Ligue 1 - souhrn 11. kola

25.10.2013, 22:30, aktualizováno 27.10.2013, 22:59
Komentáře a souhrny
Oslabené St. Etienne nakonec vedení proti pařížskému gigantovi neustrážilo. Krize Lyonu pokračuje prohrou v rámci šlágru kola na půdě Monaka. Lille naopak potvrdilo výbornou formu, znovu neinkasovalo a 1:0 vyhrálo v Nantes. Marseille doma nestačila na Remeš; ještě hůře dopadlo Toulouse. V neděli uspělo Bordeaux proti Montpellieru.

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 2:2

27.10.2013 21:00

Góly: 18. Benjamin Corgnet, 51. Romain Hamouma - 68. Edinson Cavani, 90+4. Blaise Matuidi

Fotbalisté PSG udrželi první příčku v Ligue 1 jen s vypětím všech sil. V St. Étienne jim kůži zachraňoval až v nastavení Blaise Matuidi, který svou vůbec první brankou sezóny obral svůj bývalý klub o dva body. Hosté sice přišli o šňůru čtyř ligových vítězství v řadě, na druhou stranu protáhli svou neporazitelnost na 22 kol.

Les Verts proti favoritovi zápasu neodehráli vůbec špatné utkání. Je pravda, že je musel hodně nakopnout gól z 18. minuty. Už předtím přitom mohl načít účet Brandao, nicméně ten ještě pálil nad. Pak ale chybně rozehrával Marquinhos, Hamouma přihrál doleva na Corgneta a ten dělovkou z hranice vápna vymetl Siriguovu šibenici.

I nadále ASSE pokračoval v tlaku, Brandao byl při další střele navýšení vedení ještě blíže, ale zase zamířil jen vedle, Lemoineho parádní volej skončila smolně pro něj pouze na břevně. Poslední možnost první půle měl po rohovém kopu Hamoumy záložník Perrin, jenže ani on hlavou prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Ibrahimovic, jemuž se podařilo skórovat celkem desetkrát v předchozích pěti utkání (včetně těch reprezentačních), byl tentokráte téměř neviditelný. Neskóroval ani ze standardy zkraje druhého dějství. Domácí naopak přidali druhý zásah šest minut po obrátce. A zase jen díky špatné domluvě pařížské defenzívy, která neměla vůbec svůj den.

Marquinhos vyrobil další hrubici, při odkopu trefil jen před sebou stojícího Thiaga Motta, míč se tak odrazil k Hamoumovi, jenž v klidu zacílil. Gólman Sirigu byl navíc rozhozený a ležel na zemi, snažil se totiž chvilku předtím zlikvidovat centr Clerca, jenže ve vzduchu obdržel úder a zpátky do střehu se hned nedostal.

S hosty to vypadalo bledě, naděje však svitla v 58. minutě, kdy Lemoine fauloval Lavezziho a sudí Chapron mu udělil druhou žlutou kartu. Blancova družina přesilovku využila. V 68. minutě po kombinaci Verrattiho s Maxwellem snížil z blízkosti Cavani, v závěru pak nákop Matuidiho i kvůli klamavému pohybu Cavaniho zapadl také do sítě.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Olympique Lyon 2:1

27.10.2013 17:00

Góly: 28. Mounir Obbadi, 36. Falcao - 62. Bafétimbi Gomis

Útočník Falcao se v utkání proti Lyonu po dlouhých 307 minutách konečně gólově prosadil. Jeho trefa ze 36. minuty přitom byla nakonec právě tím rozhodujícím faktorem. Monako tak svému soupeři oplatilo porážku z května roku 2011, která tehdy znamenala pád do druhé ligy. Hosté prohráli už popáté a jsou až na čtrnáctém místě.

Domácí málem prožili skoro stejný zápas jako minulý týden v Sochaux. Tam rovněž vedli již o dvě branky a o vítězství přišli až ve druhém poločase. Tentokráte ale mužstvo Claudia Ranieriho nezklamalo, na zásahy Obbadiho s Falcaem stačil zareagovat pouze Gomis. OL už vyrovnat zkrátka nestihl.

Kouč Rémi Garde a jeho družina má v současné chvíli tristní bilanci z venkovních hřišť, kde prohráli už počtvrté v řadě. Alespoň do nedělního večera vedoucí Monako začalo přece jenom o něco lépe, v páté minutě vystřelil na bránu Falcao, vychytal ho ovšem Lopes. Ve 28. minutě již hosté inkasovali.

Pro Obbadiho to přitom byl premiérový zápis do monacké listiny střelců. Standardka Jamese Rodrígueze se odrazila právě k Maročanovi, který z voleje vypustil skvělou jedovku, na níž Lopes nedosáhl. Olympique mohl odpovědět po Subašićově chybě, před strašícím Briandem však skvěle zasáhl bek Kurzawa.

Devět minut před obrátkou rozvlnil síť Falcao, jenž si naběhl na dlouhý pas od Kurzawy, a sám před Lopesem nezaváhal. Kouč Rémi Garde mimochodem nasadil klasické rozestavení 4-4-2 v čele s Gomisem a Briandem a tenhle tah vyšel tak na půl - jejich spolupráce nefungovala špatně, avšak k úspěchu stejně nevedla.

Ve 42. minutě Briand hezky zakombinoval s Malbranquem, tuhle šanci však dokázal zlikvidovat Subašić. Ve druhém dějství nebyl se svým pokusem James Rodríguez daleko od pojištění vedení, v 62. minutě již udeřil naopak Lyon, jakmile Gomis typicky hlavou zužitkoval centr z levé strany od Bedima.

Do konce zápasu se již skóre zápasu neměnilo. Ferreira-Carrasco trefil pouze tyčku, Briandova střela po přihrávce dobře pracujícího Malbranqueho se rovněž neujala. Garde by se tak měl vážně zamyslet, jak své hochy opět nastartovat, protože dvě vítězství ze 14 soutěžních klání - to je opravdu příšerná bilance.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 2:0

27.10.2013 14:00

Góly: 76. Cheick Diabaté, 90+1. Ludovic Obraniak

Bordeaux zabralo a dvěma pozdními brankami Diabatého s Obraniakem porazilo doma Montpellier 2:0. Důležitým faktorem bylo vyloučení hostujícího Yassina Jebboura už po dvaceti minutách.

Svěřenci Francise Gillota tak navázali na týdnové vítězství v Evropské lize, které bylo jejich letos vůbec prvním, a potvrdili zlepšenou formu - stále se sice potácejí ve druhé půli tabulky, ale jejich neporazitelnost trvá už čtyři zápasy. Montpellier ji dnes ukončit nedokázal, přestože se od doby, co byl Jebbourův nebezpečný faul na Lucáse Orbána oceněn červenou kartou, prokazoval překvapivou výdrž.

Ohromná síla malijského reprezentačního forvarda Cheicka Diabatého však nakonec rozhodla - jeho vítězná trefa byla jeho už šestou v sezoně, čímž se dostal o jediný zářez za vedoucího Radamela Falcaa z Monaka. Pro Montpellier šlo o smolný vývoj situace - když Rémy Cabella předtím rozehrál přímý kop na bližší tyč, obecenstvo na Chaban Delmas zůstalo v mrtvolném tichu, neboť se zdálo, že Souleymane Camara svojí ostrou hlavičkou nemůže minout. Neminul - jenže na pomoc přispěchal fantastický brankář Cédric Carrasso.

Architektem úvodní trefy byl Nicolas Maurice-Belay, který čtvrt hodiny před koncem po pěkné akci na levé straně vyslal napříč pokutovým územím přízemní střílený pas; ten došel až na malé vápno, kde Diabaté, s montpellierskou obranou ponechanou napospas, napřáhl a nechytatelným halfvolejem propálil bezmocného Geoffreyho Jourdrena.

Africký forvard mohl následně v tisíciprocentní šanci zvyšovat vedení, ale tentokrát mu Maurice-Belayova přihrávka nesedla a nějakým způsobem dokázal přestřelit zívající montpellierskou klec; úkol zvýšit na 2:0 tak nakonec zůstal na Ludovicu Obraniakovi, který tím zároveň stvrdil svou pozici nejlepšího muže na hřišti. Polský záložník vybojoval míč ve středu pole a vydal se s ním přes půlku hřiště, načež, tváří v tvář vybíhajícímu Jourdrenovi, zvolil ideální strategii a svoji střelu jemně nadzvedl mimo jeho dosah.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Évian Thonon Gaillard 0:1

26.10.2013 20:00

Góly: 83. Modou Sougou

Poslední Valenciennes bylo v domácím utkání s rovněž trápícím se Évianem mírným favoritem, i díky vlivu nového kouče Ariela Jacobse, ale nakonec jim zbyly pouze oči pro pláč - branka hostujícího Modou Sougoua ze závěru zápasu znamenala zisk všech tří bodů pro savojský tým.

Valenciennes, které pod Jacobsovým vedením zastavilo sedmizápasovou šňůru proher a urvalo dvě remízy v řadě, začalo dnešní utkání lépe, ale i přes několik slibných šancí neuspělo - na vině byl nedostatek důrazu jak ve finální třetině, tak i ve vlastní defenzivní fázi.

Rozhodující gól přišel v 82. minutě poté, co domácí stoper Benjamin Angoua nedokázal zpracovat dlouhý míč, který tak propadl až k Sougouovi, který obehrál Garyho Kagelmachera a šikovnou ránou překonal brankáře Nicolase Penneteaua. V ochozech Stade du Hainaut zavládlo mrtvolné ticho.

Pro Les Athéniens to byla krutá porážka - po většinu zápasu byli lepším celkem, Anthony Le Tallec dokonce v desáté minutě překonal gólmana Jespera Hensena, ale míč se odkutálel těsně mimo tři tyče. Největší šanci domácích si však připsal mladičký Opa Nguette: po rohu Mathieua Dosseviho dokázal Le Tallec v osobním souboji překonat odpor bránícího Alda Angouly a posunul míč ke Nguettemu, který v dokonalé střelecké pozici ze tří metrů přestřelil prázdnou bránu.

To bylo v 66. minutě, a od té doby už Valenciennes nic zajímavého nepředvedlo; Sougoův gól navíc znamenal, že si nepřipsalo ani třetí remízu v řadě. Normandský celek tak zůstává přikován ke dnu tabulky, zatímco Évian se posunul na patnáctou příčku a notně oživil své naděje na záchranu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Rennes 0:5

26.10.2013 20:00

Góly: 25. Romain Alessandrini, 34. Tiemoué Bakayoko, 44. Foued Kadir, 63. Nélson Oliveira, 83. Nélson Oliveira

Patrně nejpřekvapivější výsledek jedenáctého kola francouzské Ligue 1 se zrodil na hřišti Toulouse. Domácí především kvůli individuálním chybám inkasovali nepopulárního "bůra".

Na první branku se čekalo do 25. minuty, kdy se díky výborné práci Jonathana Pitroipy a pochybení Aliho Ahamady trefil Romain Alessandrini, jenž nastoupil k soutěžnímu zápasu po sedmi měsících - 0:1. Toulouse se okamžitě snažilo vyrovnat, ale jeho útočné snahy byly de facto bez nápadu a jediné, co z nich vzešlo, byla pootevřená zadní vrátka. Toho hosté okamžitě využili. Alessandrini našel svým přímým kopem na hraně velkého vápna Pitroipu, který poslal balon na hlavu Tiemouého Bakayoka. A protože vyběhnuvší Ahamada na míč nedosáhl, neměl mladý francouzský záložník problém zacílit do prázdné branky - 0:2.

Těsně před pauzou zkusil tvrdou ranou štěstí Foued Kadir, a protože ji mimo dosah gólmana tečoval Aymen Abdennour, vyplatilo se - 0:3. Alain Casanova se o přestávce rozhodl pro změnu v obraně a na hřiště přišel Jonathan Zebina. A právě on se v 63. minutě ve snaze zabránit nebezpečnému pokusu Alessandriniho srazil s Ahamadou, z čehož pohodlně profitoval ve správný čas na správném místě stojící Nélson Oliveira - 0:4.

Stejný hráč se radoval ještě jednou. O rovných dvacet minut později chtěl zahrát malou domů Abdennour, jenže jeho úmysl dvaadvacetiletý Portugalec vystihl - 0:5. Rennes se tedy posunulo o bod před svého dnešního soupeře a okupuje osmou příčku. Před pohárovým zápasem s Nancy a ligovým duelem s tápajícím Olympiquem Marseille tak mohou svěřenci Philippe Montaniera, jenž v minulé sezoně dovedl Real Sociedad do předkola Ligy mistrů, díky drtivé výhře směle pomýšlet na další dvě vítězství.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Sochaux 2:1

26.10.2013 20:00

Góly: 17. Vincent Aboubakar, 55. Yann Jouffre - 90+2. Cédric Bakambu

Souboj dvou celků ze spodních pater tabulky lépe dopadl pro domácí Lorient, který tak utnul sérii šesti zápasů bez vítězství. Sochaux sice dokázalo v závěru utkání snížit Cédricem Bakambuem, bylo už však příliš pozdě. Góly Vincenta Aboubakara a Yanna Jouffreho nakonec Les Merlus stačily na tři body.

Lorient vstoupil do utkání lépe, Aliadiéreho s Coutadeurem musel vychytat gólman Pouplin. A o chvilku později se již radoval z průběžného vedení. Pelé našel svým centrem nabíhajícího Aboubakara, který se díky přesné koncovce nikým nehlídaný radoval v 17. minutě ze své čtvrté trefy v této sezóně.

Nový kouč Hervé Renard si sice stěžoval u hlavního arbitra Jochema, že byl těsně předtím faulovaný Corchia, nic platné mu to ovšem nebylo. I nadále byl přitom lepší soupeř, další zásah však diváci viděli až po obrátce. Domácí brankář Audard musel poprvé zasahovat až ve druhé půli, likvidoval přímý kop od Diase.

V té samé minutě se FCSM dostal do další tutovky, Roudetův jakýsi centr ale zase dokázal polapit Audard. Domácím sice prakticky celou sezónu chybí ofenzivní síla v podobě zraněného Traorého a Quercii, zápas od zápasu se ale lepší spolupráce Aboubakara a Aliadiéreho.

Právě prvně jmenovaný v 55. minutě převzal dlouhý pas Lautoy, na hranici vápna si parádně míč zpracoval, vrátil ho na Jouffreho, jenž podruhé překonal Pouplina. Les Merlus se hnali za třetí pojišťovací brankou, v 67. minutě mířil Aliadiére jen do Pouplina, po pěkném centru Lautoy se neprosadil ani Aboubakar.

I když byli svěřenci Christiana Gourcuffa prakticky celých devadesát minut daleko nebezpečnější, museli se v nastavených minutách stále bát o výsledek. Po spolupráci s Camarou se totiž dokázal zapsat do listiny střelců i Bakambu. Pro hosty to ale byla už jen poslední větší šance v celém utkání.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - AC Ajaccio 2:1

26.10.2013 20:00

Góly: 86. Claudio Beauvue, 90. Mustapha Diallo - 41. Benjamin André

Ne, ne a ne - Ajacciu se prostě letos nedaří. Proti Guingampu se Korsičané dušovali, že neberou nic jiného než tři body, ale opak je pravdou - ve skvělé formě hrající nováček zvítězil 2:1.

Počátek sezony byl v podání EAG poněkud nervózní, ale momentálně se svěřenci Jocelyna Gourvennece nacházejí na prahu pohárových pozic. Dnešní výhra na Stade du Roudourou byla už čtvrtou z posledních pěti pokusů, a rozdíl 1500 kilometrů, který oba soupeře dělí, se dá metaforicky převést i na pozici v tabulce - Guingamp je pátý, Ajaccio v sestupové zóně osmnácté.

Ačkoliv papírově jsou oba týmy zhruba na podobné úrovni, rozdíl ve formě a herní pohodě byl patrný od začátku - hostujícímu kouči Fabriziu Ravanellimu chyběli zranění Eduardo, Faty a Mutu, ale to jen těžko poslouží jako omluva pro fotbal, který Ajaccio v zápase nabídlo. Guillermo Ochoa se měl v bráně co ohánět - už po sedmi minutách se po výborné akci pokoušel prosadit Fatih Atik, ale mexický gólman se s jeho dalekonosnou ránou vypořádal.

Domácím chyběl elitní střelec Mustapha Yatabaré, což se negativně projevilo na efektivitě jejich útočného snažení; úporně bránící Ajaccio tak v první půli z většiny dokázalo absorbovat guingampský tlak, a dokonce se dostalo i do překvapivého vedení. Přímý kop Benoita Pedrettiho dolétl až k Benjaminu Andrému, který, nikým nehlídán, vystoupal do vzduchu a hlavou propálil Guye N'Dy Assembého. Kamerunský gólman si na míč sáhnul, ale to bylo vše.

To se psala 41. minuta, a pokud by Korsičané vedení udrželi, znamenalo by to jejich teprve druhou výhru v sezoně. Ve vzduchu nicméně jakoby visela neodvratitelná jistota, že sebevědomý a lépe hrající Guingamp utkání zvrátí - kouč Gourvennec vyslal na hřiště Claudia Beauvueho a Moustaphu Dialla, 20 minut před koncem, a to se ukázalo jako klíčový krok.

Crescenziho faul znamenal přímý kop na okraji hostujícího vápna, Atik rychle rozehrál následný přímý kop a nikdo neměl čas pohlídat si Beauvueho na vzdálenější tyči; domácí záložník se do centru položil překrásnými nůžkami a nedal Ochoovi náznak šance. To se psala 86. minuta, a o čtyři minuty později, v posledních vteřinách žádné hrací doby, přišel finální zářez - Ochoa vyběhl do soupeřova vápna pomoct při závěrečném přímém kopu, po následném brejku se nestačil vrátit, a Diallo hlavou uklidil po Beauvueho pasu míč do sítě.

Více informací k zápasu

SC Bastia - OGC Nice 1:0

26.10.2013 20:00

Góly: 36. Sébastien Squillaci

Bastia pokračuje ve své domácí neporazitelnosti, před jejím publikem se nedokázalo gólově prosadit Nice. O osudu utkání rozhodla jediná trefa Sebastiena Squillaciho, pro něhož to byl premiérový gól v novém dresu od přestupu z Arsenalu. Hosté znovu prokázali, že venku se jim vůbec nedaří, prohráli už počtvrté.

První šance zápasu na sebe nechala čekat do 15. minuty. Domácí Khazri unikl na pravém křídle, předložil míč na Bruna, jenž však na zadní tyči selhal v koncovce. Na druhé straně pálil nad bránu Mendy, poté Bruno již otestoval připravenost gólmana Ospiny, jenž si v téhle situaci ještě poradil.

Korsický celek se prosadil devět minut před přestávkou zásluhou rohového kopu, jenž zahrával Boudebouz a po němž se hlavou prosadil Squillaci. V závěru první půlce mohl OGC srovnat, nicméně Digardův pokus byl zablokovaný a z následného rohu minul z dobré pozice letící míč Cvitanich.

Hosté se museli i zkraje druhého dějství bránit atakům soupeře, v tom největším se ocitl po centru Khazriho na zadní tyči Krašič, trefil však pouze boční síť. Gólman Landreau naopak uplatnil svoje zkušenosti proti Bodmerově šanci a podržel svůj tým při těsném vedení. Situace se Bastii začala komplikovat v 57. minutě.

Bruno totiž nešetrně srazil Pejčinoviče a sudí Jaffredo neváhal vytáhnout červenou kartu. Přesilovkou ovšem svěřenci Frédérica Hantze jako by pohrdali, prakticky v jediné příležitosti se ocitl pouze Eysseric, jehož střelu ze 75. minuty lapil Landreau. Když se navíc pět minut před koncem nechal vyloučit také Traoré, mělo Nice vlastně po nadějích.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Reims 2:3

26.10.2013 17:00

Góly: 56. Florian Thauvin, 86. André-Pierre Gignac - 34. Floyd Ayité, 37. Mads Albaek, 90. Prince Oniangué

Marseille sahala po bodu, ale nakonec Stade Vélodrome vyloupila Remeš.

Do své první třetiny to byl celkem opatrný zápas. Ve 34. minutě však zahrával Floyd Ayité přímý kop, který nešikovně tečoval Saber Khalifa za záda vlastního brankáře a hosté šli do vedení - 0:1. Už o tři minuty později zahrával střelec branky rohový kop, míč doputoval až k Madsi Albaekovi, který propálil Steva Mandandu podruhé - 0:2.

V 56. minutě skvěle našel André Ayew, který nastoupil netradičně na pozici středního záložníka, svého spoluhráče Floriana Thauvina, jemuž se podařilo překonat Kossiho Agassu, přestože už střílel z poměrně ostrého úhlu - 1:2. O sedm minut později mohlo být zásluhou stejného hráče srovnáno. Ke skórování ho výbornou přihrávkou vybídl Dimitri Payet, ovšem díky vynikajícímu obrannému zákroku Anthonyho Webera skončil balon nad břevnem.

Deset minut před koncem řádné hrací doby stáhl Elie Baup ze hřiště Payeta a nahradil jej André-Pierrem Gignakem. Tomu stačilo pouze šest minut k tomu, aby se prosadil. Mickaël Tacalfred chtěl míč odhlavičkovat do bezpečí, jenže ten se snesl rovnou k nohám někdejšího nejlepšího kanonýra Ligue 1, a ten jej s pomocí Tacalfredovi teče dopravil do sítě- 2:2.

Avšak v samotném závěru se skóre opět pohnulo. K neradosti domácím na stranu hostů. Po centru Grzegorze Krychowiaka zůstal ve vápně zcela osamocený Prince Oniangué, který si tak mohl pohodlně rozmyslet, kam namíří svou hlavičku - 2:3.

Marseille tedy prohrála popáté za sebou a po jedenáctém kole může spadnout až na osmé místo. To prozatím okupuje právě Remeš, která si tak zvedla sebevědomí, protože předtím naposledy vyhrála ve třetím kole!

Více informací k zápasu

FC Nantes - Lille OSC 0:1

25.10.2013 20:30

Góly: 41. Nolan Roux

Lille po dalším vítězství přeskočilo minimálně do neděle Monaco, takže si hoví na druhém místě za PSG.

V předchozích čtyřech kolech se fotbalisté Nantes pokaždé radovali z výhry. Lille však zatím mistrně využívá toho, že zraky veřejnosti jsou upřeny především na dvojici PSG-Monaco. A přestože se to zrovna od tohoto týmu nečekalo, prozatím zaujímá pozici toho třetího vzadu. Navíc se může pochlubit vynikající defenzivou, protože doposud inkasovalo jen ve třech zápasech! Jediný gól zápasu s Les Canaris by se dal označit za klasického, nepopulárního "šatňáka". Nedlouho před koncem poločasu totiž dokázal Nolan Roux odstavit bránícího Oswalda Vizcarronda, naběhl si na přihrávku Ronnyho Rodelina a přesně zavěsil - 0:1.

Od deset minut později si oba hráči spolupráci zopakovali. Rodelin, bývalý fotbalista Nantes, poslal Rouxovi vskutku nádhernou přihrávku, po které útočník hostí obešel gólmana Rémyho Rioua, jenže se už ocitl v ostrém úhlu a navíc podklouzl, takže odkrytou branku netrefil. Pak převzali otěže domácí, kteří se snažili se svými šancemi naložit lépe, než tomu bylo v prvním poločase, zvláště pak v případě Francka Bérii, jenž se své tutovky v osmadvacáté minutě zalekl.

Obrana Lille, ve které tentokrát odehrál celý zápas David Rozehnal, však pracovala na výbornou. A když už se opravdu domácí hráči dostali na dostřel branky, vychytal je Vincent Enyeama. To platilo jak pro hlavičky Gakpého a Aristeguiety z 60., resp. 74. minuty, tak pro střelu jejich nejobávanějšího hráče - Filipa Djordjeviće. Bezprostředně po ní byl však po druhé žluté za faul na Salomona Kaloua vyloučen Papy Mison Djilobodji, což pochopitelně Nantes vůbec nepomohlo.

Výkon fotbalistů Lille sice nebyl zrovna přesvědčivý, ale vítězství je nepochybně důležité z hlediska sebevědomí. Nantes po této prohře v jedenáctém kole spadne ze čtvrtého maximálně na sedmé místo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain1174020:725
2.AS Monaco1174020:825
3.Lille OSC1172213:423
4.FC Nantes1161415:919
5.EA Guingamp1152416:1217
6.Olympique Marseille1152415:1117
7.AS Saint-Étienne1152417:1517
8.OGC Nice1152412:1117
9.Stade Rennes1144315:1116
10.Stade Reims1136211:1015
11.SC Bastia1143412:1515
12.Toulouse FC114349:1615
13.Girondins Bordeaux1135314:1314
14.Olympique Lyon1133515:1512
15.Montpellier HSC1126314:1512
16.Évian Thonon Gaillard1133512:1912
17.FC Lorient1131711:1910
18.AC Ajaccio111467:157
19.FC Sochaux1113710:226
20.Valenciennes FC111287:185

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Godwinson

Nutno po Girardovi zatlačit slzu, obdivuju ho. Mít zatím takovou bilanci ... s tímhle. Kouzelník.

Reagovat
Godwinson

Dokonce po týdnech otevřu francouzský web a tam vidím citaci Fernandeze, že odchod Cabelly je pravděpodobný už v zimním okně a jednal s Manchesterem United ,) Byť je v tom cítit trocha ironie.

Reagovat
REPLIKATOR

Lille v sestavě s Rozehnalem čtvrtý zápas po sobě nedostalo gól

Reagovat
smazaný uživatel

*Lille v deseti...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to je jen sranda Jak se tam Rozehnalovi daří? Repre by potřebovala stopera jako sůl.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky je hodnocený minimálně trojkou, když pět je maximum.. a když se o něm píše, tak jen v dobrém.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Godwinson

REMEEEEEEEEŠ

Reagovat
MichelBastos

Reagovat
Israha

Fuj, odpornost největšího kalibru. Hráčům napařit pokuty a pohrozit vyřazením ze základní sestavy, a Baupovi dát ultimátum. TŘI góly od Remeše? Od týmu, co jinak není schopný skórovat? Dortmund beru, Arsenal taky, ještě i to PSG, byť to byl taky sračka výkon...ale Nice a hlavně ten dnešní soupeř, s těma ztratit není nic jiného, než ostuda.

Reagovat
Pipo123

Reims mohli by ísť do pohárov, bola by to taká spomienka na staré časy

Reagovat
domingo

Élie Baup.

Reagovat
smazaný uživatel

toulouse ma o tri body vic jak lyon

Reagovat
Godwinson

Monaco mě zklamalo, už poněkolikáté v poslední době. Porazit doma Lyon s odřenýma ušima, trochu ostudné. Měli by se vzchopit.

Reagovat
exot12

Toto je Ligue 1 alebo Seria A?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož v Ligue 1 hraje PSG, tak si to asi redaktoři spletli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ligue A

Reagovat
fantomas

Kdybys to radši oznámil, takle sem si toho zbytečně všim až po hodině.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana PSG bez Silvy je děsná

Reagovat
.13
Reagovat
smazaný uživatel

Jak chudáka Sirigua ještě strčil dolů

Reagovat
Godwinson

Marquinhos Top kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mu to nevyšlo. Já ho mám rád a věřím mu. Naopak Zouma byl dneska supr

Reagovat
Godwinson

Já ho rád nemám, ale je pravda, že co jsem ho v PSG viděl, tak byl nadprůměrný. To se musí nechat.

Reagovat
Godwinson

*vždy

Reagovat
Alberto Aquilani

ty si mindrák

Reagovat
mastakillah

El Matador

Reagovat
onze

MERCI PSG ! ! !

Reagovat
.13

Vsetci novacikovia v TOP5, stale ta liga nestraca kuzlo a vie prekvapit

ale ten Lorient by sa uz mohol dvihnut. Sleduje ich niekto, kto by mi vedel povedat ci to je realne?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.sport.cz/fotbal/evropske-ligy/clanek/521273-video-kral-simulantu-hereckou-etudu-fotbalistovi-zbastil-i-jeho-trener-a-bylo-zle.html#hp-sez

tohle by tu taky mohlo byt zmineno ... jedna z tech zajimavejsich situaci celeho kola a ani zminka, redaktori hanbete se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele