coulibaly, avšak jeho pokusy byly zablokovány. V 78. minutě se již Kombouarého svěřenci dočkali vyrovnání. Squillaci totiž závar ve vápně vyřešil pouze nešetrným faulem, takže byla nařízena druhá penalta. Aréola si sice na míč sáhl, ale po střele Kantariho mu nakonec stejně propadla do sítě.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Évian Thonon Gaillard 1:0

31.01.2015 16:30

Góly: 48. André-Pierre Gignac (pen.)

Marseille sice možná dochází dech, doma na Vélodrome ale zatím vítězí. Excelentní domácí formu potvrdili svěřenci Marcela Bielsy i proti nepříjemnému Évianu, i když jim k výhře 1:0 musela pomoci proměněná penalta André-Pierreho Gignaca..

Tři body se nicméně počítají, a pro Les Phocéens jsou to body hodně důležité. Vyšvihli se totiž zpět na druhou příčku před dotírající PSG a sami vyvinuli tlak na vedoucí Lyon, který má pouze jednobodový náskok a čeká jej těžký nedělní duel v Monaku. Naopak Évian visí pouhé tři body nad sestupovou zónou a čeká jej ještě těžký závěr sezony.

Bielsův projekt sice už možná nepřipomíná tu bezchybnou vítěznou mašinu ze začátku podzimu, to však neznamená, že by jednotlivé hvězdy zapomněly hrát fotbal. Dnes Marseille jasně dominovala od samého začátku a po 10 minutách z toho mohla být i vedoucí branka; Florian Thauvin vymyslel perfektní pas na Romaina Alessandriniho, který vrátil míč do vápna a Brice Dja Djédjé hlavičkoval zblízka jen těsně mimo.

Po půlhodině hry další Thauvinův centr zahodil tentokrát Gignac, když hlavičkoval pouze do gólmana Benjamina Leroye; domácí soupeře zatlačili a dávali jasně najevo, že chtějí rozhodnout co nejdříve. Payetův nádherný volej z kraje vápna však pouze orazítkoval břevno a na marseilleské kopačky se začala vkrádat lehká frustrace.

Do druhé půle vyběhly oba týmy za nerozhodného stavu, tentokrát už však favorit nezaváhal a do dvou minut otevřel skóre. Cédric Barbosa fauloval ve vápně agilního Payeta, míč si na bílý puntík postavil Gignac a se štěstím proměnil. Pojišťující trefu mohl v 54. minutě přidat Benjamin Mendy, který převzal Alessandiniho pas, se střelou se ale příliš unáhlil a mířil mimo levou tyč. Dominantní představení nepojistil druhým gólem ani Alaixys Romao, zato na druhé straně se Évian málem dočkal překvapivého bodu - v samém závěru se k přímému kopu postavil Daniel Wass, jeden z nejlepších exekutorů v soutěži, a z dobrých pětadvaceti metrů zakroutil svou střelu jen těsně mimo Mandandovy tyče.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 1:0

30.01.2015 20:30

Góly: 29. Ezequiel Lavezzi

Naděje PSG na titul stále žijí - po veledůležité výhře v Saint-Étienne stvrdili svěřenci Laurenta Blanka rychlý nárůst formy, když doma udolali Rennes 1:0 a zvítězili tak už v pátém utkání za sebou. Provizorně tak na druhé příčce přeskočili tápající Marseille..

Ézequiel Lavezzi sice zaznamenal jediný gól zápasu, jinak ale byli Pařížané jasně lepším týmem a v utkání otevřeně dominovali; hosté se soustředili prakticky pouze na brejky, ale brazilské stoperské duo Thiago Silva - David Luiz bylo dnes v příkladné formě. Vepředu zase řádil Javier Pastore, který si navrch připsal asistenci.

Rozhodující okamžik přišel po půlhodině hry. Zlatan Ibrahimovic se uvolnil na levém křídle a posunul míč na Adriena Rabiota, který nacentroval do vápna na Pastoreho; argentinský playmaker následně přihrával Lavezzimu před prázdnou bránu. Byla to krásná týmová akce, jakých jsme od PSG v této sezoně zatím nevídali příliš mnoho. Pařížané měli šanci vedení pojistit, ale Cavani pálil v dobré pozici mimo (47') a následně nechal pouze vyniknout gólmana Benoita Costila (49').

Rennes měli prakticky jedinou brankovou příležitost, která přišla hned pět minut po inkasované brance; Doucourého však vychytal pozorný Salvatore Sirigu, Ntepovu dorážku zase včas zablokoval David Luiz. Sirigu s Luizem si také poradili s pokusy Christiana Brülse a Stevena Moreiry ke konci utkání. Pařížané tak sice možná stále nejsou v ideální herní formě, alespoň však konečně vyhrávají. Dnešní tři body byly důležité i proto, že vedoucí Lyon čeká nesmírně těžký duel s rozjetým Monakem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon23154447:1749
2.Olympique Marseille23152643:2247
3.Paris Saint-Germain23138240:1947
4.AS Saint-Étienne23117524:1540
5.AS Monaco23117525:1840
6.Montpellier HSC23106730:2236
7.Girondins Bordeaux2397728:3034
8.OGC Nice2395928:2932
9.FC Nantes2388720:2332
10.Stade Rennes2386923:3030
11.EA Guingamp23921227:3629
12.Stade Reims23851027:3729
13.Lille OSC2377918:2028
14.Toulouse FC23741224:3425
15.SM Caen23661131:3524
16.SC Bastia2359922:2724
17.FC Lorient23731325:3224
18.Évian Thonon Gaillard23721424:3923
19.RC Lens23561221:2921
20.FC Metz23561219:3221

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
Ymrich

tvl ten obrázek...to se kluci zapíchly navzájem

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi tam viděl svůj obrázek ze sprch či co?

Reagovat
Israha

Pár postřehů ze zápasu...

- Cavani by měl natvrdo sedět na lávce jako dvojka za Ibru, a základ by měli hrát Lucas s Lavezzim, jejich přínos hře je úplně někde jinde (a myslí si to i diváci v Paříži, hezky Cavaniho vybučeli)

- Digne bohužel stále ještě nemá na to, posadit definitivně Maxwella. Odmaká to, ale je neefektivní a vzadu po něm zůstávají díry. Hodně je to asi dáno tím, že prostě nemá to pravidelné herní vytížení, což je tak trochu začarovaný kruh

- ta brejková strategie Rennes je docela účelná a sestavu na to mají poskládanou dobře, ale už by se taky měli naučit ty kontry proměňovat

- Pedro Henrique se začíná propracovávat k výborným výkonům, vedle N'Tepa druhý hráč do ofenzivy, který dokáže být rozdílový

- Doucourého je pravidelně plné hřiště, oddře zápasy na maximum a hodně se dostává do šancí, ovšem zakončení má na úrovni spodku tabulky Synot ligy

- ta gólová situace, to byla pastva pro oči, neskutečná souhra pěti hráčů a totální rozebrání obranné činnosti soupeře. Jeden z nejhezčích gólů sezony, osobně tohle cením daleko víc, než nějaké náhoďácké screamery z 25 metrů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani poslední dobou opravdu forma hrozná a těch šancí co nedá.. prostě Paříž mu hrozně nesedla. Pro nás, fanoušky PSG, je to škoda.

Osobně se mi poslední dobou více líbí hra Ibry, kdy už není ten osamocený hrot, jako dříve a vše nejde na něj, ale více se zatahuje směrem do zálohy a rozdává přihrávky a je teď užitečnější hráč, alespoň z mého hlediska.

Lavezzi na to jakou měl formu, se dneska předvedl pěknou hrou + gólem, takže

Digne samozřejmě hodně snaží, náběhy časté, ale opravdu ta kvalita a zkušenosti od Maxwella jsou znát.

Rennes mělo taky pěkné akce, sice většina po chybách PSG, ale i tak soupeři

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG ! ! !

Reagovat
vlastik

ty žiješ?

Reagovat
Israha

Hm, vyhrát doma gólem z penalty, to zas musela být podívaná pro náročné...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole jak PSG tak Marseille haluzáci.

Reagovat
smazaný uživatel

psg aspon dalo gol po paradni akci

Reagovat
Godwinson

Mizerné kolo. Zítra musí Lyon zničit Monaco, jinak katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

Saint-Etienne slušně mimo bez Salla a Tabanoua v obraně Baysse a Brison strašnej výkon oba, to samý záložní řada Clément, N'Guemo a Lemoine.. jediní co dnes něco předvedli byl Mollo a Hamouma, ale i tak nepodali bůhví jak dobrej výkon.. a teď Lyon vyhrát !

Reagovat
smazaný uživatel

tak zelenáči majú hrozne nekreatívny stred, to je katastrofa sa na to dívať, dnes som to prežil, za to krídla Caen si tam robili čo chceli, radosť na nich pozerať, klinec do rakvy bol v 90 minúte ked Sala mohol poistiť na 2:0 do odkrytej brány z 1 metra a trafil to rovno Ruffierovi do náručia

Reagovat
lampard8

trefil to částí paty chudák

Reagovat
smazaný uživatel

bol moc rýchly

Reagovat
Israha

Monako na poháry nebo Lyon o čtyři body dopředu? To je jak vybrat si mezi popravou oběšením a elektrickým křeslem...takže ideální bude remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodov z dvoch zápasov nič iné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A pak je ztratit s Nantes a Caen

Reagovat
smazaný uživatel

lyon aspon nehraje sracku, tak bys mohl prat tomu fotbalovejsimu

Reagovat
Israha

Kdybych řešil jenom Lyon a Monako, tak bych se s tebou shodl. Na druhou stranu, víc by mi vadila ztráta titulu pro Marseille, než stráta EL pro ASSE...tím se to vyváží .

Reagovat
smazaný uživatel

sympataci z caen si pripsali tri body ve spravny cas, navic proti spravnemu souperi, parada

Reagovat
REPLIKATOR

Plašil redka Za co?

Reagovat
smazaný uživatel

"Plašil měl nějaké poznámky k sudímu, což se hlavnímu rozhodčímu nelíbilo a ze své kapsičky překvapivě vytasil červenou kartu. Český hráč tak musí předčasně do sprch."

Reagovat
REPLIKATOR

Dík.

Reagovat
lampard8

To co udělal Wallace v 74. minutě Umtitimu, je největší prasárna. Doufám, že ho LFP dodatečně potrestá. Skočit na nohu protihráči, veliká ubohost.

Reagovat
smazaný uživatel

tragicky fotbal podle ocekavani, doufam, ze se monaco s touhle srackou do poharu nedostane, nekoukatelne, navic okorenene zakernymi zakroky za hranou

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešný výkon naprd. Aj ked sme sa dostali do dvoch čistých šancí tak Fekir ich kvalitne zajebal.

Ďalšiou vecou je že každý druhý zápas s Monacom nás sudí zareže. Toto čo spravil Wallace je červená bezpodmienečne a trest aspoň na 10 zápasov. Niesom nejaký neprajník ale jemu dopriať kolíky na koleno a roztrhané všetky väzy v kolene, pretože Umtitimu mohol namieste zlomiť nohu. To že ho dodatočne potrestajú je nam na prd ked že sme prišli o 20 minútovu presilovku.

Dúfam že sme si znova vybrali náš zlý zápas, ktorý prichádza raz za 5 až 7 zápasov a že nás to hecne do dalších zápasov.

Allez OL

Reagovat
Langi

bod z venku asi dobrej, hlavně že to neni prohra...stejně musíme s PSG bezpodmínečně bodovat, abysme je nepustili před sebe...pak už nás do konce čeká více méně jen Lille venku, Marseille venku a ASSE doma...ony ty dva body navíc s Monacem nejsou zas tak životní...letos se nám docela daří nerozdávat body kdejakým lemrám, narozdíl od konkurence a nakonec by mohly rozhodnout právě tyhle vzájemný zápasy se špičkou, ze kterých máme zatím jednu prohru na ASSE, jinak sme vždycky brali body

Reagovat
smazaný uživatel

Jen Lille, Marseille a ASSE ..z toho jestli budou 4 body, tak budu hodně rád

Reagovat
Langi

vubec...ASSE doma musí být za 3 a bod z tragického Lille by byl málo

Reagovat
smazaný uživatel

No takže 4 body. Marseille venku bude bod super, už na podzim to bylo taktak

Reagovat
Langi

ASSE za 3...Lille za 3...a v Marseille by se prohrát nemuselo

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl nejlepší scénář no. ASSE máme co vracet, škoda, že s nimi nehrajeme už teď, bo jsou momentálně v háji docela. Hlavně tam bude boj o šest bodů a třetí místo, tam se bude lámat chleba.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom pro pobavení ke včerejšímu Umtitimu

http://imageshack.cz/image/Sy

Reagovat
Godwinson

Wallace Sice nevím, proč se Umtiti nejprve tak teatrálně skácel, ale ta špinavost potom slušná. Navíc to měla být penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Inak zaujímavé kolo:

10 zápasov a len 10 strelených gólov

Žiadnemu týmu sa nepodarilo streliť 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Na góly hrozné kolo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele