18. kolo
13.12.2014 20:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - Évian Thonon Gaillard 3:2

Évian Thonon Gaillard přišel o svou bilanci tří vítězství v řadě, na půdě Remeše podlehl těsně 2:3. Domácí naopak napravili dvě poslední porážky a v klidném středu tabulky se jim zase dýchá o něco lépe. Rozhodující trefu zařídil Diego Rigonato deset minut před koncem, ještě v 78. minutě přitom hosté dokonce vedli.

Svěřenci Jeana-Luca Vasseura se dostali do vedení už ve 14. minutě. Moukandjovu střelu sice dokázal zlikvidovat dobře gólman Hansen, balón však odrazil někam do malého vápna, kam si seběhl Rigonato a dorážkou zakončil do prázdné svatyně. O chvilku později mohl po Wassově centru vyrovnat N'Sikulu, jenže na brankáře Placideho nevyzrál.

Remešský muž v rukavicích byl v posledních několika týdnech pod palbou kritiky, ale v tomhle utkání působil jistě, obzvláště pak při Tejedaově pokusu z dálky. Na druhé straně mohl naopak náskok navýšit znovu aktivní Rigonato, nicméně Cambon dokázal míč vykopnout na brankové čáře do bezpečí.

Až v 57. minutě se ÉTG podařilo rozvlnit síť. Wass obvykle skóruje z dobře umístěného přímého kopu nebo nějakou povedenou střelou z dálky, tentokráte se mu ale podařilo využít centr Sabalyho a hlavičku umístit k tyčce. A o pár minut později se hlavou trefil také Cambon po Wassově dobře rozehrané standardce.

Hosté byli v tu chvíli na hřišti lepším týmem a Remeš měla jediné štěstí, že Cambon z následné šance už zacílit přesně nedokázal. V 78. minutě naopak bylo opět srovnáno. Rigonatův pas doletěl do šestnáctky, míč se nakonec dostal na hranici malého vápna na Mandiho, jenž hlavou dorazil balón za Hansena.

Jen o pár chvil později si vzal poslední slovo v utkání Rigonato, asi nejlepší muž na placu. To už Évian přitom hrál bez vyloučeného Cambona a oslaben nakonec neudržel ani nerozhodný výsledek. Abdallah totiž balón odvrátil pouze k nohám Brazilce, jenž ho i v pádu dopravil za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele