18. kolo
13.12.2014 20:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Montpellier HSC - RC Lens 3:3

Ve slušné formě hrající Montpellier sice proti Lens dvakrát vedl, nakonec se však musel spokojit pouze s bodem za divokou remízu 3:3. Konečný výsledek určitě vyhovuje spíše hostům, kteří potřebují každý bod v tuhém boji o záchranu..

Les Pailladins začali podle očekávání výrazným tlakem a už po dvou minutách otevřeli skóre - Jonas Martin se uvolnil na levé straně a skvělým pasem napříč vápnem našel volného Morgana Sansona, který uklidil míč do sítě. Byla to jeho třetí trefa probíhající sezony. Na 2:0 následně zvyšoval po pěkné týmové akci Lucas Barrios (16') - tentokrát celou akci založil Sanson, který nabil Martinovi na druhou asistenci v zápase.

Domácí kouč Rolland Courbis volal před výkopem po ustálení výkonů, a pohled na výsledky Montpellieru ukazoval proč - po domácí prohře 0:2 se Saint-Étienne přišlo drtivé vítězství 4:0 na půdě Rennes. Nyní tedy bylo na čase nečekané tři body doma potvrdit, místo toho však Les Sang et Or vyrovnali ještě do poločasu. Svěřenci Antoine Kombouarého se nenechali špatným startem rozhodit a po rychlé akci dostali míč před soupeřovu bránu, kde jej Adamo Coulibaly hlavou sklepl pro nabíhajícího Pierricka Valdiviu, jehož tečovaná střela nedala gólmanovi Pionnierovi žádnou šanci.

Vzhledem k nedostačující šířce kádru a absenci skutečných hvězd se Lens v nováčkovské sezoně musí spoléhat zejména na bojovnost, poslední dobou se mu to však daří - bylo to vidět naposledy při remíze 1:1 v ostře sledovaném Derby du Nord (proti Lille), a další ukázku týmového ducha předvedl Kombouarého tým i dnes. Ve 34. minutě se aktivní Valdivia uvolnil v rohu vápna a našel Baptiste Guillaumeho, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti byla už pouze formalitou - 2:2.

Montpellier tak musel utkání "restartovat", což se mu po změně stran podařilo. Stejně jako v první půli předvedl i tentokrát velmi aktivní nástup a dostal se opět do vedení; ještě předtím zahodili slibné šance Barrios (54') s Martinem (61'). V 63. minutě však už obrana Lens povolila. Barrios si narazil s Camarou, načež druhý jmenovaný našel na zadní tyči nehlídaného Anthony Mouniera - 3:2. Zkušený křídelník oslavil gól netradičním způsobem, když si nasadil na hlavu santovskou čepici.

Hosté mu však vánoční náladu rychle zkazili. V 68. minutě sice Guillaume ještě pálil mimo (ačkoliv předtím obešel hned tři obránce soupeře), nicméně obrana Les Pailladins nepůsobila vůbec pevným dojmem, čehož hostující kouč využil a poslal na hřiště čerstvého Yoanna Touzghara. To se ukázalo jako skvělý krok - o 10 minut později totiž Pionnier nezvládl přihrávku na El Kaoutariho, Touzghar se zmocnil míče a uzavřel skóre na konečných 3:3.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele