21. kolo
29.01.2011 19:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Rennes prohrálo v Sochaux 1:5, dohrávalo o devíti

Ostuda. Fotbalisté Rennes, pomýšlející v letošní sezoně na evropské poháry, ne-li přímo na Ligu mistrů, se musí stydět. Tým okolo talentovaného Yanna M'Vily odjíždí ze Sochaux s pětibrankovým výpraskem. Dvakrát se trefil Maïga, prosadil se ale také Martin, Boudebouz a Brown. Za hosty výsledek pouze korigoval Razak Boukari.

Sochaux tak napravilo poslední špatné ligové výsledky, po téměř dvou měsících se dočkalo vítězství. Díky němu se přehouplo do první poloviny tabulky, nyní mu patří devátá pozice. Naopak Rennes znovu potvrdilo, že mimo vlastní stadion se mu příliš nedaří. Z posledních pěti venkovních zápasů vyválčilo pouze dva body. V tabulce si kvůli dnešnímu výsledku o jednu příčku pohoršilo - patří mu pozice čtvrtá.

První gólový moment přišel okolo dvacáté minuty. Míče se ujal míčový kouzelník Marvin Martin - nacentroval a čekal, až Maïga dopraví balon hlavou do sítě - 1:0.

Hosté se nicméně hnali za vyrovnáním, měli několik slibných příležitostí. Tu nejlepší spálil David Sauget, jenž svou hlavičku snad již viděl v síti, na poslední chvíli ale na brankové čáře zasáhl Damien Perquis. Nakonec ale přišel další čarovný míč z kopaček Martina a o poločase bylo rozhodnuto - 2:0. Nádherná rána do horního růžku znamenala navýšení vedení.

Třetí branka přišla sedm minut po začátku druhé půle. Brankář Douchez nedokázal v náruči udržet hlavičku Josseho a míč vyrazil pouze před sebe - nicméně neudělal to nejlépe, přímo před ním se totiž vynořil Ideye Brown a vstřelil již třetí branku - 3:0.

Rennes se dokázalo vzpamatovat - a Razak Boukari, čerstvá posila z Lens, vstřelil snižující branku. Talentovaný útočník využil centru Ekoka - 3:1. Nicméně hostům dnes nebylo přáno. Záhy totiž byla odpískána penalta pro domácí, červenou kartu navíc uviděl za svůj zákrok gólman Douchez.

Douchez nevybíravým zákrokem skolil Maigu a červenou kartu si zasloužil. Jeho náhradník - záložník Alexandre Tettey, si s pokutovým kopem Ryada Boudebouze poradit nedokázal - 4:1.

Ještě horší to bylo o několik minut později. Kvůli zranění musel hřiště opustit Kader Mangane. A jelikož již hosté vyplýtvali všechna svá střídání, museli dohrávat o devíti. Sochaux se tak mohlo radovat ještě jednou. Svou druhou branku přidal pár minut před koncem Modibo Maiga, jenž se prosadil z bezprostřední blízkosti.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele