22. kolo
31.01.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes počtvrté vyhrálo, porazilo Nice

Valenciennes si připsalo svou čtvrtou výhru v sezoně, když porazilo Nice 1:0. V tabulce se tak posunulo o jednu příčku, nyní je osmnácté.

Domácí se tak o dva body dostali před Sochaux, které bude hrát až v neděli. Na nesestupové příčky ale stále ztrácí; momentálně by k záchraně potřebovali jeden bod. Hlavním hrdinou zápasu se stal útočník Gregory Pujol, který přišel na hřiště až ve druhém poločase. Přesto dokázal vstřelit již svůj šestý gól v sezoně a oddálil tak Nice od evropských pohárů.

Hrálo se na tvrdém zledovatělém povrchu a nejprve se zdálo, že to bude vyhovovat spíše hostům. Ti se do vážnější šance dostali již po šesti minutách hry. K přímému kopu se postavil specialista David Hellebuyck a gólman Penneteau měl co dělat, aby míč vyškrábl z nebezpečného území.

Poté se ale ke slovu dostali domácí. Nejvíce vidět byl útočník Audel. Ten nejprve v 11. minutě nebezpečně hlavičkoval, následně se neprosadil po skvělém centru Darchevilla. Skóre tak přes mnoho šancí zůstávalo neměnné.

Hosté opět zahrozili na začátku druhé půle. Habib Bamogo se dostal do dobré pozice, jeho volej ale Penneteau dokázal zlikvidovat. Šance přišla i na druhé straně, o pár minut později se v šanci objevil Jose Saez. Jeho hlavička ale gólmana Ospinu nepřekonala.

V 72. minutě přišel na hřiště Pujol a po dvou minutách se dostal do vyložené šance. Po skvělé přihrávce Darchevilla běžel sám na brankáře, ten si ale dokázal poradit a stále držel čisté konto. Spolupráce Darcheville-Pujol ale pokračovala i nadále a po třech minutách se mohli oba hráči radovat z prvního gólu. Bývalý kanonýr Bordeaux nacentroval na nového muže na hřišti, který volejem propálil bezmocného gólmana.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohra Nice by mela vyjit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele