23. kolo
31.01.2015 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Évian Thonon Gaillard 1:0

Marseille sice možná dochází dech, doma na Vélodrome ale zatím vítězí. Excelentní domácí formu potvrdili svěřenci Marcela Bielsy i proti nepříjemnému Évianu, i když jim k výhře 1:0 musela pomoci proměněná penalta André-Pierreho Gignaca..

Tři body se nicméně počítají, a pro Les Phocéens jsou to body hodně důležité. Vyšvihli se totiž zpět na druhou příčku před dotírající PSG a sami vyvinuli tlak na vedoucí Lyon, který má pouze jednobodový náskok a čeká jej těžký nedělní duel v Monaku. Naopak Évian visí pouhé tři body nad sestupovou zónou a čeká jej ještě těžký závěr sezony.

Bielsův projekt sice už možná nepřipomíná tu bezchybnou vítěznou mašinu ze začátku podzimu, to však neznamená, že by jednotlivé hvězdy zapomněly hrát fotbal. Dnes Marseille jasně dominovala od samého začátku a po 10 minutách z toho mohla být i vedoucí branka; Florian Thauvin vymyslel perfektní pas na Romaina Alessandriniho, který vrátil míč do vápna a Brice Dja Djédjé hlavičkoval zblízka jen těsně mimo.

Po půlhodině hry další Thauvinův centr zahodil tentokrát Gignac, když hlavičkoval pouze do gólmana Benjamina Leroye; domácí soupeře zatlačili a dávali jasně najevo, že chtějí rozhodnout co nejdříve. Payetův nádherný volej z kraje vápna však pouze orazítkoval břevno a na marseilleské kopačky se začala vkrádat lehká frustrace.

Do druhé půle vyběhly oba týmy za nerozhodného stavu, tentokrát už však favorit nezaváhal a do dvou minut otevřel skóre. Cédric Barbosa fauloval ve vápně agilního Payeta, míč si na bílý puntík postavil Gignac a se štěstím proměnil. Pojišťující trefu mohl v 54. minutě přidat Benjamin Mendy, který převzal Alessandiniho pas, se střelou se ale příliš unáhlil a mířil mimo levou tyč. Dominantní představení nepojistil druhým gólem ani Alaixys Romao, zato na druhé straně se Évian málem dočkal překvapivého bodu - v samém závěru se k přímému kopu postavil Daniel Wass, jeden z nejlepších exekutorů v soutěži, a z dobrých pětadvaceti metrů zakroutil svou střelu jen těsně mimo Mandandovy tyče.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0 Gignac

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele