18. kolo
13.12.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Bastia - Stade Rennes 2:0

Bastia na svém hřišti zase jednou překvapila. Rennes na Korsiku odcestovalo s dost pošramocenou náladou po posledním debaklu utrpěném od Montpellieru a ani tady si apetit nevylepšilo. Domácí díky trefám Boudebouze a Cahuzace zvítězili poprvé od začátku listopadu a posunuli se o jednu příčku nahoru.

Parta kolem kouče Philippa Montaniera si závěr podzimní části dosti kazí. Před týdnem přišla po čtyřech vítězstvích na řadu překvapivě ostudná porážka 0:4, ani tentokráte se Rennes nepodařilo zaznamenat jedinou branku a navíc dvě inkasovalo. Za posledních deset utkání se mu nepodařilo bodovat teprve podruhé.

První větší možnost tohoto střetnutí si v 7. minutě vytvořil Boudebouz, který unikl po křídle, jenže pak pouze přestřelil. Od 26. minuty hráli hosté v deseti hráčích. Diagné šel do souboje s Gilletem nešetrně a sudí Thual neměl pro jeho chování pochopení. Za surovou hru mu ukázal přímou červenou kartu.

Pochopitelně že vyloučení hodně pomohlo právě Bastii. Ta se začínala dostávat častěji do gólových příležitostí a brankář Costil musel předvést několik dobrých zákroků. Na druhé straně hrozil v poslední době ve skvělé formě hrající N'Tep, jenže ve 32. minutě i ve 36. minutě po přihrávce Brülse netrefil bránu.

V první minutě nastavení načal účet Boudebouz. Ten si udělal prostor za vápnem, snadnou kličkou se dostal do střelecké pozice, a jeho pokus pak nádherně zaplul od tyčky za brankovou čáru. V 56. minutě mohl autor dosud jediné branky přidat další, podařilo se mu vběhnout do šestnáctky, jenže odtud mířil mimo.

V 67. minutě Kamano dobře uvolnil Cahuzace, ten se však dostal do těžkého úhlu, takže ani on Costila v tuhle chvíli ještě nepřekonal. Domácímu kapitánovi se skórovat podařilo devět minut před koncem. Tallo dokázal přesprintovat Armanda, přihrál pak míč na rozeběhnutého Cahuzace, jenž se následně trefil poprvé od roku 2011.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele