11. kolo
26.10.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Évian Thonon Gaillard 0:1

Poslední Valenciennes bylo v domácím utkání s rovněž trápícím se Évianem mírným favoritem, i díky vlivu nového kouče Ariela Jacobse, ale nakonec jim zbyly pouze oči pro pláč - branka hostujícího Modou Sougoua ze závěru zápasu znamenala zisk všech tří bodů pro savojský tým.

Valenciennes, které pod Jacobsovým vedením zastavilo sedmizápasovou šňůru proher a urvalo dvě remízy v řadě, začalo dnešní utkání lépe, ale i přes několik slibných šancí neuspělo - na vině byl nedostatek důrazu jak ve finální třetině, tak i ve vlastní defenzivní fázi.

Rozhodující gól přišel v 82. minutě poté, co domácí stoper Benjamin Angoua nedokázal zpracovat dlouhý míč, který tak propadl až k Sougouovi, který obehrál Garyho Kagelmachera a šikovnou ránou překonal brankáře Nicolase Penneteaua. V ochozech Stade du Hainaut zavládlo mrtvolné ticho.

Pro Les Athéniens to byla krutá porážka - po většinu zápasu byli lepším celkem, Anthony Le Tallec dokonce v desáté minutě překonal gólmana Jespera Hensena, ale míč se odkutálel těsně mimo tři tyče. Největší šanci domácích si však připsal mladičký Opa Nguette: po rohu Mathieua Dosseviho dokázal Le Tallec v osobním souboji překonat odpor bránícího Alda Angouly a posunul míč ke Nguettemu, který v dokonalé střelecké pozici ze tří metrů přestřelil prázdnou bránu.

To bylo v 66. minutě, a od té doby už Valenciennes nic zajímavého nepředvedlo; Sougoův gól navíc znamenal, že si nepřipsalo ani třetí remízu v řadě. Normandský celek tak zůstává přikován ke dnu tabulky, zatímco Évian se posunul na patnáctou příčku a notně oživil své naděje na záchranu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele