Ligue 1 - preview 11. kola

25.10.2013, 08:38, aktualizováno 27.10.2013, 08:51
Previews
Bordeaux i Montpellier, dva mistři posledních pěti let, zatím nenaplňují své ambice a v dnešním vzájemném duely by rády poskočily směrem ke středu tabulky. To by rád také Lyon, na který ale čeká obtížný zápas v Monaku, zatímco druhý milionářský klub z Paříže zajíždí do Saint-Étienne...
Girondins Bordeaux - Montpellier HSC  (neděle 14:00)
Zápas týmů, od kterých se určitě před začátkem sezony čekalo více, by měl být ve Francii stejně ostře sledovaný.

Při pohledu na horní polovinu tabulky v ní po deseti kolech nenajdete ani Bordeaux, ani Montpellier, protože se drží až v té dolní. Druhý jmenovaný celek přitom zatím prohrál pouze dvakrát, ale jinak má na kontě až příliš mnoho remíz (6). Kdyby se hrálo na ně, tak spolu s Remeší vede ligu. Nicméně takhle se dělí o jedenácté místo s Lyonem, který se měl podle předpokladů pohybovat také někde docela jinde. MHSC sice dává poměrně dost branek, ale zároveň jich i hodně inkasuje. V této sezoně na hřišti soupeřů ještě nevyhrál a brankář Geoffrey Jourdren devětkrát lovil balon z branky.

To jsou jistě dobré zprávy pro Bordeaux, v jehož kádru sice je několik zkušených hráčů, ale finanční nesnáze klubu se holt projevují i na trávníku. Potřebné peníze by mohly přijít z Evropské ligy, kde se tým, v jehož barvách donedávna ještě nastupoval český záložník Jaroslav Plašil, představuje v konkurenci Maccabi Tel-Avivu, Eintrachtu Frankfurt a APOELu Nikósie. Jenže hráči Les Girondins naplno zabrali až na třetí pokus, právě v duelu s kyperským týmem. S Montpellierskými mají, co se vzájemných zápasů týče, o něco příznivější bilanci, což budou chtít zachovat i v zápase na Stade Chaban Delmas.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Monaco v posledním kole přišlo o vedoucí postavení a nechalo se předběhnout obhájcem z PSG, ale dnes má šanci se na starou pozici opět vrátit - musí k tomu však bezpodmínečně porazit trápící se Lyon.

Je otázkou, jakou roli v tom bude hrát James Rodríguez. Talentovaný kolumbijský křídelník letos odehrál pouze 448 minut z 900 možných, ale i přesto vede tabulku asistentů se čtyřmi zářezy (ten poslední přišel minulý víkend při remíze 2:2 v Sochaux, kdy z jeho nahrávky těžil Yannick Ferreira-Carrasco), a kouč Claudio Ranieri už dříve vysvětloval, že pětačtyřicetimilionová akvizice z Porta potřebuje svůj čas.

A zdá se, že Ligue 1 konečně poznává, co je vlastně zač - James hraje výborně, představuje konzistentní nebezpečí pro soupeře, a kanadské body jsou jen třešničkou na dortu. "Jsem velmi potěšen, že jsem se dostal na pozici nejlepšího asistenta ligy, ale nejdůležitější bude postavení týmu na konci sezony," prohlásil záložník pro klubové stránky. "Vše, co chci, je pomoci týmu, ať už asistencemi, nebo ještě lépe góly. Momentálně se nám daří, ale musíme ještě na některých věcech zapracovat - pokud chcete vyhrávat tituly, musíte být vždy stoprocentně soustředění. A my chceme Ligue 1 vyhrát," dodal bojovně.

Monaco zůstává tuto sezonu neporažené, ačkoliv Ranieri nemohl být spokojen s utkáním proti Sochaux, v němž jeho tým - na jeho 62. narozeniny - ztratil dvoubrankové vedení a uhrál pouze bod. Případný revanš proti Lyonu by znamenal první výhru v tomto duelu od sezony 2006/07, a zároveň by poskytl perfektní odpověď; domácím fanouškům by nevadil ani další gól Radamela Falcaa, který mlčí už tři zápasy.

Olympique Lyon je ve spodní polovině tabulky, avšak věci se, zdá se, hýbou k lepšímu - v týdnu porazil v Evropské lize chorvatskou Rijeku 1:0 a připsal si tak teprve druhou výhru ve třinácti posledních zápasech. Lyon může těšit, že jeho hráči ukazují charakter - víkend předtím doma prohrávali s Bordeaux, ale Jimmy Briand ve druhé minutě nastavení vystřelil vyrovnání.

"Neinkasovat bylo důležité. Všichni jsme potřebovali pomáhat s bráněním - ten, kdo se nesnaží, ohrožuje celý tým," vracel se k utkání s Rijekou záložník Steed Malbranque. "Před utkáním v Monaku si musíme odpočinout a znovu nabrat síly, protože to bude velice těžký zápas. Znamená to, že si nemůžeme dovolit polevit, musíme ze sebe vydat vše. Naším cílem bude pokusit se získat nějaké body," dodal.

Kouč Rémi Garde však čelí velkým problémům s marodkou - proti Rijece chyběli Gourcuff (stehno), Vercoutre (rehabilitace), Ghezzal (záda), Bédimo, Koné, Umtiti (všichni stehno) a Danic (kotník). Poslední jmenovaný je podle všeho vyléčen, avšak mimo hru bude rovněž Alexandre Lacazette, který si odpykává trest za vyloučení proti Bordeaux. Domácím minulý víkend proti Sochaux chyběli Kurzawa (třísla), Dirar (koleno) a Riviére (stehno), přičemž v průběhu utkání se zranil i kapitán Éric Abidal; pásku od něj převzal nedávno uzdravený Jérémy Toulalan.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Ve velké pohodě hrající PSG bude chtít upevnit svou první pozici v Ligue 1 na půdě St. Étienne. Dosud neporažený celek má spolu s Monakem nejlepší ofenzívu v lize, rovněž nejlepší obranu, a tak bude pod Alpami favoritem. ASSE však se svým soupeřem za posledních šest klání prohrál jen dvakrát.

Laurent Blanc zvládá se svým mužstvem velmi náročný program na jedničku. Ví, kdy přesně může šetřit opory, dává prostor i jiným, čímž jenom vylepšuje už tak dobrou morálku v kabině. V uplynulých dnech musel mít radost z výkonů Zlatana Ibrahimoviče, jenž se postupně dostává do formy, na jakou byli v Paříži zvyklí.

V Bruselu dokázal, že je to útočník těch nejvyšších parametrů, a domácí Anderlecht smetl hned čtyřmi brankami. Jeden přidal i Argentinec Cavani. V Lize mistrů si jde PSG suverénně za svým cílem, tedy postupem do osmifinále. "V téhle soutěži je vždy těžké vyhrát," nepřeceňoval výsledek Blanc.

Domácí mají z ofenzivní formy svého soka rozhodně velký respekt, vždyť devět gólů za dva zápasy je nadstandardní číslo. V lize to naposledy čtyřikrát odnesla Bastia. "V Lize mistrů musíme jít krok za krokem a tím prvním je osmifinále. Nedívali jsme se dopředu, i remíza by byla důležitá," vracel se ještě k tématu Blanc.

St. Étienne v posledních týdnech hodně strádalo, pět kol mu vyneslo pouhé čtyři body, aktuálně je až na devátém místě. Domácí rozhodně chtějí stavět na posledním ubojovaném vítězství nad Lorientem, který skolili nakonec těsně 3:2. "PSG je nejlepší tým ligy se světovými hráči," ví záložník Fabien Lamoine.

Na začátku nového ročníku se Les Verts mohli pyšnit pevnou defenzívou, nyní tomu tak ale určitě není. Čisté konto udrželi naposledy v půlce srpna. "Soupeř je mistr v držení balónu. Myslím si, že patří do top pět v celé Evropě," dodával Lemoine. "Nebudeme se ale na něj dívat, jak hraje. Ukážeme mu, že i my jsme silní," burcoval.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.50 - 1.75
více informací
Olympique Marseille - Stade Reims  (sobota 17:00)
Rozhodně se očekává vítězství Marseille, jelikož přesně to slíbil fanouškům sám trenér Elie Baup.

Hráči Olympiku si totiž užili proher až až. Dvakrát nestačili na své soupeře v Ligue 1, dvakrát v rámci Ligy mistrů. V milionářské soutěži se po úterním zaváhání v zápase proti Neapoli krčí s nulovým ziskem na posledním místě tabulky skupiny F, a vše nasvědčuje tomu, že se v konkurenci Arsenalu, Dortmundu a právě Neapole neprokoušou ani do Evropské ligy. Budou se tedy moci více koncentrovat právě na domácí soutěž, a nakročit k sérii dobrých výsledků budou chtít už v zápase s Remeší.

Kouč má stále plnou důvěru klubového prezidenta Vincenta Labruneho, jehož nový projekt má zajistit, aby byla Marseille více, než konkurenceschopným týmem pro kteréhokoliv soupeře, byť samozřejmě nemá k dispozici takové finanční prostředky, jako PSG a Monaco. Proto v létě investoval i do mladých talentovaných fotbalistů, kteří potřebují nejprve nasbírat nezbytné zkušenosti. "Zápasy, které jsme v poslední době hráli, byly se silnými soupeři. Nicméně od teď až do zimní přestávky svedeme devět utkání, z nichž máme opravdu velikou šanci vyjít vítězně," řekl pan prezident Labrune.

Marseille by také potřebovala, aby André-Pierre Gignac a Dimitri Payet navázali na svou srpnovou formu. Druhý jmenovaný bude proti Remeši opět k dispozici, jelikož jednozápasový trest za nahromaděné karty si odpykal minule proti Nice. Kouč se bude moci spolehnout i na služby Andrého Ayewa, který ovšem pro změnu nebude moci nastoupit v příštím kole na hřišti Rennes. V obraně však budou chybět zranění Mendes a Fanni.

To se hodí do krámu Remeši, jejíž hráči se v této sezoně zatím radovali z gólu pouze osmkrát. Nižší produktivitou se může "pochlubit" už jen Ajaccio, které má na kontě šest vstřelených branek. Pro severofrancouzský klub to ovšem přesto znamená místo v klidnějším středu tabulky. Před duelem s Toulouse v minulém kole totiž neprohráli osmkrát za sebou, byť v šesti případech brali pouze bod.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Dokáže nový kouč Ariel Jacobs pozvednout tápající Valenciennes? Remíza s Rennes v jeho úvodním utkání byla slibným začátkem, doma proti Évianu ale potřebují Les Athéniens druhé vítězství v sezoně..

Je nutno podotknout, že ačkoliv sezona je teprve ve čtvrtině, je pravděpodobné, že právě tyto dva celky budou až do jejího konce bojovat o udržení. Valenciennes je s pěti body poslední, avšak Évian, který nedávno utrpěl obrovskou ztrátu díky zranění nejlepšího střelce Kévina Bérigauda, na tom není na šestnácté příčce o moc lépe (konkrétně o čtyři body). Svěřenci Pascala Dupraze navíc už pět zápasů čekají na výhru.

"Všichni si dobře uvědomujeme, že o víkendu musíme vyhrát," nezastírá domácí záložník Marco da Silva. "Celý týden jsme tvrdě pracovali na tom, abychom dokázali získat tři body. Víme, že se to od nás očekává, ale místo vytváření tlaku nyní potřebujeme především podporu," apeloval na fanoušky normandského klubu.

Výsledky z posledních dvou zápasů mohou ve Valenciennes brát pozitivně - po šňůře sedmi porážek v řadě, která vedla k odvolání kouče Daniela Sancheze, přišly remízy proti Remeši a Rennes, a fanoušci netrpělivě očekávají první triumf od 1. kola soutěže. Évian naposledy zvítězil v Ajacciu, ale od té doby si připsal pouze dva body; porážky přišly proti silnému Lille a dvojici nováčků, Nantes a naposledy Guingampu.

Pětadvacetiletý Bérigaud se právě v tomto utkání zranil, a jelikož jde o autora šesti branek v dosavadních 10 zápasech, má kouč Dupraz zaděláno na pořádný problém - jeho klíčový forvard může vynechat dalších osm kol. I přesto se však hostující lodivod domnívá, že není důvod k přehnanému pesimismu.

"Trenér nám řekl, abychom do Valenciennes jeli sebevědomí a nesnižovali své ambice. Uděláme vše proto, abychom získali nějaké body," nechal se slyšet křídelník Nicolas Benezet, autor branky proti Guingampu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Stade Rennes  (sobota 20:00)
V případě výhry mohou hosté domácí v tabulce předskočit, nicméně forma a výsledky z posledních zápasů hovoří proti nim.

Je to tak, Rennes naposledy vyhrálo v 6. Kole nad Ajacciem. Od té doby si připsalo dvě porážky (s Nantes a Guingampem) a stejný počet remíz, konkrétně s Montpellierem a Valenciennes. Ta ovšem Les Rouges et Noirs mohla velmi mrzet, neboť vedli už 2:0. "Rozhodně musíme hrát lépe, než minulý týden. V šatně po zápase s Valenciennes si toho hráči vyslechli více, než obvykle. Musíme prostě hrát celou dobu svou vlastní hru a ne se přizpůsobovat té soupeřově," řekl kouč Rennes Philippe Montanier.

Toulouse zase prohrálo z posledních šesti zápasů pouze jediný, a to se silným PSG. Díky tomu zatím drží osmé místo, přičemž na pohárové příčky ztrácí čtyři bodíky. Doma si navíc stále drží v této sezoně neporazitelnost, což je bilance, jíž se může pochlubit už jenom Monaco, Nice, PSG, a možná překvapivě také Bastia. Trenér TFC bude mít k dispozici kompletní kádr, zatímco lodivod Rennes zřejmě nebude moci využít služeb záložníka Vincenta Pajota. Vzájemné zápasy těchto soupeřů hovoří spíše pro Rennes, ale mnozí soudí, že se na Stade Municipal zrodí remíza.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - FC Sochaux  (sobota 20:00)
Lorient i Sochaux procházejí pořádnou krizí. Zatímco domácí vytěžili z posledních šesti ligových kol jen jeden bod, hosté mají na kontě pouze jedno jediné vítězství. Oba celky by rády vybředly ze sestupového pásma - a tenhle cíl jim zařídí jedině zisk tří bodů. Jak si povedou mužstva s jednou z nejhorších defenzív ligy?

Les Merlus v posledních letech hráli povětšinou v klidném středu tabulky, občas se i ocitli na pohárových příčkách. První čtvrtina sezóny ale svěřencům kouče Christiana Gourcuffa vůbec nevyšla. Sedm porážek má na kontě už jenom poslední Valcneiennes, od kterého jsou navíc vzdáleni na rozdíl pouhých dvou bodů.

Útočník Jérémie Aliadiére, jenž má zkušenosti z anglické Premier League, se po zranění stehna pomalu a jistě vrací do sestavy. A věří, že právě na Sochaux by se mohlo mužstvo chytnout. "Je to důležitý zápas, protože je to náš přímý soupeř. Pokud se nám doma nepodaří vyhrát, budeme to mít i nadále obtížné," uvědomoval si.

Hosté jsou ovšem povzbuzeni o poslední senzační výsledek, s ambiciózním Monakem, které se pere s PSG o čelo tabulky, uhráli nečekanou remízu 2:2. "Doufám, že se naladíme na vítěznou vlnu," nebojí se Aliadiére. "Sochaux má nového trenéra a zápas s Monakem mu dodal na sebevědomí. Ale pořád je ve stejné situaci jako my."

Co se týče absencí, je na tom daleko hůře FCSM. Ten na sever Francie poputuje bez Boukariho, Roussillona, Traorého, Mayuky a Carlaa, kteří ještě nedoléčili své zranění. Do hry by se ale přece jenom mohl zapojit Roy Contout, doposud třígólový střelec, a také Thierry Doubai, jenž vynechal poslední tři utkání.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - AC Ajaccio  (sobota 20:00)
Je pozice Fabrizia Ravanelliho v ohrožení? Italský kouč zažívá letos v Ajacciu svoji profesionální premiéru, ale korsickému celku se zatím hrubě nedaří a bojuje o záchranu. Nyní ho čeká výlet na půdu Guingampu, kterému to naopak šlape nad očekávání..

Během čtyř měsíců ve funkci sice Ravanelli dokázal bodovat v polovině z deseti odehraných zápasů, ale bilance jediné výhry zůstává nejhorší v lize (spolu se Sochaux a Valenciennes); Ajaccio je v tabulce zatím sedmnácté, a prezident Alain Orsoni není úplně v klidu. "Jsem zklamán. Čekal jsem, že budeme v lepší pozici," uvedl pro magazín L'Equipe. "Přivedli jsme zajímavé hráče, vyhověli požadavkům trenéra, ale výsledky jsou neuspokojivé. Hráči mu (Ravanellimu) však stále věří. Bylo mi takto řečeno, a my to musíme brát v potaz," přemítá.

Sám Ravanelli se otázkami o své budoucnosti nezabývá; místo toho nabádá hráče, aby zareagovali nejlepším možným způsobem, to jest dvěma výhrami z následujících zápasů. Pokud by ostrovní tým měl cestovat do Bretaně po moři a souši, urazí více než 2000 kilometrů - a Ravanelli je odhodlán odvděčit se fanouškům, ochotným podniknout dlouhou cestu, ziskem velecenných tří bodů. Následující korsické derby s Bastií, které je na pořadu dne v úterý, pak bude mimo jiné i otázkou cti.

Guingamp má výbornou formu, vyhrál tři z posledních čtyř utkání a v nováčkovské sezoně se vyšplhal už na deváté místo, ale domácí kouč zůstává i přesto optimistou. "Musíme vyhrát následující dva zápasy a já jsem si jistý, že mí hráči podají velice dobrý výkon," chlácholí fanoušky. "Na tréninku pracovali dobře, jsou připraveni fyzicky i psychicky. Jsem sebevědomý, o svoji práci se neobávám. Mojí největší starostí je, abych mohl nadále pokračovat ve svém projektu. Chci uspět kvůli našim příznivcům, kvůli klubu a hráčům," shrnuje "Šedý vlk".

Jeho protějšek Jocelyn Gourvennec nepředpokládá, že by se Ajaccio nezvedlo - naopak, svému bývalému spoluhráči z Marseille věří. "Byl to skvělý fotbalista a myslím, že bude i skvělým koučem," nechal se slyšet Gourvennec, pro nějž je angažmá v Guingampu rovněž první velkou rolí. "Je to nesmírně inteligentní člověk a velký bojovník. Nyní si procházejí výsledkovou krizí, ale všichni víme, že to je součást tohoto zaměstnání. Těším se, až se opět uvidíme," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Bastia - OGC Nice  (sobota 20:00)
Hodně zajímavý zápas se odehraje v Bastii, kam přijíždí Nice, a domácí rozhodně nebudou chtít ambicióznímu celku přenechávat všechny body - naposledy totiž prohráli 0:4 s mistrovským PSG..

Jinak ale nemají svěřenci Frédérika Hantze vůbec špatnou formu, před inkriminovaným debaklem padli pouze jednou v šesti utkáních, a charismatický kouč věří, že se dnes může ukázat, jestli má jeho tým na to, aby se vyhnul bojům o záchranu. Aktuálně je Bastia čtrnáctá, a Hantz varuje - dvě porážky v řadě by byly neakceptovatelné.

"Říká se, že dobrý tým neprohrává dvakrát za sebou," pronesl na předzápasové tiskové konferenci. "Můžeme se i my počítat mezi dobré týmy v Ligue 1? Uvidíme." Hantz svého nadcházejícího soupeře dobře zná, v Nice působil tři roky jako hráč, a způsob, jakým jeho hráči zareagovali v tréninku na porážku od Paříže, ho naplňuje optimismem. Ten však bude potřeba stvrdit na hřišti, kde čeká Bastii náročný týden - mezi zápasy s Nice a v Remeši se hraje ještě Coupe de la Ligue, v němž se v korsickém derby utká s Ajacciem.

"S uplynulým týdnem jsem velmi spokojen, tvrdě jsme pracovali a našli svůj rytmus. Potřebovali jsme se především zmobilizovat na týden nadcházející, který bude pro klub hodně důležitý," pokračoval Hantz. "Chtěli jsme především zapomenout na zklamání proti PSG."

Hostující kouč Claude Puel nebere korsickou výzvu na lehkou váhu. "Je to tým, který je po všech stránkách připraven udělat na hřišti rozdíl," objasňuje. "Letos jsou mnohem silnější než loni, provedli několik dobrých přestupů." Bastia je navíc známá vášnivou podporou z hlediště, což zkušený stratég rovněž zohledňuje. "Máme za sebou těžké utkání, a klíčovou otázkou je, jestli na něj dokážeme odpovědět po fyzické i mentální stránce," dodal.

Puela může těšit situace kolem mladičkého forvarda Neala Maupaye, který vyléčil zraněné koleno a v týdnu trénoval s týmem; jeho návrat na hřiště se však předpokládá nejdříve v prosinci. Domácím bude chybět pouze suspendovaný Drissa Diakité.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - Lille OSC  (pátek 20:30)
Lyon se později utká s Monacem a PSG se Saint-Étienne, ale jedenácté kolo francouzské nejvyšší soutěže nabídne jeden velký šlágr už v páteční předehrávce - třetí Lille přijíždí na půdu Nantes. Případný vítěz má šanci jít dokonce na druhou příčku.

Nepočítáme-li hvězdné PSG, není momentálně v lize týmu s lepší formou, než jakou má Nantes - Les Canaris vyhráli poslední čtyři zápasy, což je nejlepší série za více než deset let, a vůbec na sobě nedávají znát, že jsou v Ligue 1 vlastně nováčkem. Lille se nenechává zahanbit; pod novým koučem René Girardem funguje brilantně zejména v defenzivě, jak dokládají čistá konta z posledních pěti utkání (gólman Vincent Enyeama neinkasoval už 495 minut). Celkově mají Dogy čistých kont na kontě dokonce osm, což je nejvíce ze všech týmů všech pěti elitních lig Evropy. Mimochodem - Nantes to dokázali šestkrát. To je rovněž impozantní výkon.

V 10. kole si oba celky připsaly shodně výhru 1:0: Nantes vykradlo stadion Ajaccio, Girard se vytáhl proti svému bývalému zaměstnavateli Montpellieru. Enyeama potvrdil v tomto utkání svoji třídu, když zlikvidoval penaltu Rémyho Cabelly, a kouč Lille by v nastoleném trendu rád pokračoval: "Říkal jsem svým hráčům, že pokud se týmu daří, ať už v obraně či útoku, nesmí nikdy polevit, protože nikdo neví, kdy taková forma přijde znovu. Víme, že to proti Nantes budeme mít hodně těžké, hrají teď výborně a stadion bude plný. Jejich styl fotbalu navazuje na to nejlepší z tradice "jeu à la Nantaise", založené na hře na jeden dotek. Je to velmi silný protivník, obzvláště doma na Beaujoire."

Je tedy zřejmé, že Enyeama bude mít opět práce dost. Nigerijský reprezentační gólman strávil loňskou sezonu na hostování v izraelském Maccabi Tel-Aviv, s nímž vyhrál tamní ligovou soutěž, a nyní by něco podobného rád zažil i v Lille, kde sice působí už od roku 2011, ale do sestavy se propracoval až po odchodu dlouholeté jedničky Mickaëla Landreaua a kouče Rudiho Garcii. "Další vychytaná nula je skvělá pro sebevědomí," nezastíral Enyeama po výhře nad Montpellierem. "Opravdu si vážím práce svých obránců, kteří mi skvěle pomáhají. Děláme vše pro to, aby soupeř nedostal šanci skórovat, a zatím se nám to daří."

Za domácí se v obranné čtveřici takřka jistě představí i Issa Cissokho, starší bratr ex-lyonského Alyho, který se může na hřišti potkat se spoluhráči ze senegalského národního týmu Pape Souarém a Idrissou Guéyém (oba patří do užšího kádru Lille). "Je to top tým se spoustou dobrých hráčů," chválil soupeře Cissokho. "Bude to zápas, ve kterém se proti sobě postaví dvě skvěle fungující defenzivy. Pro nás je to dobrá prověrka, uvidíme, jestli se dokážeme gólově prosadit. Je jen na nás, abychom chytili příležitost za pačesy a pokračovali v tom, co se nám dařilo doteď. Cílem jsou opět tři body," dodává bojovně.

Nantes se v předsezonních prognózách objevovalo spíše na opačném pólu tabulky, a senegalský bek dobře ví, že objektivní cíl jeho klubu je jinde. "Řekli jsme si, že prioritou číslo jedna je zajistit, abychom hráli Ligue 1 i napřesrok. Pokud budeme na podobné pozici i v zimní přestávce, možná se můžeme bavit o jejím přehodnocení, ale nejzásadnějším úkolem je co nejrychleji si pojistit záchranu," zůstává Cissokho nohama na zemi.

Domácímu kouči Michelu Der Zakarianovi bude chybět pouze zkušený forvard Johan Audel, kterého stále trápí poraněné stehno a dosud čeká na svůj debut ve žlutozeleném dresu. Lille je na tom o něco hůře - René Girard se bude muset obejít bez služeb Ryana Mendese (kotník), Marka Baši (stehno) a Marvina Martina (koleno).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain1073018:524
2.AS Monaco1064018:722
3.Lille OSC1062212:420
4.FC Nantes1061315:819
5.Olympique Marseille1052313:817
6.OGC Nice1052312:1017
7.AS Saint-Étienne1051415:1316
8.Toulouse FC104339:1115
9.EA Guingamp1042414:1114
10.Stade Rennes1034310:1113
11.Montpellier HSC1026214:1312
 Olympique Lyon1033414:1312
13.Stade Reims102628:812
14.SC Bastia1033411:1512
15.Girondins Bordeaux1025312:1311
16.Évian Thonon Gaillard1023511:199
17.AC Ajaccio101456:137
18.FC Lorient102179:187
19.FC Sochaux101369:206
20.Valenciennes FC101277:175

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Israha

Fanni out na tři týdny...no, Baupe, tady to máš, když sereš na rotaci a necháš ho odehrát plný počet minut, přičemž Abdallah kolikrát nebyl ani na lavičce.

Reagovat
Pipo123

Ten kurz na Lille ma docela láka, ale zvládnu to bez Martina ?

Reagovat
.13

dost pochybujem, Nantes su v laufe

Reagovat
Israha

Tož to pochybuješ trošku s křížkem po funuse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Baupe, běž do hajzlu. Kurva, hraješ proti týmu s druhou nejhorší ofenzivou ligy, jak je vůbec možné dostat od nich doma gól, tím spíš dva? Ropa taking over, letos není nikdo, kdo by jim byl schopný znepříjemňovat život nějak dlouhodoběji...

Reagovat
juninho8

ja len pozeram na ten stav a nechapem

Reagovat
Israha

Taky nekoukám, bude Clásico, které má pro mě přednost...a je to možná dobře, protože tohle nemám absolutně chuť vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

I know that feel bro.

Reagovat
Israha

No vy se aspoň můžete "vymlouvat" na prodeje hráčů a obměnu kádru, to Baup těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak on ten kádr je v podstatě úplně stejný jako loni, až na Lisandra

Reagovat
Israha

Vercoutre, Reveillére, Lovren, v podstatě i Gomis, který víc hraje než nehraje...z Marseille neodešel nikdo a přišli samí skvělí hráči, tyhle výsledky jsou neomluvitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, ale zatím jste stále někde jinde, než my, co nevyhráli x zápasů v řadě, já bych ještě moc skeptický nebyl, to začne až po dalších pěti zápasech

Reagovat
domingo

Az na to, ze Lyon ted uz pujde na 90% nahoru, zatimco Marseille pujde na 90% jeste vic dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak já bych chtěl být taky optimistický, nicméně nemám k tomu zatím žádný důvod. S Rijekou to byl taky takový zápas na nic, akorát tam jsme to urvali jakž takž a teď s Monakem moc bodů nečekám, ale je pravda, že pořád ještě můžeme pomýšlet na poháry, ale už si nelze dovolit podobný výpadek.

Reagovat
Israha

Jak píše domingo, útok nefunguje pořád a oproti loňsku je v řiti i obrana. Letos to zas bude boj o EL skrze ligový pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom ty nákupy do útoku byly parádní. Na papíře Payet s Alessandrinim a Gignakem vypadají skvěle.

Reagovat
Israha

Payet je zatím hrubě za očekáváním, jakoby vůbec nevěděl, co na tom hřišti má dělat - a to je chyba Baupa, že mu nedá patřičné instrukce a nechá ho tam běhat bezcílně. A to není jenom on, někdy mi přijde, že jediný, kdo tak nějak ví, která bije, je Valbuena, ostatní to tam zkoušejí snad na náhodu nebo co.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale takhle to bylo i za Deschampse ke konci, že jediný, kdo za něco stál, byl Valbuena a zbytek těžký průměr. Marseille by si ho měla hýčkat, jak jen může, bo bez něj by byli bůhví kde.

Reagovat
Israha

No dobře, ale Gignac ve formě + Payet je trošku rozdíl od toho, co tam tehdy měl Deschamps (J. Ayew nebo Rémy z formy + Amalfitano). Tehdy z toho o moc víc vytřískat nešlo, teď jsou tam obrovské rezervy...

Reagovat
smazaný uživatel

Už tu je expreska

Reagovat
smazaný uživatel

Hm. Slowpoke zase, ale moc bych se tomu vyhazovu nedivil.

Reagovat
Israha

Já taky ne, když to vezmeme do důsledků, kromě ASSE nedokázal s tím posíleným týmem porazit jednoho jediného silnějšího soupeře.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

dneska se po delší době zas podívám na celej zápas...tak mě nenaserte

Reagovat
smazaný uživatel

a píska Duhamel

Reagovat
Langi

Si delas prdel...zase?...a ta sestava je taky libova

Reagovat
smazaný uživatel

Stejná sestava vyhrála s Rijekou, tak doufejme, že tady to bude stejně

Reagovat
.13

Allez Paris

Reagovat
smazaný uživatel

Paříž je dobrá tragedie

Reagovat
blaugrana

Boží syn dnes veľké kulové.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele