Ligue 1 - souhrn 21. kola

29.01.2011, 20:56, aktualizováno 30.01.2011, 22:55
Komentáře a souhrny
Marseille jen remizovala v Monaku. Bordeaux zdolalo Nice, Montpellier vítězstvím na půdě Nancy dotírá na pohárové pozice. PSG vyhrálo na půdě Arles a drží ztrátu na vedoucí Lille, které doma porazilo Lens. Lyon a Rennes naopak vyšly venku naprázdno, doma uspěly Caen, Lorient a St. Etienne...

AS Monaco - Olympique Marseille 0:0

30.01.2011 21:00

Góly: -

Marseille se čím dál více vzdaluje šance, jak znovu získat titul ve francouzské Ligue 1. Po remíze 0:0 v jihofrancouzském derby s Monakem ztrácí na vedoucí Lille už osm bodů. Domácím se po odchodu kouče Guye Lacombeho zatím jakž takž daří. Po remíze 1:1 v Auxerre uhráli nyní cenný bod, který jim zajisté pomůže v boji o záchranu.

Nová monacká posila Grégory Lacombe, jmenovec nedávno odvolaného trenéra, jenž je v knížecím klubu na hostování z Montpellieru, nastoupila ihned od začátku. A od úvodu zápasu dokazovala, že snad bude dobrou posilou. Jeho pokus jen těsně přeletěl bránu. Poté se hostující Gignac prohnal kolem strážce Bonnarta, jeho následnou střelu nakonec dokázal zablokovat stoper Adriano.

Ve 31. minutě byl blízko gólu marseillský Cissé, jemuž pěkně nacentroval Fanni, ale hlavičkoval trestuhodně jen mimo. Ani domácí Adriano pak do brány nezamířil, Rémyho hlavička po pasu od Ayewa taktéž skončila jen vedle svatyně domácího brankáře Ruffiera. Poslední šanci, jak zvrátit bezbrankový stav, měl Coutadeur, hostující gólman Mandanda ale proti němu dobře zakročil.

Stejně dobře, jako Lacombe vstoupil do prvního dějství, se uvedl i v tom druhém. Tentokráte vypálil na Mandandu v rámci přímého kopu, i v tomto případě však hostující brankářská jednička OM nekapitulovala. Od té doby ale byl blízko třem bodům pouze a jen obhájce titulu. Deschampsovi hoši Monako tlačili, co to dalo.

Na Kaboreho pas na pravou si parádně naběhl Remy, ten si dobře zpracoval míč a hezky vystřelil směrem na bránu, tam ale stál neomylný Ruffier. Poslední možnost strhnout vítězství na svou stranu měl na kopačce Ayew, jenž se po rohovém kopu Cheyroua z první opřel do míče, jenže ani on neměl prostě tu správnou mušku.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Montpellier HSC 1:2

30.01.2011 17:00

Góly: 2. Youssouf Hadji - 8. Souleymane Camara, 59. Garry Bocaly

Naděje Montpellieru na evropské poháry stále žijí. Poté, co si MHSC poradilo s Nancy, se loňský nováček posunul z osmé pozice na příčku pátou, pouhý bod od Evropské ligy. Za domácí se trefil Hadji, na druhé straně ale dokázal odpovědět Camara s Bocalym.

Nancy tak prohrálo již svůj třetí ligový zápas v řadě, po dlouhé době se mu nepodařilo bodovat před vlastními diváky. Tým tak nadále zůstává na čtrnácté pozici, s tříbodovým náskokem na sestupující Lens. Naproti tomu Montpellier v lize neprohrál již od začátku prosince, díky dnešnímu tříbodovému zisku se navíc přiblížil pohárovým pozicím. Na Evropskou ligu ztrácí jeden bod, stejně jako na Ligue mistrů. Vedoucí Lille ale má náskok již osmi bodů.

Domácí přitom vlítli do zápasu mnohem lépe než jejich soupeř. Hned po dvou minutách hry se prosadil Youssuf Hadji, nejlepší střelec Nancy. Geoffrey Jourdren nedokázal zachytit ránu Benjamina Gavanona, míče se zmocnil obránce Joel Sami - chvíli ho podržel a nahrál do skvělé pozice Hadjimu. ten již se zakončením neměl problém - 1:0.

Nicméně Montpellier záhy odpověděl. Již v osmé minutě byl stav znovu vyrovnaný. Karim Ait-Fana zavzpomínal na svou formu z minulé sezony, poslal do vápna skvělý centr a Souleymane Camara ho hlavou poslal do sítě - 1:1.

Za domácí se znovu pokoušel rychle odpovědět Djamal Bakar, jeho ránu ale stihl vyrazit obránce gary Bocaly. Dělovku Landryho N'Guema zase srazil vlastní spoluhráč Hadji. na druhé straně se rozhodl vzít vše do svých rukou Olivier Giroud, jenž centroval znovu na Camaru. Tentokrát byl ale úspěšnější gólman Gregorini.

Na druhé straně zase Jourdren vyrazil ránu Brisona. Montpellier se ujal vedení dvanáct minut po startu druhé půle - Gary Bocaly držel již míč poměrně dlouho, když se rozhodl pro ránu z pětadvaceti metrů. Gregorini ránu podcenil - a ona zapadla do branky - 1:2.

Hosté se ještě mohli dočkat pojištění vedení, Giroud si to totiž mířil sám na brankáře Gregoriniho. Nicméně zklamal. Na druhé straně zachránil Montpellieru tři body brankář Jourdren, jenž parádně vychytal Hadjiho.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 2:0

30.01.2011 17:00

Góly: 38. Lamine Sané, 57. Anthony Modeste

Bordeaux se díky zasloužené výhře 2:0, kterou mu zařídily branky Saného z 38. minuty a Modesteho z 57. minuty, přiblížilo příčkám zaručující evropskou příslušnost pro příští ročník. Nyní jsou svěřenci trenéra Jeana Tigany na osmém místě. Zato Nice, které zaznamenalo svou osmou porážku v sezóně, stále balancuje nad hranicí sestupového pásma.

Do vedení se nejprve v 10. minutě mohlo dostat Nice, jenže Ljuboja nastřelil pouze rameno domácího gólmana Carrassa. Minutu na to se na druhé straně pokusil o elegantní zakončení patičkou Diabaté, ale jeho střela skončila jen vedle brány. Gólu se diváci na Stade Jacques Chaban-Delmas dočkali až ve 38. minutě.

Plašilův rohový kop usměrnil do sítě hlavou nabíhající Sané. Zvýšit náskok mohl ještě do obrátky Ben Kalfallah, jeho dalekonosný pokus ale zlikvidoval hostující muž v rukavicích Ospina. V 53. minutě ještě Modeste hlavičkoval mimo, o čtyři minuty později se však Les Girondins díky jeho zásluze radovali již ze druhé trefy.

Menegazzo dobře zatakoval hostující rozehrávku, Modeste si pak převzal míč a za vápnem už neudělal chybu v zakončení. Hosté hráli v druhém poločase hodně bídně, vůbec nějakému korigování stavu byli opravdu hodně daleko. Naopak se mohl ještě trefit domácí Diarra, který otestoval svoje střelecké umění, Ospina mu ovšem jeho dělovku nakonec vychytal.

Více informací k zápasu

Lille OSC - RC Lens 1:0

29.01.2011 21:00

Góly: 68. Túlio de Melo

Fotbalisté Lille si dokázali udržet v čele tabulky čtyřbodový náskok, když porazili Lens 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil dvacet minut před koncem Tulio De Melo.

Domácí se však ziskem tří bodů zbavili hned dvou pronásledovatelů. Tříbodový krok totiž s Lille dokázalo držet pouze PSG, Lyon a Rennes totiž prohráli.

Utkání na šance bohaté rozhodně nebylo, za celý zápas mohli diváci vidět pouhé dvě přímé střely na branku a to jen v podání domácího výběru.

První šance zápasu patřila lídrovi tabulky, po rohovém kopu se k zakončení dostal Sow, avšak jeho hlavička byla nepřesná. O pár momentů později střílel Gervinho, ale ani on nedokázal trefit prostor mezi tyčemi. Podobně si ke konci poločasu vedl i Hazard. V první pětačtyřicetiminutovce tak ani jeden z týmů nedokázal trefit soupeřovu branku.

A podobný scénář přinesl i poločas druhý. Jednoho gólu se však diváci přece jen dočkali. Dvacet minut před koncem zápasu si s obráncem hostů pohrál Hazard a předložil míč De Melovi, který jej poslal za záda gólmana Runjeho - 1:0. Hosté z Lens na inkasovanou branku nedokázali reagovat, v samotném závěru utkání pak mohl přidat druhý gól Cabaye, avšak jeho pokus zlikvidoval brankář Lens Runje. Střetnutí tak skončilo jednobrankovým vítězstvím domácích barev.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Stade Rennes 5:1

29.01.2011 19:00

Góly: 19. Modibo Maïga, 43. Marvin Martin, 52. Brown Ideye, 73. Ryad Boudebouz (pen.), 85. Modibo Maïga - 54. Razak Boukari

Ostuda. Fotbalisté Rennes, pomýšlející v letošní sezoně na evropské poháry, ne-li přímo na Ligu mistrů, se musí stydět. Tým okolo talentovaného Yanna M'Vily odjíždí ze Sochaux s pětibrankovým výpraskem. Dvakrát se trefil Maïga, prosadil se ale také Martin, Boudebouz a Brown. Za hosty výsledek pouze korigoval Razak Boukari.

Sochaux tak napravilo poslední špatné ligové výsledky, po téměř dvou měsících se dočkalo vítězství. Díky němu se přehouplo do první poloviny tabulky, nyní mu patří devátá pozice. Naopak Rennes znovu potvrdilo, že mimo vlastní stadion se mu příliš nedaří. Z posledních pěti venkovních zápasů vyválčilo pouze dva body. V tabulce si kvůli dnešnímu výsledku o jednu příčku pohoršilo - patří mu pozice čtvrtá.

První gólový moment přišel okolo dvacáté minuty. Míče se ujal míčový kouzelník Marvin Martin - nacentroval a čekal, až Maïga dopraví balon hlavou do sítě - 1:0.

Hosté se nicméně hnali za vyrovnáním, měli několik slibných příležitostí. Tu nejlepší spálil David Sauget, jenž svou hlavičku snad již viděl v síti, na poslední chvíli ale na brankové čáře zasáhl Damien Perquis. Nakonec ale přišel další čarovný míč z kopaček Martina a o poločase bylo rozhodnuto - 2:0. Nádherná rána do horního růžku znamenala navýšení vedení.

Třetí branka přišla sedm minut po začátku druhé půle. Brankář Douchez nedokázal v náruči udržet hlavičku Josseho a míč vyrazil pouze před sebe - nicméně neudělal to nejlépe, přímo před ním se totiž vynořil Ideye Brown a vstřelil již třetí branku - 3:0.

Rennes se dokázalo vzpamatovat - a Razak Boukari, čerstvá posila z Lens, vstřelil snižující branku. Talentovaný útočník využil centru Ekoka - 3:1. Nicméně hostům dnes nebylo přáno. Záhy totiž byla odpískána penalta pro domácí, červenou kartu navíc uviděl za svůj zákrok gólman Douchez.

Douchez nevybíravým zákrokem skolil Maigu a červenou kartu si zasloužil. Jeho náhradník - záložník Alexandre Tettey, si s pokutovým kopem Ryada Boudebouze poradit nedokázal - 4:1.

Ještě horší to bylo o několik minut později. Kvůli zranění musel hřiště opustit Kader Mangane. A jelikož již hosté vyplýtvali všechna svá střídání, museli dohrávat o devíti. Sochaux se tak mohlo radovat ještě jednou. Svou druhou branku přidal pár minut před koncem Modibo Maiga, jenž se prosadil z bezprostřední blízkosti.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Olympique Lyon 2:1

29.01.2011 19:00

Góly: 51. Milan Biševac (pen.), 58. Grégory Pujol - 70. Michel Bastos

Lyon nezvládl utkání ve Valenciennes, kde si toho upřímně moc nevytvořil a třeba bod si vlastně ani nezasloužil. Díky prohře 1:2 se mu vzdálila druhá Paříž na rozdíl tří bodů. Protože Lille večer dokázalo porazit Lens, na vedoucí příčku dokonce ztrácí už sedm. Skóre tohoto zápasu otevřel Biševac z pokutového kopu, po něm se trefil Pujol a za hosty už jenom korigoval Bastos.

Valenciennes začalo utkání hodně aktivně, už v 11. minutě mohla střela Bonga klidně skončit v síti stejně jako ta Pujolova, pak také z voleje zkusil vypálit Sanchez, proti němu však dobře zakročil hostující gólman Lloris. Lyon byl i nadále pod menším tlakem soupeře, Biševacova rána jen o kousek přeletěla břevno.

V jediných dvou šancí Olympiqueu v prvním poločase se objevil shodně Gomis, kterému pozice ke skórování připravil Bastos a po něm i Gourcuff, avšak ani jedna ke gólu nevedla. Až šest minut po pauze se domácí ujali vedení. Toulalanovi utekl po levé straně do vápna Danic, kterého následně fauloval. Nařízenou penaltu Biševac s přehledem proměnil.

A za dalších sedm minut už VA vedlo o dvě branky. Tae-hee Nam přihrál do běhu na pravou stranu Sanchezovi, jenž moc dobře věděl, že se mu na levé straně ukazuje Pujol. Stačilo mu už jenom přihrát a čerstvě jednatřicetiletý matador již prázdnou bránu nemohl netrefit. Kdyby potom ještě Danic nenapálil jenom tyčku, bylo by asi dávno rozhodnuto.

Jenže v 70. minutě hosté snížili. Cissokho hezky zabojoval o balón u postranní čáry, Lisandro López pak nahrál za vápno Bastosovi, který usměrnil svou střelu levačkou pěkně k tyči. Gólem mohla skončit ještě pěkná kombinace Toulalana a Bastose z 87. minuty, nicméně nic takového nenastalo.Valenciennes si tak připsalo důležité a cenné tři body.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 2:1

29.01.2011 19:00

Góly: 18. Bakary Sako, 32. Bakary Sako - 51. Franck Tabanou

Pyšná série toulouského kouče Alaina Casanovy, který nikdy jako trenér neprohrál na půdě svého klubu z dětství ze St. Étienne, protentokrát skončila. Toulouse prohrálo pod Alpami těsně 1:2, když ho dvěma góly zničil v první půli Bakary Sako. Tabanou sice překrásnou střelou v 51. minutě snížil, jenže vyrovnání se hosté nedočkali.

Již po čtvrthodině hry zvonilo na Stade Geoffroy-Guichard břevno, po rohovém kopu Machada, který prodloužil za sebe Cetto, ho hlavou nastřelil hostující Santander. Na druhé straně se už ale o tři minuty později třepotala síť. K odražené přihrávce skrz vápno se dostal jako poslední Sako, jenž, leč krkolomně, usměrnil míč k bližší tyčce.

Les Verts se jen jednou v této sezóně stalo, že své dobře rozehrané utkání, ve kterém vsítili první branku, prohráli. Takže Sakova trefa jako by předznamenávala klidný průběh. Toulouský gólman Valverde se ještě musel co ohánět proti ráně Landrina, po půlhodině hry ale pustil za svá záda další střelu.

Přitom těsně před tím mohl znovu skórovat Santander, ale jeho první pokus hlavou zablokovala domácí obrana, podruhé z dorážky z metru trestuhodně bránu přestřelil. Ve 32. minutě se naopak Sako zase radoval. Bergessio přihrál Rivieremu, a ačkoli toho hostující defenzíva odzbrojila, Sako se opět nejlépe zorientoval a pravačkou pohodlně zavěsil.

FCT snížilo pět minut po přestávce. Tabanou hezky obral o míč protihráče Bocanegru, nad ničím příliš nepřemýšlel a výstavní trefou z dvaceti pěti metrů nechal brankáře Janota proletět se, aby zjistil, že na tuhle ránu prostě nemá nárok jí polapit. Valverde pak zamezil St. Étienne vstřelit třetí gól, Ebondo byl přitom po centru od Riviereho ve výborné pozici.

V 70. minutě mohli hosté srovnat. Sissokův pas přeletěl gólmana Janota a propadl až k volnému Capouemu, jehož ovšem st. étiennský muž v rukavicích nakonec přece jenom fantasticky vyčapal. Nic dalšího si už Toulouse v zápase nevytvořilo. Naopak mohl skóre upravit po Sakově nahrávce ještě Riviere, ale i tady Valverde dobře zasáhl.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Brestois 2:0

29.01.2011 19:00

Góly: 62. Kévin Gameiro, 70. Kévin Gameiro

Vítěz bretaňského derby? Kevin Gameiro. Útočná hvězda Lorientu vstřelila obě branky dnešního utkání, a rozhodla tak o vítězství svého týmu nad konkurenčním Brestem.

Oranžoví si tak vítězství v lize připsali po třech utkáních, ve kterých se jim nepodařilo naplno bodovat. Ani tato výhra jim ale do první poloviny tabulky nepomohla, les Merlus jsou po tomto kole na jedenáctém místě. Bodově se tak dotáhli právě na Brest, který má na desáté příčce pouze lepší skóre. V Ligue 1 Stade Brestois nevyhrálo již od konce listopadu.

Hosté se drali do útoku o něco více než jejich soupeři a odměnou jim byla první příležitost tohoto utkání. Ve dvanácté minutě si Larsen Touré vytvořil dobrým pohybem prostor na křídle a nahrál Mariu Ličkovi. Ten se nebál vystřelit, nicméně jeho nadějný pokus ještě před zásahem gólmana stihla srazit obranná řada domácích.

Lorientu se nedařilo dostat se do svého obvyklého útočného tempa. jedinou výraznější příležitostí v první půlhodině hry tak zůstávala dalekonosná střela Arnolda Mvuemby, která se ale snesla vcelku vysoko nad branku. Dvě minuty před poločasovým hvizdem se do své první příležitosti dostal Gameiro. Mrštný štírek si naběhl na prudký centr Monneta-Paqueta, nicméně míč umístil pouze do vnější síťky.

Kevin Gameiro ale nechal na svůj neúspěšný pokus brzy zapomenout. Čtvrt hodiny po začátku půle druhé si totiž vzal míč ve středu pole, přešel přes obránce Apangu a bez dalších větších problémů zavěsil i do sítě - 1:0.

Lorient se i nadále tlačil do ofenzivy. Z rohového kopu zahrozil Manga, nicméně tentokrát dokázal zasáhnout gólman Steeve Elana. Nakonec ale druhá branka přišla. A to přesně sedm minut po té první. Gameiro si tentokrát naběhl na pas Amalfitana - a znovu elegantní zakončení a znovu gólová radost - 2:0.

Brest se již do žádné příležitosti nedostal, Lorient si tak pohodlně ustrážil své vítězství.

Více informací k zápasu

SM Caen - AJ Auxerre 2:0

29.01.2011 19:00

Góly: 59. Benjamin Nivet, 88. Kandia Traoré

Ligové utrpení Auxerre nadále pokračuje. Tým Jeana Fernandeze v nejvyšší francouzské soutěži nevyhrál již od poloviny listopadu a svou statistiku si nevylepšil ani dnes proti Caen. Domácí zvítězili 2:0 poté, co se trefil Kandia Traoré a Benjamin Nivet.

Nováček soutěže tak v posledních zápasech viditelně zabral. Vždyť z posledních pěti ligových utkání prohrál pouze jednou! Dokonce se již odrazil od sestupových příček, díky dnešnímu zisku tří bodů je na šestnácté pozici, dva body nad sestupujícím Lens, které má ale zápas k dobru. Naopak Auxerre v lize nevyhrálo již osm utkání v řadě. Po pěti za sebou jdoucími remízách přišla další prohra, která znamená propad na patnáctou příčku.

Lépe začali utkání domácí. Hned v úvodních minutách pálil nebezpečně Gregory Proment, lednová posila klubu. Nicméně Olivier Sorin si s jeho špatně umístěnou ranou dokázal poradit. Yohan Mollo poté ukázal všem svým kritikům, že talent v něm rozhodně je. Skvělou přihrávkou poslal Niveta samotného na brankáře, zkušený záložník ale tuto nabídku trestuhodně zahodil, když trefil pouze Sorina. Následnou dorážku nedokázal přesně umístit ani El Arabi.

V dresu Auxerre se znovu proháněl uzdravený kanonýr Ireneusz Jeleń, a byl to právě on, který zařídil první příležitost hostů. Po centru Querciy pálil vcelku nebezpečně, gólman Thébaux si ale poradil.

Skvělou příležitost poté promarnil El Arabi, který si to v hlavě možná již štrádoval sám na brankáře. Nicméně přihrávku od Romaina Hamoumy zpracoval o trochu pomaleji a nakonec z této akce nic nebylo. Druhý poločas byl opět v rytmu domácích. Nebezpečně pálil aktivní Hamouma.

První branka přišla konečně po hodině hry. Domácí dokázali využít zaváhání brankáře Sorina, míč podržel Hamouma, nahrál Nivetovi a ten již bez větších potíží zavěsil - 1:0.

Do dobré příležitosti se poté vřítil opět jeleń, který svůj návrat chtěl oslavit brankou. Po Querciově nahrávce se ale moc dlouho rozmýšlel, míč mu nakonec ukradl jeden z obránců. Veliké nedorozumění mezi obránci hostů - Grichtingem a Chafnim - vedlo tři minuty před koncem zápasu ke druhé brance. Kandia Traoré vstřelil svou letošní pátou soutěžní branku svým prvním dotykem s míčem - 2:0.

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - Paris Saint-Germain 1:2

29.01.2011 19:00

Góly: 58. Deme N'Diaye - 18. Mevlüt Erdinç, 49. Mevlüt Erdinç

Fotbalisté PSG potvrdili roli favorita a poslední celek tabulky Arles-Avignon porazili na jeho půdě těsně 2:1. Dva góly hostům zařídil Melvüt Erdinc, který se tak trefil vůbec poprvé v sezóně dvakrát za zápas. Domácí však po kontaktní brance N'Diayeho dost zazlobili, Pařížané nakonec tři body ubránili se štěstím a se vší vervou.

Hřiště nebylo příliš v dobrém stavu. Těsně před utkáním totiž v Avignonu zapršelo, takže trávník byl nasáklý jako mokrá houba. Proto se především okolo obou šestnáctek často a nečekaně zastavoval míč, k vidění bylo i několik nebezpečných skluzů či soubojů, které hráči vlivem kluzkého povrchu neovládli podle obvyklých představ.

Nejprve si domácí gólman Merville zachytal proti Nenemu, jemuž vychytal střelu ze standardky u bližší tyče. Ve 12. minutě nahrával Bodmer ze středu pole do vápna rozeběhnutému a zároveň volnému Giulymu, jenže Merville i u této stoprocentní příležitosti skvěle zakročil, včas vyběhnul a vyrazil alespoň do zámezí.

V 16. minutě už však Arles-Avignon kapituloval. Bodmer se snažil poslat míč hned dopředu, centr nakonec propadl na Melvüta, číhajícího na hranici ofsajdu, a protože bek Lorenzi neměl tak rychlé nohy jako turecký forvard, nestačil mu. Pařížané pak mohli jásat, když se Turkův krásný padáček odrazil od břevna i tyče a za brankovou čáru.

O vyrovnání se pokusil záložník Meriem, ale jeho dalekonosný pokus v pohodě polapil hostující gólman Edel. Těsně před přestávkou ještě vystrašil Mervilleho znovu Melvüt, kterého svým centrem zprava našel spoluhráč Giuly, ovšem tentokráte přeletěla tahle technická rána těsně bránu.

Po obrátce se Pařížané radovali z již druhé branky v utkání, kterou znovu zařídil Melvüt. Giuly nacentroval zprava na druhou stranu, kde se do balónu hezky opřel třiadvacetiletý útočník, jenž z voleje zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Domácí se však nevzdávali. A v 58. minutě dokázali snížit.

Meriem poslal míč vzduchem na místa, kam si naběhl N'Diaye a levačkou z voleje zavěsil pod břevno. Tahle trefa polila Arles-Avignon živou vodou. Tedy hlavně N'Diayeho, jelikož ten PSG zatápěl až do konečného hvizdu ze všech nejvíce. Chvilku na to pálil velmi bezpečně z dálky znovu on, jenže zamířil vedle brány.

Minutu na to Cabella zprava přihrával do vápna na stále hladového N'Diayeho, který se odpoutal od obránce Tieného, jenže z první nastřelil pouze bariéry za bránou. Asi největší možnost na vyrovnání se naskytla v samotném závěru. S Germanyho střelou měl Edel velké potíže, vyrazil jí jen před sebe a před dotírajícími protihráči na poslední chvíli zasáhl až Sakho.

Hosté mají mimo jiné radost i z výsledků, které posbírali jejich úhlavní konkurenti. Rennes totiž propadlo na půdě Sochaux, odkud si odvezlo debakl 1:5, a Lyon nestačil venku Valenciennes, kde prohrál 1:2. PSG je tak před večerní dohrávkou mezi Lille a Lens stále na druhém místě, bod od vedoucího Lille a tři od třetího Lyonu a čtvrtého Rennes.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC21118239:2141
2.Paris Saint-Germain21107434:2337
3.Olympique Lyon2197530:2334
4.Stade Rennes2197523:1734
5.Olympique Marseille2189429:1833
6.Montpellier HSC2196619:2133
7.AS Saint-Étienne2188529:2332
8.Girondins Bordeaux2179527:2330
9.Toulouse FC2193923:2230
10.FC Sochaux2184935:2628
11.Stade Brestois2177721:2028
12.FC Lorient2184924:2728
13.Valenciennes FC2167824:2425
14.AS Nancy-Lorraine21741022:3225
15.AJ Auxerre21412526:2524
16.SM Caen2166922:2924
17.OGC Nice2158814:2223
18.RC Lens2157921:3422
19.AS Monaco21312620:2121
20.AC Arles-Avignon21151511:428

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda Lyonu. Prostě s Crisem a Diakhatém to nepůjde. Aspoň že to Caen se vzchopilo a vyhrálo

Reagovat
smazaný uživatel

fakt, ta obrana byla tragédie, hlavně ten Diakhaté... už aby byl na Ukrajině!!! a taky jsem dost dobře nepochopil proč Lisandro nehrál od začátku...

Reagovat
Langi

Diakhate je hlavní viník gólu na 2:0, na tom prvním mají lví podíl oba stopeři, ani nevím kde se nacházeli v době kdy Toulalan, co by DM v hloubi pokutového území tahal za záchranou brzdu, bohužel z toho byla penalta . Po těhle dvou gólech zustala celá obrana rozhozená ještě dobrejch 10 minut a můžem bejt rádi že sme inkasovali jenom 2x, ke konci tam měl menší minelu ještě Cissokho, ale Lloris naštěstí opět zachraňoval

Reagovat
One-Real

Až na Lyon všechno a možná i to Rennes všechno očekaváné, ale že jim dají Sochaux takovou dardu.

Reagovat
smazaný uživatel

co Rennes vyvádělo v Sochaux? nevíte někdo?

Reagovat
Langi

no Rennes bych bral kdyby prohráli o gól...ale takovejhle vejvar

Reagovat
smazaný uživatel

no, nejdriv cervena, pak zraneni.. dohravali o deviti

Reagovat
Langi

jo jo...dost špatnej večer pro Rennes

Reagovat
One-Real

Btw. co ten fantom Nené? šel dolů?

Reagovat
domingo

On ani na podzim nehrál nijak supergeniálně, jenom dával neskutečný množství nádherných gólů. Je to dost sólista, spolíhá hodně na svoji kopací techniku, všechno řeší nejradši sám... u takovýho hráče se blbě určuje, jestli hraje dobře nebo ne. Dolů samozřejmě nešel, pořád je to tentýž hráč, akorát už mu to tam dlouho nespadlo...

Reagovat
smazaný uživatel

jasně... klesla mu forma ve střílení nádherných gólů

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, že už to není ten famózní Nene jako na podzim... viděl jsem ho dnes proti Arlesu i před týdnem v Coupe de France... mám pocit, že trochu mu forma klesla... dneska to byla výhra s klikou, N'Diaye dost zlobil... a dost se mi z Arlesu líbil i Meriem...

Reagovat
domingo

Meriem je dobrej hráč, ten v Arles určitě nezůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

Meriem mi je sympatickej, mužstvo strašně povzbuzoval, je to takovej motivátor... tak nějak mi je toho Arlesu líto... ten jejich malinkatej stadion je strašně roztomilej... a i když jsou v těch sra!!!kách, ve kterých jsou, tak pořád bojujou...

Reagovat
domingo

Dneska mi přišla kartička fanouška AJA se jménem, tak jsem měl radost, ale kdybych nemusel složitě šátrat v paměti, kdy naposledy pamatuju nějaký vítězství, bylo by to lepší.

Jinak Lorient a Va'nnes

Reagovat
Shevchenko

On to G má i na drese?

Reagovat
Godwinson

Valenciennes a Caen

Sochaux

Reagovat
smazaný uživatel

Já to Sochaux tak nesnášim..

Reagovat
Godwinson

Utaka fakt v Montpellieru, to je hrozný ... i když proti těm spekulacím nakonec ještě zlatej přestup.

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

Lille.

Reagovat
One-Real

Zapnu přenos a padne gól, díky Lille.

Reagovat
Godwinson

Gaillard, skvělé.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=zR3Z2P4l0H0 ...možná jsi už viděl. Mimochodem jak hraje Gaillard v Ligue2? Já jen, jestli má na to se udržet v Ligue1, nebo skončí podobně jako Arles

Reagovat
Godwinson

Viděl, hodně zajímavé video. :) Tak, hrajou skvěle - vyhrávají a drží se nahoře, což je hlavní.,)Věřim, že v tý trojce na konci nebudou chybět, snad jim nedojde dech.

Těžko soudit, možné je leccos. Osobně si začínám myslet, že by mohli být zajímavým nováčkem a příjemným překvapením, jejich ofenzíva se mi fakt líbí. Ale tak, s nováčkama je potíž, špatně se tipujou :)

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že je celkem opěvován a já Ligue 2 teda nesleduju. Tak snad budou místo Monaka

Reagovat
Godwinson

Ideální, Monako ven!

Reagovat
smazaný uživatel

OT - suarez uz je v liverpoolu a ma dostat cislo 7

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
božský John

Tomáš Verener !

Reagovat
Counter

Zasloužené vítězství Lille, dobře jsem si vybral, komu fandit Hráč zápasu je pro mě Hazard - při každém jeho dotyku s míčem zpozorněl celý stadion, dělal si se soupeřem, co chtěl. Dres Arsenalu by mu moc slušel

Zarazily mě dnes dvě věci: hrozný trávník a Debuchy. Měl jsem ho zafixovaného jako středního záložníka, hraje jako RB pravidelně?

Reagovat
Godwinson

Jj, neustále a patří tam k tomu nejlepšímu v L1.

Reagovat
smazaný uživatel

Debuchy je RB.. Dost možná, že poslední dva roky dokonce nejlepší RB ligy

Reagovat
Counter

Beru na vědomí, díky za info :)

Reagovat
herbage

Nepleteš si ho náhodou s Dumontem?

Reagovat
Counter

Ne, vážně jsem měl na mysli Debuchyho. Asi pozůstatek z několik let staré FIFy :)

Reagovat
herbage

Jinak s Hazardem souhlas, dokonce na něj čeká jeho oblíbená 26ka

Reagovat
Counter

Vyvolává ve mně podobné nadšení jako Jack. Doufám, že se s Lille domluvíme na ceně, to je snad jediné, co může jeho přestup pokazit.

Reagovat
herbage

Cena ani ne, spíš jako jeho momentální nepotřebnost. Ale on se hodit bude a Wenger snad nebude škudlit. Na tohodle hráče ale dává majzla již dlouho, je s ním v kontaktu a pro Edena je Arsenal rovněž první volbou

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli byste pustit Rosu konečně..

Reagovat
Counter

Stačí, aby odešel Rosa/Šava/Cesc nebo Nasri a místo se najde. Toho, že jsme Edenovou první volbou a sami o něj máme zájem jsem si dobře vědom, problém může dělat jen ta cena, zvlášť když se do toho vloží bohatá konkurence...

Reagovat
domingo

Jak říkají nade mnou, Debuchy je klasický RWB... jinak jsi zrovna viděl Túliovo probuzení, za toho jsem taky moc rád

Reagovat
Counter

De Melo se mi líbil, dal krásný gól, vyhrával souboje, presoval skoro jak Chamakh... Zato Sow byl rád, že se dokázal dotknout míče :) Ale nechcu soudit podle jednoho zápasu, jenom Eden je pro mě zatím nezpochybnitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Porážka Lyonu vždy potěší

Reagovat
adalbertus

lille prý chce Dzsudzsáka(za 10 milionů),měl by šanci?

Reagovat
domingo

Hm, co on je? Mám ho zafixovanýho jako RW, případě volnýho hráče pod hrotem, zprava... je tak?

V tom případě by to byla nejspíš náhrada za Gervinha (Liverpool?)...

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje spíš na levo? Teď jsem viděl kousek Eindhovenu s Tilburgem a většinou hrál zleva

Reagovat
domingo

Fakt nevím..

Ale pokud zůstane Gervinho i Hazard, tak je Dzsudzsák zbytečnej, protože pořád mají Obraniaka a skvělýho Fraua, na hrotu může Sowa krýt Túlio, čili 6 hráčů na 3 posty, ideál... pokud by ale někdo odešel, tak by to chtělo někoho do základu a dávalo by to smysl. Hazard s Gervinhem stejně hrají hodně na volno, prohazují si pozice a tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Dzsudzsak vážně hraje LWF. Jinak nevím, jestli odejde Gervinho zrovna do Liverpoolu (možná za Torrese ), když tak myslím, že Lille bude rozprodávat kádr až v létě

Reagovat
herbage

Náhrada ze Hazarda, který jde v létě do Arsenalu

Reagovat
božský John

Kde byste na něj vzali peníze?

Reagovat
božský John

Ono to vtom Holandsku je těžký, když i stoper hraje něco jako AM ....podle TM ho maj vedenýho jako levý křídlo

Reagovat
onze

FRANCE MAJSTRI SVETA v hádzanej ! ! ! Aj tento úspech, veľmi teší

Reagovat
domingo

Titi

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Godwinson

Reagovat
onze

Tak ešte pre tých, čo davajú palec dole. Krasokorčulovanie, ME - FRANCÚZ zlato, FRANCÚZ striebro

Reagovat
božský John

A bronz Čech

Reagovat
onze

uf, sorry na to som zabudol. GRATULÁCIA, samozrejme aj tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim, chtěl bych tady všechny poprosit o pomoc, hledám video. Mělo by se jednat o zákrok brankáře (Coupet) v zápase Lyon-Barcelona (?), hráč hostujícího týmu (Barcelony?) kopne dloubáčka doprostřed, Coupet jde nalevo, ale stejně se ještě stihne zvednout a chytit jí.. Tak prosím, kdo má, tak odkaz na video, děkuju mnohokrát

Reagovat
herbage
Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jsem viděl už, ale není to to, co hledám. Moje video by měla být penalta..

Reagovat
Godwinson

Supr, Bocaly, to mám radost!

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Tigana pobyl ještě týden?

Reagovat
Godwinson

Dneska má plus za sestavu, to jsem koukal.

Reagovat
Xavi8

To Marseille je ale marne

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš přímo tragické

Reagovat
Xavi8

a este pre istotu ich mam posledny zapas na tikete

Reagovat
smazaný uživatel

Taky. Ale to přežiju, spíš mě štve, že kandidát na titul, hraje na půdě tragického Monaka a nedokáže ani mít hru pod kontrolou a vytvářet si šance

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to naopak velmi těší . I když Monako musí sestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, aby konečně sestoupilo Nice.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mě je to lille sympatický,takhle už se mi hodně dlouho nelíbilo složení týmu jak je v lille...A i fotbal hrajou skvělej...jinak včera eden...

Reagovat
smazaný uživatel

André do Bordeaux

Reagovat
Godwinson

Payet nejspíše opravdu k PSG, to je paráda.

Reagovat
Langi

nejspíš jo...mluví se o 3,5 - 4 milionech eur...ale nic není zatim oficiální, nevím jestli to stihli dotáhnout

Reagovat
Filipow

OT: Jaký hráč dal ve Francouzské lize nejvíce branek a kolik jich dal?

Reagovat
domingo

Za každou otázku, kterou si předtím nevygooglíš, bůh zabije štěňátko.

http://wiki.answers.com/Q/Who_are_the_ligue_1_all_time_top_scorers

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele