23. kolo
01.02.2015 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Lyon 0:0

Už přes 13 hodin drží Monako čisté konto. Branku mu tentokráte nedokázal vsítit ani lídr z Lyonu, který tak díky bezbrankové remíze disponuje náskokem jen dvou bodů na Marseille a PSG. Hostům spíše vyšla lépe první půle, domácím naopak ta druhá. Ani jedna ze šancí ale v žádnou branku nevyústila.

Hosté se museli obejít bez zraněného útočníka Alexandra Lacazetteho, který je s 22 vstřelenými brankami nejlepším střelcem ligy, a jako by to na jejich ofenzívě bylo nakonec znát. Ne že by si gólové příležitosti nedokázali vytvořit, jenže v zakončení chyběla Francouzovo bezchybnost a chladnokrevnost.

Oba týmy navíc musely řešit v průběhu prvního poločasu dost nepříjemnou záležitost, co se týče obranných řad. Zatímco Biševac musel opustit hrací plochu už v 17. minutě, Raggi se musel poroučet z placu sedm minut před přestávkou. Oba se totiž dost nešťastně zranili a utkání nemohli dohrát.

Olympique vstoupil do zápasu aktivněji, měl více míč na kopačkách. Monako v tu chvíli podržel výtečný gólman Subašič, jenž v 10. minutě zlikvidoval dělovku Gourcuffa, mířící pod břevno, a pak skvěle vyběhl proti Ferrimu. Na druhé straně mohl načít účet soupeř, po centru od Fabinha však osamocený Berbatov hlavičkoval do tyče.

Do poločasu si Lyon vytvořil ještě jednu možnost, Tolisso vypálil z přímého kopu ostrými náboji, míč neposedně plachtil vzduchem, takže Subašič následně nepředvedl vůbec jednoduchý zákrok. Jako by si hostující záložník vzpomněl na Juninhovy časy a jeho parádní standardky, kterými tehdy Brazilec oslňoval celý fotbalový svět.

Druhé dějství už spíše patřilo knížecímu klubu. V 50. minutě se domácí fanoušci radovali ze vstřelené branky, protože však střelu Joaa Moutinha v rámci nepřímého volného kopu nikdo netečoval a míč skončil za brankovou čáru, správně rozhodčí Millot branku neuznal a nařídil odkop od branky.

Na druhé straně se po akci Gourcuffa ocitl ve vyložené příležitosti Fékir, jenže ten pak dost pokazil přihrávku směřující na Benziu, takže z celé akce Les Gones nezbylo nic. Dvacet minut před koncem Fabinho pálil jen do gólmana Lopese, v nastavení se pak Kurzawovi nepodařilo usměrnit svou volej do branky.

Čtvrthodinu před koncem se dost nefotbalově a vůbec nesportovně zachoval domácí bek Wallace. Dostal se ve vlastním vápně do křížku s Umtitim, který v tu chvíli ležel na zemi. A když se nikdo nedíval, schválně, a to navíc dost ošklivým způsobem, mu šlápl na kotník. Červenou kartu nevyfasoval, neboť si toho rozhodčí nevšimli.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz, ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šlágr nedělního večera v L1 je tady.

Dva tými ve vynikající formě nasvědčuje krásný zápas,jen to trochu kazí zranění kanonýra A.L. což je pro samý zápas obrovská škoda. ASM neinkasovalo v L1 7.z.po sobě. OL 5krát. Přesto držím palce OL ať to zvládne a pokusí se o vítězství a opět navýšení bodů před dotahujícím se PSG.

Tip: 10.

Reagovat
klvana

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele