Ligue 1 - preview 22. kola

31.01.2009, 09:35, aktualizováno 01.02.2009, 08:59
Previews
Bordeaux hostí Lille a v případě vítězství se může minimálně na čtyři hodiny dostat na první místo tabulky před Lyon. Ten hraje až večer a jeho soupeřem bude Saint-Etienne. Těžký úkol před sebou má Václav Svěrkoš a jeho Sochaux, na jehož hřiště přicestuje Marseille...
Paris Saint-Germain - SM Caen  (sobota 19:00)
V celku snadný postup do osmifinále Francouzského poháru přes Ajaccio GFC učinili hráči Paříže. Dva góly zaznamenal srbský útočník Mateja Kežman, který věří, že proti třináctému Caen si zahraje znovu. Ačkoli v konkurenci Hoaraua, Giulyho a Luyinduly nebude mít místo v základní sestavě rozhodně jisté.

Kežman je v pařížském klubu letos na hostování z Fenerbahce, ovšem pevnou vazbu si u kouče Paula Le Guena doteď nevybudoval. Měl se střídat pravidelně s již zmíněnou trojicí útočníků, většinou ale paběrkuje jen na lavičce náhradníků. "Na začátku sezóny jsem neměl moc podpory, ale nikdy není pozdě," řekl Kežman. Tomu může povedený zápas z minulého týdne, kdy se Ligue 1 nehrála, opravdu pomoci k lepším časům.

"Přede mnou jsou ještě čtyři měsíce sezóny. Věřím, že můžu explodovat. Vedení musí vědět, že klub bych nikdy neopustil, i kdyby procházel horšími časy," vyznává Paris SG věrnost, i když v klubu působí teprve rok. "Bojuji a jsem přesvědčený, že až tady skončím, bude to impozantní."

Sestava PSG by měla vypadat podobně jako ta z minulého ligového zápasu se Sochaux, který Le Guenovo mužstvo vyhrálo 2:1. Až na dlouhodobě zraněného Arnauda je tým zcela kompletní, zpět je i Claude Makelele, který měl problémy se zády. Domácí bojují o pohárové příčky, na vedoucí Lyon ztrácejí šest bodů.

Caen se po celou dobu sezóny drží v klidném středu tabulky. Na svého soupeře ztrácí jedenáct bodů, na sestupové pásmo má dostatečný náskok. Narozdíl od Paris SG se mu nepodařilo postoupit přes Boulogne do dalšího kola národního poháru, v lize to není o moc lepší, protože již v pěti zápasech za sebou nevyhrálo. V osmnáctičlenném kádru chybí brankář Gomis, jehož tak nahradí La Parra, a také Proment s Mazurem.

V loňské sezóně dokázali hosté PSG dvakrát porazit, na podzim ovšem slavil úspěch soupeř, když už v páté minutě rozhodl utkání Hoarau.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.10 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - FC Lorient  (sobota 19:00)
Šestnácté Auxerre se ve dvaadvacátém kole pokusí přerušit dlouhou sérii bez vítězství. naposledy se modří ze zisku tří bodů radovali v polovině listopadu, proti rozjetému Lorientu to ale budou mít těžké.

Kouč domácích Jean Fernandez před sezonou nesměle prohlašoval, že jeho tým skončí v elitní desítce. Po řadě nepovedených výkonů je ale Auxerre na šestnáctém místě, na sestupové pásmo má náskok pouhých tří bodů. Vedení burgundského klubu tak začíná uvažovat o trenérově budoucnosti, zatím ale vše nechává v jeho rukou.

"Jsem rád, že máme trenéra jako Jeana Fernandeze. Tedy svědomitého, pracovitého a přátelského zároveň. Když klub zažívá takovou krizi, je důležité, aby zůstal při sobě," neztrácí důvěru ve svého zaměstnance prezident Auxerre Jean-Claude Hamel přesto, že jeho tým vypadl i z národního poháru. Naposledy se tak radovali z výhry ve 14. kole, když těsným rozdílem porazili Sochaux. Poté nestačili na Caen, Monako, Grenoble, PSG, znovuzrozené St. Etienne, ambiciózní Marseille a v minulém kole podlehli i Nice.

Auxerre má problémy především se střílením gólů. Ve francouzské lize nastřílelo v jednadvaceti zápasech pouze čtrnáct gólů, horší je pouze dvanáctý Grenoble se 13 góly. Také kvůli tomu se vedení v přestupovém okně zaměřilo na ofenzivní posily. I přes velikou snahu se ale zatím žádného útočníka přivést nepodařilo, nejčastěji se mluví o příchodu veterána Sektioua, bývalého kanonýra Kapa z Wiganu a o střelci Monaka Alexandrovi Licatovi. Ten má dosud na svém kontě 6 ligových branek. Zatímco do útoku žádná posila nepřišla, obranu vyztužil šestadvacetiletý reprezentant Makedonie, pravý bek Robert Popov. Ten přišel z bulharské Loveče.

Zatímco Auxerre mělo minulý víkend volno, fotbalisté Lorientu bojovali o setrvání v národním poháru. Na svém hřišti si nakonec poradili s druholigovým Tours 2:1 v prodloužení. V lize se mu ale také nedaří podle představ, z posledních tří zápasů vyválčil pouze dva body a v tabulce klesl na momentální deváté místo.

Lorient ale na venkovních stadionech patří k nejlepším týmům v lize, z deseti zápasů se pouze třikrát vracel s prázdnou. Spoléhá se především na střelecké kvality Francouze Gameira a Abriela, kteří společně nastříleli téměř polovinu všech týmových gólů. Svěřenci Christiana Gourcuffa mají problém především s obranou, která je vůbec nejhorší v elitní desítce. také kvůli tomu přišel obránce Jean Calvé z Nancy. Čtyřiadvacetiletý hráč jde do západní Francie hostovat do konce sezony. Kouči Gourcuffovi bude k dispozici také kmenový záložník Bordeaux - Gabriel Obertan. Stejně jako Calvé přichází na hostování.

I přes dva příchody bude mít ale trenér hostů výrazně omezené rozhodování. Mimo bude hned sedm hráčů prvního týmu: jednatřicetiletý obránce Boutruche, důležitý záložník Jallet, třetí gólman Joinel, alžírský útočník Saifi, obránce Soro, mladý útočník Robert a záložník Ulrich Le Pen.

Domácím budou chybět hráči pouze dva. Nezahraje si obránce Jeremy Berthod, který má problémy s lýtkem, a dánský záložník Thomas Kahlenberg.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Le Havre AC - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Poslední Le Havre se pokusí narušit svou sérii šesti proher. Soupeřem mu ve dvaadvacátém kole bude desáté Nancy.

Až do minulého kola patřila obrana v počtu průměru obdržených branek k jedné z nejlepších. V uplynulém kole ale Nancy inkasovalo hned třikrát a na domácím hřišti podlehlo Toulouse 0:3. Před tímto duelem inkasovala obrana pouze sedmnáct gólů ve dvaceti utkáních. "Nejsme zvyklí na takový počet gólů v naší síti. Proti Le Havru musíme určitě zlepšit defenzivní činnost," připustil obránce Chretien. "Hrát proti poslednímu týmu tabulky je vždy ošidné. Výhra je povinností, ale vždy se může urodit překvapení," uzavřel krajní bek Nancy.

Fanoušci Nancy po výhrách nad Grenoblem a Marseille věřili ve znovuzrození a začali opět doufat o možnosti evropských pohárů. "Nad něčím takovým se teď vůbec nezabýváme," přiznal trenér Pablo Correa.

Tým z východu Francie posílil od začátku lednového období jediný hráč, dvojnásobný počet hráčů pak klub opustil. Kouč Correa se může spolehnout na útočné kvality Veigara Palla Gunnarssona, který přišel z norského Stabaeku s pověstí zabijáka. Naopak nemůže počítat s jiným útočníkem - Marc-Antoine Fortune odešel na hostování do anglického West Bromwiche, kde o místo soupeří i s Čechem Romanem Bednářem. Dalším hráčem, který stráví druhou polovinu sezony na hostování je obránce Jean Calvé. Ten zamířil do konkurenčního Lorientu.

I přes nového trenéra se krize Le Havru prohlubuje. Klub prohrál již šestkrát v řadě a v průběhu těchto zápasů vstřelil pouze dva góly. Na nesestupové pásmo nyní ztrácí propastných osm bodů, nedaří se mu ani v národním poháru, ze kterého minulý týden vypadl. Nový trenér Hantz tak zatím v novém týmu nezískal ani bod.

Le Havre je vůbec nejhorším domácím týmem v lize, když na svém stadionu získal pouze šest bodů za dvě výhry. Zároveň je také týmem s výrazně nejhorší obranou v Ligue 1. V jednadvaceti zápasů obdržel neuvěřitelných 37 branek. Trenér Hantz tak může doufat pouze v to, že mu k úspěchu dopomohou dvě nové posily do obrany. Na půlroční hostování přichází Florian Marange z Bordeaux a Peter Franquart z Lille.

Domácí se budou moci spolehnout na kompletní sestavu poté, co se uzdravil klíčový útočník Alassane. Podobně příjemné starosti bude mít i kouč hostů, také on má k dispozici kompletní sestavu. Do té se po zranění vrací Youssuf Hadji i Veigar Pall Gunnarsson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 2.80 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valenciennes FC - OGC Nice  (sobota 19:00)
Po skvělém listopadu se Nice už tolik nedařilo. I když v novém roce dokázalo zvítězit nad Auxerre 2:0, minulý týden neprošlo do osmifinále národního poháru přes Monako. Stále nemá z osmého místa nijak výraznou ztrátu na pohárové příčky, hrát by měl navíc nejlepší střelec Rémy. Jeho soupeř Valenciennes bojuje na chvostu tabulky o udržení.

Oběma mužstvům se hned na začátku ledna odložil kvůli promrzlému terénu první jarní zápas Ligue 1. Ani v jejich vzájemném zápase je nyní nečeká nic příjemného, protože teplota ve Valenciennes, které leží v severní Francii, nestoupá často nad nulu. Nice se na Stade Nungesser daří, v minulých dvou sezónách tam dvakrát vyhrálo.

Domácí minulý týden národní pohár nehráli, takže měli výhodu jednoho volného týdne navíc. V minulém kole remizovali na půdě Lorientu 1:1, přesto jim to k odpoutání z devatenácté příčky nepomohlo. I když se jim podaří zvítězit, ze sestupového pásma se neodlepí.

Hostující kouč Frederic Antonetti postrádá suspendovaného Echouafniho a Diakite má zraněné zápěstí, Rool, Fae a Apam se ovšem vracejí zpět. Les Athéniens postrádají útočníka Pieroniho a start Traoreho je kvůli bolavému žebru ohrožený.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.80 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Le Mans UC 72 - FC Nantes  (sobota 19:00)
Velké naděje jsou vkládány do návratu domácí opory Frederika Thomase. Kapitána Le Mans vyřadily problémy s přitahovačem a bez fotbalu byl téměř dva měsíce. Jeho zranění jako by kopírovalo osud celého týmu, kterému se od jeho absence příliš nedaří. Jestli bude jeho návrat novým impulsem pro mužstvo, bude jasné až po utkání, ve kterém domácí Le Mans hostí Nantes.

Le Mans v lize naposledy vyhrálo na konci listopadu loňského roku. Od té doby dokázalo uhrát pouze jediný ligový bod, když v minulém kole remizovalo na půdě St. Etienne. Domácí se tak mohou pouze těšit ze dvou velmi těsných výher ve Francouzském poháru, kde nejprve na penalty vyřadili AS Yzeure a minulý týden zdolali po prodloužení 1:0 Le Havre. Hostům vystavili stopku hned v úvodu nového roku fotbalisté Caen, kteří byli úspěšnější v penaltovém rozstřelu. Po normální hrací době totiž utkání skončilo nerozhodně 2:2.

"Naše vyřazení z poháru udělalo v týmu čáru přes rozpočet. Aby hráči nepocítili herní výpadek, sehráli jsme o víkendu alespoň přátelské utkání v Nimes," nechal se slyšet kouč hostů Baup.

Nantes se momentálně pohybuje tři příčky nad zónou sestupu, v posledním ligovém kole podlehlo na domácím hřišti Bordeaux 1:2.

Baup se bude muset obejít bez Bagayoka, který si odpykává trest za vyloučení v utkání proti Monaku. Le Mans bude chybět pouze Andre, kterého vyřadilo zranění kotníku.

Kolem domácího týmu v posledních dnech krouží agenti z celé fotbalové Evropy. Nejhlasitěji o sobě dávají vědět zástupci dvou anglických klubů Portsmouthu a Tottenhamu, kteří by k sobě rádi zlákali gólmanskou jedničku francouzského Le Mans Yohanna Pelého. Šestadvacetiletému reprezentantovi v létě končí kontrakt, který pravděpodobně neprodlouží. "O Yohanna opravdu zájem je, nechce ho ale jen Portsmouth a Tottenham. Zatím to ale není nic konkrétního," přiznal jeho agent Duro Ivanisevic.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Monaco - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Zastavit pětizápasové období bez výhry, to je hlavním cílem Monaka před sobotním měřením sil proti Grenoblu. Poslední ligové vítězství knížecího klubu se datuje na listopad roku 2008. Od té doby tým získal v Ligue 1 pouhé dva body.

Monaku se tak dařilo pouze ve Francouzském poháru, ve kterém na začátku nového roku vyřadilo Blagnac FC a minulý týden si poradilo s Nice. Jedinou branku zápasu vsítil šest minut před koncem monacký útočník Licata. Knížecí klub se nyní bude spíše zaměřovat na ligu, ve které se momentálně nachází na nepříliš lichotivém 14. místě.

"Další tři zápasy, proti Grenoblu, Lorientu a Marseille, budou pro nás velmi důležité. Pokud se chceme vyšplhat v tabulce výše, nezbývá nám, než ve zmiňovaných utkáních uspět. Věřím, že můžeme získat sedm z devíti možných bodů," netají se vysokými ambicemi kouč Monaka Ricardo.

Grenoble vyhrál od konce října v lize pouze jednou, ale díky povedenému vstupu do soutěže se stále pohybuje ve středu tabulky. Jediným úspěchem poslední doby zůstává postup do osmifinále Francouzského poháru, do kterého vedla cesta přes týmy z nižších soutěží - US Raonnaise a Grande-Synthe.

Hned dvě změny v knížecím klubu přinesl minulý týden. Z ukrajinského Dněpropetrovska přestupuje do Monaka obránce z Pobřeží slonoviny Igor Lolo. Tým naopak opouští Leandro Cufré, který míří do Herty BSC. 30letý Argentinec má pomoci vyřešit problém berlínského týmu s krajními obránci, v hlavním městě Německa se prozatím domluvil na smlouvě do konce sezóny.

Monaku bude v sobotu chybět hned pětice zraněných hráčů: Alonso, Roma, Leko, Meriem a Zola. Hosté by měli přijet v kompletní sestavě i s novou posilou ve svých řadách. Do Grenoblu totiž z Rapidu Bukurešť přišel 25letý kamerunský fotbalista Pierre Boya.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.85 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Velice zajímavý duel přinese měření sil mezi čtvrtým Rennes a pátým Toulouse. Oba celky mají stejný počet bodů, Rennes je na vyšší příčce pouze díky lepšímu skóre. Od vedoucího Lyonu oba týmy dělí jen pět bodů.

Domácí celek děsí soupeře svou stoprocentní úspěšností na domácím hřišti, v letošní sezóně se zatím nenašel tým, který by dokázal Rennes na jeho hřišti porazit. Ani Toulouse však nezažívá špatné časy, mužstvo už osm zápasů v řadě neprohrálo a nachází se v herní pohodě. Minulý víkend si hosté "smlsli" na Schirrheimu, který ve Francouzském poháru deklasovali vysoko 8:0. Ani Rennes neklopýtlo, i když mělo daleko těžšího soupeře. Dvě branky Brianda ale rozhodly o tom, že St. Etienne ve Francouzském poháru skončilo a do další fáze postupuje Rennes.

Dobrá forma Toulouse příliš nepřekvapuje domácího trenéra Lacombeho: "Hosté jsou velmi silní v záložní řadě a v bleskovém přechodu do útoku. Tým se okamžitě dokáže zformovat do útočného postavení. To je jejich nejsilnější zbraní. Když ale hru tohoto soupeře sledujete delší dobu, jeho výsledky vám nemohou přijít až tak šokující," řekl lodivod Rennes.

Fanoušci Toulouse nemusejí mít strach, že klub opustí jeho největší hvězda. André-Pierre Gignac prodloužil o rok smlouvu, 23letý kanonýr je nyní v klubu vázán do léta 2012.

Rennes bude nejspíše chybět Thomert, kterého trápí problémy se žaludkem, hosté by měli přijet v kompletní sestavě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.00 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Girondins Bordeaux - Lille OSC  (neděle 17:00)
Bordeaux je pouze bod za vedoucím Lyonem a pokud chce se sedminásobným mistrem udržet tempo, bude si muset poradit s Lille. To neprohrálo již od poloviny listopadu.

Francouzská liga není tento rok pouze o Lyonu. Na mistra posledních let se po povedeném podzimu dotáhlo hned několik týmů. Nejvážnější nebezpečí pro Lyonské ale znamená Bordeaux, které letos hraje nad očekávání dobře. Tým Laurenta Blanca prohrál v jednadvaceti zápasech pouze čtyřikrát, přičemž naposledy se tak stalo ve čtrnáctém kole, kde ho porazil 2:1 právě mistrovský Lyon.

V neděli se ale modří utkají s jedním z černých koní soutěže - Lille. To se v posledních týdnech rozehrálo ke velkým výkonům a v deseti zápasech nahrálo obdivuhodných devatenáct bodů. "Lille má skvělé individuality, které nadělají problémy všem týmům v Ligue 1," uznal sílu soupeře Blanc. "Beru je jako vážného kandidáta na evropské poháry, s trochou štěstí by mohli zaútočit i na mistrovský titul. Hrají stále tu stejnou hru, i když změnili trenéra, která je pro většinu mužstev nepříjemná. V tomto zápase se zkrátka uvidí, zda si zasloužíme takovou chválu," odmítl podcenění soupeře. "Bude to skvělý zápas a je jen na nás, zda ho zvrátíme v náš prospěch."

Bordeaux patří k jedněm z nejlepších domácích celků, na svém hřišti zatím ztratilo pouze šest bodů za tři remízy. Doma navíc inkasovalo pouze šest gólů. Trenér Blanc se kvůli skvělým podzimním výsledkům rozhodl, že žádné velké prodeje ani nákupy nebudou. Z kádru odešli pouze dva hráči na půlroční hostování, mladý záložník Gabriel Obertan zamířil do Lorientu, obránce Marange vyměnil tmavě modrý dres za světlejší - odešel do Le Havru. Přesto se neustále spekuluje o odchodu kanonýra Cavenaghiho. Ten ale přislíbil, že zůstane minimálně do konce sezony. Jedinou možnou posilou je pak možná stávající trenér Laurent Blanc, který prodloužil smlouvu o dva roky.

Série bez proher je v Lille ještě o jeden zápas delší. Naposledy svěřenci Rudiho Garcii podlehli PSG ve třináctém kole 0:1. Od té doby nepoznali hořkost porážky. Jeden z nejproduktivnějších týmů soutěže se díky dlouhé sérii posunul již na šesté místo, na evropské poháry ztrácí dva body, na lídra z Lyonu potom bodů sedm.

Stejně jako Bordeaux, sází také Lille na sehraný kádr bez přestupových změn. Jediným hráčem, který zatím Garciův tým opustil, je obránce Peter Franquart, který zamířil do konkurenčního Le Havru na půlroční hostování. Stále se také mluví o zájmu Newcastlu o mladého útočníka Ramiho, ten ale zatím zůstává ve Francii.

Hosté se budou muset obejít bez svého klíčového hráče - Michela Bastose, toho pravděpodobně nahradí belgický talent Eden Hazard. Domácím bude chybět pouze suspendovaný útočník Marouane Chamakh.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé - Chalmé, Henrique, Diawara, Tremoulinas - Diarra - Fernando, Gourcuff, Wendel - Gouffran, Cavenaghi
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki - Beria, Rami, Plestan, Emerson - Mavuba - Obraniak, Balmont, Cabaye, Hazard - Frau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - Olympique Marseille  (neděle 17:00)
Další velká nepříjemnost zasáhla mužstvo Marseille před nedělním ligovým utkáním v Sochaux. Útočník Bakary Koné si odnesl ze středečního zápasu Francouzského poháru zlomeninu nadočnicového oblouku a v sestavě se neobjeví minimálně tři týdny.

Sedmadvacetiletý Koné se srazil s lyonským brankářem Hugem Llorisem v prvním poločase. Gólman ho trefil do levé strany hlavy kolenem a účastník mistrovství světa 2006 poté ležel několik okamžiků na břiše, než byl odnesen na nosítkách. Reprezentant Pobřeží slonoviny strávil noc v nemocnici a dobu léčení odhadli lékaři na nejméně tři týdny. Obhájce trofeje Lyon středeční zápas vyhrál díky brance Karima Benzemy 1:0 a postoupil do osmifinále.

Marseille má kvůli dalšímu zranění znovu problém s útočníky. Místo zraněného Mamadou Nianga se vedení podařilo přivést Brazilce Brandaa ze Šachtaru Doněck, ale krátce před uzavřením přestupového období je Koného zranění další nepříjemnou událostí. Do hry nezasáhne v nejbližších zápasech ani opora týmu a kapitán Lorik Cana. Léčení jeho zranění se komplikuje a týmový lékař mluví až o měsíčním výpadku.

Přesto tým šlape a rozhodně bude chtít promluvit do bojů o titul. V posledních dvou ligových zápasech Marseille nedostala žádný gól, naopak čtyři vstřelila a s přehledem si na své konto připsala zisk šesti bodů. "Našli jsme ideální rovnováhu, náš tým v posledních zápasech dobře brání, ale také střílí hodně branek," nechal se slyšet středopolař hostů Ziani.

V sestupových vodách namočené Sochaux dokázalo v letošní sezóně porazit na svém hřišti pouze dva soupeře a proti Marseille se spíše očekává úporné bránění s cílem neobdržet branku než bezhlavé útočení. Sochaux je navíc remízovým králem celé soutěže, z dosavadních 21 utkání jich hned jedenáct skončilo dělbou bodů.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Afolabi, Jokič - Isabey, Pitau, Carlao, Maurice-Belay - Erding, Svěrkoš
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Zubar, Hilton, Taiwo - Cheyrou - Ziani, Valbuena, Zenden - Wiltord, Brandao
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 2.90 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - AS Saint-Étienne  (neděle 21:00)
Lyon bude hájit svou vedoucí pozici proti sedmnáctému celku tabulky. Někdo by si možná mohl říkat, že by to neměl být pro Benzemu a spol. žádný těžký hlavolam, ještě když statistika říká, že s ním od roku 1994 neprohrál. Jenže zápas se St. Étienne se nese ve znamení derby. Oba kluby totiž leží v regionu Rhone-Alpes.

Na alpské souboje má jen ty nejlepší vzpomínky útočník Karim Benzema: "Nikdy jsem proti St. Étienne neprohrál. Dokonce ani v mládežnických kategoriích," prozradil francouzský kanonýr. "Je to prostě můj oblíbený tým." Byl to právě on, kdo ve druhé minutě rozhodl jediným gólem zápasu ve středu prestižní souboj národního poháru s Marseille. Lyon díky němu postoupil do osmifinále.

Letos mistr nemá cestu za další obhajobou titulu vůbec snadnou. Vlčáků toužících po jeho sesazení z trůnu je za ním hned několik. Hlavně Bordeaux je aktuálně ve skvělé formě a jeho nájezdy se nebudou odvracet lehce. I když se to St. Étienne netýká, kouč Alain Perrin by byl určitě rád, kdyby v Lyonu, kde minulou sezónu získal další prvenství v Ligue 1, uspěl.

Jenže vstřelit mu branku nebude vůbec snadná práce. Puelovi hoši neinkasovali ve třech zápasech za sebou, další alpské derby s Grenoblem naposledy zvládli bez větších problémů. Ani suspendace Kadera Keity, potrestaného za vyloučení v mači proti Marseille, by sílu týmu neměla nijak zvlášť oslabit. Navíc se vrací John Mensah.

St. Étienne mohutně bojuje o udržení se v lize. Je však vůbec nejhorší na hřištích soupeřů, kde získalo pouhé čtyři body, takže v Lyonu to bude obrovská zkouška. V sobotu v poháru nestačilo na Rennes, v minulém ligovém kole remizovalo s Le Mans 1:1. Alespoň návrat Ilana s Payetem může hostující fandy těšit.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Santos, Cris, Boumsong, Grosso - Toulalan - Delgado, Juninho, Källström, Ederson - Benzema
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Varrault, Bayal, Tavlaridis, Dabo - Mirallas, Matuidi, Ilan, Machado, Dernis - Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.60 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon21126326:1342
2.Girondins Bordeaux21125437:2041
3.Olympique Marseille21108337:2438
4.Stade Rennes21910225:1437
5.Toulouse FC21107423:1537
6.Paris Saint-Germain21113726:2236
7.Lille OSC2098329:1935
8.OGC Nice2096525:1933
9.FC Lorient2177727:2528
10.AS Nancy-Lorraine2067718:2025
11.Le Mans UC 722074926:2925
12.Grenoble Foot 382167813:2025
13.SM Caen2059625:2324
14.AS Monaco2166925:2724
15.FC Nantes21651018:2823
16.AJ Auxerre21551114:2320
17.AS Saint-Étienne21621316:3020
18.FC Sochaux21211820:2717
19.Valenciennes FC20371017:2616
20.Le Havre AC21331514:3712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Kapřík

ASM mě poslední dobou vážně drtí . Ale dneska čekám výhru .

Reagovat
didosh

Lyon zítra nevyhraje.........

Reagovat
smazaný uživatel

PSG vyhraje 2:0

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mně bude Rennes s Toulouse remíza..

Reagovat
didosh

To co má Koné měl jsem také teda já to měl jen naštípnuté ale bolí to jako cip

Reagovat
smazaný uživatel

V neděli by se za jistých okolností mohl z favoritů radovat jen Lyon, snad se zadaří.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok titul poputuje do hlavného mesta

Reagovat
smazaný uživatel

U žse těším na dnešní derby můj tip 3:1 pro Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

le havre podle me prohraje 0 vs.1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele