23. kolo
01.02.2015 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - EA Guingamp 1:1

Český záložník Jaroslav Plašil oslabil svoje Bordeaux dvanáct minut před koncem, neboť se nechal zbytečně vyloučit poté, co si dovolil slovně osočit hlavního arbitra Desiageho. V tu chvíli již Les Girondins hráli s Guingampem nerozhodně 1:1 a takový stav vydržel až do závěrečného hvizdu.

Domácí si tak protáhli své čekání na vítězství už na šest zápasů. Hosté na Stade Chaban-Delmas vyhráli naposledy před více jak 14 lety, a i když tuhle nepříjemnou bilanci nakonec nesmetli pod koberec, mohou být s výsledkem spokojení. I jeden získaný bod je totiž posunul ze třinácté na jedenáctou pozici.

Bordeauxský lodivod Willy Sagnol se rozhodl dát šanci nové posile Clémentovi Chantomovi, který z PSG přicestoval do nového klubu teprve v pátek. Nebyl to pro něj vůbec lehký start. Soupeř byl rozhodně kvalitním protivníkem, předvádí v posledních několika týdnech skvělé výkony, a to především díky rozjetému forvardovi Claudiovi Beauvuemu.

Hostující celek byl v úvodních minutách nebezpečnějším týmem. Nejprve musel Mandanneho střelu z voleje ze 6. minuty likvidovat na bližší tyči gólman Carrasso, poté se oba dva jmenovaní střetli ještě jednou, když celou akci vymyslel v poslední době rovněž skvěle hrající Pied, avšak i v tomhle případě uspěl domácí muž v rukavicích.

Sagnolovo mužstvo svého protivníka ohrožovalo vlastně jen nějakými centry před svatyni brankáře Lössla, povětšinou však míč nedoplachtil tam, kam by potřebovalo. Ofenzíva FCGdB dost strádala, a to i díky neúčasti Diabatého a Jussieho. Posila Thelin se v novém prostředí evidentně ještě rozkoukává.

Skóre utkání načal ve 28. minutě Beauvue, který se trefil popáté v řadě v rámci ligových bojů a zaznamenal svůj celkově čtrnáctý gól za posledních třináct zápasů ve všech soutěžích. Pied z pravé strany poslal přihrávku do vápna, balón odtud z první napálil jeho spoluhráč, který zamířil přesně k tyčce kolem nehybně stojícího Carrassa.

V závěru půle se EAG ještě snažil náskok navýšit, opět se do křížku dostali Mandanne a Carrasso, který svého soupeře zase eliminoval perfektním zákrokem. Bordeaux nakonec dokázalo srovnat v 54. minutě. Poundjé zaznamenal premiérový zásah v Ligue 1 přesnou střelou z dálky ke vzdálenější tyči.

Zbytek zápasu pak vyšel lépe Bordeaux. Střídající Maurice-Belay však jak v 64. minutě, tak o šest minut později, selhal v koncovce, poté Rolánovi radost zkazil obránce Angoua, který míč odkopl do bezpečí z brankové čáry. Na závěr se pokusil z přímého kopu skórovat Touré, ale branku pouze přestřelil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 02.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele