21. kolo
30.01.2011 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Montpellier porazil Nancy a stále myslí na poháry

Naděje Montpellieru na evropské poháry stále žijí. Poté, co si MHSC poradilo s Nancy, se loňský nováček posunul z osmé pozice na příčku pátou, pouhý bod od Evropské ligy. Za domácí se trefil Hadji, na druhé straně ale dokázal odpovědět Camara s Bocalym.

Nancy tak prohrálo již svůj třetí ligový zápas v řadě, po dlouhé době se mu nepodařilo bodovat před vlastními diváky. Tým tak nadále zůstává na čtrnácté pozici, s tříbodovým náskokem na sestupující Lens. Naproti tomu Montpellier v lize neprohrál již od začátku prosince, díky dnešnímu tříbodovému zisku se navíc přiblížil pohárovým pozicím. Na Evropskou ligu ztrácí jeden bod, stejně jako na Ligue mistrů. Vedoucí Lille ale má náskok již osmi bodů.

Domácí přitom vlítli do zápasu mnohem lépe než jejich soupeř. Hned po dvou minutách hry se prosadil Youssuf Hadji, nejlepší střelec Nancy. Geoffrey Jourdren nedokázal zachytit ránu Benjamina Gavanona, míče se zmocnil obránce Joel Sami - chvíli ho podržel a nahrál do skvělé pozice Hadjimu. ten již se zakončením neměl problém - 1:0.

Nicméně Montpellier záhy odpověděl. Již v osmé minutě byl stav znovu vyrovnaný. Karim Ait-Fana zavzpomínal na svou formu z minulé sezony, poslal do vápna skvělý centr a Souleymane Camara ho hlavou poslal do sítě - 1:1.

Za domácí se znovu pokoušel rychle odpovědět Djamal Bakar, jeho ránu ale stihl vyrazit obránce gary Bocaly. Dělovku Landryho N'Guema zase srazil vlastní spoluhráč Hadji. na druhé straně se rozhodl vzít vše do svých rukou Olivier Giroud, jenž centroval znovu na Camaru. Tentokrát byl ale úspěšnější gólman Gregorini.

Na druhé straně zase Jourdren vyrazil ránu Brisona. Montpellier se ujal vedení dvanáct minut po startu druhé půle - Gary Bocaly držel již míč poměrně dlouho, když se rozhodl pro ránu z pětadvaceti metrů. Gregorini ránu podcenil - a ona zapadla do branky - 1:2.

Hosté se ještě mohli dočkat pojištění vedení, Giroud si to totiž mířil sám na brankáře Gregoriniho. Nicméně zklamal. Na druhé straně zachránil Montpellieru tři body brankář Jourdren, jenž parádně vychytal Hadjiho.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele