21. kolo
29.01.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AC Arles-Avignon - Paris Saint-Germain 1:2

Fotbalisté PSG potvrdili roli favorita a poslední celek tabulky Arles-Avignon porazili na jeho půdě těsně 2:1. Dva góly hostům zařídil Melvüt Erdinc, který se tak trefil vůbec poprvé v sezóně dvakrát za zápas. Domácí však po kontaktní brance N'Diayeho dost zazlobili, Pařížané nakonec tři body ubránili se štěstím a se vší vervou.

Hřiště nebylo příliš v dobrém stavu. Těsně před utkáním totiž v Avignonu zapršelo, takže trávník byl nasáklý jako mokrá houba. Proto se především okolo obou šestnáctek často a nečekaně zastavoval míč, k vidění bylo i několik nebezpečných skluzů či soubojů, které hráči vlivem kluzkého povrchu neovládli podle obvyklých představ.

Nejprve si domácí gólman Merville zachytal proti Nenemu, jemuž vychytal střelu ze standardky u bližší tyče. Ve 12. minutě nahrával Bodmer ze středu pole do vápna rozeběhnutému a zároveň volnému Giulymu, jenže Merville i u této stoprocentní příležitosti skvěle zakročil, včas vyběhnul a vyrazil alespoň do zámezí.

V 16. minutě už však Arles-Avignon kapituloval. Bodmer se snažil poslat míč hned dopředu, centr nakonec propadl na Melvüta, číhajícího na hranici ofsajdu, a protože bek Lorenzi neměl tak rychlé nohy jako turecký forvard, nestačil mu. Pařížané pak mohli jásat, když se Turkův krásný padáček odrazil od břevna i tyče a za brankovou čáru.

O vyrovnání se pokusil záložník Meriem, ale jeho dalekonosný pokus v pohodě polapil hostující gólman Edel. Těsně před přestávkou ještě vystrašil Mervilleho znovu Melvüt, kterého svým centrem zprava našel spoluhráč Giuly, ovšem tentokráte přeletěla tahle technická rána těsně bránu.

Po obrátce se Pařížané radovali z již druhé branky v utkání, kterou znovu zařídil Melvüt. Giuly nacentroval zprava na druhou stranu, kde se do balónu hezky opřel třiadvacetiletý útočník, jenž z voleje zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Domácí se však nevzdávali. A v 58. minutě dokázali snížit.

Meriem poslal míč vzduchem na místa, kam si naběhl N'Diaye a levačkou z voleje zavěsil pod břevno. Tahle trefa polila Arles-Avignon živou vodou. Tedy hlavně N'Diayeho, jelikož ten PSG zatápěl až do konečného hvizdu ze všech nejvíce. Chvilku na to pálil velmi bezpečně z dálky znovu on, jenže zamířil vedle brány.

Minutu na to Cabella zprava přihrával do vápna na stále hladového N'Diayeho, který se odpoutal od obránce Tieného, jenže z první nastřelil pouze bariéry za bránou. Asi největší možnost na vyrovnání se naskytla v samotném závěru. S Germanyho střelou měl Edel velké potíže, vyrazil jí jen před sebe a před dotírajícími protihráči na poslední chvíli zasáhl až Sakho.

Hosté mají mimo jiné radost i z výsledků, které posbírali jejich úhlavní konkurenti. Rennes totiž propadlo na půdě Sochaux, odkud si odvezlo debakl 1:5, a Lyon nestačil venku Valenciennes, kde prohrál 1:2. PSG je tak před večerní dohrávkou mezi Lille a Lens stále na druhém místě, bod od vedoucího Lille a tři od třetího Lyonu a čtvrtého Rennes.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG musí vyhrat,tady je to povinnost tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

to si myslim aj ja wed to by bola uplna fraska!!!

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele