Ligue 1 - souhrn 18. kola

12.12.2014, 22:26, aktualizováno 14.12.2014, 22:58
Komentáře a souhrny
Marseille neuspěla na hřišti Monaka a nepotrestala tak zaváhání PSG, jež neuspělo proti Guingampu. Bastia zabrala a porazila Rennes. Důležité výhry zaznamenaly také Lorient a Reims. Montpellier se rozešel s Racingem Lens divokou remízou 3:3. Nantes porazilo Bordeaux, které tak odmítlo možnost posunu na pohárové příčky...

AS Monaco - Olympique Marseille 1:0

14.12.2014 21:00

Góly: 67. Bernardo Silva

Monaco v důležitém zápase udolalo tabulkového lídra z Marseille a po výhře 1:0 se přiblížilo čelu tabulky; hosté naopak nevyužili zaváhání konkurenčního PSG a boj o titul se tak těsně před koncem podzimní části sezony zamotává. Aktuálně do něj přibyl i Lyon. Jedinou branku na Stade Louis II si připsal Bernardo Silva.

Les Phocéens už nepůsobí dojmem neomylné vítězné mašiny jako na začátku podzimu, zápas v Monaku proto neměl papírového favorita. Knížecí klub sice poslední dobou nabyl sebevědomí a dokonce postoupil do osmifinále Ligy mistrů z prvního místa ve skupině, dnes však začali aktivněji hosté - Florian Thauvin našel ve vápně André-Pierre Gignaca, jeho hlavička však mířila těsně mimo.

Krátce nato se poprvé osmělili i domácí, když Fabinho obral o míč Benjamina Mendyho a nacentroval na Anthony Martiala. Mladý útočník, který se objevil v sestavě místo zraněného Dimitara Berbatova, nicméně nastřelil břevno. Diváci si užívali atraktivní, ofenzivní duel dvou týmů hrajících v dobré formě, na gól se však čekalo dlouho - další šanci v 17. minutě zahodil Dimitri Payet, jehož rána sice překonala gólmana Danijela Subašiće, nakonec však zamířila těsně mimo spojnici.

Šance se střídaly na obou stranách. Domácí křídelník Yannick Ferreira-Carrasco vypálil zdálky, a kdyby jeho dělovka trefila cíl, zřejmě by protrhla síť; o tři minuty později se pak před Subašićem zjevil po Payetově rohu nikým nehlídaný Rod Fanni, jeho hlavička však mířila nepochopitelně mimo. Poločasové skóre tak zůstalo 0:0, ačkoliv o zajímavé akce nouze rozhodně nebyla.

Druhé dějství otevřela další příležitost aktivního Gignaca, který se nedávno nechal slyšet, že má zájem prodloužit v Marseille stávající smlouvu. Mohutný forvard minulý víkend oslavil jubilejní 50. branku v bleděmodrém dresu a dnes mohl několikrát přidat další, jako v 61. minutě, kdy se uvolnil ve vápně, ale narazil na pohotovou reakci chorvatského gólmana.

A potom už přišel kýžený průlom. Psala se 67. minuta, když Martial našel povedeným pasem Ferreiru-Carrasca, belgický mladík následně nabil Bernardu Silvovi a ten bez problémů dorážel do sítě. Šlo o jeho první trefu v novém působišti, kam přišel v létě na hostování z Benfiky. Marseille sice dokázalo v závěru soupeře zatlačit a vypracovalo si několik šancí na vyrovnání, žádná z nich však neuspěla - Michy Batshuayi hlavičkoval přímo do Subašiće a domácí gólman si následně poradil i s další Fanniho nebezpečnou hlavičkou.

Les Phocéens tak venku nevyhráli už počtvrté v řadě a mohou do konce roku přijít o tabulkové vedení, kdežto Monaco se naopak přihlásilo do boje o Ligu mistrů - momentálně ztrácí na třetí Lyon pouze čtyři body. Náskok Marseille na druhé PSG zůstává jednobodový.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Toulouse FC 3:0

14.12.2014 17:00

Góly: 7. Djibril Sidibé, 50. Ryan Mendes, 77. Nolan Roux

Lille OSC, byť tentokrát bez aktivní účasti Davida Rozehnala konečně pořádně zabralo. Ačkoliv obrovskou laskavost udělal loni třetímu týmu Ligue 1 hostující obránce Maxime Spano, který byl vyloučen už v 1. minutě!

Přesněji už po nějakých pětatřiceti sekundách, kdy se ofsajdové pasti vyhnul Divock Origi a Spanovi nezbylo, než jej ve vápně faulouvat. Červená jasná, penalta taky. Jenže exekuce se ujal Marko Baša. Nejprve sice dal gól, jenže to bylo ještě před písknutím. A potom jej vychytal Ali Ahamada. Takto málo vídané slepené momenty však Girardův tým mrzely jen šest minut. Pak se totiž po více než dvou letech konečně trefil Djibril Sidibé, přičemž děkovat mohl především excelentnímu pasu Idrissy Gueyeho -1:0. Po necelé půlhodině se v rohu pokutového území parádně uvolnil Ryan Mendes. Ale to zakončení ... to snad ani nestálo za řeč. Na přesnou trefu si tedy musel počkat až do 50. minuty. Gueye znovu centroval, Mendes si skvěle zpracoval míč na hrudi, a poté jej nekompromisně napálil do branky - 2:0.

Oba góloví střelci utkání potom předvedli povedenou kombinaci, po které belgický reprezentant sice překonal Ahamadu, jenže toho zastoupil - jako správný kapitán - Abel Aguilar. I přes vypadnutí z Evropské ligy a nelichotivou pozici v tabulce vyslyšeli příznivci LOSC trenérovo volání a vyprodali Stade Pierre-Mauroy.

V 77. minutě proto mohli ještě jednou jásat. Ronny Rodelin přihrál Origimu, ten přiťukl Nolanu Rouxovi, který se prosadil poprvé od srpna. Lille se tedy po delší době raduje z ligové výhry. Ovšem je otázka, jestli bude podobný výsledek schopné zopakovat v příštím utkání na Stade Vélodrome v Marseille. Kór když bude hrát soupeř po celou dobu v plném počtu.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Paris Saint-Germain 1:0

14.12.2014 17:00

Góly: 11. Jérémy Pied

EA Guingamp šokoval mistra z Paříže a potvrdil zlepšující se formu. Díky tomu je jasné, že zimní pauzu jistojistě přečká mimo sestupové vody. Pro PSG to byla první porážka v lize a druhá v řadě, jelikož v týdnu nestačili svěřenci Laurenta Blanca na Barcelonu. Prohra je však mrzet příliš nemusí ani v jednom případě. Jelikož v Lize mistrů už měli postup jistý a v Ligue 1 prohrál i Olympique Marseille.

Hrdinou utkání s Guingampem se stal Jérémy Pied, jenž se po dlouhém centru Thibaulta Giresse v 11. minutě ukázkově položil do hlavičky - 1:0. Pak nepřekvapivě přišly na pořad dne šance PSG. Nejprve mířil Lavezzi přímo na Jonase Lössla, pak napálil Zlatan svůj přímý kop jen do zdi, a když už se po přihrávce Blaise Matuidiho prosadil, nemohla být branka uznána pro ofsajd.

Nedlouho před přestávkou mohl skórovat na zadní tyči opomenutý Giresse, jenže než se pořádně zorientoval, přiskočil Gregory van Der Wiel a šanci mu uzmul. V poslední době předvádí velice dobré výkony guingampský Claudio Beauvue. Dvěma góly proti PAOKu zajistil svému týmu postup do vyřazovacích bojů v Evropské lize a nebýt vynikajícího zásahu Salvatoreho Siriga, prosadil by se z hranice pokutového území i proti PSG.

Po hodině hry přišly dvě slepené chvíle Zlatana Ibrahimoviće. V prvním případě proti jeho pokusu svěle zasáhl Lössl, když jej v podstatě špičkou kopačky vytěšnil mimo tři tyče, a poté se švédský kanonýr dožadoval penalty, která se však nekonala. Ke slovu se dostali i střídající Yohann Cabaye a Lucas, jenže první jmenovaný mířil mimo, a toho druhého zase z dálky vychytal domácí gólman.

Brazilský mladík pak ještě v závěru vyzval ke skórování Zlatana, avšak Jonas Lössl se prostě v to odpoledne činil. Jocelyn Gourvennec si tedy může díky výkonům z poslední doby mnout ruce. Teď by jenom bylo záhodno vše potvrdit v dalším kole na hřišti Toulouse, které má zatím na kontě jen o jeden jediný bod méně.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Saint-Étienne 0:0

14.12.2014 14:00

Góly: -

Což o to, obranná činnost je disciplína, kterou mohou svěřencům Christopha Galtiera závidět všechny kluby v Ligue 1. Jenže v útoku to prostě holt pořád skřípe.

ASSE ve čtvrtek prohrálo (a vypadlo) na Ukrajině v rámci Evropské ligy s Dněprem Dněpropetrovsk, takže ani není divu, že na úvod zápasu v Allianz Rivieře byli aktivnější domácí hráči Nice. Valentin Eysseric vyzkoušel jako první pozornost Stéphana Ruffiera. Nedlouho poté zahrával přímý kop Jordan Amavi a Romain Genevois trefil hlavou břevno. Jenže i kdyby mířil trochu níže, branky by stejně pro ofsajd nemohla být uznána.

Les Verts se tak dostali ke slovu až po úvodní půlhodince. Střelu Yohanna Molla však Simon Pouplin vcelku bezpečně kryl. Prakticky záhy poté do sebe narazili domácí Carlos Eduardo a Ismaël Diomandé. Začali se rvát a rozhodčí Lionel Jaffredo neváhal - červená karta pro oba výtržníky. Téměř 60 minut se tedy dohrávalo o dvaceti hráčích v poli.

Ještě v závěru první půle se po přihrávce Eysserika řítil na hostující svatyni Alassane Plea, jenže jeho drobného zaváhání využil k vynikajícímu obrannému zákroku Florentin Pogba. Ve druhém poločase musel po střele Romaina Hamoumy zaskočit za Pouplina Mathieu Bodmer. A následně si mohl nadávat Ricky van Wolfswinkel, protože kdyby byla bývala jeho hlavička jen o malinko přesnější, domácí brankář by na ni s největší pravděpodobností nedosáhl.

A protože se v samotném závěru neujaly ani volej Kévina Monnet-Paqueta, ani další příležitost van Wolfswinkela, a jelikož Max Gradel trefil pouze tyč, uhrálo ASSE jenom remízu, díky které setrvává s tříbodovou ztrátou na rivala z Lyonu na čtvrtém místě. V příštím duelu s Évianem to určitě bude chtít podat lepší výkon.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Évian Thonon Gaillard 3:2

13.12.2014 20:00

Góly: 14. Diego Rigonato, 78. Aïssa Mandi, 80. Diego Rigonato - 57. Daniel Wass, 69. Cédric Cambon

Évian Thonon Gaillard přišel o svou bilanci tří vítězství v řadě, na půdě Remeše podlehl těsně 2:3. Domácí naopak napravili dvě poslední porážky a v klidném středu tabulky se jim zase dýchá o něco lépe. Rozhodující trefu zařídil Diego Rigonato deset minut před koncem, ještě v 78. minutě přitom hosté dokonce vedli.

Svěřenci Jeana-Luca Vasseura se dostali do vedení už ve 14. minutě. Moukandjovu střelu sice dokázal zlikvidovat dobře gólman Hansen, balón však odrazil někam do malého vápna, kam si seběhl Rigonato a dorážkou zakončil do prázdné svatyně. O chvilku později mohl po Wassově centru vyrovnat N'Sikulu, jenže na brankáře Placideho nevyzrál.

Remešský muž v rukavicích byl v posledních několika týdnech pod palbou kritiky, ale v tomhle utkání působil jistě, obzvláště pak při Tejedaově pokusu z dálky. Na druhé straně mohl naopak náskok navýšit znovu aktivní Rigonato, nicméně Cambon dokázal míč vykopnout na brankové čáře do bezpečí.

Až v 57. minutě se ÉTG podařilo rozvlnit síť. Wass obvykle skóruje z dobře umístěného přímého kopu nebo nějakou povedenou střelou z dálky, tentokráte se mu ale podařilo využít centr Sabalyho a hlavičku umístit k tyčce. A o pár minut později se hlavou trefil také Cambon po Wassově dobře rozehrané standardce.

Hosté byli v tu chvíli na hřišti lepším týmem a Remeš měla jediné štěstí, že Cambon z následné šance už zacílit přesně nedokázal. V 78. minutě naopak bylo opět srovnáno. Rigonatův pas doletěl do šestnáctky, míč se nakonec dostal na hranici malého vápna na Mandiho, jenž hlavou dorazil balón za Hansena.

Jen o pár chvil později si vzal poslední slovo v utkání Rigonato, asi nejlepší muž na placu. To už Évian přitom hrál bez vyloučeného Cambona a oslaben nakonec neudržel ani nerozhodný výsledek. Abdallah totiž balón odvrátil pouze k nohám Brazilce, jenž ho i v pádu dopravil za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - RC Lens 3:3

13.12.2014 20:00

Góly: 1. Morgan Sanson, 16. Lucas Barrios, 63. Anthony Mounier - 17. Pierrick Valdivia, 34. Baptiste Guillaume, 80. Yoann Touzghar

Ve slušné formě hrající Montpellier sice proti Lens dvakrát vedl, nakonec se však musel spokojit pouze s bodem za divokou remízu 3:3. Konečný výsledek určitě vyhovuje spíše hostům, kteří potřebují každý bod v tuhém boji o záchranu..

Les Pailladins začali podle očekávání výrazným tlakem a už po dvou minutách otevřeli skóre - Jonas Martin se uvolnil na levé straně a skvělým pasem napříč vápnem našel volného Morgana Sansona, který uklidil míč do sítě. Byla to jeho třetí trefa probíhající sezony. Na 2:0 následně zvyšoval po pěkné týmové akci Lucas Barrios (16') - tentokrát celou akci založil Sanson, který nabil Martinovi na druhou asistenci v zápase.

Domácí kouč Rolland Courbis volal před výkopem po ustálení výkonů, a pohled na výsledky Montpellieru ukazoval proč - po domácí prohře 0:2 se Saint-Étienne přišlo drtivé vítězství 4:0 na půdě Rennes. Nyní tedy bylo na čase nečekané tři body doma potvrdit, místo toho však Les Sang et Or vyrovnali ještě do poločasu. Svěřenci Antoine Kombouarého se nenechali špatným startem rozhodit a po rychlé akci dostali míč před soupeřovu bránu, kde jej Adamo Coulibaly hlavou sklepl pro nabíhajícího Pierricka Valdiviu, jehož tečovaná střela nedala gólmanovi Pionnierovi žádnou šanci.

Vzhledem k nedostačující šířce kádru a absenci skutečných hvězd se Lens v nováčkovské sezoně musí spoléhat zejména na bojovnost, poslední dobou se mu to však daří - bylo to vidět naposledy při remíze 1:1 v ostře sledovaném Derby du Nord (proti Lille), a další ukázku týmového ducha předvedl Kombouarého tým i dnes. Ve 34. minutě se aktivní Valdivia uvolnil v rohu vápna a našel Baptiste Guillaumeho, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti byla už pouze formalitou - 2:2.

Montpellier tak musel utkání "restartovat", což se mu po změně stran podařilo. Stejně jako v první půli předvedl i tentokrát velmi aktivní nástup a dostal se opět do vedení; ještě předtím zahodili slibné šance Barrios (54') s Martinem (61'). V 63. minutě však už obrana Lens povolila. Barrios si narazil s Camarou, načež druhý jmenovaný našel na zadní tyči nehlídaného Anthony Mouniera - 3:2. Zkušený křídelník oslavil gól netradičním způsobem, když si nasadil na hlavu santovskou čepici.

Hosté mu však vánoční náladu rychle zkazili. V 68. minutě sice Guillaume ještě pálil mimo (ačkoliv předtím obešel hned tři obránce soupeře), nicméně obrana Les Pailladins nepůsobila vůbec pevným dojmem, čehož hostující kouč využil a poslal na hřiště čerstvého Yoanna Touzghara. To se ukázalo jako skvělý krok - o 10 minut později totiž Pionnier nezvládl přihrávku na El Kaoutariho, Touzghar se zmocnil míče a uzavřel skóre na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Metz 3:1

13.12.2014 20:00

Góly: 13. Jordan Ayew, 37. Raphaël Guerreiro, 45+1. Benjamin Jeannot - 46. Yeni N'Gbakoto

Mety pokračují ve výsledkové mizérii. V Lorientu zaznamenaly již pátou porážku za posledních šest utkání a spadly až na patnáctou pozici, na které disponují už jen dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo. Domácí si naopak spravili chuť po posledním neúspěchu na hřišti Bordeaux a v tabulce se posunuli před svého soka.

Nováček ligy zkrátka neuvěřitelně propadá v defenzívě. Od začátku listopadu inkasoval už šestnáct branek za posledních sedm střetnutí. Ani proti Les Merlus se zadním řadám zkrátka nedařilo. Mužstvo Sylvaina Ripolla o svém vítězství rozhodlo už v prvním poločase, aby si v tom druhém vedení pouze pohodlně udržovalo.

Domácí vlétli do utkání se vší parádou. Nejprve se Jeannot velmi snadno zbavil obránce Choplina a ocitl se v dobré střelecké pozici, nicméně na gólmana Mfa Mezuie ještě nevyzrál. Ve 13. minutě již na levé straně skvěle zapracoval Guerreiro, poslal centr na bližší tyč a tam nehlídaný Ayew doklepl balón do sítě.

Lorient byl i nadále lepším týmem, Jeannot jen o pár chvil později trefil smolně břevno. Nemuselo mu to ovšem tolik vadit, neboť Guerreiro osm minut před obrátkou náskok navýšil. Rohový kop Jeannota se dostal k němu na hranici šestnáctky, odkud se pak jeho střela z voleje i pomocí teče N'Dawa nakonec dostala za záda Mfa Mezuie.

V nastavení Lorient přidal ještě jeden zásah. N'Daw trochu zbytečně ztratil balón, Ayew tak mohl adresovat povedenou přihrávku do běhu na Jeannota, jehož ve vápně nedokázal zastavit Choplin ani vyběhnuvší Mfa Mezui. Tomu lorientský útočník udělal jednoduchou kličku a pak zacílil do prázdné svatyně.

Mužstvo Alberta Cartiera toho v utkání moc nepředvedlo. Ačkoli N'Gbakoto dokázal hned zkraje druhého poločasu snížit po pěkné přihrávce Bussmanna, vyburcovat jeho spoluhráče tahle branka neokázala. Soupeř metské útoky celkem bez problémů bránil a ve zbytku utkání již žádné další drama nepřipustil.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Stade Rennes 2:0

13.12.2014 20:00

Góly: 45+1. Ryad Boudebouz, 81. Yannick Cahuzac

Bastia na svém hřišti zase jednou překvapila. Rennes na Korsiku odcestovalo s dost pošramocenou náladou po posledním debaklu utrpěném od Montpellieru a ani tady si apetit nevylepšilo. Domácí díky trefám Boudebouze a Cahuzace zvítězili poprvé od začátku listopadu a posunuli se o jednu příčku nahoru.

Parta kolem kouče Philippa Montaniera si závěr podzimní části dosti kazí. Před týdnem přišla po čtyřech vítězstvích na řadu překvapivě ostudná porážka 0:4, ani tentokráte se Rennes nepodařilo zaznamenat jedinou branku a navíc dvě inkasovalo. Za posledních deset utkání se mu nepodařilo bodovat teprve podruhé.

První větší možnost tohoto střetnutí si v 7. minutě vytvořil Boudebouz, který unikl po křídle, jenže pak pouze přestřelil. Od 26. minuty hráli hosté v deseti hráčích. Diagné šel do souboje s Gilletem nešetrně a sudí Thual neměl pro jeho chování pochopení. Za surovou hru mu ukázal přímou červenou kartu.

Pochopitelně že vyloučení hodně pomohlo právě Bastii. Ta se začínala dostávat častěji do gólových příležitostí a brankář Costil musel předvést několik dobrých zákroků. Na druhé straně hrozil v poslední době ve skvělé formě hrající N'Tep, jenže ve 32. minutě i ve 36. minutě po přihrávce Brülse netrefil bránu.

V první minutě nastavení načal účet Boudebouz. Ten si udělal prostor za vápnem, snadnou kličkou se dostal do střelecké pozice, a jeho pokus pak nádherně zaplul od tyčky za brankovou čáru. V 56. minutě mohl autor dosud jediné branky přidat další, podařilo se mu vběhnout do šestnáctky, jenže odtud mířil mimo.

V 67. minutě Kamano dobře uvolnil Cahuzace, ten se však dostal do těžkého úhlu, takže ani on Costila v tuhle chvíli ještě nepřekonal. Domácímu kapitánovi se skórovat podařilo devět minut před koncem. Tallo dokázal přesprintovat Armanda, přihrál pak míč na rozeběhnutého Cahuzace, jenž se následně trefil poprvé od roku 2011.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Girondins Bordeaux 2:1

13.12.2014 17:00

Góly: 23. Jordan Veretout, 66. Ažbe Jug (vl.) - 28. Kian Hansen (vl.)

První letošní Derby Atlantique ovládlo domácí Nantes, které udolalo Bordeaux 2:1 a přerušilo tak sérii tří porážek v řadě. Hosté naopak přišli o šanci zaútočit na příčky zajišťující Ligu mistrů. Smutným hrdinou zápasu se stal bordeauxský gólman Ažbe Jug, jehož chyba přinesla rozhodující gól..

Skóre otevřel nejlepší hráč Les Canaris Jordan Veretout; to se psala 23. minuta. O pouhých pět minut později sice Bordeaux vyrovnalo díky vlastnímu gólu Kiara Hansena, poslední slovo však měli opět domácí. Slovinec Jug, který se mezi tyčemi objevil díky zranění tradiční jedničky Cédrika Carrassa, si v 66. minutě hodil míč do vlastní sítě.

Les Girondins se v poslední době venku obecně nedaří, dnes však začali aktivně: Thomas Touré, jeden z objevů sezony, málem otevřel skóre tvrdou ránou, která unikla gólmanovi Rudy Riouovi a z brankové čáry ji musel odklízet až stoper Papy Djilobodji. Do vedení však šli přesto domácí, a postaral se o to kdo jiný než Veretout - jeden z nejlepších hráčů L1 letošní sezony převzal pas od Alejandra Bedoyi a propálil Juga střelou ke vzdálenější tyči.

Netrvalo to však dlouho a hosté vyrovnali - Wahbi Khazri našel v dobré pozici Grégoryho Sertice, který nacentroval do vápna. Bohužel pro Nantes stál v cestě míče bránící Hansen, který si jej srazil do brány. Sám Khazri následně mohl otočit skóre, ale jeho přímý kop orazítkoval Riouovu tyč.

Nakonec tak o výsledku utkání rozhodl smolař Jug. Cheick Diabaté se po rohovém kopu Nantes pokusil odklidit míč mimo nebezpečí, místo toho jej ale poslal směrem k vlastní bráně - a nezkušený gólman nedokázal včas zareagovat. Bordeaux se sice následně snažilo vyrovnat, ale Rolánova hlavička byla odklizena z brankové čáry, a když se v samém závěru neprosadil ani aktivní Bedoya, rozešly se oba týmy výsledkem 2:1.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - SM Caen 3:0

12.12.2014 20:30

Góly: 7. Alexandre Lacazette (pen.), 58. Alexandre Lacazette, 62. Yassine Benzia

Alexandre Lacazette si v závěru roku 2014 hraje svoji vlastní ligu. Nejlepší střelec Francie dnes přidal na své konto další dvě branky a jeho Lyon porazil outsidera z Caen jasně 3:0.

Mladý útočník se poprvé prosadil z penalty už v sedmé minutě, na 2:0 potom zvyšoval po hodině hry. Finální ránu hostujícímu týmu zasadil v 62. minutě Yassine Benzia. Pro Les Gones šlo už o osmé (!) domácí vítězství v řadě, díky němuž si pojistili strategickou třetí příčku. Jejich forma je skutečně excelentní - od začátku září prohráli jedinkrát, v derby se Saint-Étienne. Na druhé PSG navíc ztrácí v neúplné tabulce pouze bod.

Caen se naopak propadlo na tabulkové dno, za což může zejména jeho děravá obrana - kouč Patrice Garande se dnes rozhodl vsadit na systém z pěti zadáky, ani to však nepomohlo. Po pár minutách hry pronikl do vápna Nabil Fekir, Jean-Jacques Pierre si s ním nedokázal poradit podle pravidel a rozhodčí odpískali penaltu. K té se postavil neomylný Lacazette a otevřel střelecký účet zápasu - 1:0.

Jasnější zápas si diváci na Gerlandu snad ani nemohli přát; domácí byli o několik tříd lepším týmem, soupeře vůbec k ničemu nepustili a nebýt mezi jeho tyčemi veterán Rémy Vercoutre, který sám strávil v Lyonu dlouhých 12 let, bylo by skóre ještě mnohem vyšší. Zkušený brankář si své první zákroky připsal proti střele Fekira a hlavičce Gonalonse.

Dokonce ani tradiční opory Caen nehrály tak, jak byli fanoušci zvyklí; dynamický záložník N'Golo Kanté například vyrobil hrubku, po níž Fekir pálil těsně mimo. Teprve po 35 minutách vyprodukovali první střelu i hosté - konkrétně to byl Bengaly-Fodé Koïta, brankář Anthony Lopes si však s jeho dělovkou bez problémů poradil.

Po změně stran byla převaha Lyonu ještě výraznější, a přišly také další góly. Nejprve sice Benzia neuvěřitelným způsobem zazdil stoprocentní tutovku, v 58. minutě se však už diváci mohli radovat - po rohovém kopu z levé strany sklepl míč hlavou Umtiti, Lacazette si jej narovnal na střelu a nemilosrdně vypálil k zadní tyči.

Stejně jako naposledy v Évianu, i tentokrát doplnil Lacazetteho na střelecké listině kolega Benzia - o pouhé čtyři minuty později převzal pas od aktivního Fekira a přízemní ránou z hranice vápna prostřelil Vercoutreho potřetí. Od té doby už hostující gólman nepustil ani jednu střelu, ačkoliv musel v 76. minutě čelit další penaltě Fekira.

Mladý playmaker byl ve vápně faulován střídajícím Jordanem Adéotim, následující pokutový kop ale neproměnil; gól mu dnes evidentně nebyl přán, neboť v samém závěru jej ještě jednou skvěle vychytal Vercoutre. Hostující gólman zkazil radost také Rachidu Ghezzalovi, jehož přímý kop s vypětím sil vytlačil na tyč. Lyon ale zahozené šance mrzet nemusely, dnes totiž ani nemohl prohrát.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille18122436:1638
2.Paris Saint-Germain18107132:1337
3.Olympique Lyon18113435:1736
4.AS Saint-Étienne1896319:1233
5.Girondins Bordeaux1894526:2231
6.AS Monaco1885522:1829
7.Stade Rennes1884620:2128
8.FC Nantes1876517:1627
9.Montpellier HSC1874721:1925
10.Stade Reims1874722:2925
11.OGC Nice1864821:2422
12.Lille OSC1756614:1521
13.EA Guingamp18701119:3021
14.FC Lorient18621020:2420
15.Toulouse FC18621021:2820
16.Évian Thonon Gaillard17611020:2919
17.FC Metz1854917:2619
18.SC Bastia1845915:2217
19.RC Lens18441018:2416
20.SM Caen18351021:3114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

Nebýt Vercoutreho, byla by to dnes desítka. V druhém poločase absolutní dominance. Fekir opět dnes skoro genius. Ano, skoro, škoda že odflákl pecku. Jinak opět skvělý výkon. Laca dnes zklamal sólíčkama, kteý často zkazil, ale narval tam dnes dva fíky a já jsem spokojen. Škoda že Gonalons dnes nedal gól, odehrál skvělý utkání, tu penaltu si mohl klidně vzít on, ale tý debaty mezi Fekirem a ním bylo vidět, že mu Nabil řekl, že si věří a že jí kopne. Škoda, ale 3-0 je doma a stále jsme na špičce. Jinak Benzia 2 zápasy v základu, 2 góly. Dneska teda o dost horčí výkon než minule, ale dal pěkný gól a může bejt spokojenej. Vercoutre dnes skvělý i přes inkasované góly. ALLEZ OL

Reagovat
smazaný uživatel

Alexandre trošku rozbehnutá mašina

Reagovat
Godwinson

Benzia už konečně zmoudřel? To se mně moc nezdá :) Ale když se to mohlo alespoň částečně povést Kakutovi, proč ne Benziovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo si fournier uvědomil ze s yattarou a njiem terno neudela

Reagovat
Godwinson

Ukáže čas. Třeba bude Benzia chtít už v lednu minimálně do Realu.

Reagovat
juninho8

Mne to pride ako to prve...aspon myslim a dufam....ze sa umudril...zislo by sa to, keby sa chytil...trio v utoku Laca,Fekir,umudreny Benzia vyzera dost nadejne....

Reagovat
smazaný uživatel

sasa muze uz v lednu golove prekonat nejlepsi sezonu benzemy v lyonu, tak to by me nikdy nenapadlo

Reagovat
smazaný uživatel

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10849768_10152861778873972_261723764507439294_n.jpg?oh=3a5f8c04b1644d427a0bcc768afa1409&oe=5500BEFC

Remy to bol vždycky sympaťák a najlepšie boli aj tak jeho oslavy našich gólov, kde lietal až niekam za bránou

Reagovat
smazaný uživatel

Za celú minulú sezónu sme mali 8 domácich víťazstiev, teraz ich už máme 9

Reagovat
smazaný uživatel

skoda lens

Reagovat
smazaný uživatel

Nantes

Reagovat
Kongo

Wass je prostě skvělý.Škoda,že to na vítězství nestačilo.Jen mě mrzí,že trenér opomíjí Benezeta.Naopak Tejeda se jeví jako výborná posila.Líbí se mi jak hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

pied zatim nejdulezitejsi gol za lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
STR

EA Guingamp Neuvěřitelné co dokázali za tento týden.

Reagovat
EAG le grand amour

DOPRDELE TO JE TÝDEN SNŮ!!!

Reagovat
smazaný uživatel

4 výhry v rade

Reagovat
Gedofrey

Úžasné! Moc přeji

Reagovat
EAG le grand amour

Nekecej fanda EAG

Reagovat
juninho8

OL na titul

Reagovat
smazaný uživatel

pristi kolo si povime

Reagovat
juninho8

no jo bordeaux na tych nam to moc nejde aspon co si pamatam ale pamatam aj jeden zapas kedy sme ich pekne klepli

Reagovat
smazaný uživatel

mam pocit, ze je zraneny carrasso a diabate posledni dobou tez laboroval se zranenimi, takze to by mohlo byt pro lyon velke plus, nicmene uvidime, zas to bude zrejme o vykonu alexe

Reagovat
Godwinson

Guingamp si mě prostě neuvěřitelně získal

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
Kenneth

Škoda že těch ztrát PSG nikdo pořádně nevyužije...

Reagovat
smazaný uživatel

Monako

marseilleská bublina splaskává.

Reagovat
juninho8

famozne kolo snad len Lille este mohlo perhrat

Reagovat
smazaný uživatel

dnes bezpečne najhorší výkon v sezóne... Na pár "svetlých" chvíl v podaní Djadjedjého (netuším čo viac chcel pri tej šanci) a hlavičku Imbulu, ktorá išla pánu bohu do okien tak chabý výkon... Carrasco si robil prdel z každého jedného hráča OM, pri góle kde bol obrana to fakt netuším... Gignac posledné 3 zápasy (aj keď s Metz skóroval) totálne degraduje svoju streleckú formu... čo on pred tou bránou predvádza to je na pováženie a bolia z toho oči, pre tím nespraví krok naviac, je lenivý... dnes nahrávky 0 bodov... centre totálne každý do jedného "nazdařbůh" a tie straty lôpt v strede poľa to bolo až neuveriteľné... ani jeden hráč OM nemá na to hrať sa na veľkú individualitu a predsa to robia... dnes som z toho výkonu sklamaný a smutný...

Reagovat
Israha

To byl Fanni, kdo zazdil tu hlavu. Podle mě jim svázala nohy ta prohra PSG, až moc si byli vědomi, že případnou výhrou by se na čele utrhli...

Reagovat
smazaný uživatel

*Fanni

Reagovat
Israha

Jinak souhlas, že Gignac neuveřitelným způsobem vypadl z formy, na hrotu jakoby nebyl. Už jsem to psal před pár týdny, měl by si na chvíli sednout a pustit tam Batshuayie, ale Bielsa je konzerva...nechá ho tam to mrvit, stejně jako Thauvina před měsícem, měsícem a půl.

Reagovat
Israha

Po Montpellieru druhý nejhorší výkon sezony. Vepředu bez nápadu, bez nějaké dravosti, nasazení, bída...vzadu sice vcelku ok, ale to jedno okénko tam bohužel bylo. Minimálně za druhou půlku zasloužená prohra, zaslouženější než s Lyonem a PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

aj s nami ste zaslúžene prehrali

Reagovat
Israha

Končí víkend, už to je dost blbá sranda, nestupňuj to ještě

Reagovat
smazaný uživatel

Ak neskóruješ tak si nezaslúžiš vyhrať

Nevidíš že tu tak trochu trollujeme nás aj tak predbehne vynikajúce ASSE

A ten pod tebou to už nezvláda.

Reagovat
Israha

A však já to chápu, proto reaguju taky pokusem o vtip .

Reagovat
smazaný uživatel

My sme happy, prezimujeme na bedni a možno aj prvý ale to by ste museli zaváhať aj vy aj PSG čo by aj možné bolo, ale to že by sme my vyhrali na Chaban Delmas to už by bol vrchol.

Reagovat
Israha

Lille doma si myslím, že by neměl být problém, tu jejich dnešní výhru, když hráli celý zápas s hráčem navíc, bych nepřeceňoval. PSG si podle mě taky bude chtít spravit chuť po těch dvou kolapsech tento týden...podle mě udržíte třetí místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na druhej strane tá vyhrá Lille vzpruží a vieme ako funguje ich obrana ak majú svoj deň a formu, a ak podáte takýto výkon aj o týždeň tak to môže skončiť hocjak. PSG to je jasná tutovka ale Montpellier tam dosť často boduje, oni na nich vedia, tak uvidíme, každopádne cez týždeň tu máme ešte pohár

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lůza z Lyonu za 3, 2, 1..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

butthurt much

Reagovat
Paddy

tada Monako šlo v posledních zápasech dost nahoru obrana útok

Reagovat
Langi
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele