Ligue 1 - souhrn 22. kola

31.01.2009, 21:00, aktualizováno 01.02.2009, 23:05
Komentáře a souhrny
Lyon nedokázal využít zaváhání konkurentů - Bordeaux remizovalo s Lille, Marseille prohrála v Sochaux - a v tubulce vede po remíze se St. Etienne o jediný bod. PSG si doma poradilo s Caen a posunulo se na třetí příčku tabulky, rozhodla o tom i remíza Rennes s Toulouse. Vyhrálo Monaco, důležité body v boji o záchranu mají rovněž Nancy, Valenciennes a Nantes. Beznadějně poslední je i nadále Le Havre...

Paris Saint-Germain - SM Caen 2:0

31.01.2009 19:00

Góly: 49. Guillaume Hoarau, 58. Péguy Luyindula

Paris SG v Parku princů porazilo zaslouženě Caen 2:0, ačkoli tak snadnou práci s ním nemělo. Utkání, jenž rozhodovala i asistentka rozhodčího Corinne Lagrenge, rozhodli útočníci Hoarau s Luyindulou ve druhé půli. Po jejich gólech mohli hosté vyrovnat, avšak dobrá pařížská defenzíva a především střelecká impotence jakékoli dělbě bodů zamezila.

Hosté začali lépe, i když Savidanova střela nad a následně Nivetova doprostřed branky PSG příliš ohrozit nemohla. Od té doby byl poločas jen v režii domácího mužstva. Trenér Le Guen zvolil útočnou formaci Hoarau - Luyindula a právě ta zatápěla Caen nejvíce. Postupem času se čím dál více rozehrávala.

Na zahřátí v 18. minutě letěla střela Luyinduly po spolupráci s Hoarauem vedle, poté francouzský útočník sklepl hlavičkou pro Luyindulu míč znovu, jenže ten ho napálil z blízkosti znovu mimo. Střelecký pokus si připsal také Hoarau, ovšem ani jeho hlavička po centru od Sessegnona do branky nemířila.

Do pravého horního rohu mířil až pokus Hoaraua ze 30. minuty, při kterém se brankář Planté hodně zapotil. Skórovat se do poločasu snažil Sessengon a v dalších gólovkách byl Luyindula, ovšem konžský útočník opět předvedl, že by mohl trénovat více přesnější mušku.

Na začátku druhé půle se ale Pařížané dočkali zaslouženého vedení, když se Hoarau trefil levačkou z bezprostřední blízkosti. A v 58. minutě se podařilo PSG náskok zvýšit na 2:0. Sessegnon dodal z levé strany Hoarauovi, ten tvrdě vypálil do připraveného Plantého, ovšem caenský brankář už na dorážku Luyinduly neměl.

Tehdy si ale domácí koledovali o vyrovnání, Caen začalo opravdu dobře atakovat. Po Savidanově přihrávce Nivet přestřelil, z voleje pak pálil mimo Ben Khalfallah. Hlavně 73. minuta mohla být pro Paříž kritickou. Nejprve se po dlouhém centru Niveta dostal do úniku Toudic, jenž napálil Landreaua, dorážejícímu Deroinovi míč nesedl a odkrytou branku přestřelil. O pár chvilek později pálil hodně nebezpečně nad Deroin.

O šest minut později předvedla ještě něco ze svého umění šikovná hračička Sessengon, který nalevo ukličkoval dva hostující obránce, ale následně střílel nad. Do konce zápasu se nic zvláštního neudálo, takže domácí se alespoň do večera dostali na třetí místo. Caen kleslo na 15. pozici.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - FC Lorient 0:0

31.01.2009 19:00

Góly: -

Jak Lorient, tak Auxerre prodloužilo své série. Ovšem série bez výhry. Lorient se z tříbodového zisku neradoval po čtyři kola, Auxerre ještě o čtyři kola déle.

Oba dva týmy zůstávají na svých minulých pozicích. Auxerre je šestnácté, Lorient devátý. Domácí v lize naposledy vyhráli v polovině listopadu, přesto ukončili jednu sérii - čtyř porážek v řadě. Hosté na tom jsou přeci jenom lépe - z posledních tří zápasů vydolovali tři body.

Oba celky měly šance na vítězství, mužem zápasu se ale stal gólman domácích Olivier Sorin, který ve druhém poločase skvělým zákrokem uchránil Auxerre od další prohry.

První šance přišla na vrub útočníkovi domácích Danielu Niculaemu. Ten po dlouhém úprku ale nastřelil míč pouze do dobře postaveného gólmana Lorientu. Poté se ke slovu dostali i hosté. Gameiro přihrával Abrielovi, jehož střelu ale stačil na roh zblokovat gólman Sorin.

Šance se přelévaly z jedné strany na druhou. Další příležitost nevyužil Chafni, jehož do dobré pozici poslal Niculae. Záložník si ale v samostatném úniku neporadil a gólman Cappone mu míč stihl ukrást.

Do druhého poločasu nastoupili opět lépe domácí - Chafni se dostal do své druhé šance. Ani z dvaceti metrů ale gólmana Capponeho nepřekonal. Nejblíže ke skórování měl po hodině hry Kevin Gameiro. Ten si výborně naběhl na centr Abriela a skvěle zakončil. Jeden ze svých brilantních zákroků ale ukázal Olivier Sorin, který dokázal velikou šanci zlikvidovat.

Poslední práce gólmana Capponeho přišla krátce po příležitosti Gameira. Jean-Pascal Mignot ale svou hlavičkou gólmana hostí příliš nevylekal. Poslední šance zápasu pak byla připsána Lorientu. Hamed Namouchi se už už dostával do veliké šance, hrdinou domácích se ale stal Pedretti, který obětavým zákrokem neumožnil další postup soupeřova hráče; utkání tak skončilo bez branek.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - AS Nancy-Lorraine 2:3

31.01.2009 19:00

Góly: 12. Amadou Alassane, 90+3. Amadou Alassane - 16. Julien Féret, 30. Jonathan Brison, 90+4. Landry N'Guemo

Le Havre opět prohrálo. Sedmou porážku v řadě si tým Frederica Hantze připsal proti Nancy, které si připsalo sedmou výhru v lize.

Le Havre je beznadějně poslední, naposledy se radoval z výhry ve třináctém kole. Týmu zatím neprospěla ani výměna trenéra; Hantz ve svém novém působišti ještě nezískal jediný bod. Na nesestupové příčky tak nyní ztrácí už 8 bodů, několik týmů má navíc zápas k dobru. Naopak Nancy věří ve znovuzrození po porážce 0:3 s Toulouse. Hosté nadále zůstávají na desátém místě, na příčky zajišťující evropské poháry ztrácí nyní deset bodů.

Skóre otevřel po 12 minutách domácí Alassane, hosté ale odpověděli o čtyři minuty později, když se trefil Féret. Nancy se dokonce po půlhodině hry ujalo vedení, třetí gól zápasu vstřelil Brison. Domácí se ale s další prohrou nehodlali smířit a ve třetí minutě nastaveného času vyrovnali na 2:2. Nerozhodný stav ale vydržel pár sekund, těsně před koncem zápasu vystřelil Nancy výhru střídající NGuemo.

Do zápasu vstoupili lépe hosté. Již ve druhé minutě zadrnčelo břevno domácí branky. Ke střele se totiž odhodlal Issiar Dia, jehož střela byla těsně před bránou tečována soupeřovým obráncem.

Břevno domácích orazítkoval podruhé Hadji, který se pokoušel technickou střelou překonat gólmana Revaulta. Kvůli velké smůle se ale skóre ani napodruhé neměnilo a zůstavalo bez branek.

Domácí potrestali Nancy za nevyužité šance po dvanácti minutách hry. Jamel Ait Ben Idir připravil skvělou palebnou pozici pro Alassana, který z úhlu překoval gólmana hostů - 1:0. Domácí fandové se ale moc dlouho neradovali, již po čtyřech minutách bylo vyrovnáno. Dia přihrál Feretovi, který z voleje propálil gólmana Revaulta - 1:1.

Další šance přišla po dvaceti minutách zápasu. Z dvaceti metrů protáhl hostujícího gólmana střelec první branky utkání Alassane. Nedáš-dostaneš. Tak toto otřepané pravidlo zafungovalo na Stade Jules Deschaseaux podruhé. Dia přízemním centrem našel nehlídaného Brisona, který skvělým zakončením poslal svůj tým do vedení 2:1.

Nancy se mohlo radovat ze třetího gólu. Ten ale již potřetí zkazila branková konstrukce. Dia z dálky napálil míč na bránu a Revault míč vyrazil do pravé tyče. Další šanci hostů promarnil Hadji, který se do brankové příležitosti dostal po kombinaci s aktivním Diou.

Hadji se neprosadil ani napodruhé. Obránce Nestor neodkopl míč a marocký záložník mířil jenom těsně nad pravý roh brány. Ani do třetice nebyl Maročanovi přán gól. Po pěkné kombinaci s Diou poslal míč jenom těsně mimo branku.

Po dlouhé odmlce se do šance dostal Le Havre a hned z toho byl gól - v nastaveném čase. Hassan Alla donutil svým přímým kopem Bracigliana k zákroku, míč se ale odrazil pouze k Alassanovi, který vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Domácí se ale svého třináctého bodu nedočkali. Ve čtvrté minutě nastavení se totiž k míči dostal NGuemo, který se na hřiště dostal až v devadesáté minutě, a dalekonosnou střelou vymetl pavučinky v Revaultově brance - 2:3 a zasloužená výhra pro hosty.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - OGC Nice 1:0

31.01.2009 19:00

Góly: 78. Grégory Pujol

Valenciennes si připsalo svou čtvrtou výhru v sezoně, když porazilo Nice 1:0. V tabulce se tak posunulo o jednu příčku, nyní je osmnácté.

Domácí se tak o dva body dostali před Sochaux, které bude hrát až v neděli. Na nesestupové příčky ale stále ztrácí; momentálně by k záchraně potřebovali jeden bod. Hlavním hrdinou zápasu se stal útočník Gregory Pujol, který přišel na hřiště až ve druhém poločase. Přesto dokázal vstřelit již svůj šestý gól v sezoně a oddálil tak Nice od evropských pohárů.

Hrálo se na tvrdém zledovatělém povrchu a nejprve se zdálo, že to bude vyhovovat spíše hostům. Ti se do vážnější šance dostali již po šesti minutách hry. K přímému kopu se postavil specialista David Hellebuyck a gólman Penneteau měl co dělat, aby míč vyškrábl z nebezpečného území.

Poté se ale ke slovu dostali domácí. Nejvíce vidět byl útočník Audel. Ten nejprve v 11. minutě nebezpečně hlavičkoval, následně se neprosadil po skvělém centru Darchevilla. Skóre tak přes mnoho šancí zůstávalo neměnné.

Hosté opět zahrozili na začátku druhé půle. Habib Bamogo se dostal do dobré pozice, jeho volej ale Penneteau dokázal zlikvidovat. Šance přišla i na druhé straně, o pár minut později se v šanci objevil Jose Saez. Jeho hlavička ale gólmana Ospinu nepřekonala.

V 72. minutě přišel na hřiště Pujol a po dvou minutách se dostal do vyložené šance. Po skvělé přihrávce Darchevilla běžel sám na brankáře, ten si ale dokázal poradit a stále držel čisté konto. Spolupráce Darcheville-Pujol ale pokračovala i nadále a po třech minutách se mohli oba hráči radovat z prvního gólu. Bývalý kanonýr Bordeaux nacentroval na nového muže na hřišti, který volejem propálil bezmocného gólmana.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - FC Nantes 0:2

31.01.2009 19:00

Góly: 53. Yoann Poulard, 64. Frédéric da Rocha

Fotbalisté Nantes dokázali vyhrát na půdě Le Mans 2:0 a v tabulce si připsali velmi důležité tři body, které je katapultovaly o tři příčky nahoru. První poločas sice skončil bez branek, ale v tom druhém se za hosty střelecky prosadil v 53. minutě Poulard, a o deset minut později přidal druhý přesný zásah Da Rocha.

První poločas příliš fotbalové krásy nepřinesl, za zmínku stojí pouze jedna akce na každé straně. Nejprve zahrozili hosté, ale Abdounova střela z 15. minuty jen o pár centimetrů minula branku domácího týmu. Le Mans tým se poprvé osmělilo o pět minut později, Coutaderův přímý kop ale mířil vedle branky Nantes.

V druhé půli dokázali hosté přetavit svojí herní převahu do dvou gólů. V 53. minutě poslal Capoue centr do pokutového území Le Mans, domácí gólman dokázal míč vyrazit jen k Poulardovi, který jej pohodlně dopravil do sítě. Neuběhlo ani dvanáct minut a skóre se měnilo podruhé, gólově se prosadil Da Rocha a stanovil skóre na konečných 0:2.

Ani návrat domácího kapitána Thomase nezabránil porážce Le Mans, hosté byli po většinu utkání lepším týmem a tři body si odvážejí zaslouženě.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Grenoble Foot 38 1:0

31.01.2009 19:00

Góly: 68. Alexandre Licata

Smolný zápas odehráli hráči Grenoblu, kteří tak prohráli i svůj třetí jarní zápas a tabulkou se začínají propadat hlouběji a hlouběji. Téměř půlhodiny se musel monacký brankář Ruffier ohánět proti atakům soupeře, jeho spoluhráči byli jasně horším mužstvem, když se však trefil střídající Licata v 68. minutě, nervózní Grenoble už s výsledkem nic neprovedl.

Grenoble si vytvořil svou první šanci utkání v 8. minutě, když z přímého kopu napálil míč Batlles, gólman Ruffier ale ukázal svou pružnost a protáhl se tak, že dokázal bombu vyrazit alespoň na rohový kop. O 15 minut později měl prsty v další nebezpečné akci znovu Batlles. Z protiútoku přihrál na Akroura, jemuž se podařilo branku z vyložené pozice minout.

Za další tři minuty rozezvonil tyč útočník Grenoblu Touré, ve 33. minutě měl další pohotovost proti němu Ruffier. Po hodině hry zabránil domácí strážce branky ve skórování i Feghoulimu. To byla také poslední možnost Grenoblu v utkání vést. Protože Monako se dostalo z ničeho nic ke skórování. Byla to jediná větší šance v utkání, kterou ihned proměnilo.

Mollo udělal na levé straně černou práci, centrem našel Licatu, jenž po zhruba dvaceti minutách od svého poločasové střídaní překonal jinak nezaměstnaného zkušeného brankáře Wimbéeho. Hosté se z tohoto šoku nedokázali vzpamatovat a až do konce utkání výrazněji Monako neohrozili. Dokonce mohli pět minut před koncem inkasovat podruhé, ovšem Licatův buldozerový běh zastavil nakonec Wimbée.

Knížecí klub si tak díky skvělé produktivitě připsal již druhou výhru za sebou, posunul se na jedenáctou příčku. Grenoble je čtrnáctý.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Toulouse FC 0:0

31.01.2009 21:00

Góly: -

Nebylo to nudné utkání, jak napovídá výsledek. Jenže oběma týmům prostě něco chybělo, aby dokázaly vsítit banku. Dobře také pracovaly defenzívy, takže zisk bodů je pro oba tou nejspravedlivější volbou.

První patnáctiminutovka možná naznačovala, že bude jen otázkou času, kdy se podaří rozvlnit síť. Rennes do zápasu vlétlo po hlavě a především pak Mbia, který po rohovém kopu akrobaticky zakončoval těsně mimo. Hned na to unikl po levé straně Leroy, dlouhou přihrávkou našel Pagise, jehož přízemní pumelici vytěsnil na rohový kop Carrasso.

V 15. minutě se dostal do dvou nebezpečných pozic Gignac, ovšem podobně jako zde se po celý zápas v koncovce hodně trápil. Střílel většinou jen doprostřed branky a ani razance jeho pokusů nebyla dostatečně silná, i když právě on byl nejnebezpečnějším mužem Toulouse. V oné chvíli nejprve hlavičkoval jen do Doucheze, pak ho z blízkosti jen napálil.

Za domácí ohrožoval Toulouse nejvíce útočník Mickaël Pagis, ovšem stejně jako Gignac i jemu se nedařilo příliš v koncovce. Ve 38. minutě se hezky otočil a pálil z voleje, avšak nepřesně. Většina pokusů letěla na obou stranách mimo branku, takže první půle branku nepřinesla.

Druhá půle se nesla v podobném duchu. Ofsajdy, špatná finální přihrávka, nepřesná muška, zblokované střely, to všechno zamezilo oběma mužstvům ve skórování. Šedesátá minuta ale určitě zvedla tábory obou celků na nohy. Protože úplně sám před Carrassem se po centru zprava ocitl Briand, který ho ovšem napálil jen do nohou. A hned z protiútoku se řítil sám na branku Braaten. Ten ovšem nezvolil dobré řešení, místo zakončení zvolil přihrávku na Mathieua, kde ho ozbrojil Bocanegra.

V závěru zápasu mohl ještě něco z výsledkem udělat renneský náhradník Gyan, ovšem jeho střela z vápna letěla kousíček vedle. Oba celky se posunuly o místo dozadu, protože PSG, na který ztrácejí jeden bod, dokázalo vyhrát nad Caen.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Lille OSC 2:2

01.02.2009 17:00

Góly: 15. David Bellion, 61. Yoann Gourcuff - 48. Ludovic Obraniak, 58. Adil Rami

Bordeaux na domácí půdě pouze remizovalo s Lille, přesto se minimálně na několik hodin posunulo na první příčku - o skóre před mistrovský Lyon.

Díky remíze si oba celky prodloužily sérii bez prohry. Bordeaux neprohrálo již osm zápasů v řadě, Lille je na tom ještě o zápas lépe. Ani jeden celek ale nenavázal na pět, respektive tři, výhry v řadě. Bordeaux se minimálně na pár hodin dostalo na první místo, Lille zůstává na místě sedmém.

Skóre otevřel už po čtvrt hodině hry domácí útočník Bellion, hosté ale dokázali chvíli po změně stran vyrovnat a následně se dokonce ujali vedení, když se trefil obránce Adil Rami. Domácí se ale s pátou porážkou v sezoně nehodlali smířit a půl hodiny před koncem se trefil Yoann Gourcuff, který skóre uzavřel na 2:2.

V první polovině zápasu byli domácí jasně lepším týmem a zasloužili si rozhodně větší než jednobrankové vedení. Jejich první šance přišla asi po deseti minutách hry a objevil se v ní nejlepší střelec domácích - Cavenaghi. Argentinský snajpr ale nepotvrdil svoji skvělou formu a nadýchaný centr nedokázal zužitkovat.

Autor dvanácti ligových branek se neprosadil ani napodruhé, když jeho hlavička nalezla pouze rukavice jistého gólmana Malickiho. Góly tak musel dávat někdo jiný, o ten první se postaral šestadvacetiletý útočník David Bellion. Ten využil špatné rozehrávky Ramiho a šel sám na gólmana Malickiho. Ten nedokázal se šancí nic udělat a Bellion tak mohl slavit svůj čtvrtý gól v této sezoně.

Ke konci první půle se do většího tlaku opět dostali domácí, kteří si dokázali vytvořit ještě dvě šance. Argentinci Cavenaghimu ale pravděpodobně nebylo přáno a s oběma příležitostmi naložil bídně.

Rudi Garcia nejspíš udělal o poločase v kabině Lille pořádné dusno, protože pouze tři minuty po změně stran stačily hostům k vyrovnávacímu gólu. Obrana Bordeaux nedokázala odpálit míč po přímém kopu hostů a Ludovic Obraniak z voleje z 15 metrů napálil míč do sítě. Mohl tak slavit třicátý gól Lille v této sezoně.

Hosté se dokonce v 57. minutě ujali vedení. Hrdinou okamžiku se stal obránce Adil Rami, který dokázal překonat veterána v brance Bordeaux Ramého dalekonosnou střelou z necelých 30 metrů. Lille se tak k překvapení všech na stadionu ujalo vedení.

To ale netrvalo déle než pět minut. To se k přímému kopu postavil záložník Wendel, který svým přesným centrem našel zázračné dítě Gourcuffa. Ten se ani posedmé v sezoně nemýlil a vyrovnal na konečných 2:2.

Ke konci zápasu mělo ještě velikou příležitost Lille. Nabídnutou šanci ale střídající Fauvergue nedokázal proměnit a zápas tak skončil remízou.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Olympique Marseille 1:0

01.02.2009 17:00

Góly: 24. Mevlüt Erdinç

Cesta Marseille za mistrovským titulem utrpěla trhlinu, svěřenci kouče Geretse nedokázali v Sochaux vstřelit gól a domů si odvážejí porážku 1:0. Tři body domácím vystřelil ve 24. minutě Erding.

Sochaux se navíc díky vítězství v neúplné tabulce odpoutalo od sestupových příček, na které je může v tomto kole vrátit pouze St. Etienne, které v neděli večer uzavírá kolo svým duelem v Lyonu.

Domácí tým se po vstřeleném gólu "zabarikádoval" před svou brankou a po celý zbytek zápasu odolával stupňujícímu se tlaku ze strany Marseille. Na těžkém zasněženém terénu se to do první šance utkání dostal hostující Ziani, ale na gólmana domácích nevyzrál. Sochaux dokázalo svoji první příležitost přetavit v jediný gól zápasu. Obránce Hilton nedokázal odehrát do bezpečí dlouhý nákop Sochaux, míče se zmocnil Erding a chladnokrevně přeloboval gólmana Mandandu.

Marseille se snažila v druhém poločase vyrovnat, ale veškerá snaha ztroskotávala na úporně bránícím týmu Sochaux. Největší šance spálili hosté v úplném závěru utkání, kdy zahrávali dva přímé kopy za sebou. Nejprve z dvaceti metrů tvrdě pálil Taiwo, ale jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel. O pár chvil později zkoušel štěstí Rodriguez, avšak ani on se nedokázal gólově prosadit. Utkání tak skončilo těsným vítězstvím Sochaux 1:0.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:1

01.02.2009 21:00

Góly: 53. Juninho Pernambucano - 49. Kevin Mirallas

Alpské derby skončilo spravedlivou remízou. Lyon bohužel srazilo vyloučení Piquionneho z 54. minuty, po kterém byl neškodný a výsledek už jen bránil. Těsně před touto situací odpověděl na gól hostujícího Mirallase z přímého kopu Juninho, nakonec stav 1:1 zůstal až do konce. St. Étienne nehrálo vůbec špatný fotbal a ze hřiště mistra si odváží zaslouženě bod.

První půle nebyla co do gólových příležitostí příliš záživná. Domácí se jako favorit utkání samozřejmě snažili skórovat, ale dobrá obrana St. Étienne jim nedovolila víc než menší pološance. Přece jenom ohrozil hostujícího brankáře Janota v závěru prvního dějství Benzema, jeho střela byla ale brilantně vyražena mimo. Na druhé straně přestřelil už ve druhé minutě branku ve vyložené pozici Mirallas. Ten si ale na začátku druhého poločasu spravil chuť.

Les Verts se díky němu ujali ve 49. minutě překvapivého vedení. Belgického internacionála našel odražený míč od Payeta ve vápně a nabíhajícího gólmana Llorise pak už nebylo těžké přestřelit do sítě. Les Gones se však podařilo rychle vyrovnat. Tradiční exekutor přímých kopů Juninho vyslal zpoza vápna technickou střelu a ta zapadla trochu šťastně přesně k levé tyči.

Pak se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Frederic Piquionne. Ztráta jednoho hráče v poli Lyon dosti poškodila. Soupeř se dostával do ataků vedených hlavně po levé straně, směrem dopředu byli domácí tragičtí. Benzema byl často velice snadno obírán o míč, kanonýrova slova před zápasem, že St. Étienne, se kterým Lyon neprohrál od roku 1994, je jeho oblíbeným mužstvem, jako by snad ani nemyslel vážně.

Míč na kopačkách měli poté rozhodně častěji Perrinovi hoši. Pro trenéra St. Étienne byl tento zápas určitou satisfakcí, protože loni na Stade de Girland vybojoval s Lyonem v pořadí sedmý titul. Dnes tak tedy uspěl také, ačkoli na lavičce jiného týmu.

Celá druhá část neměla podobně jako ta první výraznější gólovku. Hosté nedokázali využít 36 minut trvající přesilovku, protože defenzíva Olympiqueu opět pracovala na výbornou. Byl to pro ni čtvrtý zápas, ve kterém nepustila branku. V čele i díky zaváhání Bordeaux mistr zůstal, ovšem remíza se sedmnáctým celkem tabulky se bude brát určitě jako ztráta. Nepříjemně se navíc dotáhlo na čtyřbodový rozdíl PSG.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon22127327:1443
2.Girondins Bordeaux22126439:2242
3.Paris Saint-Germain22123728:2239
4.Olympique Marseille22108437:2538
5.Stade Rennes22911225:1438
6.Toulouse FC22108423:1538
7.Lille OSC2199331:2136
8.OGC Nice2196625:2033
9.FC Lorient2278727:2529
10.AS Nancy-Lorraine2177721:2228
11.AS Monaco2276926:2727
12.FC Nantes22751020:2826
13.Le Mans UC 7221741026:3125
14.Grenoble Foot 382267913:2125
15.SM Caen2159725:2524
16.AJ Auxerre22561114:2321
17.AS Saint-Étienne22631317:3121
18.FC Sochaux22311821:2720
19.Valenciennes FC21471018:2619
20.Le Havre AC22331616:4012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT:Anglický Tottenham by rád získal útočníka Jimmyho Brianda, který momentálně působí v Rennes. Zájem o třiadvacetiletého hráče má především manažer Spurs Harry Redknapp, který po něm toužil i ve svém bývalém angažmé v Portsmouthu. Autor pěti letošních gólů chce ve Francii zůstat alespoň do konce sezony.

To by pro Tottenham nebyl špatný nákup, jestli by tam odešel v létě i Cavenaghi, tak si myslím, že by měli problém s útočníky vyřešený

Reagovat
smazaný uživatel

Co sem sereš OT?

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to tu dlouho a žádný příspěvek

Reagovat
smazaný uživatel

proc by ne**al?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem doufal, že alespoň v Ligue 1 nebudeš oxidovat...

Reagovat
božský John

Ale máme tady pěknou skvadru ne? Ty,Andulka,Ugljan,Marty,já,Danek-Běla taky přispívá rozumně,...

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě tvoji oblíbenci Paris-SG a onze nebo jak se to jmenujou.

Reagovat
božský John

Myslel jsem inteligentní lidi

Reagovat
smazaný uživatel

Ohh, čím jsem si to tak zasloužil.

Reagovat
božský John

Ničim,prostě nejseš blbej

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, ty jsem doplnil jen tak pro zajímavost.

Reagovat
božský John

Takovej přírodní úkaz...

Reagovat
onze

Zdravim ta ti inteligent najvacsi ! Dolezite ze dnes sme vyhrali 2:0 ! ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
božský John

Děkuju za zajímavou informaci

Reagovat
onze

Ja som to napisal ze ma to potesilo,teba ktory vysledok ?

Reagovat
božský John

Tak mě potěšila remíza Rennes,my hrajem zejtra v Sochaux..a musíme se hodně snažit,protože to tam bude hó´´oodně těžký...

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju Vendovi

Reagovat
božský John

Já zas obraně Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Nj 3. nejlepší ale já spoléhám na tu naší vyjímečnou ofenzivní sílu..

Reagovat
božský John

Viz. dole..návod k bránění

Reagovat
honziss

Lille vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu snad nevěříš

Reagovat
honziss

Je to tutovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Sibyla??

Reagovat
honziss

Vaneová.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

shodli jsme se s Frankiem po ajsku na tom,že vlastně ubránit remízu proti Bordeaux je vlastně jednoduchý,v podstatě stačí ubrínit Cavenaghiho a standartky a seš v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to není jenom Cavenaghi

Reagovat
božský John

no dobře..tak Venda a Yoann

Reagovat
smazaný uživatel

Cavenaghi, Gourcuff, Gouffran, Bellion, Chamakh, Wendel.. a za chvíli se budete nejvíc obávat Henri Saiveta

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to viděl takhle. Dát si veliký pozor na standartní situace Bordeaux (kvalitně si postavit zeď a osobní bránění ve vápně), nedát Cavenaghimu ani metr prostoru a snažit se blokovat pokusy ze střední vzdálenosti (Wendel, Gourcuff samí ostrostřelci) a dát si pozor na kolmice do vápna. Sice to nebude nic lehkého, ale obrana Lille je povětšinou dost kvalitní, takže já bych v tu plichtu za jistých okolností i věřil.

Reagovat
smazaný uživatel

No je pravda, že standardní situace jsou pro Girondins velkou zbraní, jenže oni zase až tolik dobře ubránit nejdou, protože nemájí jen jeden způsob jejich zahrání... Cavenaghi, Wendel, Gourcuff můžou krásně vystřelit, anebo taky nacentrovat na ve vzduchu vynikajícího Chamakha.. Poté zde jsou velké individuální schopnosti útočníků i záložníků.. ale neříkám, že to nemůže být remíza klidně ano, ale rozhodně bych si na to nevsadil

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky ne.

Reagovat
onze

Aha tak ze fandis OM.Jasna najvacsia nenavist medzi PSG a OM.Zajtra to mate fakt tazke,SOCHAUX nehrali zle ani u nas aj ked prehrali 2:1.ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Né že bych PSG nenáviděl ale s jeho fanouškama si moc nepokecám většinou...

Reagovat
onze

To je v pohode,bol si uz niekedy na OM alebo sa chystas ?

Reagovat
božský John

Byl,když jsme hráli v Mladé Boleslavi UEFU. Jinak jsem chodíval docela pravidelně na Lokomotiv Moskva..

Reagovat
onze

Lokomotiv Moskva si tam pracoval v Rusku alebo nieco take.Aka tam je atmosfera na zapasoch ?

Reagovat
božský John

Mně je 15,takže jsem tam moh pracovat docela těžko . Bydlel jsem tam,protože tam pracoval táta...atmosféra tam je parádní...kolem 20 000 lidí chodilo,mají moderní stadion,pro diváky perfekt. A atmosféra vynikající..hele půjdu měj se:)

Reagovat
onze

o.k

Reagovat
onze

Je to tam nizsie

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem si vždycky myslel, že OT je over time. A tady to znamená teda něco ve smyslu:píšu tady úplný blbosti, který nemůžu psát jinam, protože tam odtud mě už vybanovali?

Reagovat
smazaný uživatel

To znamená off topic, čili mimo téma..Zajímal mně na to názor ostatních, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tam nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba, podle mě by si zasloužil hrát v nějakém týmu, kde by měl jistotu Ligy Mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by měl jít spíš do Bordeaux, Marseille nebo PSG...

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně,v PSG by měl jistou LM...

Reagovat
božský John

To né no,škoda,že se nehraje Intertoto,tam by mohli uspět..

Reagovat
smazaný uživatel

No je fakt, že Tottenham má spíš velké ambice než úspěchy, ale je to velký klub a hraje přeci jen lepší soutěž. Lyon by ho po odchodu Benzemy asi potřeboval. V podstatě je mi jedno kam by z těchto dvou celků přestoupil oboje by pro něj byla asi tak plus/mínus stejná cesta nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejná nevím, každý tým je někde jinde, ale kvalitou ligy by si určitě polepšil, nicméně mě moc nesedí do PL, spíš do nějaké jižní ligy, protože má dost slušnou techniku, a tak by se v Serri nebo v Primeře mohl dobře uplatnit, i když, kdo ví, třeba by mu sedla i ta anglická liga, je to dost rychlostní typ a s tím by mohli mít místy nemotorní obránci PL slušné potíže.

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně je vidět, že Harry s tim chce něco udělat

Reagovat
smazaný uživatel

podle me by si mel Lyon nechat freda, prece jenom je to dobrej utocnik a kdo tam bude hrat po odchodu benzemy.. piquionne zklamal, govou je spis na kridlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se ten fred vůbec nelíbí poslední dobou..

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda.. ale poslat ho na hostovani, tam by se rozehral a pak misto benzemy. a pokud by se nerozehral, tak prodat..

Reagovat
smazaný uživatel

To teď dělá v poslední době čím dál více klubů, tak si myslím, že ani Lyon by nemusel být vyjímkou

Reagovat
smazaný uživatel

Fred byl výbornej tak v sezónách 05-07, ale poté se začal prosazovat do základu Benzema, navíc se Fred zranil a od té doby se již nikdy nedokázal vrátit do své staré formy. Posledních pár měsíců to je z jeho strany už skoro tragédie, míč mu dělá velké problémy, nezpracuje, nenahraje, nevystřelí, mnohdy na hřišti pouze párkrát skončí na trávníku po dobrém zákroku obránce a tím jeho představení končí, dle mě by bylo lepší, kdyby to zkusil jinde. Piquionne hraje taky prd, od něj se také čekaly jiné výkony...Proto nezbývá, než doufat v některého z mladých francouzských útočníků, ať už Gignaca, Brianda nebo Gomise s Hoarauem. Škoda, že asi nedopadne ten Steve Savidan, jeho zkušenost by se hodně hodila.

Reagovat
smazaný uživatel

Nancy dalo 3 góly? Zázrak.

Reagovat
božský John

Hele nech si toho

Reagovat
božský John

Rennes nezklamalo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas mohl v klidu skončit třeba 2:2, šancí bylo dost, ale útočníci nezakončovali šance ideálně, navíc Douchez s Carrassem byli dost velkými oporami, nicméně opět se mi potvrdilo, že Jérémy Mathieu je po Taiwovi jasná jednička na levém beku v celé Ligue 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Mathieu možná do Fiorentiny . to by nejspíš znamenalo definitivní odchod Pasquala a pro Jérémyho boj o místo s Vargasem. celkem by se mi tam líbil...

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, včera jsem taky slyšel, akorát mi připadá, že Fiorentina ho zrovna moc nepotřebuje, když tam má Vargase, nicméně Mathieu je nejspíše kvalitnější a získali by po Pasqualovi dalšího skvělého exekutora standartních situací.

Reagovat
smazaný uživatel

excellemment PSG ! ...Robíte mi radosť

Reagovat
smazaný uživatel

PSG , Hoarau novým králem Paříže . teď jen doufat v pokračování série neporazitelnosti Lille a tuhej boj o záchranu ze strany Sochaux a St.Éttienne

Reagovat
smazaný uživatel

Ne všude se píší 2 t.

Reagovat
smazaný uživatel

je m'excuse monsieur correcteur

Reagovat
božský John

možná by bylo lepší napsat excuse moi monsieur...:) Jinak Sochaux snad zváldnem a o výhře Lyonu nepochybuju,tak snad vše při starym

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, v preview jsem to zatím dobře odhadl, dobré odpolední výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsi některý z těch zápasů?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne.. něco měli dávat na Sport1 a nakonec tam je nějaká házená .. On snad nehrál Cavenaghi nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Bordeaux měli dávat normálně na Sportu1 od 5, jsem se docela těšil, ale pak byla místo toho nějaká házená...

Reagovat
božský John

Do hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Jste hráli na krásném terénu hele.

Reagovat
božský John

ani mi nemluv..já věděl,proč se na to nemam koukat..dal jsem přednost Litrpůlu a icq..

Reagovat
smazaný uživatel

Jste si dávali bacha na Svěrkyho a mezitím vám to tam Erdinc šoupnul.

Reagovat
božský John

Ach jo..

Reagovat
Radar

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham by rád získal Gignace

S třinácti góly nejlepší střelec Ligue 1 - André-Pierre Gignac - by mohl vyměnit Toulouse za mnohem věhlasnější tým. Zájem o třiadvacetiletého útočníka má Tottenham Hotspurs. Mluví se i o zájmu Hoffenheimu a Marseille. Přestupní okno se ve většině zemí zavírá v pondělí.

Hergot, těm se ve Francii ti útočníci nějak zalíbili. Ale jo, trojka Briand, Cavenaghi, Gignac by jim mohla zvýšit potenci. A trochu snížit bankovní konto.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky na to koukám.. za chvilku jim do hledáčku přibude Hoarau

Reagovat
smazaný uživatel

A nakonec i Benzema.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na toho se snad nevzmůžou Ale Benzema by jim to konto asi moc nesnížil. Tak ono ve Francii je teď těch kvalitních útočníků opravdu docela dost.. Pro Spurs jenom dobře, že sledují zrovna tuhle ligu takhle pečlivě.

Reagovat
smazaný uživatel

ona je francouzska s anglickou dost propojena. kdyz si vsimnes, tak vetsinu francouzskej hracu chtej prave celky z premier league..

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně... Sice je to s podivem, když vezmeš v potaz to jak se tyhle dva státy nesnášej

Reagovat
smazaný uživatel

tj pravda.. ale tak politika by do sportu patrit nemela..

Reagovat
smazaný uživatel

Ne vždy tyhle přestupy také vyjdou, takový Malouda byl v Lyonu jeden z nejlepších hráčů v Evropě.. V Chelsea se jen trápí. Jen doufám, že to nebude platit taky pro Benzemu

Reagovat
smazaný uživatel

Co to sakra je, jak mohl OM prohrat v Sochaux. Doufam, ze Lyon doma dostane 3 kousky od Saint-Etienne.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...Tak Lyon zatím kvalitně. A Piquionne tam zas dělal co?

Reagovat
smazaný uživatel

nj, jednou dostane sanci, tak ji musi vyuzit..

Reagovat
smazaný uživatel

tohle kolo se celkem povedlo pro PSG to spatný není ale hlavně sem rád že OM prohralo a taky za remku Rennes-Toulouse ale porad bych byl raci kdy by Lille vyhralo a ASSE taky ale co bylo to celkem doby

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň, že tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon už letos ztratil zbytečně tak 10-15 bodů, koukám, že o ten osmý titul asi hráči nestojí... Jinak Piquionne je fakt magor, místo, aby se předvedl proti svému bývalému týmu gólem, dostane redku. Ale dobře mu tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux

Reagovat
M11

PSG

Reagovat
M11

100. FORZA JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

hele kde je božský john asi je pěkně nasranej

Reagovat
božský John

božský John 01.02.2009 19:27

Do hajzlu.

to je asi jediný co ti na to můžu říct,zaplaťpánbuh,že sem byl na ajsku a nekouukal na to

Reagovat
božský John

to je na Antikrist-SG

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jaký dobrák tam dává vždycky tu fotku na začátek, ale už po několikáté jste tam strčili tohle foto o kterém tvrdíte, že je na něm Hoarau a přitom je tam hráč jménem Pancrate.Proto bych rád apeloval na toho kdo to tam dává ať si raději předem zjistí jak ten hráč vypadá než tam nacpe fotku s neodpovídajícím člověkem.Není to poprvé co se to stalo a už mi to jako fanouškovi PSG začíná lézt krkem.Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele