18. kolo
13.12.2014 20:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

FC Lorient - FC Metz 3:1

Mety pokračují ve výsledkové mizérii. V Lorientu zaznamenaly již pátou porážku za posledních šest utkání a spadly až na patnáctou pozici, na které disponují už jen dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo. Domácí si naopak spravili chuť po posledním neúspěchu na hřišti Bordeaux a v tabulce se posunuli před svého soka.

Nováček ligy zkrátka neuvěřitelně propadá v defenzívě. Od začátku listopadu inkasoval už šestnáct branek za posledních sedm střetnutí. Ani proti Les Merlus se zadním řadám zkrátka nedařilo. Mužstvo Sylvaina Ripolla o svém vítězství rozhodlo už v prvním poločase, aby si v tom druhém vedení pouze pohodlně udržovalo.

Domácí vlétli do utkání se vší parádou. Nejprve se Jeannot velmi snadno zbavil obránce Choplina a ocitl se v dobré střelecké pozici, nicméně na gólmana Mfa Mezuie ještě nevyzrál. Ve 13. minutě již na levé straně skvěle zapracoval Guerreiro, poslal centr na bližší tyč a tam nehlídaný Ayew doklepl balón do sítě.

Lorient byl i nadále lepším týmem, Jeannot jen o pár chvil později trefil smolně břevno. Nemuselo mu to ovšem tolik vadit, neboť Guerreiro osm minut před obrátkou náskok navýšil. Rohový kop Jeannota se dostal k němu na hranici šestnáctky, odkud se pak jeho střela z voleje i pomocí teče N'Dawa nakonec dostala za záda Mfa Mezuie.

V nastavení Lorient přidal ještě jeden zásah. N'Daw trochu zbytečně ztratil balón, Ayew tak mohl adresovat povedenou přihrávku do běhu na Jeannota, jehož ve vápně nedokázal zastavit Choplin ani vyběhnuvší Mfa Mezui. Tomu lorientský útočník udělal jednoduchou kličku a pak zacílil do prázdné svatyně.

Mužstvo Alberta Cartiera toho v utkání moc nepředvedlo. Ačkoli N'Gbakoto dokázal hned zkraje druhého poločasu snížit po pěkné přihrávce Bussmanna, vyburcovat jeho spoluhráče tahle branka neokázala. Soupeř metské útoky celkem bez problémů bránil a ve zbytku utkání již žádné další drama nepřipustil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele