11. kolo
27.10.2013 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 2:2

Fotbalisté PSG udrželi první příčku v Ligue 1 jen s vypětím všech sil. V St. Étienne jim kůži zachraňoval až v nastavení Blaise Matuidi, který svou vůbec první brankou sezóny obral svůj bývalý klub o dva body. Hosté sice přišli o šňůru čtyř ligových vítězství v řadě, na druhou stranu protáhli svou neporazitelnost na 22 kol.

Les Verts proti favoritovi zápasu neodehráli vůbec špatné utkání. Je pravda, že je musel hodně nakopnout gól z 18. minuty. Už předtím přitom mohl načít účet Brandao, nicméně ten ještě pálil nad. Pak ale chybně rozehrával Marquinhos, Hamouma přihrál doleva na Corgneta a ten dělovkou z hranice vápna vymetl Siriguovu šibenici.

I nadále ASSE pokračoval v tlaku, Brandao byl při další střele navýšení vedení ještě blíže, ale zase zamířil jen vedle, Lemoineho parádní volej skončila smolně pro něj pouze na břevně. Poslední možnost první půle měl po rohovém kopu Hamoumy záložník Perrin, jenže ani on hlavou prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Ibrahimovic, jemuž se podařilo skórovat celkem desetkrát v předchozích pěti utkání (včetně těch reprezentačních), byl tentokráte téměř neviditelný. Neskóroval ani ze standardy zkraje druhého dějství. Domácí naopak přidali druhý zásah šest minut po obrátce. A zase jen díky špatné domluvě pařížské defenzívy, která neměla vůbec svůj den.

Marquinhos vyrobil další hrubici, při odkopu trefil jen před sebou stojícího Thiaga Motta, míč se tak odrazil k Hamoumovi, jenž v klidu zacílil. Gólman Sirigu byl navíc rozhozený a ležel na zemi, snažil se totiž chvilku předtím zlikvidovat centr Clerca, jenže ve vzduchu obdržel úder a zpátky do střehu se hned nedostal.

S hosty to vypadalo bledě, naděje však svitla v 58. minutě, kdy Lemoine fauloval Lavezziho a sudí Chapron mu udělil druhou žlutou kartu. Blancova družina přesilovku využila. V 68. minutě po kombinaci Verrattiho s Maxwellem snížil z blízkosti Cavani, v závěru pak nákop Matuidiho i kvůli klamavému pohybu Cavaniho zapadl také do sítě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Honda

Jeden přidal i Argentinec Cavani.?

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

kokoti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele