Ligue 1 - preview 23. kola

30.01.2015, 08:45, aktualizováno 01.02.2015, 08:50
Previews
PSG porazilo Rennes a Marseille si poradila s Évianem, na tahu je tak Lyon a čeká na něj hodně náročný úkol - hraje totiž v Monaku. Saint-Étienne se představí v Caen a výhra ho vrátí do boje o titul, Bordeaux se střetne s Guingampem...
SM Caen - AS Saint-Étienne  (neděle 14:00)
Nedělní souboj mezi Caen a Saint-Étienne by se klidně dal překřtít na duel útoku s obranou - domácí se v poslední době úctyhodně rozstříleli, hosté jsou zase známí tím, že inkasují jen minimálně. Les Verts budou v Normandii favority, stále totiž bojují o Ligu mistrů, zatímco domácím cílem je záchrana..

Momentálně sice svěřenci Patrice Garandeho stále prodlévají v sestupové zóně, zdá se však být pouze otázkou času, než si prostřílí cestu ven, do 'bezpečí'. Poslední dva zápasy proti Rennes a Remeši totiž vyhráli shodně 4:1 a věří si i na dalšího silného soupeře. Saint-Étienne je nicméně zatím nejtěžším testem, který je v roce 2015 potkal; tým Christophe Galtiera má na kontě o 19 bodů více a pohybuje se na opačném konci tabulky.

Ne snad že by tato propast Galtiera nějak vzrušovala; přísný kouč, který je notoricky známý tím, že každého soupeře považuje za maximální hrozbu, na tiskové konferenci opět nepřekvapil, když volal po absolutním nasazení. "Caen má hodně zajímavý tým, hrají živelný fotbal, střílí spoustu branek," prohlásil. "Jejich útok je čtvrtý nejlepší v celé lize, poslední dva zápasy skončily jednoznačně v jejich prospěch."

"Utkání proti nováčkům jsou vždy složitá. Samozřejmě budeme muset v první řadě dobře bránit, naším konečným cílem je však předvést celkově dobrý výkon. Doufáme ve vítězství," dodal hostující kouč opatrně. Jeho Les Verts by tříbodový úspěch potřebovali jako sůl; prohra v důležitém zápase z Paříží jim totiž zkomplikovala pohárový boj. Stále se drží na čtvrté příčce, ztratili však kontakt s absolutní elitou a navíc na ně ještě zespoda doráží skvěle hrající Monaco.

Caen, které tradičně spoléhá zejména na ofenzivu, dost možná už dnes představí velkou lednovou posilu - na půlroční hostování z Bordeaux totiž přišel argentinský forvard Emiliano Sala. Čtyřiadvacetiletý útočník dosud zářil zejména v Ligue 2, kde střílel jednu branku za druhou, a nyní se bude chtít konečně prosadit i na nejvyšší úrovni. "Potřebuji hrát. Moje cíle jsou jasné," nechal se slyšet. "Chci pomoci Caen k záchraně tím, že vsítím spoustu gólů."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - EA Guingamp  (neděle 17:00)
Bordeaux díky dost mizerné sérii ujíždí vlak, co se pohárových pozic týče. Za posledních pět utkání získalo na své konto jen dva body. Horší závěr minulého roku zkrátka ani v tom novém nijak nenapravilo. Do cesty se mu nyní postaví Guingamp, který rozhodně nestrádá. A dělá vše pro to, aby se vzdálil co nejdále sestupovým příčkám.

Mužstvo Willyho Sagnola se už může soustředit plně na ligové dění, neboť z obou francouzských pohárů vypadlo. V minulém kole na půdě Bastie opět nepředvedlo nijak oslnivý výkon. Klub i díky dost malátným výkonům sehnal dvě posily, kromě Isaaca Thelina nově také Clémenta Chantomeho z PSG.

Celkově za oba zaplatil skoro pět miliónů euro. Přestup Chantomeho byl možná trošku překvapivý, tenhle záložník by ale měl rozhodně pomoci rozhýbat malátnou ofenzívu. "Bylo pro mě těžké opustit Paříž, kde jsem strávil 15 let," smutnil. "Je to velký zlom v mé kariéře. Je to pro mě nové dobrodružství."

Les Girondins mají se svým soupeřem velmi dobrou bilanci. Pokud-li se podíváme o několik let dozadu, z osmi vzájemných zápasů hned sedmkrát vyhráli. Jediná porážka se datuje právě na letošní podzim. Tehdy byl EAG v tabulce na předposledním místě se třemi body na kontě a jednou vstřelenou brankou.

Hosté naposledy po opravdu lítém boji skolili Lorient. Byl to možná jeden z nejzajímavějších zápasů této sezóny. Dva pokutové kopy, jedna červená karta, jeden vlastenec. Není divu, že kouč Jocelyn Gourvennec byl zralý na infarkt. "Zjistil jsem, že taktika, jakou jsem zvolil, byla příliš riskantní," hodnotil.

Do opravdu výtečné formy se dostal útočník Claudio Beauvue, který během posledních tří zápasů skóroval hned čtyřikrát. Především jeho zásluhou se Guingampu s pravidelností daří vyhrávat. V utkání s Lorientem si dokonce dovolil rozehrát pokutový kop po panenkovsku. "Spíš jsem radši, když je kopnutá normálně," uculil se Gourvennec.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Zápas sezony? Dost možná - souboj mezi Monakem a Lyonem by mohl vyřešit celou řadu otázek. Domácí jsou v posledních měsících v excelentní formě a případná výhra by je vystřelila do boje o titul; ten momentálně opanují hosté, kteří mohou sami jít na čele do trháku. Jisté je, že se diváci na Stade Louis II určitě nebudou nudit..

Les Gones sami drtí jednoho soupeře za druhým a můžeme se tak těšit na souboj dvou aktuálně nejlepších týmů ve Francii. Hostující kouč Hubert Fournier však musí vyřešit jeden velký problém - současná forma Lyonu byla životně závislá na brankách Alexandra Lacazetteho, který dnes nenastoupí kvůli zranění. Autor jednadvaceti ligových branek odstoupil v první půli posledního utkání s Métami (2:1), a přestože nakonec nejde o nic vážného, proti knížecímu celku bude jeho zabijácký instinkt hodně chybět. Zvlášť když monacká obrana pouští naprosté minimum branek.

Konkrétně Danijel Subašić v monacké kleci neinkasoval už v sedmi (!) zápasech v řadě - naposledy jej překonal právě Lyon, v pohárové remíze 1:1 před Vánocemi. Najdou hosté za svého hrdinu adekvátní náhradu? "Tohle je naše šance ukázat skeptikům, že současný Lyon není jen Alex (Lacazette)," zůstává Fournier pozitivní. "Jistě, je pro nás velmi důležitým hráčem, ale spoléháme v první řadě na týmové pojetí."

Monaco mezitím doplácí na špatný start do soutěže - kdyby liga začínala v říjnu, byli by svěřenci Leonarda Jardima jasným kandidátem na titul. Místo toho jsou nyní až pátí, devět bodů za dnešním soupeřem, a neúspěch v tomto zápase je tak může efektivně odepsat z boje o Ligu mistrů. A to i přesto, že z posledních sedmi ligových duelů vyhráli šestkrát. "Myslím, že je to docela překvapující. Monaco má úplně jiné finanční možnosti, a přesto na nás ztrácí devět bodů. Bylo by hezké tento rozdíl udržet," rýpl si Fournier.

K tématu Lacazetteho absence se vyjádřil i Jardim, podle nějž bude zápas se současným Lyonem obrovskou zkouškou bez ohledu na to, kdo na hřišti nakonec nastoupí. "Lyon má spoustu dobrých hráčů, nejen Lacazetteho," varoval portugalský stratég. "Hrajeme s nimi v této sezoně už potřetí, takže víme, že nás čeká složitý duel. Monaco je na tom stále lépe, ale stále máme před sebou spoustu práce. Ještě jsme nic nevyhráli. Jsme silní zejména v obraně, kde spoléháme na sílu kolektivu a na výsledcích se to odráží," dodal Jardim.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - Évian Thonon Gaillard  (sobota 16:30)
Podaří se Marseille vrátit zpět do staré formy? Tým, který ještě pár měsíců zpátky působil takřka neporazitelným dojmem, najednou klopýtá a vyklízí čelní pozice; na druhou stranu je fakt, že doma proti Évianu by Les Phocéens uspět měli za každých okolností..

Jejich problémem jsou totiž venkovní duely - letos na cestách prohráli už pětkrát, z toho naposledy třikrát v řadě (fiaskem skončily výlety do Nice, Montpellieru a Monaka). Poslední venkovní výhra nad Caen se datuje až do začátku října. Doma však Bielsův tým zatím šlape, zvítězil dokonce už desetkrát za sebou a zejména skvělá forma na Vélodrome jej tak drží v boji o titul.

Proč je mezi domácí a venkovní formou Olympique tak obrovský rozdíl, neví vlastně nikdo - ani sám argentinský kouč. "Pokud bychom hráli pokaždé jiným stylem, dalo by se to chápat. Z mého úhlu pohledu ale k ničemu takovému nedochází, hrajeme pořád stejně," krčí rameny Bielsa. "Nedokážu si to vysvětlit, neumím najít ten správný argument."

Les Phocéens drží průběžnou druhou příčku, čtyři body za Lyonem; to v Évianu mají úplně opačné problémy. Šest zápasů bez výhry znamenalo pád až na sestupové příčky, odkud Les Roses 'vytáhla' až výhra 1:0 minulý víkend nad Toulouse. Aktuálně mají na červenou zónu náskok dvou bodů.

Hostující kouč Pascal Dupraz bude mít možná k dispozici i Modou Sougoua, útočníka zapůjčeného právě z Marseille. "Myslím, že (OM) má vynikající tým," nepochybuje africký střelec. "V lize se jim daří, protože vědí, jak pracovat s kádrem v dlouhodobém měřítku. Bielsa tým příliš nemění, zavedl pouze nový styl práce, který zatím funguje," dodává s tím, že aktuální vachrlatá forma může nicméně znamenat vítanou šanci pro jeho dočasný klub.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Lille OSC  (sobota 20:00)
Může vůbec Lille OSC, třetí tým loňského ročníku, klesnout v tom současném ještě níže? Může. Ale také nemusí. Protože nyní proti sobě bude mít mužstvo FC Nantes, kterému v posledních zápasech také poněkud došla šťáva.

Oba celky se utkaly v polovině ledna v rámci Coupe de France a po výsledku 2:0 byli šťastnější hráči ze Stade Pierre-Mauroy. Les Canaris navíc minulý víkend inkasovali čtyřgólový příděl od Montpellieru. Záložník Jordan Veretout však věří, že nelichotivý výsledek poslouží jemu i jeho spoluhráčům jako motivace do dalších zápasů.

"Teď už je to minulost. A v současnosti je na nás, abychom udeřili. Tento víkend bude prvním z těch, které hodláme využít k napravení chyb. Nicméně nesmíme sami sebe dostat zbytečně pod tlak. Nastupujeme totiž proti kvalitnímu soupeři." Kvalitnímu navzdory prozatímnímu umístění ve druhé polovině tabulky, za což může i fakt, že ani proti Lorientu, ani proti Monaku se do listiny střelců nezapsal nikdo ze spoluhráčů Davida Rozehnala.

Jeho kouč, pan Girard, se nechal slyšet, že ve výrazné zlepšení doufá v následujících třech zápasech. "Potřebujeme znovu získat sebevědomí a odhodlání. Chybí nám také větší kreativita a nesmíme se bát riskovat," řekl. S tím plně souhlasí i pravý obránce Djibril Sidibé, který taky věří v dobré výsledky z minulé sezony.

V tomto duelu na Stade de la Beaujoire už bude trenéru Der Zakarianovi k dispozici dánský obránce Kian Hansen, ovšem nejistý je start Yacine Bamoua, Koffi Djidjiho a Issy Cissokha. Nantes se z výhry proti Lille radovalo naposledy před deseti lety. Za tu dobu šlo prakticky pokaždé o velmi vyrovnané utkání. A nejinak tomu s největší pravděpodobností bude i tentokrát.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - Stade Reims  (sobota 20:00)
Těsně nad sestupovými vodami dřepící Toulouse bude chtít zabránit dalšímu propadu. Za jistých okolností by se totiž klidně mohlo stát, že se celek z města ležícího na řece Garonně spadne po třiadvacátém kole až na poslední, dvacátou pozici.

"Každý v klubu si je zatraceně dobře vědom toho, v jaké situaci se zrovna nachází. Více než kdy předtím proto budeme v nadcházejících utkáních potřebovat pomoc našich příznivců," nechal se slyšet Alain Casanova, jenž vede tým ze Stadium Municipal od roku 2008 a i přes současné postavení v tabulce to nevypadá, že by se měl obávat o místo.

To protějšek z Remeše si zatím "hoví" v relativně klidném středu tabulky, ačkoliv další zaváhání si Mickaël Tacalfred a spol. jistě nepřejí. Jeden bod z posledních tří mačů určitě není nejlepším vysvědčením. Svěřenci Jean-Luka Vasseura naposledy vyhráli ve druhé polovině prosince proti Rennes, které jim ovšem porážku oplatilo minulý týden v rámci Coupe de France.

Bývalý hráč PSG či ASSE si je vědom toho, že sezona může ve finále dopadnout jakkoliv, ovšem doufá ve zlepšení: "Myslím, že náš bídný přístup proti ASSE a Caen už nebude chtít nikdo z hráčů napodobit. V týdnu pracovali velmi dobře." Jedním z jeho svěřenců je Antoine Devaux, jenž před příchodem do historického města na severu hrával právě za téfécé.

"Jsem překvapený tím, že se jim příliš nedaří. Na začátku sezony přitom vypadali jako možný černý kůň soutěže. Ale teď je na jejich výkonech vidět, že nejsou v nejlepším rozpoložení. My jsme si podobným obdobím také prošli a v tuto chvíli mohu říci, že jsem přesvědčený o tom, že jej máme zdárně za sebou," prohlásil obránce s šestkou na dresu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Metz - OGC Nice  (sobota 20:00)
Nice se díky třem vítězstvím v řadě protlačilo do bojů o pohárové příčky. A i když k nim má ještě poměrně daleko, může o nich uvažovat daleko reálněji. Pokud je však chce získat, soupeře jako Mety by mělo porážet. Ne že by domácí nebyli v Ligue 1 konkurenceschopní, ale prostě se jim už několik měsíců vůbec nedaří.

Krátká vánoční pauza mužstvu Clauda Puela evidentně prospěla. I když na začátku ledna vypadlo z Coupe de France, následovaly tři skalpy v řadě. V utkání s Lorientem, Bordeaux a naposledy s Marseille navíc vždy vsítilo minimálně dvě branky. Můžeme tedy říci, že nevalná první polovina sezóny je zapomenuta.

Zato Mety se stále brodí tuhým bahnem, ze kterého jako by se nedokázaly vyhrabat zpátky nahoru. Začátek sezóny jim vyšel slušně, potvrzovaly, proč loni vyhrály druhou nejvyšší soutěž. Avšak od výhry nad Caen zaznamenaly od začátku listopadu z deseti zápasů jen dva body a propadly se až na samotné dno tabulky.

Puel však nečeká, že by jeho svěřence čekal v Metách snadný zápas. "Nemůžeme o něm prostě takhle mluvit," varoval. "Můj tým začíná být trošku zkušenější. Já doufám, že brzy pochopí, že právě tohle je ten případ, kdy vás na hřišti čekají nejkrušnější chvíle. Mety potřebují bodovat, nic nám nedají zadarmo. Budou bojovat."

I když se Metám na aktuální postavení v tabulce rozhodně nekouká dobře, nemusejí zatím výrazným způsobem panikařit. Pokud totiž Nice porazí, mohou se posunout o čtyři příčky dopředu až na šestnáctou pozici. A rázem budou mimo červené pásmo. "Tabulka nic neznamená. Rozdíly na spodku jsou velmi malé," ví moc dobře Puel.

Domácí se bohužel nebudou moci spolehnout na služby klíčového prvku obrany. Guido Milan totiž v posledním klání v Lyonu obdržel červenou kartu a dostal automatickou stopku na duel s OGC. I ofenzíva bude díky absenci Florenta Maloudy notně oslabena. Hosté se budou muset smířit se ztrátou potrestaného Kévina Gomise.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Domácí Lorient určitě má co zlepšovat. Oproti tomu Montpellier bude chtít navázat na velice dobré výsledky z poslední doby.

Naposledy na začátku prosince našel celek z jihu Francie v Ligue 1 přemožitele. Stalo se jím po výhře 2:0 AS Saint-Étienne. Od té doby svěřenci trenéra Rollanda Courbise dvakrát remizovali a čtyřikrát vyhráli, přičemž v těchto šesti duelech dokázali vstřelit úctyhodných šestnáct branek! Není divu, že si bezmála dvaašedesátiletý kouč tu vlnu euforie patřičně užívá.

Dokonce prohlásil, že věří tomu, že je stejně dobrý jako José Mourinho či kterýkoliv jiný špičkový lodivod v Evropě. Klubu se daří i navzdory faktu, že v létě prodal dva své prakticky nejcennější hráče - Benjamina Stambouliho (Tottenham) a hlavně Rémyho Cabellu (Newcastle), jenž byl členem francouzské reprezentace na mistrovství světa v Brazílii.

"Když jsem se osmnáct měsíců po zisku titulu ujal Montpellieru, týmu se vůbec nedařilo. V defenzivě dělal chyby a v ofenzivě byl bezzubý. O nějakém sebevědomí nemohla být ani řeč. Nejsem si jistý, jestli by Mourinho dokázal odvést takovouto práci. Opravdu mě velmi, velmi rozesmálo, když po zápasech proti Tottenhamu a Bradfordu, ve kterých Chelsea inkasovala pět a čtyři branky, prohlásil, že stále postrádá dva tři dobré hráče," řekl Courbis.

Jeho protějšek Sylvain Ripoll teď hlavně doufá, že se jeho Lorient posune dál od sestupové zóny, ke které má po pěti prohrách z posledních deseti zápasů poměrně dost blízko. "Víme, že v domácím prostředí dokážeme pořádně zabrat. V Guingampu jsme minulý týden prohráli, protože jsme dělali chyby. Na defenzivě musíme určitě zapracovat," řekl kapitán Wesley Lautoa.

"Prostě nám nezbývá, než dát v tom sobotním domácím utkání proti Montpellieru všechny síly do útoku. Musíme vyhrát, protože další porážku si už v takto těsném sledu nemůžeme dovolit," dodal. Montpellieru se ovšem opravdu daří a s největší pravděpodobností si i přes snahu týmu ze Stade du Moustoir připíše jedenácté vítězství v sezoně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RC Lens - SC Bastia  (sobota 20:00)
Spodek letošního ročníku francouzské nejvyšší soutěže je hodně našlapaný, poslední tým tabulky dělí od čtrnácté Bastie jen tři body. Nyní sehraje velmi důležitý zápas na půdě konkurenčního Lens, které má na kontě 20 bodů a prozatím mu patří předposlední devatenácté místo se ziskem dvaceti bodů. Bastia má v současnosti o tři body více a dá se tak očekávat nesmírně vyrovnaný zápas.

Lens v posledních deseti zápasech dokázalo zvítězit jen dvakrát a celkově uhrálo pouhých devět bodů. Nyní čeká na tříbodový zisk tři ligová kola v řadě za sebou, tedy od začátku roku 2015. Ani v jednom zápase navíc nedokázalo skórovat a opatrný duel se dá očekávat taktéž nyní. Nejprve prohrálo na půdě Guingampu 0:2, následně doma podlehlo stejným poměrem favorizovanému Lyonu a naposledy se rozešlo smírně bez branek s Remeší.

Bastia má naopak vcelku slušnou formu a v předchozích pěti zápasech ani jednou neprohrála, k tomu vybojovala velice slušných devět bodů. Po krátké zimní přestávce naprosto šokovala ve svém prvním zápase mistry z Paříže a PSG zdolala 4:2. Následně se rozešla smírně s Toulouse po výsledku 1:1 a velmi cenný bod uhrála také s Bordeaux po domácím bezbrankovém nerozhodném výsledku.

V podzimním vzájemném zápase se na půdě Bastie rozdělily oba týmy po bodu po výsledku 1:1 a remíza je vzhledem k současné situaci nejpravděpodobnější také teď. Oba dva celky mají vcelku početnou marodku. Lens bude kvůli zranění postrádat Landreho, El Jadeyaouiho, Baala a N'Diayeho. Bastia je na tom v tomto ohledu ještě o něco hůře, obejít se bude muset hned bez osmi hráčů užšího výběru.

Citelnou absencí bude neúčast vykartovaných Brandãa s Cahuzacem, zdravotní problémy do hry nepustí ani Ba, Romarica, Achillia, Mabouloua, Ayitého a Areolu. "Bastia je velmi nebezpečný tým s výborným kolektivem. Po listopadové trenérské výměně se dala brzy dohromady a teď předvádí opravdu skvělé výkony. Dobře víme, že na všech postech musíme předvést nadstandardní výkon, abychom získali všechny tři body," uvedl brankář domácího výběru Rudy Riou.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.25 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Rennes  (pátek 20:30)
Pařížský celek Saint-Germain má šanci dostat se blíže prvnímu Olympiquu Lyon a vytvořit na něj tlak. V páteční předehrávce se utká s desátým Stade Rennes, kterému se v poslední době štěstí vyhýbá. Hosté mohou žehrat především na neschopnost navazovat na svoje výkony.

Když trenér Philippe Montanier v minulém utkání s Caen viděl, co s Edsonem Mexerem dělá Julien Feret. zřejmě mu nebylo moc dobře. Nováček Ligue 1 se ukázal ve skvělém světle a domácí Stade Rennes rozstřílel poměrem 4:1, když se mezi střelce zapsali Sloan Privat, Lenny Nangis, Julien Féret a v závěru také Damien Da Silva. Další těžká zpráva musela pro trenéra Montaniera nastat, když se podíval na rozpis dalšího kola a zjistil, že jeho hráči po tomto debaklu budou hrát v pátek večer proti PSG.

Stade Rennes prohrálo čtyři z posledních šesti ligových zápasů. Posledních tří výher dosáhl tým Stade Rennes v domácích pohárech. A ani tam nebyl zcela suverénní, protože Stade Reims porazil v Coupe de France až na penalty. Zkrátka, poslední týdny jsou pro les Rouges et Noir jedním dlouhým zklamáním. Podaří se hráčům ukončit dlouhé čekání na úspěch v lize právě proti jasnému favoritovi?

Rennes bude muset utkání zvládnout bez distancovaného Ermira Lejaniho a k dispozici nebude ani Cheick M’Bengue, který si plní své reprezentační povinnosti. Dobrou zprávou pro Montaniera je návrat Paula-Georgese Ntepa, protože bez něj tým vypadá naprosto průměrně. Ani Paris Saint-Germain nebude kompletní, protože trenér Laurent Blanc bude postrádat několik hráčů. A především obrana mu bude dělat starosti. Mimo hru je bek Gregory van der Wiel a také Serge Aurier, který je na Africkém poháru národů. K dispozici nebude ani Clement Chantome, který se chystá oblékat barvy Bordeaux.

Na kraji obrany tak zřejmě bude alternovat mladý brazilský obránce Marquinhos. S touto variantou počítá i trenér Blanc, který na tiskové konferenci před zápasem jasně řekl: "Líbily se mi poslední výkony Marquinhose a umím si jej na této pozici představit častěji. V současné chvíli je to jediný hráč, kterého máme na tuto pozici k dispozici, takže bude hrát. Ale snad vám nemusím připomínat, že na této pozici dokázal hrát i v AS a docela se mu to dařilo. Je rychlý, technicky zdatný a výtečně brání," upozorňoval Blanc na kvality brazilského stopera.

Paris Saint-Germain rozhodně není suverénním vládcem ligy a dokázal to několikrát. Domácí Bastia mu vstřelila čtyři branky a inkasovala jen dvakrát. Poté už ale čtyřikrát vyhrálo. V Coupe de la Ligue porazilo AS Saint-Étienne, v rámci Coupe de France zvítězilo nad Bordeaux. Také v Ligue 1 se PSG poměrně daří a nyní ztrácí na lídra ligy z Lyonu jen čtyři body. Druhá Marseille je před pařížským celkem jen díky lepšímu skóre. Pařížanům se povedlo také minulé ligové utkání s AS Saint-Étienne, které porazili díky brance Zlatana Ibrahimoviće ze šedesáté minuty.

Když se tyto dva celky utkaly naposledy, byla z toho remíza 1:1. Nejprve se trefil Zoumana Camara, který krátce před odchodem do šaten poslal do vedení Paris Saint-Germain, na něj ale navázal rychlík Paul-Georges N'Tep, který srovnal. Historie střetů na tomto území favorizuje spíše hosty, protože Stade Rennes porazilo PSG na jeho hřišti třikrát za posledních šest vzájemných utkání. Bude se historie znovu opakovat, nebo PSG potvrdí roli favorita?
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Verratti, Cabaye, Matuidi - Lucas, Cavani, Ibrahimovic
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Danze, Mexer, Armand, Moreira - Fernandes, André, Pajot - Pedro Henrique, Ntep, Toivonen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.75 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon22153447:1748
2.Olympique Marseille22142642:2244
3.Paris Saint-Germain22128239:1944
4.AS Saint-Étienne22117424:1440
5.AS Monaco22116525:1839
6.Montpellier HSC22105730:2235
7.Girondins Bordeaux2296727:2933
8.OGC Nice2294928:2931
9.FC Nantes2287719:2231
10.Stade Rennes2286823:2930
11.Stade Reims2285927:3629
12.EA Guingamp22911226:3528
13.Lille OSC2276917:1927
14.SC Bastia2258921:2623
15.FC Lorient22721325:3223
16.Évian Thonon Gaillard22721324:3823
17.Toulouse FC22641223:3422
18.SM Caen22561130:3521
19.RC Lens22551220:2820
20.FC Metz22551219:3220

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
Israha

Chantome do Bordeaux za 1 mega...to vypadá jako vynikající obchod. Můžou být nakonec i rádi, že nevyšel Digard, tohle je totiž ještě lepší alternativa.

Reagovat
Langi

a navíc aspon už neskončí u nás

Reagovat
.13

1m je celkom malo, ale tak u nas by nehraval a GB moze vela ponuknut, tak nech sa mu dari chalanovi

Dufam len, ze mi nikoho dalsieho nebudeme zhanat, ale to by slo asi len ak by niekto odisiel a to ma napada iba Cavani (v zime ale asi nie), Lavezzi a Motta/ Cabaye.

Reagovat
Langi

v létě bude rošáda Pogba - Cabaye

Reagovat
.13

Nestras

Pogba je dobry a ma asi vsetko aby bol najlepsim DM na svete, ale dufam, ze nedojde/ ak dojde, tak ho nepreplatime jak Cavaniho a Luiza. Ideal by bol Cabaye +25, to by som este prekusol

Reagovat
Israha

Pogbu kupte, protože pak padne možnost, že by šel do Realu, kde ho nechci ani omylem

Reagovat
Godwinson

Pogba bude podle mě minimálně za 60. Spíš něco jako 40 plus Verratti, třeba Ale já tomuhle přestupu na léto hodně věřím, Al-Khelaifi ho jako hráče zbožňuje a víc ani není třeba.

Reagovat
.13

ak by sme im poslali Marca, tak by to pre mna bol dost zly obchod. Vo Verratim mame vyrieseny post na dalsich 10rokov. Ak by to bola vymena Cavani +20 tak pohode, jeho prichod som aj tak nikdy moc nepochopil, ked mame Ibru a naviac sa mi typologicky nelubi

Reagovat
smazaný uživatel

No některých stránkách psali i o výměně Cavani + doplatek za Pogbu. Osobně bych, jak se tady psalo, nechtěl výměnu Pogba za Verrattiho + doplatek. Verratti je u mě hodně oblíbený a rád bych viděl zálohu Verratti - Pogba - Matuidi. Ale uvidímě jak to bude.

Reagovat
.13

Tak snad dnes za 3, dalsiu stratu by sme nemali dopustit a hlavne nie doma.

Jediny, kto ma od Rennes strasi je Ntep, ten si mohol dat este tyzden pauzu

Reagovat
Langi

OT: Danic do Bastie...zřejmě jako Free agent

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu ten nákup moc, rozšíření kádru ok, ale to tam místo něj mohl hrát kdokoli mladší

Reagovat
Langi

tak počítalo se s ním jako s klasickým křídlem do 4-2-3-1 no...pak Garde začal hrát to současný 4-4-2 bez křídel a byl v prdeli, když všude jinde byl nepoužitelnej...ve finále horší nákup než ten Monzon, ten se aspon zaplatil

Reagovat
smazaný uživatel

tak horsi, danic stal 800 000 €, tam se ani necekalo, ze by se na nem vydelalo, ale prestup na prd to nakonec urcite byl

Reagovat
Godwinson

Courtet a Pele do Brestu. To je v prdeli, od další sezóny budou zase oxidovat v L1.

Reagovat
juninho8

no ja tam hlavne chcem vidiet Troyes a Corentina Jeana

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, ze PSG hraje vetsinu zapasu v 9ti( teda, pokud nastoupi Cavani a Marquihovnous) tak je to dobry, ti dva to je pohroma vsech pohrom

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný "hovňous" jsi tady možná tak ty popř. individua z Barcelony nebo Arsenalu..

Viděl jsi někdy vůbec hrát Marquinhose? Asi ne, protože tady motáš, hezky řečeno, pič****y.

Reagovat
smazaný uživatel

hey buzik, proc do toho tahas arsenal a barcu ? Jako kvuli tomu, ze v PSG hraji smatlaci typu cavani a marquinos? Jo, videl sem ho hrat, napriklad vcera, ten kluk neda prihravku na metr po zemi, natoz vzduchem...cavani je mozna jen tak doklepavacka, ten jist sam na golmana , tak zasekne a nahraje zpatky a pocka, az mu da nekdo mic do maleho vapna, i tak toho gola stejne neda

Reagovat
smazaný uživatel

To, že jsi buzik, neznamená že i ostatní

Ono když jsi pomlouval hráče PSG a v profilu máš, že fandíš Barceloně a Arsenalu, tak na koho jsem to měl napsat? Na příbram?

A za další, nikdo se nezastával Cavaniho, jeho forma v PSG je bohužel hrozná.

Ale Marquinhos je v poslední době spolehlivější než van der Wiel.

Pokud si v zápasech všímáš pouze negativních věcí, tak se nedivím, že tady pořád pomlouváš.

Každý hráč má v zápase dobré i špatné zákroky, ale zrovna Marquinhos těch chyb včera moc neudělal a taky byl aktivní směrem dopředu. Nevím, jestli si představuješ, že by měl dát alespoň 3 góly, aby přihrával se 100% úspěšností a co ještě?

Reagovat
Israha

Cavani špatný je, ale Marquinhos na to, že hraje mimo svůj post a po dlouhé době vysedávání na lávce, je solidní. Těch ofenzivních náběhů a centrů do vápna tolik za zápas nedá, ale není divu, když je to původně stoper...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes oslavuje svoje 40. narodeniny Juninho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Reagovat
.13

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Israha

Vydělá si na závěr kariéry nějaké keše, ve 33 letech docela logický tah. Ale mrzí mě to z důvodu, že už ho nebudu vídat na hřišti...doufal jsem v nějaký menší klub z L1.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušky to zamrzí, ale já tyhle přestupy plně chápu - nevím, jaké měl nabídky, ale to zámoří nevypadá vůbec špatně. Podepsal na 3 roky. Nemyslím si, že to bude jeho poslední štace. Klidně se pak může vrátit a čutnout si ještě, třeba i L2.

Reagovat
Israha

No, ve 36 už pak asi skončí. Ale s tím, že si na závěr slušně přivydělal a hrál v klubu, který klidně tou kvalitou někde na úrovni spodku L1 může být (liga je horší, ale money talks, no)...

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=I7ktefBcyH8&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404

O tom to je celá Ligue 1 a zápasy PSG, tá priposranosť rozhodcov a rešpekt rozhodcov voči hráčom PSG a hlavne k Zlatanovi, ktorý po hnusnom faule v zápase z predtýždňa nemal ani včera hrať.

Pri tom by to malo byť všetko naopak.

Reagovat
juninho8

ako vtipky o tom ze je to Zlatan a podobne je jedna vec ale keby mu niekto konecne dal kartu a poslal ho pod sprchy tak by videl aj on.....no a to uz nehovrim o tom zavere s ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

len za toto čo je na videu mal kartu vidieť jednoznačne

Reagovat
smazaný uživatel

Andre-Penalty Gignac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Stejně bysme správně měli zmiňovat především Penalvueho, ten má v tomto ohledu "nejlepší" čísla...

Reagovat
smazaný uživatel

Takový Penaltout z Nantes má poměr golů/penalt ještě lepší

Reagovat
Israha

No, jak se tady krásně shodneme, i přes příslušnost k jiným fanouškovským táborům.

Reagovat
smazaný uživatel

A myslím si, že kdyby byl Penaltovič zdravý na podzim, tak má ty samé statistiky jako námi zmínění hráči.

Reagovat
Israha

Aby se tak ještě do konce sezony nestalo, nějak těch pár bodů ztráty dohnat musej...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne, ale jeví se to docela pravděpodobně, i když ty výsledky tomu moc neodpovídají. Mi přijde, že ten titul letos fakt nikdo nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Barbosa, taká školácka nemotorná penalta

Reagovat
Langi

Twl zejtra musí Fekir s Cornetem znicit Monaco...PSG i Marseille melou z posledniho a trapi se s kdejakymi zebraky

Reagovat
smazaný uživatel

Ibrahimovićovi hrozí dodatečný trest

Dodatečný trest možná dostane Zlatan Ibrahimović za svůj týden starý zákrok na Romaina Hamoumu ze Saint-Étienne. Útočník PSG dostal v utkání jenom žlutou kartu, celou situací se ale na základě videozáznamu už začala zabývat disciplinární komise.

costa za srovnatelnou prasecinu dostal tri zapasy ban, tak at neni spravedlnost slepa a posedi si zlatan aspon proti lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

ide o to že sudí po zápase dopísal neviem do zápisu alebo dal na zväz žiadosť o prešetrenie,a to sa postupuje buď:

1. rýchlym pozastavením po prešetrení (Ibra by si odstál zápas s Lille a Lyonom)

2. rozsudok sa presunul o 2 týždne s tým že na zväz dôjde Ibra aby vysvetlil ten svoj zákrok/správanie a potom sa rozhodne.( a to ak dostane trest, vymešká zápasy s Caen alebo Nantes, tak že si oddýchne pred zápasom s Chelsea v LM)

Tak si typni akú voľbu na zväze vybrali???

Inak Ibra stojí pohároví zápas s Lille kvoli žltým kartam.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.foot01.com/equipe/paris/ibrahimovic-ne-sera-pas-suspendu-pour-ol-psg,167143

tu to máš, Ibra bude určite hrať, pretože pred zväz pôjde pravdepodobne až 12.2.

Reagovat
smazaný uživatel

to uz je fakt vysmech toto

Reagovat
Langi

klasika...nedaří se, tak je musí trochu potlacit...stejne jim to nepomuze

Reagovat
smazaný uživatel

Caen Feret

Reagovat
smazaný uživatel

No ten sudí reže riadne Bordeaux, Plasil mu to vysvetlil do tváre a pobral sa pod sprchy

Reagovat
smazaný uživatel

No tak dnešná zostavička:

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10968369_845583688832613_6168467776914492566_n.png?oh=503a4b060b9e63b425adbf772671dcc6&oe=555ADFB0

Monaco neMonaco dnes to musí byť za 3 body a to povinne.

Štadion v Monacu by mal byť "skoro" vypredaný, asi po prvykrát v tejto sezóne

Bude tam aj 200 našich, tak že by nemal byť problém urobiť tam našim atmosféru, ved na domáciich nechodia fanúšici ale diváci

Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

0:6 - Benzia 3x, Dabo 3x

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne nech neprehráme 3:2 z toho budu všetky 3 góly z ofsajdu ako to býva zvykom

Reagovat
juninho8

0:4 Fekir 2 (jeden z peny), Yoann z priameho a Benzia dotukne z ciary

Reagovat
smazaný uživatel

polčas 2:0, Moutinho z penalty a Carrasco z ofsajdu

Reagovat
juninho8

v druhom polcase Berbatov rukou a Carrasco druhy taky ze ani neprejde az cairu ale uzna

Reagovat
smazaný uživatel

A Dabo redka

Reagovat
smazaný uživatel

už to začína 15. minúta prvá žltá

Reagovat
smazaný uživatel

Lavička: Gorgelin, Ghezzal, Cornet, Steed, Mvuemba, Njie, Rose

Rose jediný obranca a zaujímavé je že Njie je na lavičke a Bedimo? či on šiel iným lietadlom z Guinei

Reagovat
REPLIKATOR

Kurzíva

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra Milan vstávaj

Reagovat
juninho8

no super...Milan hned mimo a na lavke uz nebude ziadny obranca

Reagovat
smazaný uživatel

no tak CM a do zadu Tolisso kdyby neco

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir cos to nedal

Reagovat
juninho8

tak Milan rozbeha dufam ze to nebude nasilu aby daco nevyparatil....Dabo z zaraba na redku

Reagovat
smazaný uživatel

nie už ukazol že striedanie a už aj ide dole lebo to tam posral a skoro sme z toho inkasovali

Reagovat
juninho8

presne toho som sa bal...nech ide radsej dole....esteze to bulharske poleno to takto zazdil

Reagovat
smazaný uživatel

berbatov poleno

Reagovat
smazaný uživatel

lol berbatov se slitoval

Reagovat
Godwinson

Skoro 80% držení míče hostů za prvních dvacet minut? 0:2 na střely? Jsem říkal, že ty lemry ani neví, jak se na ten pátej flek dostaly.

Reagovat
smazaný uživatel

len potom prišlo zranenie Biševaca a tutovka Berbatova ktorý to dal do tyče

Reagovat
smazaný uživatel

na monacu je tak fajn atmosfera, ze u primaku lyonu je slyset, co rve subasic za instrukce pred rozehranim

Reagovat
smazaný uživatel

Muti , Muti

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole Berba lakeť na Tolissa a bez karty

Reagovat
juninho8

tak to malo byt za karticku pre Berbatova

Reagovat
smazaný uživatel

se dnes zrani vsichni stoperi bez nejakeho kontaktu protihrace

Reagovat
smazaný uživatel

zas to bude o jednom skur... haluznom góle ktorý nám Monaco dá v 80. minúte

Reagovat
smazaný uživatel

wtf monacu neuznali naprosto regulerni gol?

Reagovat
smazaný uživatel

Bol to nepriamý kop - nikto sa jej nedotkol, aj Lopes ju púšťal

Reagovat
smazaný uživatel

aha, ze to byl neprimy jsem nevedel

Reagovat
smazaný uživatel

sudi mal celý čas zdvihnutú ruku

Reagovat
juninho8

Fekir Fekir ten Saša chýba brutálne

Reagovat
juninho8

krasna ukazka ako sa nema hrat protiutok 4 na 2

Reagovat
smazaný uživatel

ideme 4 na 3 a na miesto krásnej uličky na Benziu, ktorý by šiel sám na Subasica to zajebeme ku lajne

Reagovat
smazaný uživatel

Arašid rozhodni to privítal by som Corneta, ten to 1 na 1 vie parádne

Reagovat
smazaný uživatel

Každú jednu rozohrávame do zadu

Reagovat
smazaný uživatel

Červená a penalta toto čo malo znamenáť

Reagovat
smazaný uživatel

kvalitni zmrd

Reagovat
smazaný uživatel

za tohle musi dostat nejaky zpetny distanc, tohle proste neni mozne

Reagovat
smazaný uživatel

ale čo mi máme teraz z toho?? nam to už nepomôže, to malá byť aj penalta aj červená za nešportové správanie

Reagovat
smazaný uživatel

penalta nevim, jestli se piska, kdyz uz to bylo mimo hru, cervena urcite

Reagovat
smazaný uživatel

už bolo odpískane? či sa hralo? ja som myslel že sa hraje dalej ale červená určite

Reagovat
smazaný uživatel

ja si nejsem jisty ted, jedine, co reknu s jistotou, ze to bylo na vylouceni

Reagovat
juninho8

skurvenec jeden....redka, 5 zapasov stop a pencla a ono nic z toho

Reagovat
smazaný uživatel

tie feryho klučky už mi idú na nervy, každá jeho strata brejk súpera

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole Berbatov zase lakťom a teraz do Lopesa to je krysa

Reagovat
smazaný uživatel

co to delaj kurva, kazda nahravka posrana bez vyjimky

Reagovat
juninho8

dnes mi to prislo ako keby za to ze tam nie je Lacazette tak si tie sance radsej ani nevypracovali teda Fekir mal asi 2 slusne ale to nie je Saša skoda....a ta prasarna na Umtitiho, tomu sa ani nedivim....zvykajme si....o tyzden mame PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele