22. kolo
01.02.2009 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:1

Alpské derby skončilo spravedlivou remízou. Lyon bohužel srazilo vyloučení Piquionneho z 54. minuty, po kterém byl neškodný a výsledek už jen bránil. Těsně před touto situací odpověděl na gól hostujícího Mirallase z přímého kopu Juninho, nakonec stav 1:1 zůstal až do konce. St. Étienne nehrálo vůbec špatný fotbal a ze hřiště mistra si odváží zaslouženě bod.

První půle nebyla co do gólových příležitostí příliš záživná. Domácí se jako favorit utkání samozřejmě snažili skórovat, ale dobrá obrana St. Étienne jim nedovolila víc než menší pološance. Přece jenom ohrozil hostujícího brankáře Janota v závěru prvního dějství Benzema, jeho střela byla ale brilantně vyražena mimo. Na druhé straně přestřelil už ve druhé minutě branku ve vyložené pozici Mirallas. Ten si ale na začátku druhého poločasu spravil chuť.

Les Verts se díky němu ujali ve 49. minutě překvapivého vedení. Belgického internacionála našel odražený míč od Payeta ve vápně a nabíhajícího gólmana Llorise pak už nebylo těžké přestřelit do sítě. Les Gones se však podařilo rychle vyrovnat. Tradiční exekutor přímých kopů Juninho vyslal zpoza vápna technickou střelu a ta zapadla trochu šťastně přesně k levé tyči.

Pak se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Frederic Piquionne. Ztráta jednoho hráče v poli Lyon dosti poškodila. Soupeř se dostával do ataků vedených hlavně po levé straně, směrem dopředu byli domácí tragičtí. Benzema byl často velice snadno obírán o míč, kanonýrova slova před zápasem, že St. Étienne, se kterým Lyon neprohrál od roku 1994, je jeho oblíbeným mužstvem, jako by snad ani nemyslel vážně.

Míč na kopačkách měli poté rozhodně častěji Perrinovi hoši. Pro trenéra St. Étienne byl tento zápas určitou satisfakcí, protože loni na Stade de Girland vybojoval s Lyonem v pořadí sedmý titul. Dnes tak tedy uspěl také, ačkoli na lavičce jiného týmu.

Celá druhá část neměla podobně jako ta první výraznější gólovku. Hosté nedokázali využít 36 minut trvající přesilovku, protože defenzíva Olympiqueu opět pracovala na výbornou. Byl to pro ni čtvrtý zápas, ve kterém nepustila branku. V čele i díky zaváhání Bordeaux mistr zůstal, ovšem remíza se sedmnáctým celkem tabulky se bude brát určitě jako ztráta. Nepříjemně se navíc dotáhlo na čtyřbodový rozdíl PSG.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lyon doma predvadi rozpacity vykony. Jestli se proti nekomu ma v soucasny dobe vytahnout, tak Saint Etienne je tim pravym tymem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně věřím, že Lyon soutěž vyhraje. S Etienne musí minimálně o dvě branky zvítězit!!!!

Reagovat
Langi

Piquionne mi přijde jako kdyby nevěděl co je to hrát fotbal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele