21. kolo
29.01.2011 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 2:1

Pyšná série toulouského kouče Alaina Casanovy, který nikdy jako trenér neprohrál na půdě svého klubu z dětství ze St. Étienne, protentokrát skončila. Toulouse prohrálo pod Alpami těsně 1:2, když ho dvěma góly zničil v první půli Bakary Sako. Tabanou sice překrásnou střelou v 51. minutě snížil, jenže vyrovnání se hosté nedočkali.

Již po čtvrthodině hry zvonilo na Stade Geoffroy-Guichard břevno, po rohovém kopu Machada, který prodloužil za sebe Cetto, ho hlavou nastřelil hostující Santander. Na druhé straně se už ale o tři minuty později třepotala síť. K odražené přihrávce skrz vápno se dostal jako poslední Sako, jenž, leč krkolomně, usměrnil míč k bližší tyčce.

Les Verts se jen jednou v této sezóně stalo, že své dobře rozehrané utkání, ve kterém vsítili první branku, prohráli. Takže Sakova trefa jako by předznamenávala klidný průběh. Toulouský gólman Valverde se ještě musel co ohánět proti ráně Landrina, po půlhodině hry ale pustil za svá záda další střelu.

Přitom těsně před tím mohl znovu skórovat Santander, ale jeho první pokus hlavou zablokovala domácí obrana, podruhé z dorážky z metru trestuhodně bránu přestřelil. Ve 32. minutě se naopak Sako zase radoval. Bergessio přihrál Rivieremu, a ačkoli toho hostující defenzíva odzbrojila, Sako se opět nejlépe zorientoval a pravačkou pohodlně zavěsil.

FCT snížilo pět minut po přestávce. Tabanou hezky obral o míč protihráče Bocanegru, nad ničím příliš nepřemýšlel a výstavní trefou z dvaceti pěti metrů nechal brankáře Janota proletět se, aby zjistil, že na tuhle ránu prostě nemá nárok jí polapit. Valverde pak zamezil St. Étienne vstřelit třetí gól, Ebondo byl přitom po centru od Riviereho ve výborné pozici.

V 70. minutě mohli hosté srovnat. Sissokův pas přeletěl gólmana Janota a propadl až k volnému Capouemu, jehož ovšem st. étiennský muž v rukavicích nakonec přece jenom fantasticky vyčapal. Nic dalšího si už Toulouse v zápase nevytvořilo. Naopak mohl skóre upravit po Sakově nahrávce ještě Riviere, ale i tady Valverde dobře zasáhl.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele