11. kolo
25.10.2013 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Lille OSC 0:1

Lille po dalším vítězství přeskočilo minimálně do neděle Monaco, takže si hoví na druhém místě za PSG.

V předchozích čtyřech kolech se fotbalisté Nantes pokaždé radovali z výhry. Lille však zatím mistrně využívá toho, že zraky veřejnosti jsou upřeny především na dvojici PSG-Monaco. A přestože se to zrovna od tohoto týmu nečekalo, prozatím zaujímá pozici toho třetího vzadu. Navíc se může pochlubit vynikající defenzivou, protože doposud inkasovalo jen ve třech zápasech! Jediný gól zápasu s Les Canaris by se dal označit za klasického, nepopulárního "šatňáka". Nedlouho před koncem poločasu totiž dokázal Nolan Roux odstavit bránícího Oswalda Vizcarronda, naběhl si na přihrávku Ronnyho Rodelina a přesně zavěsil - 0:1.

Od deset minut později si oba hráči spolupráci zopakovali. Rodelin, bývalý fotbalista Nantes, poslal Rouxovi vskutku nádhernou přihrávku, po které útočník hostí obešel gólmana Rémyho Rioua, jenže se už ocitl v ostrém úhlu a navíc podklouzl, takže odkrytou branku netrefil. Pak převzali otěže domácí, kteří se snažili se svými šancemi naložit lépe, než tomu bylo v prvním poločase, zvláště pak v případě Francka Bérii, jenž se své tutovky v osmadvacáté minutě zalekl.

Obrana Lille, ve které tentokrát odehrál celý zápas David Rozehnal, však pracovala na výbornou. A když už se opravdu domácí hráči dostali na dostřel branky, vychytal je Vincent Enyeama. To platilo jak pro hlavičky Gakpého a Aristeguiety z 60., resp. 74. minuty, tak pro střelu jejich nejobávanějšího hráče - Filipa Djordjeviće. Bezprostředně po ní byl však po druhé žluté za faul na Salomona Kaloua vyloučen Papy Mison Djilobodji, což pochopitelně Nantes vůbec nepomohlo.

Výkon fotbalistů Lille sice nebyl zrovna přesvědčivý, ale vítězství je nepochybně důležité z hlediska sebevědomí. Nantes po této prohře v jedenáctém kole spadne ze čtvrtého maximálně na sedmé místo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele