21. kolo
29.01.2011 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Olympique Lyon 2:1

Lyon nezvládl utkání ve Valenciennes, kde si toho upřímně moc nevytvořil a třeba bod si vlastně ani nezasloužil. Díky prohře 1:2 se mu vzdálila druhá Paříž na rozdíl tří bodů. Protože Lille večer dokázalo porazit Lens, na vedoucí příčku dokonce ztrácí už sedm. Skóre tohoto zápasu otevřel Biševac z pokutového kopu, po něm se trefil Pujol a za hosty už jenom korigoval Bastos.

Valenciennes začalo utkání hodně aktivně, už v 11. minutě mohla střela Bonga klidně skončit v síti stejně jako ta Pujolova, pak také z voleje zkusil vypálit Sanchez, proti němu však dobře zakročil hostující gólman Lloris. Lyon byl i nadále pod menším tlakem soupeře, Biševacova rána jen o kousek přeletěla břevno.

V jediných dvou šancí Olympiqueu v prvním poločase se objevil shodně Gomis, kterému pozice ke skórování připravil Bastos a po něm i Gourcuff, avšak ani jedna ke gólu nevedla. Až šest minut po pauze se domácí ujali vedení. Toulalanovi utekl po levé straně do vápna Danic, kterého následně fauloval. Nařízenou penaltu Biševac s přehledem proměnil.

A za dalších sedm minut už VA vedlo o dvě branky. Tae-hee Nam přihrál do běhu na pravou stranu Sanchezovi, jenž moc dobře věděl, že se mu na levé straně ukazuje Pujol. Stačilo mu už jenom přihrát a čerstvě jednatřicetiletý matador již prázdnou bránu nemohl netrefit. Kdyby potom ještě Danic nenapálil jenom tyčku, bylo by asi dávno rozhodnuto.

Jenže v 70. minutě hosté snížili. Cissokho hezky zabojoval o balón u postranní čáry, Lisandro López pak nahrál za vápno Bastosovi, který usměrnil svou střelu levačkou pěkně k tyči. Gólem mohla skončit ještě pěkná kombinace Toulalana a Bastose z 87. minuty, nicméně nic takového nenastalo.Valenciennes si tak připsalo důležité a cenné tři body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ( Lisandro, Bastos)... allez O´L !!!

Reagovat
Langi

bojím se další zbytečné remízy...ale věřím nám 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
juninho8

ak chceme ist na titul co urcite chceme tak musime vyhrat :D....0:2....bafi gomis a lisandro :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele