23. kolo
01.02.2015 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SM Caen - AS Saint-Étienne 1:0

St. Étienne prohrálo svůj druhý zápas v řadě, potřetí v rámci Ligue 1 nevstřelilo jedinou branku a vedoucí trojice mu unikla na rozdíl sedmi bodů. Caen naopak pokračuje ve fazóně, získalo své třetí vítězství v řadě a rázem se ocitlo mimo sestupové pásmo. O jedinou branku utkání se v prvním poločase postaral Julien Féret.

Domácí celek nevstoupil do nového roku ideálně, vypadl z Coupe de France a padl také na půdě Lille. Pak ovšem skolil Remeš a Rennes na jeho půdě, a to v obou případech suverénním vítězství 4:1. Proti ASSE ho evidentně nezastavil ani těžký terén, dokonce udržel čisté konto poprvé od září loňského roku a vůbec potřetí v této sezóně.

Je vidět, že Les Verts jsou bez formy a tak nějak zapomněli vyhrávat, byť povětšinou se jim to povede nejtěsnějším možným rozdílem. Na půdě rozjetého Caen si v první půli sice vytvořili celkem tři šance, jenže van Wolfswinkel v 9. minutě střílel vedle, Mollo ze standardky trefil břevno a N'Guemo pak selhal v koncovce.

Caen si vytvořilo svou první větší příležitost už ve 3. minutě, když Privat vyslal do vyložené pozice Bazileho, ten však z hranice malého vápna trestuhodně přestřelil. Ve 20. minutě neuspěl se svými nůžkami Privat, až se čtyři minuty před přestávkou prosadil Féret. Seube sebral míč N'Guemovi, domácí záložník se pak protlačil do šestnáctky, odkud zacílil.

Zatímco domácí kouč Patrice Garande se dlouho nesnažil nějak měnit sestavu, trenér Christophe Galtier se v 56. minutě rozhodl stáhnout ze hry N'Guema a poslat na hřiště Sainta-Maximina, aby posílil ofenzívu. Tenhle tah jeho mužstvu nepomohl, SMC druhé půli jasně dominoval. A hosté měli velké štěstí, že neinkasovali podruhé.

Féret v 60. minutě vyslal patičkou Imoroua, jenže ten Ruffierovu branku svým pokusem neohrozil. V 81. minutě se ke střele zpoza vápna dostal Lemar, ale ani on mezi tři tyče nezamířil. V nastavení pak spálil obrovskou tutovku Sala, který sám metr před prázdnou brankou nezužitkoval perfektní přihrávku Nangise.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele