11. kolo
27.10.2013 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Lyon 2:1

Útočník Falcao se v utkání proti Lyonu po dlouhých 307 minutách konečně gólově prosadil. Jeho trefa ze 36. minuty přitom byla nakonec právě tím rozhodujícím faktorem. Monako tak svému soupeři oplatilo porážku z května roku 2011, která tehdy znamenala pád do druhé ligy. Hosté prohráli už popáté a jsou až na čtrnáctém místě.

Domácí málem prožili skoro stejný zápas jako minulý týden v Sochaux. Tam rovněž vedli již o dvě branky a o vítězství přišli až ve druhém poločase. Tentokráte ale mužstvo Claudia Ranieriho nezklamalo, na zásahy Obbadiho s Falcaem stačil zareagovat pouze Gomis. OL už vyrovnat zkrátka nestihl.

Kouč Rémi Garde a jeho družina má v současné chvíli tristní bilanci z venkovních hřišť, kde prohráli už počtvrté v řadě. Alespoň do nedělního večera vedoucí Monako začalo přece jenom o něco lépe, v páté minutě vystřelil na bránu Falcao, vychytal ho ovšem Lopes. Ve 28. minutě již hosté inkasovali.

Pro Obbadiho to přitom byl premiérový zápis do monacké listiny střelců. Standardka Jamese Rodrígueze se odrazila právě k Maročanovi, který z voleje vypustil skvělou jedovku, na níž Lopes nedosáhl. Olympique mohl odpovědět po Subašićově chybě, před strašícím Briandem však skvěle zasáhl bek Kurzawa.

Devět minut před obrátkou rozvlnil síť Falcao, jenž si naběhl na dlouhý pas od Kurzawy, a sám před Lopesem nezaváhal. Kouč Rémi Garde mimochodem nasadil klasické rozestavení 4-4-2 v čele s Gomisem a Briandem a tenhle tah vyšel tak na půl - jejich spolupráce nefungovala špatně, avšak k úspěchu stejně nevedla.

Ve 42. minutě Briand hezky zakombinoval s Malbranquem, tuhle šanci však dokázal zlikvidovat Subašić. Ve druhém dějství nebyl se svým pokusem James Rodríguez daleko od pojištění vedení, v 62. minutě již udeřil naopak Lyon, jakmile Gomis typicky hlavou zužitkoval centr z levé strany od Bedima.

Do konce zápasu se již skóre zápasu neměnilo. Ferreira-Carrasco trefil pouze tyčku, Briandova střela po přihrávce dobře pracujícího Malbranqueho se rovněž neujala. Garde by se tak měl vážně zamyslet, jak své hochy opět nastartovat, protože dvě vítězství ze 14 soutěžních klání - to je opravdu příšerná bilance.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Langi

2-3

Reagovat
sajty

To zase bude ostuda.4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele