Ligue 1 - preview 21. kola

29.01.2011, 09:30, aktualizováno 30.01.2011, 09:09
Previews
Marseille se může posunout v tabulce o dvě příčky výš, protože Lyon a Rennes včera prohrály, musí ale vyhrát na půdě předposledního Monaka. Bordeaux hostí Nice a Nancy změří síly s Montpellierem.
AS Nancy-Lorraine - Montpellier HSC  (neděle 17:00)
Nancy, které v letošním kalendářním roce ještě nezvítězilo, v neděli přivítá na svém stadionu tým z Montpellieru. Ten se naopak může chlubit čtyřmi zápasy v řadě bez porážky.

Trenér hostů Girard ví, že Nancy je od sestupového pásma vzdáleno pouhé čtyři body a tak očekává těžké utkání. Domácí se budou jistě chtít posunout blíže do středu tabulky. "Jsou v situaci, kdy potřebují body. Můžeme tak očekávat těžký a komplikovaný zápas," nechal se slyšet lodivod hostů.

Nedělní utkání je prvním ze tří v řadě, ve kterých Girard očekává, že by jeho svěřenci mohli naplno bodovat. V dalších týdnech na Montpellier čeká St. Etienne a slabý tým z Arles. "Tyto týmy jsou součástí "naší ligy" a proto v nich musíme být úspěšní," pokračoval montpellierský lodivod a nakonec dodal: "Sice jsme porazili i daleko lepší týmy, ale myslím si, že i zápasy s těmito soupeři budou dost náročné. Pokusíme se ale získat maximum bodů. Budeme s nimi ale hrát v době, kdy všechny týmy mají ještě dost naděje, že mohou své postavení v tabulce výrazně vylepšit."

Hosté přišli o záložníka Gregory Lacombeho, který odešel na hostování do knížecího klubu z Monaka.

Na tento zápas bude navíc Montpellieru chybět dvojice potrestaných hráčů Spahić a Stambouli.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Grégorini - Chrétien, Loties, Sami, Lemaitre - Féret, N'Guemo, Gavanon, Brison - Hadži, Bakar
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, El Kaoutari, Jeunechamp - Marveaux, Estrada, Belhanda - Camara, Giroud, Ait-Fana
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.95 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - OGC Nice  (neděle 17:00)
Předloňský mistr ligy z Bordeaux se letos nachází jen ve středu tabulky. Nyní okupuje až dvanáctou pozici. Když už nemůže bojovat o příčky přední, rád by zabojoval o ty, které by mu zajistily alespoň účast v evropských pohárech. Zvítězit nad Nice, to jediné si kouč Jean Tigana a jeho problémy zmítající tým přejí.

Ve francouzských médiích se už spekulovalo, jak dlouho Tigana vydrží u kormidla Les Girondins. Ihned na to však prezident klubu Jean-Louis Triaud potvrdil: "Má mojí podporu. Ať si novináři píší, co chtějí, oni neovlivňují chod klubu. Tigana má ještě smlouvu na rok a půl, otázka jeho odchodu nikdy nevyvstala," prohlásil.

Během uplynulého týdne se však kádr Bordeaux ztenčil o dva hráče. Fernando Cavenaghi totiž odešel na další hostování, po působení v Mallorce zamířil tentokráte do Internacionalu, a Moussa Maazou si podle slov prezidenta Triauda už nezahraje. Útočník, jenž je v klubu na hostování z CSKA Moskva, se totiž výrazným způsobem dostal do konfliktu s fanoušky.

Dobrou zprávou pro domácí je ovšem návrat Matthieua Chalmého. Ten si letos kvůli zraněním zahrál jen devět utkání v Ligue 1, svůj poslední soutěžní zápas datuje na 13. listopadu. "Jsem připravený," uvedl pro klubové stránky. "Devadesát minut jsem ale ještě neodehrál, dvakrát jsem střídal v béčku a jeden zápas se přerušil kvůli mlze."

Nice stejně jako loni bojuje o holé přežití. Nyní se nachází na sedmnáctém místě jen s jednobodovým náskokem na sestupové pásmo. Chalmé věří, že mu Tigana dá šanci, aby pomohl k porážce soupeře. "Proti Nice jsem trenérovi k dispozici, ale sestavu vybírá on. Cítím se dobře a pokud mě nasadí, dám do utkání všechno," potvrdil.

Do starého známého prostředí se vrací hostující záložník Abdou Traoré, který je v Nice na hostování právě z Bordeaux. "Je to možnost vidět zase své přátelé. Ale jen na osobní úrovni. Nemyslím to jinak než z emociální stránky. Hlavním cílem je pochopitelně naše vítězství. Musíme vyhrát, aby se nám lépe dýchalo. To jediné mě zajímá," říká.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, L. Sané, Ciani, Trémoulinas - Diarra, Fernando - Gouffran, Plašil, Ben Khalfallah - Diabaté
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - K. Coulibaly, Civelli, Pejčinovič, Clerc - D. Diakité, Digard - A. Traoré, Faé, Mounier - Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.40 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Týden velikých změn se udál v knížecím Monaku. Nejen, že skončil nepříliš úspěšný kouč Guy Lacombe, na Stade Louis II přišlo navíc několik velikých hráčských jmen. A čeká je křest ohněm - jejich dnešním soupeřem je totiž Marseille.

Guy Lacombe vydržel na lavičce Monaka dva roky - letošní sezona se mu ale vůbec nevydařila. V lize jeho mužstvo - přestože jako každý rok začínalo s velikými ambicemi - získalo hned po jasně posledním Arles nejméně bodů. Katastrofický scénář se poté naplnil v Coupe de France. Francouzský pohár, jediná možná vstupenka do evropských pohárů. První úkol zněl jasně - napravit si pošramocené sebevědomí s divizním SO Chambéry a postoupit do další části.

Zápas se vyvíjel dobře, v 19. minutě se prosadil Chris Malonga. Nicméně žádný další brankostroj se nekonal - naopak, domácí dokázali v průběhu první půle vyrovnat - a udržet stav 1:1 až do devadesáté minuty. Po prodloužení přišly na řadu penalty - a světe div se, Lacombův celek vypadl...

To již činovníkům na vysokých monackých židlích došla trpělivost, zpackanou sezonu se pokusí zachránit nový kouč, řekli si. A také tak udělali. Záhy se kormidla ujal Laurent Banide. Ten z Monaka odešel v roce 2007. "Požádali mě, zda bych přišel a jsem tady. Naslouchal jsem svému srdci a rozhodl se pro návrat do svého klubu. Udělám vše pro to, aby se věci otočily," slíbil.

A na jeho slova došlo o několik dní později. Z Montpellieru nejdříve přišel na hostování záložník Grégory Lacombe, další výpůjčkou se stal honduraský reprezentační kanonýr Georgio Welcome. To nejlepší si ale monačtí nechali na konec - z Realu Madrid přišel zdarma (!) defenzivní záložník Mahamadou Diarra. Někdejší hvězda Olympiqueu Lyon, za kterou se Bílý balet před čtyřmi lety nebál vysázet na stůl 26 milionů eur.

"Je to opravdový vůdce. Hrál za výjimečné kluby, díky čemuž nabral neuvěřitelné zkušenosti. Každý tým takového hráče potřebuje. Doufáme, že se u nás brzy zabydlí a pomůže také našim mladším hráčům," řekl pro oficiální webové stránky nový kouč Banine. "Celkově jsem velice spokojený s tímto lednovým přestupovým oknem."

"Měli jsme plán, který jsme dokázali skvěle naplnit. Všichni pracují naplno, díky tomu jsme zaplnili díry v sestavě. Nicméně tento přestupový týden má také svá negativa, je možné, že jsme možná neměli na přípravu na toto utkání tolik času. Ale po Marseille je tu ještě dalších sedmnáct zápasů a všichni hráči nám v nich pomůžou získat co nejvíce bodů," zakončil přesto optimisticky nový lodivod Monaka.

Premiéru bude mít Banine rozhodně velice těžkou, los mu totiž pro toto kolo určil obhájce trofeje Marseille, která v minulém utkání konečně prorazila dlouhou ligovou sérii bez výhry. Před vlastními fanoušky porazila 2:1 Bordeaux, když jí vítězství zařídil Gignac s Brandaem. Dobrou formu pak l'OM potvrdili i v semifinále Coupe de le Ligue, kde si poradili v poměru 2:0 s Auxerre. Střelci byli i v tomto utkání stejní.

V lize to ale rozhodně není žádná procházka růžovým sadem - Marseille je až na pátém místě, na vedoucí Lille ztrácí šest bodů. Na Ligu mistrů pak dva.

Manažer Didier Deschamps, který začínal svou trenérskou kariéru právě v Monaku, poté přiznal, že ho momentální stav jeho oblíbeného klubu trápí. "Myslím, že to bylo několik chybných rozhodnutí za sebou. Řekl bych, že byly několikrát upřednostněny personální výhody před tím, co by klubu opravdu prospělo," sdělil.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Bonnart, Adriano, Puygrenier, Muratori - Diarra, Gosso, Coutadeur, Niculae - Alonso, Park
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Fanni, Diawara, M'Bia, Heinze - Lucho González, Cissé, A. Ayew - J. Ayew, Gignac, Rémy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.00 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Sochaux - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Rennes, které je jedním ze tří pronásledovatelů vedoucího Lille, zajíždí v sobotu na hřiště jedenáctého Sochaux. Hosté se však celý týden nevěnují ničemu jinému než novému hráči v týmu.

Rennes totiž v průběhu týdne přivítalo v kabině novou posilu. Z holandského Den Bosche přišel John Verhoek, který podepsal smlouvu do roku 2015. Hosté prý za mladého útočníka zaplatili kolem půl milionu eur. "Jsem rád, že John přišel, zvýší konkurenci v týmu. Pravděpodobně doplní na levé straně útoku Montaňa," řekl k nové posile kouč host Antonetti.

"Náš klub si nemůže dovolit přivést hráče, který v nějakém týmu vstřelil patnáct či dvacet gólů za sezónu, ale spíš hledá talenty, které se na tuto úroveň mohou vyšplhat," pokračoval Antonetti. "Je to fotbalista, který tvrdě pracuje a to je myslím jedna z věcí, která je nutná k dosažení úspěchu ve Francii."

Domácí celek naopak mohl v zimním přestupovém okně přijít o talentovaného Marvina Martina, kolem kterého kroužilo několik klubů. Ten k tomu řekl: "Stejně jako ostatní profesionální fotbalisté mám za cíl vyhrávat ligové trofeje či hrát Ligu mistrů. To ale přijde časem, teď se mám ještě hodně co učit," řekl skromně 22letý hráč a zůstal ve Francii.

Hostům chybí zranění Mandjeck, Apam a Marveaux, karty zase vystavili stopku Doumbiovi. Ani Sochaux však nenastoupí v plné síle. Na hřišti se neukáží kapitán Bréchet, dále pak Duplus, Mikari či Drame. Trest si pak odpykává Carlao a mladý obránce Roussilon.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Cros - Peybernes, Perquis, Faty, Sauget - Boudebouz, Martin, Anin, Maurice-Belay - Ideye, Maïga
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Danzé, Kana-Biyik, Mangane, Theophile-Catherine - M'Vila, Tettey, Dalmat - Kembo, Boukari, Brahimi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.95 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valenciennes FC - Olympique Lyon  (sobota 19:00)
Vypadnutí z Coupe de France a momentálně až čtvrté místo v nejvyšší francouzské soutěži. To je Lyon v letošním roce. Svěřenci Clauda Puela ale rozhodně vyhrávat nezapomněli - a to chtějí dokázat hned v druhém jarním ligovém zápase proti Valenciennes.

Vstup do roku 2011 se fotbalistům l'OL, alespoň po fotbalové stránce, vydařil jak nejlépe mohl. Na svém stadionu přivítali nadprůměrný Lorient, který ale nepotvrdil svou pověst a ze Stade de Gerland odjel s potupnou porážkou 0:3. Dvěma brankami se blýskl Bafe Gomis, třetí zářez přidal Kim Källström. Hned následující utkání ale přineslo hořké vystřízlivění.

Pohárové utkání s podprůměrným Nice, to měla být jasná záležitost a následný postup do osmifinále. Nicméně se tak nestalo - a Lyon po prodloužení podlehl 0:1. Puelův výběr tak nadále pokračuje pouze v jediném poháru, za to v tom nejslavnějším - Lize mistrů. Nicméně kvůli vypadnutí z obou domestických pohárů se musí ohánět v lize, aby si pro příští sezonu zajistil účast v pohárové Evropě.

V Ligue 1 se totiž vytvořila obrovská konkurence na špici tabulky - a Lyon rozhodně nepatří k těm suverénům, kteří ještě před několika lety neměli v lize s kým bojovat o titul. Po dvaceti odehraných kolech je Lyon až na čtvrtém místě, na vedoucí Lille ztrácí již čtyři body. "Naše výkony na začátku roku byly příšerné," připomněl Hugo Lloris katastrofický vstup do sezony, kdy Lyon v úvodních sedmi zápasech hned čtyřikrát prohrál.

"Ale poslední dobou hrajeme dobře, svou pozici v tabulce neustále vylepšujeme. Naši soupeři věděli o našich slabostech a dokázali je využít. Nyní je to jiné. Přestože nemáme momentálně tolik bodů jako Lille, musí se s námi rozhodně počítat," uzavřel Lloris.

Lyon zatím v lednovém přestupovém okně příliš aktivní není. Jediným uzavřených přestupem zůstává odchod defenzivního záložníka Jeana II Makouna za 6 milionů eur do anglické Aston Villy. Nadále se spekuluje o příchodu belgického super-talentu Romelu Lukakuovi, transfer ale příliš reálně nevypadá.

Ani ve Valenciennes ale není příliš živěji. V uzavřených přestupech je také pouze jedno jméno - a to Dianbobo Baldé, který zdarma přestoupil do posledního Arles. Vstup do roku 2011 si pak VA představovalo rozhodně jinak. Po příjemném zakončení podzimní části výhrou nad Toulouse totiž nejdřív přišlo vyřazení z Coupe de France a následně také prohra v lize. Valenciennes podlehlo 1:2 Montpellieru.

"Očekáváme velice těžký souboj. Valenciennes je velice soudržný tým, hrají hodně fyzicky, nicméně mají i kvalitní hráče. Určitě budeme muset podstoupit hodně vzdušných soubojů. Musíme ukázat své odhodlání a dobrou koncentraci. Prohra s Nice se již nesmí opakovat, dopustili jsme se několika individuálních chyb. Je to vždycky zklamání, když tým vypadne z poháru, zvlášť, když má takovou kvalitu, jako ten náš. Doufám, že toto utkání vše napraví," dodal Lloris.

Za hosty se na hřišti určitě neobjeví suspendovaný Dejan Lovren, nejistý je také start poraněného Miralema Pjaniče. Záložník Ederson sice již začal trénovat s míčem, nicméně i na jeho návrat si budou muset fanoušci nějakou dobu počkat. Za Valenciennes se v plném tréninku neobjevil Gael Danic, ani David Ducourtioux. Mamadou Samassa by měl být připraven, stejně jako Carlos Sanchez. Mimo je ale Jose Saez.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Ducourtioux, Bisevac, Angoua, Bong - Nam, Gomis, Sanchez - Dossevi, Pujol, Danic
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillère, Cris, Diakhaté, Cissokho - Gourcuff, Toulalan, Källström - Bastos, Gomis, Lisandro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.25 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Souboj sousedů v tabulce uvidí Stade Geoffroy-Guichard v St. Etienne, kam přijede Toulouse. Domácím patří osmá příčka a 29 bodů v tabulce, hostující Toulouse má o bod více a je šesté.

Trenér hostů Casanova jede do St. Etienne s cílem pokračovat v dobrých výsledcích svého týmu. Kouč má velmi silné vzpomínky na domácí stadion. "Jako mladý jsem tam často chodil fandit. Dokonce si pamatuju, jak jsem měl zelenou paruku a šel se podívat na finále Francouzského poháru proti Nancy v roce 1978," řekl nostalgicky Casanova a pokračoval: "Jako trenér jsem nikdy v St. Etienne neprohrál. Doufám, že tato série bude pokračovat i po sobotě."

Hosté se v tomto utkání musí obejít bez Doumbeho, Fofany, Pentecoteho a gólmana Pelého. Ani domácí nebudou v plné síle, obránce Andreu léčí poraněné koleno, záložník Batlles si zase odpykává karetní trest.

Domácí klub přišel o záložníka N'Dawa, který odešel na hostování do Zaragozy. Navíc se v průběhu minulého týdne objevila spekulace, že se o útočníka Payeta zajímá PSG. Tam by totiž mohl nahradit Sessegnona, který pravděpodobně zamíří do anglického Sunderlandu. Prezident klubu ale nemá v plánu hráče nikam pouštět.

"Prezident PSG Leproux nám volal, ale já jsem to okamžitě smetl ze stolu. Payet bude minimálně do léta hrát v St. Etienne. V klubu má smlouvu až do roku 2013 a pokud by měl odejít dřív, tak se to bude řešit nejdříve po sezóně," nechal se slyšet prezident domácího týmu Romeyer.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Ebondo, Sall, Marchal, Bocanégra - Payet, Perrin, Guilavogui, Matuidi, Sako - Rivière
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Gunino, Cetto, Congré, Mbengué - Capoue - Machado, Didot, Sissoko, Tabanou - Santander
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.95 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Stade Brestois  (sobota 19:00)
Velké derby čeká Bretaň. V rámci francouzské nejvyšší soutěže poměří v 21. kole síly domácí Lorient a hosté z Brestu.

Pokud by se dnes domácím podařilo před vlastními fanoušky zvítězit, bodově by se dotáhli právě na svého dnešního soupeře - tedy zhruba na deváté místo. Trenér Christian Gourcuff poté vyzdvihl především důležitost fanoušků, kteří prý mohou zvlášť při derby vytvořit rozhodující atmosféru.

"Samozřejmě, je to derby - hráči jsou o něco více namotivováni. Toto utkání bude ale ještě o něco speciálnější, budeme pod velikým tlakem. Jistě to bude znát také na tribunách, při takových zápasech je vždy skvělá atmosféra, fanoušci nás budou hnát za vítězstvím. A hráči na hřišti to cítí," míní Gourcuff.

Brest jde do utkání s nepříznivým výsledkem z minulého soutěžního utkání. Nováček Ligue 1 totiž v Coupe de France vypadl s neznámým Chambery, které triumfovalo 4:3 na penalty poté, co utkání skončilo v normální hrací době remízou 1:1.

Gourcuff ale žádné jednoduché utkání rozhodně neočekává. "Brest se nemá čeho obávat. Díky skvělému startu do sezony mají záchranu již téměř jistou. Tento výsledek pro ně vlastně nic neznamená. Pohárový výsledek je rychle zapomenut, pokud hrajete dobře v lize," myslí si.

Hostující kouč Alexander Dupont bude po svých svěřencích chtít dnes především větší agresivitu poté, co poslední vzájemný zápas těchto dvou soupeřů skončil nerozhodně 0:0. "V prvním zápase se nám příliš nedařilo. Lorient si na nás dokázal počkat, nedotáhli jsme žádné nebezpečné akce. Tehdy to byla spíše taktická bitva, nyní očekávám více technický fotbal."
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Bourillon, Ecuele-Manga, Morel - Amalfitano, Mvuemba, Romao, S. Diarra - Gameiro, Kitambala
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Kantari, Daf, Brou Apanga - Lička, Ewolo - Poyet, Grougi, Mičola - Touré
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.10 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SM Caen - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Skvělý začátek sezóny nastoupili fotbalisté Cean. Jednu dobu se dokonce nacházeli na druhém místě tabulky! Kde jsou teď? V sestupovém pásmu. I když on si ani soupeř z Auxerre nemůže vesele tancovat do rytmu. Loni třetí celek tabulky letos okupuje jenom dolní polovinu tabulky, a jestli prohraje, soupeř se na něj bodově dotáhne.

Ovšem pozor. Nejnovější zprávy věští pro hosty dobré časy. Loni jeden z nejlepších hráčů AJA - polský zabiják Ireneusz Jeleň - letos do hry kvůli problémům s kolenem nezasáhl od září. Teď už se zdá, že by se konečně mohl objevit na placu. S ním by mohlo Auxerre dosáhnout lepší palebné síly.

Jeleň hlavně dokáže rozhodovat zápasy. Právě takový hráč Jeanu Fernandezovi dost chybí. Jeho svěřenci dosáhli dvanácti remíz, nejvíce z celé Ligue 1. Překonat soupeře alespoň o jeden gól je pro ně prostě celkem značný problém. Na výhru čekají už od půlky listopadu. A to od té doby sehráli dalších jedenáct soutěžních utkání.

Auxerre se bohužel nevedlo ani v domácích pohárech. Do finále Ligového poháru se nepodívá, jelikož doma v semifinále podlehlo Marseille 0:2. Větší ostudou ovšem bylo vypadnutí z Národního poháru. Amatéři z ES Wasquehalu, hrající pátou nejvyšší soutěž, dokázali vyhrát 2:1.

Cean před týdnem, kdy ostatní celky plnily povinnosti v Coupe de France, sehrálo ligovou dohrávku s Lens, která byla celkem dost důležitá. Jenže zápas se mu moc nepovedl, prohrál 0:2 a klesl na osmnácté místo. "Vůbec to nebylo dobré. Musíme teď zmobilizovat síly a zapomenout na to. Hráči se to naučili, tento týden jsme i dobře potrénovali," říkal kouč Franck Dumas.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Inez, Leca, Heurtaux, Raineau - Proment - Hamouma, Nivet, Moulin, El-Arabi - K. Traoré
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Grichting, Berthod - Dudka - Oliech, Chafni, Sammaritano, Quercia - Jelen
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.90 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AC Arles-Avignon - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Paris SG ztrácí společně s Rennes a Lyonem na vedoucí Lille již čtyři body. Jestli na něj chce i nadále vyvíjet tlak, nesmí příliš ztrácet a musí pořád sbírat bodíky, jak nejlépe bude moct. A rozhodně je nesmí přenechat aktuálnímu soupeři - Arles-Avignon, nováček Ligue 1, je beznadějně poslední a pomalu a jistě se mu vzdaluje šance na záchranu.

Bylo by velké překvapení, kdyby si Pařížané teď nedovezli všechny body. Zatímco oni se nacházejí na druhém místě tabulky, domácí na samotném dně. Mezi oběma týmy je propastný rozdíl dvaceti šesti bodů. Záložník Mathieu Bodmer přesto varuje. "Myslím si, že se Arles-Avignon nevzdává," říkal v rozhovoru pro Metro France.

Pouze jednou jedinkrát letos nejhorší celek Ligue 1 zvítězil. On ale dokáže i překvapit, třeba na konci října doma neprohrál s Lyonem a v Brestu rovněž urval remízu. Ano, v Parku princů se mu na podzim proti domácímu PSG opravdu moc nezadařilo. Dva góly Neného, Hoaraua a Sakha mu zařídily útrapnou porážku 0:4.

Bodmer ale nevěří tomu, že teď by jeho a jeho spoluhráče čekalo něco podobného. "Chtějí se pomstít, podzim se jim vůbec nevydařil. Žádný z jejich hráčů to nepřechází jen tak," povídal. A v tom má pravdu. Domácí bránce Bobo Baldé pro football365.fr uvedl: "Jsme teď hrdější. V tisku nás už odsoudili, to je jasné kvůli výsledkům. My ale na sobě pořád pracujeme stejně jako ostatní."

"Minulý rok byla situace podobná v Grenoblu, letos je to tým Arles-Avignon. Myslím si, že mají srdce na to, aby vyhrávali. Teď k nim jedeme my - PSG. Budou chtít dokázat, že jsou lepší než se zdá. A pro nás to znamená komplikace,"
vypočítával Bodmer. "Uvědomujeme si, že to nebude vůbec lehké. Nechceme se PSG pomstít za první utkání. Chceme prostě hrát pro lidi," dodával Baldé.
AC Arles-Avignon - pravděpodobná sestava:
Merville - Laurentis, Baldé, Lorenzi, Fanchone - Piocelle, Ait Ben Idir - Mériem, Dja Djedje, Ndiaye - Kermorgant
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Armand, Sakho, Tiéné - Giuly, Makelele, Bodmer, Nenê - Erding, Luyindula
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.50 - 4.10 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - RC Lens  (sobota 21:00)
V sobotu se střetnou dva týmy, které mají úplně jiné starosti. Domácí Lille vévodí Ligue 1 s náskokem čtyř bodů a po tomto kole nemůže být z prvního místa sesazeno, v závěsu však číhá hned trojice dotírajících mužstev. To Lens se jen tak tak drží nad sestupovými vodami, a pokud neuspěje, může se na tyto nelichotivé příčky propadnout.

Mohlo by se zdát, že karty jsou rozdány jasně, ale tak to zdaleka není. Obě města od sebe dělí pouhých 40 kilometrů a zápas tak má nádech derby.

Velký zápas čeká na teprve sedmnáctiletého Raphaela Varaneho, který v mládežnických týmech hrál v Lille, teď se ale pomalu dostává do prvního kádru Lens. "Jsem mladý, ještě nikdy jsem atmosféru takového derby nezažil. Pro mě navíc bude mít utkání zvláštní nádech, pocházím totiž z Lille. Pevně ale věřím, že uděláme vše proto, abychom v utkání uspěli. Nečeká nás ovšem nic lehkého."

"V tomto utkání se budeme spoléhat také na podporu našich fanoušků, kteří jsou dvanáctým hráčem. Vím, že nás budou tlačit za vítězstvím," nechal se slyšet kouč domácích Garcia a pokračoval: "Bez ohledu na postavení obou týmů v tabulce, derby vždy vyvolává trošku nejistoty. Nikdy nemůžete odhadnout, jak dopadne."
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Chedjou, Béria - Balmont, Mavuba, Cabaye - Gervinho, Hazard - M. Sow
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Démont, Yahia, Varane, Bédimo - Hermach, Kovacevic - Maoulida, Roudet, Eduardo - Jemaa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.60 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC20108238:2138
2.Paris Saint-Germain2097432:2234
3.Stade Rennes2097422:1234
4.Olympique Lyon2097429:2134
5.Olympique Marseille2088429:1832
6.Toulouse FC2093822:2030
7.Montpellier HSC2086617:2030
8.AS Saint-Étienne2078527:2229
9.Stade Brestois2077621:1828
10.Girondins Bordeaux2069525:2327
11.FC Sochaux2074930:2525
12.FC Lorient2074922:2725
13.AS Nancy-Lorraine2074921:3025
14.AJ Auxerre20412426:2324
15.OGC Nice2058714:2023
16.Valenciennes FC2057822:2322
17.RC Lens2057821:3322
18.SM Caen2056920:2921
19.AS Monaco20311620:2120
20.AC Arles-Avignon20151410:408

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
Langi

OT: Jinak ten Aulas je asi opravdu blázen jestli to s tím Lukakem myslí vážně ...předraženější hráč momentálně asi po fotbalových trávnících neběhá, navíc my máme mladých a talentovaných hráčů v týmu dost a proč by nám mělo 20 milionů eur sedět na lavičce popřípadě někoho vyštípat ze sestavy, když takhle ten útok poslední dobou docela válí. Anderlecht ho podle mě udrží maximálně do léta, ale at si Lukaku jde za miliony do Realu nebo do Chelsea, může nastartovat kariéru ve velkoklubu a ukázat že na to má...v Lyonu by byl v tuhle chvíli do počtu a za ty peníze by akorát rozbíjel sympatický a poslední dobou dost produktivní útok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle prohlášení vedení a po přestupu Makouna bysme měli mít momentálně k dispozici rovných 30 mega.

Místo, abysme za to přivedli Sakha a Moussu, začneme se zajímat o tenhle přerostlý supertalent, přičemž máme prakticky totožného hráče v mladém Belfodilovi. No jestli tenhle přestup dotáhnou, tak mi asi jebne.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon je nějak podezřele zticha co se týče přestupů, co? Zatím jsem teda četl jen tohle a jen od Langiho..

Reagovat
Langi

o tom že by měl někdo přijít se vůbec nikde nemluví, na football.fr a jiných francouzských serverech se psalo o Lukakovi za 20 milionů, i tady na EF byl Lyon uváděn jako jeden z možných zájemců, co je na tom pravdy al nevím, v Anderlechtu ho nechtějí v zimě pustit vůbec, tak je to snad do léta přejde

Reagovat
smazaný uživatel

Přes zimu bylo řečeno, že se bude posilovat, a nakonec jsme paradoxně pouze oslabili, pro mě hodně vlký provar ze strany našeho vedení, pochybuju, že by se ještě něco upeklo ve dvou dnech.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečný nákup hlavně když v základu hraje typově stejný Gomis + Belfodil na lávce.

Reagovat
Godwinson

Štěpáni odmítli 5,5M za Payeta? Mrzutý.

Reagovat
Godwinson

Neměla být reakce ...

.. k tématu, Lukaku by byla pěkná blbost, ale nebyla by první ... a asi ani poslední. :)

Reagovat
stas87

ako moze lille prist o prve miesto?to su za vyhru 4 body?

Reagovat
Langi

"Domácí Lille vévodí Ligue 1 s náskokem čtyř bodů a po tomto kole nemůže být z prvního místa sesazeno"

Reagovat
smazaný uživatel

tento dotaz nechápu

Reagovat
Godwinson

Bordeaux taky pěkně posiluje.

Reagovat
smazaný uživatel

Copak? Nic novýho nevim...

Reagovat
Godwinson

Cavenaghi se vrátil z hostování, hned pryč. Maazou, taky pryč. Z těch vyhlédnutých jmen nikde nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

On ještě někdo přijde.. Na facebooku mají všichni zaručený informace, že určitě přijde Gameiro s Feretem

Reagovat
Godwinson

To by bylo dobré. Nakonec bude ale největší posilou zítřejší vyhození Tigany :))

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi ho celkem líto.. Teď dělal pro girondins tiskovku a teda musím říct, že na city umí zahrát parádně.. Navíc kdo by mohl přijít..

Reagovat
Godwinson

Za ty sestavy, co vytvářel, by si to zasloužil. Ale takových je ... těžko říct, třeba zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je smířený s tím, že odejde.. Ale říkal, že nepůjde nikam, že zůstane v blízkosti klubu, že nemohl být šťastnější, než když přišel do svýho klubu, kterýmu odmala fandí a miluje ho.. Ale během půl roku dokázal udělat z týmu hrajícího jeden z nejhezčích fotbalů v Evropě udělat skoro ten nejnudnější..

Reagovat
Godwinson

Neměl to snadný, zranění atd., ale je to tak, stavil to příšerně, tahouni hráli/hrají mizerně ... Mohli by jste vzít třeba Rijkaarda. ,)

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě Frank napadl, ale ten by asi chtěl hodně peněz.. Fakt nevím, kdo by to teď vzal.. Po sezoně by byl nejlepší Antonetti, nebo možná i Gourcuff..

Reagovat
Godwinson

To by snad nebylo tak horké, hlavně by měl nějakou práci. S těmi ostatními těžko říct, Antonetti by asi špatnej nebyl, ale můžou skončit vysoko, Gourcuff by podle mě nebyl až tak dobrá volba. Tak mě napadá, ještě Jol ,))

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

dneska by měly být jasný tři body

Reagovat
smazaný uživatel

Remízka?

Reagovat
onze

No ja si myslím že to v ARLES, vôbec nebude jednoduché. Takéto zápasy sú podľa mňa veľmi ťažké. Domáci naozaj nemajú čo stratiť. Chybajú nám aj niektorý hráči, tak sám som zvedavý ako to tréner KOMBOUARE poskladá. ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jednoduchý by to podle předpokladů být mělo, ale dneska cítím ve větru, že vás Arles hodně potrápí..

Reagovat
onze

No samozrejme môže sa to stáť. Len dúfam, že nebudeš mať pravdu

Reagovat
Langi

Remízka bude doufám dneska v Lille

Reagovat
Godwinson

Maïga

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes

Reagovat
Langi

už mě vážně totálně vytáčí jak ta dvojice neumětelů Cris - Diakhate dokážou poslat celej zápas do kytek. Ty dvě střeva nevynikaj absolutně v ničem, tak co proboha dělaj na soupisce takového týmu jako je Lyon...pokud to vidím já, proč to proboha nevidí Puel s Lacombem

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to vidí všichni, jen to jsou jediní stopeři, kteří tam jsou + výborný Lovren, který nehraje

Reagovat
Langi

Aulas se v prosinci natřásal kolik má peněz na přestapy a skutek utek Lovren je bohužel vykartovanej pro tohle kolo, jinak je to nejlepší stoper jakýho máme

Reagovat
smazaný uživatel

No právě ...takhle to titul nebude . Nechápu, proč nikdo nepřišel. Hlavně ten stoper

Reagovat
Langi

ano hlavně stoper...za ty peníze co se před vánocema řikalo že má na přestupy by mohli přijít 2 TOP stopeři

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden by stačil bohatě s Lovrenem a Cris jako třetí ...bohužel za ty dva dny se už asi nic neuvaří

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ber to tak, že by asi musel vysolit pěknou pálku, aby v zimě někoho přivedl

Reagovat
Godwinson

Montpellier

.. škoda, že tu obranu Jeunechamp tak kazí.

Reagovat
Godwinson

Sestava Bordeaux

Reagovat
Lorcan

přijde vám taky že Monackej Park byl "zraněnej" akorát přesně po dobu mistrovství Asie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele