22. kolo
31.01.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SM Caen 2:0

Paris SG v Parku princů porazilo zaslouženě Caen 2:0, ačkoli tak snadnou práci s ním nemělo. Utkání, jenž rozhodovala i asistentka rozhodčího Corinne Lagrenge, rozhodli útočníci Hoarau s Luyindulou ve druhé půli. Po jejich gólech mohli hosté vyrovnat, avšak dobrá pařížská defenzíva a především střelecká impotence jakékoli dělbě bodů zamezila.

Hosté začali lépe, i když Savidanova střela nad a následně Nivetova doprostřed branky PSG příliš ohrozit nemohla. Od té doby byl poločas jen v režii domácího mužstva. Trenér Le Guen zvolil útočnou formaci Hoarau - Luyindula a právě ta zatápěla Caen nejvíce. Postupem času se čím dál více rozehrávala.

Na zahřátí v 18. minutě letěla střela Luyinduly po spolupráci s Hoarauem vedle, poté francouzský útočník sklepl hlavičkou pro Luyindulu míč znovu, jenže ten ho napálil z blízkosti znovu mimo. Střelecký pokus si připsal také Hoarau, ovšem ani jeho hlavička po centru od Sessegnona do branky nemířila.

Do pravého horního rohu mířil až pokus Hoaraua ze 30. minuty, při kterém se brankář Planté hodně zapotil. Skórovat se do poločasu snažil Sessengon a v dalších gólovkách byl Luyindula, ovšem konžský útočník opět předvedl, že by mohl trénovat více přesnější mušku.

Na začátku druhé půle se ale Pařížané dočkali zaslouženého vedení, když se Hoarau trefil levačkou z bezprostřední blízkosti. A v 58. minutě se podařilo PSG náskok zvýšit na 2:0. Sessegnon dodal z levé strany Hoarauovi, ten tvrdě vypálil do připraveného Plantého, ovšem caenský brankář už na dorážku Luyinduly neměl.

Tehdy si ale domácí koledovali o vyrovnání, Caen začalo opravdu dobře atakovat. Po Savidanově přihrávce Nivet přestřelil, z voleje pak pálil mimo Ben Khalfallah. Hlavně 73. minuta mohla být pro Paříž kritickou. Nejprve se po dlouhém centru Niveta dostal do úniku Toudic, jenž napálil Landreaua, dorážejícímu Deroinovi míč nesedl a odkrytou branku přestřelil. O pár chvilek později pálil hodně nebezpečně nad Deroin.

O šest minut později předvedla ještě něco ze svého umění šikovná hračička Sessengon, který nalevo ukličkoval dva hostující obránce, ale následně střílel nad. Do konce zápasu se nic zvláštního neudálo, takže domácí se alespoň do večera dostali na třetí místo. Caen kleslo na 15. pozici.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pariz hraje doma ve skvele forme. Necekam stejny kicks jako s Valenciennes. Dal bych 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele