Ligue 1 - preview 18. kola

12.12.2014, 08:32, aktualizováno 14.12.2014, 08:33
Previews
Paris Saint-Germain zajíždí do Guingampu, a pokud vyhraje, může si dělat zálusk na první pozici. Vedoucí Marseille totiž večer čeká obtížní duel na půdě Monaka. Trápící se Lille se pokusí vzdálit sestupovým pozicím v zápase proti Toulouse, Saint-Étienne se představí v Nice...
OGC Nice - AS Saint-Étienne  (neděle 14:00)
ASSE si bude chtít po vypadnutí z Evropské ligy jednak spravit chuť, a druhak zůstat v kontaktu se špičkou tabulky.

Nechybělo mnoho a unikátní série šesti remíz ve stejném počtu zápasů druhé nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže mohla být na světě. Jenže 66. minuta utkání s Dněprem Dněpropetrovsk na stadionu v Kyjevě a s ní branka Artema Fedeckyho zapříčinila, že po této prohře zůstali svěřenci Christopha Galtiera na čtvrté pozici. Přitom by i ta remíza bývala mohla za určitých okolností stačit k postupu.

Nicméně nezařilo se, a tak prioritou pro zbytek sezony zůstává především Ligue 1. Les Verts v ní ve čtyřech posledních zápasech nedostali gól a celkově udržel Stéphane Ruffier v této sezoně deset čistých kont, čímž se nemůže chlubit žádný jiný brankář, včetně Salvatoreho Siriga z PSG. V ofenzivě to však pořád trochu skřípe.

"Proti Bastii jsme měli docela kliku, nicméně jsme si připsali třetí vítězství v sedmi dnech, v což jsem příliš nevěřil. Přestože naše výkony nebyly pokaždé úžasné, máme na kontě dvaatřicet bodů, což je o pět více než v minulém ročníku po stejném počtu kol," prozradil Galtier, jenž příští týden oslaví páté výročí v pozici hlavního kouče největšího rivala Olympiku Lyon.

Jeho prozatím největším úspěchem je vítězství v Coupe de la Ligue v předminulé sezoně. Ovšem přiznal, že letos v lednu po vypadnutí z Coupe de France, ve kterém jeho celek nestačil na Cannes, to málem zabalil: "Ten večer jsem si říkal, že nabídnu rezignaci. Byl jsem na sebe hodně naštvaný. A v době, kdy jsme měli mít druhý den trénink, jsem stále seděl doma a popíjel kafe."

"Nakonec jsem se však rozhodnul do našeho tréninkového centra jet a poznal jsem, že jak hráči, tak hlavně vedení klubu ve mně má nadále plnou důvěru," dodal Christophe Galtier, jenž za své aktivní hráčské kariéry býval nepřekvapivě obráncem. Také jeho protějšek na lavičce OGC Nice Claude Puel míval defenzivní povinnosti, nicméně na jím vedeném týmu to zatím příliš není znát.

I v minulém zápase inkasovali jeho svěřenci dvakrát, nicméně povedlo se jim dát o branku více, tudíž si připsali v duelu s Caen celkově šestou výhru v sezoně. Moderní stadion Allianz Riviera však jako by domácí spíše svazoval, ale Puel přesto zůstává před nadcházejícími střetnutími optimistou. ASSE si ovšem s velkou pravděpodobností dokáže s jeho týmem poradit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Lille OSC se chystá na další pokus o odražení od sestupové zóny. V případě výhry by mohlo teoreticky předskočit i Toulouse na dvanácté pozici.

I trenér téfécé Alain Casanova se nechal slyšet, že nejbližší soupeř je rozhodně mnohem lepší, než napovídá jeho současné postavení v tabulce. Nicméně pouze jedna jediná výhra z posledních deseti zápasů zapříčinila, že se tým Davida Rozehnala propadl z pohárových pozic až na tu šestnáctou. Trenér Girard si hodně sliboval od remízy s PSG, avšak po ní přišla další s Lens, a také prohra s Wolfsburgem, která definitivně zavřela dveře do vyřazovací fáze Evropské ligy.

"Jeden se opravdu nestačí divit, jak může být tým jako Lille takhle v dolní polovině tabulky. Minulou sezonu měli naprosto skvělou. Skončili třetí a i tu současnou začali velmi dobře. Ten kádr se navíc příliš nezměnil. Stále jsou v něm jak zkušení hráči, tak talentovaní mladíci. Jejich stadion je parádní a jejich příznivci neustále tlačí tým k vítězství. Trenér navíc dobře ví, co dělá. Tudíž jsem přesvědčený o tom, že dříve či později znovu budou bojovat na špici tabulky," řekl Casanova.

Kouč Girard v týdnu vzkázal klubovým fanoušků, aby hráče pokud možno v nejbližších duelech - i přes vypadnutí z EL - maximálně podpořili a pomohli tak napravit zatím nepříliš povedenou sezonu. "Když prohrajete, hodně vás to naštve. To je přece jasné. Nicméně s našimi příznivci jsme přece pořád na stejné lodi. Teď bude nejdůležitější nedělní utkání s Toulouse, ve kterém už prostě musíme pořádně zabrat."

LOSC by rozhodně mělo udělat pro výhru maximum, jelikož v závěrečném zápase letošního roku zajíždí na Stade Vélodrome, na kterém hraje domácí mače zatím vedoucí celek Ligue 1 - Olympique Marseille. Oproti tomu Toulouse FC zajíždí na hřiště Guingampu, který si na rozdíl od Lille zajistil v EL postup ze skupiny.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Paris Saint-Germain  (neděle 17:00)
Sestupem ohrožený Guingamp bude chtít doma na Stade du Roudourou obrat o body pařížský klub, který se s Olympiquem Marseille přetahuje o pozici lídra Ligue 1.

PSG v týdnu prohrálo v rámci Ligy mistrů na Camp Nou, kdežto formu nabírající Guingamp si ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži připsal na konto další (a rozhodující) tři body za působivou výhru na hřišti v řecké Soluni. Není proto divu, že záložník Younousse Sankharé prohlásil, že je přesvědčený o tom, že se jeho tým dostal zpět na správnou kolej. "Teď sice máme v lize PSG, nicméně v tom zápase rozhodně hodláme udělat maximum pro to, abychom vybojovali nějaký solidní výsledek," dodal. Tento duel také nabídne zajímavou konfrontaci dvou elitních útočníků - osmigólového Zlatana Ibrahimoviće a Claudia Beauvua, jenž má na kontě prozatím jen o dvě přesné trefy méně.

Švédský šutér byl jediným přesným střelcem svého týmu v zápase s Barcelonou, zatímco ten francouzský de facto "sám" zařídil dvěma přesnými trefami zmiňovanou výhru proti PAOKu. Beauvue je nyní rozhodně nejdůležitějším hráčem Gourvennecova výběru, který je však na formě šestadvacetiletého fotbalisty snad až příliš závislý.

Blancovy svěřenci sice v Champions League prohráli, nicméně v Ligue 1 zatím takový pocit neznají. Stejně ale toto zaváhání přinutilo některá francouzská média zpochybňovat trenérovu pozici. "Barcelona rozhodně nebyla lepším týmem. Kdybychom bývali byli pozornější v defenzivě, mohli jsme klidně uhrát lepší výsledek," prohlásil sebevědomě bývalý reprezentant země galského kohouta. Přesto však má se svým týmem proti Guingampu co napravovat.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.50 - 4.50 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Monaco - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Marseille bude bránit první příčku na půdě Monaka, které je pořádně povzbuzeno nedávným postupem do osmifinále Ligy mistrů. Hosté by rozhodně potřebovali všechny body, aby je PSG nemohlo v tabulce předskočit. Jenže zrovna knížecí klub není jejich oblíbeným, loni s ním dokonce hned dvakrát padli.

Už jen dvě kola zbývají do podzimní přestávky. Na závěr čeká Olympique pouze domácí utkání s Lille, takže pokud přežije nynější opravdu těžký duel na jihu Francie, mohl by přezimovat na čele. Pařížský konkurent však zezadu stále číhá na svou kořist. A odrazit jeho útoky jdou vlastně jedině vlastním ziskem vítězství.

Domácí poslední tři ukrutně těžké týdny zvládli na jedničku. Hvězdičku nemůžeme připsat jedině pro porážku v Rennes. Jinak se kouč Leonardo Jardim s náročným programem popral skvěle. Od reprezentační přestávky jeho mužstvo ze šesti utkání hned čtyřikrát vyhrálo, v úterý porazilo Zenit, a bude tak v milionářské soutěži pokračovat i na jaře.

A to základní skupinu dokonce Monako vyhrálo s hubeným skóre 4:1 ze šesti utkání. "Hrajeme jako tým," myslí si záložník Joao Moutinho. "Tři vítězství v řadě nám zvedly sebevědomí. Důležité je, že všichni hrají pro mančaft a ne na sebe. V sezóně je ještě všechno možné. Uvidíme, ale vždy chceme být na vrcholu."

Monako může být vlastně opravdu spokojeno, jen by však bylo potřeba přece jenom vylepšit současné osmé místo. Střed tabulky rozhodně není to postavení, jaké by si klub představoval. Jardim se pro utkání s Marseille musí vypořádat hned s několika absencemi, chybět totiž budou Carvalho, Berbatov, Kurzawa, Kondogbia, Echiejile i Toulalan.

Hostující celek naposledy napravil zaváhání v Lorientu a před vlastními fanoušky skolil Mety 3:1. Snadný boj to ovšem rozhodně nebyl, na výhru se pořádně nadřel. Rvát se o úspěch bude rozhodně i teď na Stade Louis II. "Monako má jeden z nejlepších týmů v lize. Hraje lépe než na začátku. Vyřešilo si své problémy," myslí si trenér Marcelo Bielsa.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - Girondins Bordeaux  (sobota 17:00)
Nantes touží po delší době zase vyhrát a vrátit se zpět do boje o pohárové příčky, v cestě však stojí těžký protivník - Bordeaux letos zatím působí dojmem, že by mohlo útočit na Ligu mistrů. Domácí kouč Michel Der Zakarian plánuje udolat soupeře bezchybným defenzivním výkonem..

Tři body by se Les Canaris hodily jako sůl; poslední tři zápasy totiž prohráli a propadli se na deváté místo v tabulce. V prvních 14 kolech přitom padli pouze dvakrát, jenže potom jako by se něco "zaseklo". Doma na Stade de la Beaujoire mohli slavit naposledy v září proti Nice (2:1). Minulý víkend předvedli bojovný výkon proti PSG, nakonec se však museli spokojit s porážkou 1:2.

Aktuální situace týmu není kritická; dvě z oněch tří proher přišly proti top týmům, tedy PSG a Marseille. Der Zakarian od svých hráčů přesto požaduje více, zejména v defenzivní fázi - právě ta totiž Nantes první tři měsíce sezony zdobila. "Musíme opět zkonsolidovat obranu," vyjádřil se jasně kouč, který má k dispozici takřka kompletní tým - mimo hru je pouze tožský forvard Serge Gakpé.

Bordeaux se naopak pod novým koučem Willy Sagnolem daří, naposledy udolalo Lorient 3:2 a pokud dnes na Beaujoire uhraje alespoň bod, prodlouží svou sérii neporazitelnosti už na čtyři zápasy. Nyní jsou Les Girondins pátí, pouze sedm bodů za vedoucím Marseille. Jejich největší oporou je (opět) malijský obr Cheick Diabaté - spolehlivý útočník nastupoval proti Lorientu z lavičky, přesto však vsítil dvě branky.

Diabaté by měl hrát i přesto, že jej v tréninku údajně zlobilo koleno; Sagnol ho bude určitě potřebovat, neboť nanteská obranná linie stále patří k nejlepším v lize. Pikantnosti na zápasu přidává i fakt, že se jedná o regionální derby. "Pro oba kluby je ve hře jejich čest," uvědomuje si Sagnol. "Budeme bojovat," dodává.

Hosté mohou přivítat zpět uzdraveného beka Diega Contenta, jedna důležitá součást základní sestavy však nenastoupí určitě - zkušený gólman Cédric Carrasso si v minulém utkání vykloubil rameno a může chybět až několik týdnů. Jeho místo mezi tyčemi by tak do konce kalendářního roku měl zaujmout slovinský náhradník Ažbe Jug.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Remeš a Évian toho mají leccos společného - oběma týmům byl před začátkem sezony předvídán boj o záchranu, zatím se jim však daří nad očekávání dobře. Domácí dokonce chvílemi pošilhávali i po pohárech. Jasné je, že vítěz dnešního duelu získá na své konto velmi důležité tři body..

Pod koučem Hubertem Fournierem se Remeš loni zařadila mezi nejpříjemnější překvapení Ligue 1; úspěšný stratég však v létě odešel do Lyonu, a zdálo se, že nezkušený Jean-Luc Vasseur na jeho práci nedokáže navázat. Po těžkém začátku se však tradiční klub zvedl a dokonce zvládl odehrát sedm zápasů v řadě bez jediné prohry. Tuto sérii přerušil až právě Lyon.

To bylo dvě kola zpátky; Les Gones v následujícím duelu zdolali i Évian, zatímco Remeš podlehla Guingampu. Vasseurův tým má nyní jediný cíl, a to zakončit rok 2014 co možná nejlépe, v bezpečném středu tabulky. Zápas proti Les Croix de Savoie bude navíc jeho posledním letošním domácím pokusem (poté jej čeká ještě těžký duel na půdě Rennes).

"Évian všichni neustále podceňují, ale uvědomme si, že tento tým je stále v Ligue 1 a daří se mu dobře," připomněl Vasseur situaci soupeře, který v aktuální tabulce zaujímá 14. místo. "Umí způsobit problémy úplně každému soupeři. Podobné zápasy jsme sehráli proti Bastii (2:1) či Guingampu (2:3)."

"Budeme nekompromisní, chceme vyhrát. Uvědomujeme si však, že nás čeká kvalitní soupeř. Budeme se v první řadě snažit zapracovat na efektivitě," pokračoval Vasseur. "Nejdůležitější je, abychom dokázali proměnit šance, které si vybudujeme. To se nám v posledních zápasech nedařilo. Musíme se více soustředit," zakončil.

Évian se nedávno vyprostil ze sestupové zóny třemi důležitými výhrami v řadě; prohra 2:3 s Lyonem jej však vrátila zpět na zem. Podalpský celek se za každou cenu snaží vyhnout boji o záchranu; zatím je jeho forma notně kolísavá. Sebevědomí však v jeho kabině nechybí, jak dokládá mladý útočník Clarck N'Sikulu: "Proti Lyonu jsme chtěli tři body, ale nepovedlo se. Musíme si to tedy vynahradit v Remeši."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.25 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - RC Lens  (sobota 20:00)
Montpellier naposledy rozstřílel Rennes na jeho půdě 4:0, což byl výsledek, který nikdo nečekal. Nyní jej čeká domácí souboj s nováčkem z Lens - a jeho kouč Rolland Courbis by rád udělal vše pro to, aby se na tento úspěch podařilo navázat.

Les Pailladins totiž zatím prožívají sezonu jako na houpačce. Vítězství v Rennes, jejich největší od mistrovského roku 2012, přišlo pouhé tři dny po domácí porážce 0:2 od Saint-Étienne. Každý čekal, že Montpellier v Bretani prohraje (Rennes mělo tehdy devítizápasovou šňůru bez prohry a tlačilo na pozice zajišťující Ligu mistrů), místo toho však přišel nečekaný úspěch - a Courbis by jej dnes rád zopakoval.

"Během pouhých tří dnů jsme se přenesli z jednoho extrému do druhého," prohlásil. "Nejprve jsme prohráli bizarním způsobem - zápas s ASSE se ani nedá analyzovat. Poté jsme porazili silného soupeře na jeho půdě o čtyři góly. Výhru jsme si zasloužili, ale to skóre bylo šílené," přiznal zkušený matador.

Courbis zároveň přiznal, že jeho tým prožívá šílenou sezonu; během prvních měsíců se dostal na dostřel pohárovým i sestupovým pozicím, a momentálně to vypadá, že zakotví v pohodlném středu tabulky. Hostující Lens je na tom mnohem hůře; stále se mu totiž nedaří vyšplhat ze sestupové zóny, ačkoliv remíza 1:1 v posledním zápase s Lille působí pozitivním dojmem.

Utkání mezi Lens a Lille má totiž ve francouzském fotbale zvláštní místo - oba kluby pochází ze samého severu země, z oblasti u belgických hranic, a kouč Antoine Kombouaré věří, že solidní výsledek ze sledovaného Le Derby du Nord pomůže jeho týmu k dalším úspěchům.

"Jeden bod nám nestačí, ale jsme spokojení s tím, jak jsme v derby hráli. Bojovali jsme až do samého konce, takže máme na čem stavět. Hráči si ten bod zasloužili," prohlásil Kombouaré. "Ukázali jsme bojovného ducha, odvahu a vůli. Věřil jsem, že můžeme i vyhrát. Měl jsem připravenou řeč, která měla pozvednout sebevědomí týmu, ale nakonec jsme si poradili sami," dodal spokojeně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - FC Metz  (sobota 20:00)
Mety se během posledních několika týdnů propadly hodně dolů a pomalu a jistě se blíží sestupovému pásmu. Za posledních pět kol dokázaly vytěžit jen jeden bod, takže se jejich klesající křivce nemůžeme divit. Lorient naopak své výkony o dost vylepšil, ale rovněž on musí napravit minulou porážku na půdě Bordeaux.

Hostující celek nepředvedl minulou neděli úplně špatný výkon. Hrál na půdě vedoucí Marseille, kde nakonec podlehl 1:3, ale soupeř měl značné problémy se ziskem tří bodů. I v Lorientu se bohužel bude muset obejít bez nejlepšího střelce Modiby Maïgy, který má stále poraněné rameno.

Oba celky sice dělí v tabulce hned pět příček, ale pouze dva body. Domácí jsou sedmnáctí a chtějí se od červených příček co nejrychleji odpoutat, hosté k nim naopak nehodlají zabřednout. Tak jako tak je vítězství pro oba velkým lákadlem. "Vadí mi, že jsme neuspěli v Marseille, ale naštvaný nejsem," uvedl métský trenér Albert Cartier.

Les Merlus naposledy také prožili celkem smolný zápas. V Bordeaux sahali dokonce po vítězství, jenže pak během krátké chvíle zaúřadoval Cheick Diabaté a díky dvěma gólům strhl vítězství na stranu svého týmu. Domácí ani nyní nečeká snadná práce. Před vlastními fanoušky navíc mají problém střílet branky.

Zaznamenali jen sedm gólů za osm utkání. "Soupeř má pevnou defenzívu, je rychlý po křídlech. Má zkušené hráče, kteří vychovávají mladé," zhodnotil lorientský obránce Wesley Lautoa. "Méty si přijedou pro tři body, aby udělaly rozdíl v tabulce. Potřebujeme dobře začít. Mety mají kvalitní tým i bez Maïgy."

Kromě něho bude hostům chybět také Milan, který má problémy se stehnem, a fit není ani náhradní gólman Mfa Mezui. V základní sestavě domácích by se naopak měl objevit Coutadeur, jenž asi nahradí Mostefu. "Víme, že to nebude snadná hra. Musíme vzít věci pevně do svých rukou," zakončil Lautoa.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Bastia - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Podaří se Rennes zapomenout na ostudný domácí debakl s Montpellierem? Svěřence Philippe Montaniera čeká duel na hřišti Bastie a uznávaný kouč připouští, že specifické korsické prostředí s radikálními fanoušky není pro tento úkol zrovna ideální půdou..

Bretaňský klub přitom výhru nutně potřebuje, chce-li se udržet na dohled čelu tabulky. Před zápasem s Montpellierem neprohrál devětkrát v řadě, výprask 0:4 jej však vrátil rychle zpět na zem. Bastia je sice v tabulce poslední, ale Montanier přesto neočekává nic lehkého.

"Stade Armand Césari není místem, které by se hodilo k takovému utkání. Potřebujeme se vrátit zpět do formy, ale Bastia má dobrý tým, zejména na domácí půdě. Minulý víkend si proti Saint-Étienne nezasloužili prohrát. Pokud jste v tabulce poslední, znamená to, že se vám nedaří - oni ale dokážou hrát vyrovnaně s každým. Je nezpochybnitelné, že časem půjdou nahoru. Doufám jen, že to nebude už tuto sobotu," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci.

Bastia vyhrála pouze tři z dosavadních 17 zápasů, se 13 vstřelenými brankami má nejhorší útok soutěže a špatná forma už dříve stála místo nového trenéra Claude Makélélého, jehož místo zaujal dosavadní asistent Ghislain Printant. Pod jeho vedením se sice ostrovní celek nejprve zvedl, věci se ale vrátily rychle zpět do starých pořádků a z posledních tří duelů vydolovali modrobílí přesně 0 bodů.

Naopak Rennes je i přes blamáž s Montpellierem stále šesté, s tříbodovou ztrátou na Bordeaux. "Ten zápas byl pro nás fackou, kterou jsme potřebovali. Nemáme obavy. Když prohrajete jednou z deseti zápasů, není třeba panikařit," zachovával chladnou hlavu Montanier. "Doufám, že se v sobotu poučíme," dodal. Les Rouge et Noir budou mít situaci ulehčenou tím, že Bastia má poměrně rozsáhlou marodku - mimo hru jsou Christopher Maboulou, Floyd Ayité, El Hadji Ba a Juan Pablo Pino.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - SM Caen  (pátek 20:30)
Lyon v půlce prosince stále drží strategickou třetí příčku a jeho cílem je uhájit ji až do zimní pauzy. Nejjistějším způsobem, jak toho dosáhnout, bude neztratit už ani bod - a to by se v dnešním domácím duelu s nováčkem z Caen stát nemělo. Hosté totiž nemají vůbec dobrou formu..

Trochu nečekaná možnost zahrát si příští rok Ligu mistrů možná ve fanoušcích Lyonu zažehla touhu posílit přes zimu stávající kádr, kouč Hubert Fournier však pochybuje, že by to bylo k něčemu dobré. Přilákat opravdu kvalitní hráče v polovině sezony je podle něj nesmírně těžké. Navíc to nevypadá, že by Lyon něco takového potřeboval - pokud dnes zvítězí, půjde o jeho třetí triumf v řadě, a nebýt klopýtnutí v ostře sledovaném derby se Saint-Étienne, byl by závěr půlsezony na Gerlandu takřka perfektní.

Spíše než na přilákání nových hráčů se v Lyonu soustředí na udržení těch stávajících, a prezident Jean-Michel Aulas má v tomto ohledu jasno - v lednu prý nikdo neodejde. "Prohlášení pana prezidenta reflektuje úspěchy, kterých jsme prozatím v sezoně dosáhli," vyjádřil se Fournier. "Bylo by nerozumné rozbíjet fungující tým, který jsme tu vytvořili. Jestli se dočkáme posil? Nemůžeme být hamižní, nemyslím si, že bychom je potřebovali. Zimní posily uspějí málokdy."

Fournierovi se navíc postupně vyprazdňuje marodka; mimo hru je stále věčný lazar Yoann Gourcuff, jinak má ale charismatický kouč k výběru prakticky z kompletního týmu. Což je pro fanoušky také relativně neznámá situace. Lyonu se zkrátka momentálně daří, jeho kouč však varuje: "Nemůžeme si myslet, že máme to nejtěžší za sebou.. Naštěstí nevidím nic, co by tomu naznačovalo."

Zato Caen začalo po slibném začátku rychle ztrácet a momentálně je předposlední - i přesto, že mu kouč Patrice Garande ordinuje ofenzivní, atraktivní fotbal. Nebo možná právě proto. Caen má třetí (!) nejvyšší počet vstřelených gólů z venkovních hřišť v celé Francii; lépe jsou na tom pouze Marseille a PSG; nicméně body stále nepřicházejí. Od konce srpna vyhrál nováček pouze jednou.

Obrana Caen zkrátka vůbec nepřipomíná nějaký neprostupný val, a zkušený gólman Rémy Vercoutre se tak má mezi tyčemi co ohánět. Pro něj konkrétně bude dnešní zápas hodně pikantní; do Caen totiž přišel teprve letos v létě právě z Lyonu, kde strávil dlouhých 12 let. Nejprve kryl záda Hugovi Llorisovi, poté, po jeho odchodu na Ostrovy, se posunul na pozici jedničky.

"Je hezké být zpátky v Lyonu," přiznal už čtyřiatřicetiletý brankář. "Lyon bude jasným favoritem, to je vidět při pohledu na formu obou týmů. Musíme si ale věřit. Čím odvážněji k tomuto zápasu přistoupíme, tím větší budeme mít šanci, že si z něj odneseme příznivý výsledek," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 4.00 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille17122336:1538
2.Paris Saint-Germain17107032:1237
3.Olympique Lyon17103432:1733
4.AS Saint-Étienne1795319:1232
5.Girondins Bordeaux1794425:2031
6.Stade Rennes1784520:1928
7.AS Monaco1775521:1826
8.Montpellier HSC1773718:1624
9.FC Nantes1766515:1524
10.Stade Reims1764719:2722
11.OGC Nice1763821:2421
12.Toulouse FC1762921:2520
13.FC Metz1754816:2319
14.Évian Thonon Gaillard1661918:2619
15.Lille OSC1646611:1518
16.EA Guingamp17601118:3018
17.FC Lorient17521017:2317
18.RC Lens17431015:2115
19.SM Caen1735921:2814
20.SC Bastia1735913:2214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po troch kolách ktoré som nevidel, sa teším na dnešný zápas, tak dúfam že mi ho nik nepokazí.

Allez OL

Reagovat
Israha

Lille, Lyon i ASSE nebudou ve vyřazovací části EL, ale Guingamp jo . Níž už to asi klesnout nemohlo...

Reagovat
smazaný uživatel

jasna vyhra dnes snad, jinak uz mi jebne

Reagovat
lampard8

Povinná výhra dnes musí být, jinak to bude ostuda. Očekávám podobný průběh zápasu jako to bylo doteď - tlak Lyonu a brejky hostů. ALLEZ OL !

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne aby to nebyl tlak hostu a beton lyonu jak proti remesi

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

OL: Lopes, Jallet, Bisevac, Umtiti, Bedimo, Gonalons, Ferri, Tolisso, Fekir, Benzia, Lacazette

Reagovat
Langi

Rose a Mvuemba už by si zas mohli kopnout...kór s takovýma lemrama...kiksaři Milan a Tolisso nemusí hrát každej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

tak Milan zatial prekvapenie sezóny až na ten kiks na ASSE podáva solídne výkony, ale Arnimu by mohol dať Fournier viac príležitosti na úkor Ferriho alebo Tolissa

Reagovat
lampard8

Rose? Fetuješ? Nejhorší hráč s Malbranquem týhle sezony? Díky bohu za uzdravení Biševace.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

mate pravdu...chce to trosku aj potocit....teda minimalne v zalohe a obrane...utok je teraz najlepsi taky aky je....snad uz aj Hubert pochopil ze Benzia je viac ako Yattara a Njie dokopy

Reagovat
juninho8

penaaaa....pekne Fekir...Laca nezavahaj

Reagovat
Langi

Jezis zas penalta

Reagovat
juninho8

je tam...parada Saša

Reagovat
smazaný uživatel

krásna akcia na jeden dotyk zakončená penaltou. Saša chladnokrvne, Remy ako keby čakal že to Saša kopne znova do stredu ako naposledny

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir je boží, tá jeho technika a prehľad

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Nangis je hlupák? nechá tam nohu. Jasne na kartu

Reagovat
juninho8

ako tieto sance nas mozu este sakra mrziet

Reagovat
smazaný uživatel

my kopeme toľko rohov a je až trestuhodné koľko málo gólov z nich dávame. Inak Remy tam vytiahol tu Maximusovu hlavičku.

Reagovat
Langi

Nema je kdo kopat poradne, kdyz je Grenier a Gourcuff mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Sašááá

Reagovat
Langi

Jesi to takhle pude dal tak je Laca do unora pryc

Reagovat
smazaný uživatel

toľko gólov dal Saša za celú minulú sezónu

Reagovat
Langi

Prave...ten chytil neskutecnou formu...v lednu se tady vyroji kdejaky prumer z Premier League a Serie A a za 10 mega ho budou chtit

Reagovat
smazaný uživatel

Do Newcastlu za 4 ME + 2 v bonusoch ak postupia do LM

Reagovat
juninho8

To je forma kao hrom....ktory utocnik ma teraz taku formu? ak odmyslim tamtych 2 tak ma nikto nenapada

Reagovat
juninho8

YASSSIIIINEEEE

Reagovat
smazaný uživatel

Benziáááá je to tam, hoc je nevýrazný ale maká, vracia sa a bojuje a hlavné že ten gólik tam šupne

Reagovat
juninho8

presne...vykonom nic moc ale gol aj tak dal...to je niekedy este dolezitejsie ako keby hral ako maly boh

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir si robí čo chce

Reagovat
juninho8

ten Fekir to je tiez panko....Laca a Fekir to je duo....a to este chyba Clem aj Yoann na ich podporu

Reagovat
juninho8

to je blaaaazon

Reagovat
smazaný uživatel

aj Maximus chcel kopat aj ten jeho pohľad na lavičku a takto to dopadlo

Reagovat
juninho8

zasluzil by si gol za to co predvadza...skoda no...ale viac ako ta penalta ma zarazla ta dorazka

Reagovat
smazaný uživatel

tá dorážka mi prišla ako keby chcel od nervov odkopnuť loptu, proste si vybiť nervy

Reagovat
juninho8

ved to ale paci sa mi ze aj za stavu 3:0 je stale nasraty ze nedal gol....chuti mu futbal a snazi sa ako drak

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir aký kokútek Lacazette♥

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Fekir boha...mohlo byt zadelano na debakl

Reagovat
smazaný uživatel

no ak by nemali Remyho tak je tam aj 8 kúskov

Reagovat
juninho8

chytal dobre prajem mu dobre vykony....dnes sice trosku menej ale takto je to fajn...dobry vykon ale aj par golov

Reagovat
stas87

mam za 500 ze v zapasoch Genk-Kortrijk a Reims-Evian padnu minimalne dva goly,z dnesnych vecernych zapasov mi toto prislo ako najlepsia moznost,spravil som hlupost ze od Reims ci Evianu cakam za padnu dva goly?

Reagovat
Israha

To je takový zápas, který může stejně dobře skončit 0:0 jako 2:3 nebo jinak divoce. Tadyty zápasy ze středu až spodku tabulky se blbě odhadujou, někdy taktická bitvy, někdy magořiny jak minulý týden Guingamp s Caen...na L1 nesázej, jestli chceš slyšet nejlepší možnou radu .

Reagovat
stas87

minuly tyzden som mal Caen +1,5 a bolo to 2:3 myslim vcera som mal Creteil-Arles-Avignon +1,5 a Pikujon v 90+2 daval na 2:0 mam este teraz rozohrate Dallas-Golden State

Reagovat
Israha

No zrovna Caen je na vyšší počet gólů skoro tutovka, takhle otevřeně vzadu hrají dlouhodobě. L2 moc nesleduju, takže tam hodnotit nemůžu...

Reagovat
stas87

faktor Wass ma presvedcil dat Reims-Evian,po hodine hry mam hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Wass už úraduje

Reagovat
Israha

Ať už je z tama pryč, takhle zas nesestoupěj

Reagovat
smazaný uživatel

skoda, ze po nem pujdou zrejme hosi z marseille, kteri maji ofenzivnich sikulu plny pytel, umel bych si ho dost dobre predstavit v lyonu, tuplem, kdyz bude mit v lete rok do konce smlouvy

Reagovat
smazaný uživatel

Wass by sa zišiel supy sa zbiehajú okolo Sašu, Greniera, Gourcuffovi končí zmluva, dokonca už aj o Fekira sa zaujímajú Arsenal či City a na AM nám ostane len Danic a Steed

Reagovat
smazaný uživatel

fekir v city, to by byl smutny konec jedne moc hezky rozjete kariery

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

O Fekira vazny zajem asi zatim nebude...bojim se Lacazetta uz ted v zime

Reagovat
juninho8

Fekir Lacazette,Grenier...o tuto trojku bude podla mna dopyt uz v zime podla mna...teda na Clema asi nie kedze je pod lhom zraneni ale ak sa dostane spat do formy aku mal tak minimalne na konci sezony....ak sa k nim prida ja napriklad Umtiti ci znovu Maximus tak sme v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

tihle hraci stejnak driv nebo pozdeji pujdou, spis je klicove, aby sli za prijatelnou sumu a ne aby aulas odkyval prvni nabidku, ale uz jen to, ze se maximus udrzel pres leto, ukazuje, ze na to jdeme dobre

Reagovat
Israha

V Nice solidní řežba, fotbalu minimum, to je boj o každý metr čtvereční. ASSE hraje z ofenzivních hráčů jediný Mollo, zbytek buď totálně mimo (Corgnet, Hamouma) nebo není ve hře (Wolfsvinkel); Nice jsou schopni se do vápna dostat jedině centrem...čekal jsem teda pohlednější utkání.

Jinak Pogba se v obraně ASSE rozehrál k top výkonům, to je letos jeden z nejlepších stoperů Ligue 1, ohromný progres. Na druhou stranu nechápu, co dělá v prvním týmu Diomande, tragická figurka...

Reagovat
smazaný uživatel

co udelal eduardo?

Reagovat
Israha

Diomande ho zastavil žlutým skluzem a Eduardo ho za to chtěně kopl do hlavy. Rozhodčí tu situaci vyřešil dobře. Ten faul na druhou žlutou byl, přímá rudá za oplácení taky v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne, z liversportu jsem si rikal, ze to byl jen dusledek oplaceni a on fakt, idiot takhle podelat potencialni presilovku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na ASSE dosť ofenzívna zostava

Reagovat
Israha

Wolfswinkel kdyby neměl tak příšerný první dotek, mohl by být i platný hráč. Ale tou neschopností zpracovat se připraví tak o dvě tři gólovky za zápas...

Reagovat
Israha

No, Monako po náročném zápase v LM, se spoustou absencí; Bielsa na druhou stranu může nasadit to nejsilnější, co má...neberu nic jiného, než tři body. Nebude Toulalan, nebudou držáci Carvalho s Kurzawou, toho je nutné využít. Šejkové daji Guingampu dardu, takže v případě ztráty by šli do čela, což nelze připustit.

Reagovat
Godwinson

Toulalana jsem v nominaci viděl. Ale ta obrana Monaca vypadá úžasně, tu bude muset lepit nějakým záložníkem. Docela bych ten zápas naladil, kdyby mě ty streamy tak nesraly.

Reagovat
Israha

Pak sem hodím nějaký stream, který bude stabilní a kvalitní, poslední dobou mě moje zdroje nezklamaly.

Reagovat
Univerzál

No zatím Guingamp překvapuje

Reagovat
Israha

Tento týden mi tipování Ligue 1 prostě nejde . Ale nestěžuju si, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

konečně došlo i na ně! tipuj častěji

Reagovat
Godwinson

Toulouse

Reagovat
Israha

Haha, že by po dlouhé době byl na spadnutí zábavný zápas Lille?

Reagovat
Godwinson

Dnes jsem Guingampu hodně věřil, tak snad nezklamou

Reagovat
smazaný uživatel

Guingamp udržať

Reagovat
Godwinson

Tak kdo bude v obraně, Dirar nebo Toulalan? Každopádně Marseille je musí sestřelit, jinak ostuda.

Reagovat
Israha

Raggi Abdennour Toulalan Fabinho. To je průchoďák jak blázen, cokoliv jiného než tři body by byl neúspěch.

Reagovat
Israha

Dirar je v útočné trojici

Reagovat
Godwinson

Vtipný

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kurzy na tenhle zapas docela luxus Na X2 Marseille 1.62 a WIN 3.2

X2 - "tutovka"

cista 2 - za ten kurz to hraju

Marseille se mi zacina hooodne libit jak fotbalove, tak i pres sazeni...

Reagovat
smazaný uživatel

tá kombinácie modrej a oranžovej je otrasná

Reagovat
smazaný uživatel

mě se třeba nelíbí ani ta šedá, v některých venkovních zápasech v ní nastupují.. měli by na tom zapracovat, je to fakt hrůza

Reagovat
Israha

Co tam zas Djedje a Fanni nedali .

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, OM me pekne vysplouchlo..

Reagovat
juninho8

este par minut a budem moct napisat- "Famozne kolo"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele