Liga mistrů - souhrn úterních zápasů 6. kola

11.12.2007, 22:43, aktualizováno 11.12.2007, 22:43
Komentáře a souhrny
Liverpool zvládl utkání v Marseille na jedničku a zaslouženě postupuje do osmifinále. Tam ho doprovodí Porto, které nemělo problémy s Besiktasem. Ze skupiny B postupuje vedle Chelsea německé Schalke, v céčku si pozici pohlídal Real Madrid a mezi nejlepšími šestnácti je překvapivě i Olympiakos...
Skupina A

Olympique Marseille - Liverpool FC 0:4

11.12.2007 20:45

Góly: 4. Steven Gerrard, 11. Fernando Torres, 48. Dirk Kuijt, 90. Ryan Babel

Liverpool postoupil do další fáze Ligy mistrů, když vysoko vyhrál na půdě Olympiqueu Marseille. Po třech kolech byla jeho situace ve skupině špatná, když musel třikrát vyhrát, ale role se zhostil fantasticky. Nejprve rozdrtil Betiktas, následně přehrál Porto a nakonec rychle smázl i francouzský celek. Během těchto tří zápasů vstřelil 16 branek!

Liverpool nastoupil netradičně celý v černém, v ofenzivním rozestavení s Mascheranem a Gerrardem ve středu zálohy, s Kewellem a Benayounem na křídlech a s dvojicí útočníků Kuyt a Torres. Domácí byli opatrnější, když roli jediného útočníka plnil Niang; Cissé a Nasri byli jen lavičce náhradníků.

Utkání vlastně rozhodl rychlý nástup Liverpoolu do zápasu. Na dlouhý pas za obranu si naběhl Gerrard, Givet ho v šestnáctce fauloval a kopala se penalta. Sám liverpoolský kapitán si postavil míč, jeho střelu gólman Mandanda skvěle vyrazil, ale jen zpět k jeho nohám a napodruhé už Gerrard snadno uklidil míč do sítě. Velmi živě vypadal forvard Torres, z trestného kopu střílel vedle Riise. Na druhé straně se ke střele dostal Niang, ale Reina zasahovat nemusel. Torrese v průniku zastavil zvednutý praporek na znamení ofsajdu, v 11. minutě se ale stejný hráč dočkal gólu. Skvěle se uvolnil přes dva beky, zejména přes Rodrígueze a poslal míč k tyči v asi nejhezčí akci zápasu.

Liverpool dominoval, Kewell hledal centrem Kuyta, ale Mandanda byl bez práce. Po půlhodině reagovali domácí střídaním a za Cheyroua přišel na plac playmaker Samir Nasri. Ten se hned uvedl trestným kopem, ale Reina měl snadnou práci. Hosté hru kontrolovali, Gerrardův trestný kop šel mimo, od svého strážce se uvolnil Torres, ale pálil nad.

Do druhé půle pak bývalého hráče Reds v dresu Marseille Zendena nahradil Djibrill Cissé, domácí sázeli na útok, protože potřebovali remizovat. Za nejistého stopera Giveta zase přišel Jacques Faty. Snahu domácích ale rychle zmrazil gólem Dirk Kuyt. Gólman Mandanda špatně odkopl míč, Kewell jen poslal do běhu Kuytovi a ten dal třetí gól svého týmu. Do další střelecké pozice se po hodině hry dostal Torres, ale zakončoval nad.

V 73. minutě střílel domácí Nasri z trestného kopu nad. Mezitím v dresu hostí vystřídal Fabio Aurelio Kewella a Babel Torrese. Velkou šanci Marseille pak dobrým blokem zmařil Hyypia. Poslední slovo měl Ryan Babel, který upravil na 0:4. Naběhl si na dlouhý pas Gerrarda, ustál souboj, obhodil si gólmana a snadno skóroval do prázdné branky. Liverpool jde do další fáze Ligy mistrů, Marseille do Poháru UEFA.

Více informací k zápasu

FC Porto - Beşiktaş JK 2:0

11.12.2007 20:45

Góly: 44. Lucho González, 62. Ricardo Quaresma

Porto slaví vítězství nad Besiktasem a postup do další fáze Ligy mistrů z prvního místa ve skupině. Domácí nasměroval k výhře těsně před přestávkou Lucho Gonzalez, druhý gól přidal v 62. minutě Ricardo Quaresma.

Začátek zápasu patřil domácím a už ve třetí minutě prověřil připravenost gólmana Recbera z volného kopu Quaresma. V osmé minutě se k míči dostal znovu Quaresma, našel nabíhajícího Gonzaleze, ten ale zaváhal a nakonec mířil mimo bránu. O sedmnáct minut později se poprvé do šance dostali i hosté, po rohovém kopu Delgada mířil Toraman hlavičkou těsně vedle. Porto dál vládlo hře a soupeře nepouštělo k míči. Velmi aktivní Tarik Sektioui poslal před bránu míč Meirelesovi, který ale na něj nedosáhl. Ve 41. minutě zkusil Bosingwa z dálky prostřelit Recbera, turecký brankář si ale se střelou poradil. Ve 44. minutě poslal míč před bránu Sektioui, Recber signalizoval, že soupeř stojí v ofsajdu, zatímco Lucho Gonzalez střelou do prázdné brány poslal svůj tým do vedení.

Besiktas musel zvítězit, aby mohl myslet na postup ze skupiny, druhou půli tedy začal aktivněji. Spolupráce Boba s Ozkanem ale gólem neskončila. O chvíli později mířil mimo bránu i Edouard Cissé. Šance byly i na druhé straně hřiště. Sektioui přihrával Lisandru Lopezovi, argentinský střelec tentokrát mířil mimo bránu. Defenzivní záložník Paulo Assuncao zkusil dalekonosnou střelu, ale mířil vedle. V 62. minutě se diváci na Estádio do Dragao dočkali druhého gólu. Lisandro Lopez skvěle našel nabíhajícího Quaresmu a ten přesnou střelou pojistil vedení Porta nad Besiktasem. Hosté si už do konce zápasu šance na snížení stavu nevytvořili, naopak vedení Porta mohl ještě zvýšit Lopez, ale mířil mimo bránu Recbera. Besiktas odjíždí z Porta bez bodu a bez postupu, domácí naopak mohou slavit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.FC Porto (POR)63218:711
2.Liverpool FC (ENG)631218:510
3.Olympique Marseille (FRA)62136:97
4.Besiktas JK (TUR)62044:156
Skupina B

Chelsea FC - Valencia CF 0:0

11.12.2007 20:45

Góly: -

Fotbalistům londýnské Chelsea, v jejichž sestavě nechyběl uzdravený Petr Čech, nebylo v úterním utkání Ligy mistrů proti Valencii přáno. Ačkoliv si dokázali vytvořit spoustu šancí, většinu z nich pochytal bravurní gólman španělského týmu Santiago Canizares, anebo je zastavila konstrukce branky. Ani Valencia se neprosadila a zrodila se tak bezbranková remíza.

Do první šance se "The Blues" dostali už po čtyřech minutách hry. Lampard utekl po pravé straně a svým přesným centrem našel Ševčenka. Ukrajinský útočník okamžitě střílel, ovšem Canizares předvedl první výtečný zákrok.

Podruhé musel zasahovat proti Lampardovi, který se po kombinaci s Kalouem ocitl ve vápně soupeře a hledal skulinku, díky níž by mohl poslat svůj tým do vedení. Neuspěl. Třetí superzákrok předvedl Canizares těsně před přestávkou, tentokráte fantasticky zastavil Pizarra.

Druhý poločas už nepokračoval v představení "Chelsea versus Canizares". Španělský brankář se totiž stal pouhým divákem. Nejprve přihlížel tomu, jak sudí neuznali Kalouův gól kvůli ofsajdu, a o pár chvil později tentýž hráč zblízka trestuhodně netrefil branku. A když Pizarro nastřelil jen tyč, utkání skončilo bez branek.

Chelsea postupuje ze základní skupiny z prvního místa, zatímco poslední Valencia se s evropskými poháry loučí.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Rosenborg BK 3:1

11.12.2007 20:45

Góly: 12. Gerald Asamoah, 19. Rafinha, 36. Kevin Kurányi - 23. Yssouf Koné

Matematická logika velela Schalke nad Rosenborgem vyhrát, což se německému klubu nakonec povedlo. Pro Rosenborg může být útěchou "přestup" do Poháru UEFA.

Domácí trenér Mirko Slomka nemohl pro klíčový zápas počítat s triem Krstajič, Rakitič, Jones. Jejich představení v karaoke baru po zápase s Frankufurtem se dostalo až na stránky bulváru a odměnou jim nebyla nominace na Grammy, ale vyřazení z kádru. I bez nich ale začalo Schalke dobře. Hráči Rosenborgu, kterým liga skončila před měsícem a na soutěžní zápas čekali dva týdny od posledního vystoupení v Lize mistrů proti Chelsea, se asi ještě rozdýchávali, když Grossmüller nacentroval na Asamoaha, kterému stačilo nastait nohu. Běžela 12. minuta a najednou to byli hosté, kdo musel útočit. Jenže za dalších sedm minut prokázal brazilský původ obránce domácích Rafinha, prokličkoval se v pokutovém území až ke střele a podruhé rozvlnil síť za brankářem Hirschfeldem.

V 23. minutě ale rozdmýchali hráči Rosenborgu plamínek naděje. Z levé strany odcentroval Tettey, obránce Heiko Westerman míč lajdácky podskočil a Youssuf Koné si počínal proti Neuerovi chladnokrevně. Jednogólový rozdíl na ukazateli nevydržel dlouho. Nejprve se zastřeloval aktivní Grossmüller a když neuspěl, přišlo Schalke v 36. minutě s pěknou kombinační akcí, která vyústila ve třetí gól. Ernst se zbavil chytrou zasekávačkou svého strážce, přes Özila posunul míč ke Kuranyimu, který z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči.

I po přestávce Schalke kontrolovalo hru a z klidu vyrušila domácí fanoušky jen dalekonosná rána Iversena, která ale nakonec skončila mimo. Na druhé straně mohl rozdíl zvýraznit Grossmüller, ale Hirschfeld jeho kličku po narážečce s Kuranyim přečetl.

Vyprodaný stadion i přesto musel být spokojen. Schalke vybojovalo postup do jarních bojů v Lize mistrů. Rosenborg čeká Pohár UEFA, což je bezesporu pro norský klub úspěch, přestože do poslední chvíle pošilhával po osmifinále prestižnější soutěže. Na druhou stranu po losu, který přisoudil norskému šampionovi do skupiny Chelsea, Schalke a Valencii, by třetí místo čekal málokdo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Chelsea FC (ENG)63309:212
2.Schalke 04 (GER)62225:48
3.Rosenborg Trondheim (NOR)62136:107
4.Valencia CF (ESP)61232:65
Skupina C

Real Madrid - SS Lazio 3:1

11.12.2007 20:45

Góly: 13. Júlio Baptista, 15. Raúl, 36. Robinho - 80. Goran Pandev

Bílý balet si zajistil postup z prvního místa ve skupině C, poté co si snadno poradil v domácím prostředí s Laziem Řím v poměru 3:1. Po skvěle odehraném prvním poločase, kdy domácí vstřelili všechny góly, v druhé části tempo hry opadlo, což umožnilo hostům z Apeninského poloostrova zkorigovat výsledek.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, pouze ve středu zálohy zůstal sedět na lavičce špílmachr Guti, které ho nahradil Sneijder. U hostů se obměnily hlavně kraje obran. Místo Zauriho, který se zranil těsně před zápasem, naskočil De Silvestri. A do základní sestavy se podle předpokladů nedostal ani "načatý" Švýcar Behrami, jehož zastoupil hráč se zkušenostmi ze španělské La Ligy – Lionel Scaloni. Na spojce dostal místo Mauriho příležitost Francouz Meghni.

První čtvrthodinka zápasu hraného před zaplněnými ochozy stadionu Santiago Bernabéu přinesla oboustranně aktivní fotbal. Už ve 4. minutě se dral do zakončení po přihrávce Ledesmy Makedonec Panděv. Na druhé straně to zdálky zkoušel po pasu Van Nistelrooye Robinho, nastřelil však pouze soupeře. V 9. minutě se ocitl v nebezpečné situaci Meghni po přihrávce Rocchiho, ale přestřelil Casillasovu branku.

První vážnější příležitost Bílého baletu neproměnil po rohovém kopu Sneijdera v 10. minutě kapitán Raúl. Jeho pohotová hlavička se odrazila od tyče římského klubu. Následně se role vyměnily a balón na tribunu poslal po pasu madridského kapitána míč malý Holanďan. Z dalšího mráčku však již zapršelo: Ramos přenesl hru zprava doleva, Robinho se vyhnul obránci, posunul na Baptistu, který si seběhl směrem do středu hřiště a zpoza šestnáctky nedal křižnou umístěnou střelou šanci veteránu Ballottovi. Ve 13. minutě 1:0 pro Real!

K nelibosti hostů a nadšení domácích tribun se skóre měnilo již o dvě minuty později. Sneijder rozehrál nakrátko roh na Robinha, který posadil přesný centr na hlavu Raúla a Anděl z Madridu vstřelil svůj 59. gól v Lize mistrů. Po čtvrt hodině hry tak bylo o osudu zápasu a postupu Realu do další fáze LM takřka rozhodnuto.

Za hosty se snažil snížit následně Rocchi po pasu Mudingayie, jeho pokus ovšem zneškodnil Iker Casillas. Pak vstřelil po nahrávce Sneijdera další branku Raúl, zásah mu nicméně nebyl uznán pro postavení mimo hru. Na druhé straně nepřesně odvracel hlavou Diarra, ale Goran Panděv nabídnutou příležitost nevyužil.

Real kontroloval průběh hry a Raúl pálil z přímého kopu do zdi. Domácí se nicméně kýženého třetího gólu dočkali. Ve 36. minutě prošel po pravé straně Van Nistelrooy, našel přesnou přihrávkou Robinha, který se vyhnul obránci a s přehledem zavěsil a víceméně rozhodl o osudu zápasu.

V závěru poločasu pálil opět do zdi z trestného kopu velice aktivní Sergio Ramos. Do šaten odcházel Real jako vítěz celé skupiny a Lazio už mohlo doufat jen v zázrak.

Ten se ovšem po změně stran neudál. Neměcký kouč Realu Bernd Schuster vystřídal Robbena za Robinha a Gutiho za Sneijdera. Jeho protějšek Delio Rossi dal příležitost Baroniovi místo v prvním dějství neviditelného Argentince Ledesmy.

Druhá půle neměla zdaleka takový náboj jako první. Real se spokojil s kontrolováním hry a jen občas se dostával ke střele, jako ve 47. a hlavně v 54. vystřídavší Robben. Druhá střela holandského křídla těsně za velkým vápnem vskutku stála za to, ale neméně pěkný zákrok proti ní vystřihl gólman Ballotta a vyrazil na roh. Do třetice o devět minut později Robben poslal svůj pokus těsně nad branku Lazia.

Lazio vystřídalo Meghniho za Manfrediniho, změnu k lepšímu to příliš nepřineslo. Naopak po dalším výpadu Ramose a pasu Raúla se mohl radovat i Van Nistelrooy, ale nezamířil přesně. Holandského kanonýra vzápětí nahradil mladý Argentinec Higuaín. V 74. minutě agilní Ramos zdálky opřel svůj střelecký pokus o De Silvestreho. Na druhé straně se zaskvěl nůžkami po rohu Rocchi, ale pouze do náruče Ikera Casillase.

Římanům se nakonec podařilo vstřelit čestný úspěch. V 81. minutě dostal přihrávku za mírně laxní madridskou obranu Rocchi, nacentroval před branku a Panděv před Pepem doťukl špičkou do branky. Lazio mírně ožilo, za Panděva, který si pošramotil při gólu žebra, naskočil Nigérijec Makinwa, ale na zvrat v zápase to už nestačilo.

Přesto závěr zápasu přinesl ještě dvě příležitosti. V 91. minutě vyzkoušel Ballottovy reflexy bombou z dvaceti metrů Guti a na opačné straně se centr Rocchiho odrazil ve vápně od ruky Pepeho a švýcarský sudí Busacca nařídil pokutový kop! Míč si postavil Rocchi, ale Iker Casillas vystihl směr střely a míč vyrazil. Dorážka Baronia, kterou madridský gólman rovněž kryl, přišla až po závěrečném hvizdu.

Real po domácím vítězství postupuje do osmifinále z prvního místa, z druhého místa postupuje Olympiakos Pireus, Lazio se se soutěží loučí a nezahraje si ani Pohár UEFA, kam se klasifikovaly Brémy.

Více informací k zápasu

Olympiakos Pireus - Werder Brémy 3:0

11.12.2007 20:45

Góly: 12. Ieroklis Stoltidis, 70. Darko Kovačević, 74. Ieroklis Stoltidis

Olympiakos si doma v klidu poradil s Werderem Brémy a vítězstvím 3:0 německého soupeře odsunul jen do Poháru UEFA. Sám při tom s Realem Madrid ze skupiny C postupuje a může se těšit na jarní vyřazovací boje Ligy mistrů.

Byli to však hosté, kdo začal utkání aktivněji. Nejprve od boku střílel Diego a poté zkoušel štěstí Boubacar Sanogo. Ale ani jeden z pokusů do branky Olympiakosu neprošel. Diegově střele stál v cestě golman Nikopolidis a ránu Sanogo zblokoval mimo Anastasios Pantos. Z úvodního tlaku hostů se však domácí rychle oklepali a odpověděli Brémám nejlépe, jak mohli. Běžela dvanáctá minuta utkání, když Lomana LuaLua uvolnil přihrávkou Stoltidise a ten perfektní ránou z dvaceti metrů nedal Wiesemu v brance Werderu šanci. Střelecký tlak na brankáře obou týmů nekončil. Na straně hostí Wiese pochytal střely aktivního Lomana LuaLuy a na straně domácího Olympiakosu kryl Nikopolidis pokusy Sanoga a Borowského. Stále se zdálo, že hosté jsou poněkud aktivnější, ale když ke konci poločasu neskórovali po svých šancích ani Naldo ani Jensen, šlo se do kabin se stavem 1:0 pro domácí.

Druhou polovinu utkání otevřel domácí Kovačevič velkou příležitostí. Srbský veterán si naběhl na pěkný balon LuaLuy, jenže ho v dobré pozici napálil jen do dobře stojícího Wieseho. Hosté odpověděli další tutovkou. Diego nasměroval svůj rohový kop na hlavu Nalda a jeho pokus musel z brankové čáry odhlavičkovávat domácí Mendrinos. Po hodině hry se ke slovu dostal Sanogo a jeho pěknou střelu Nikopolidis vyrážel s problémy. O chvíli pozdějí stejný hráč střílel nad. Trest za neproměněné šance hostů přišel v 70. minutě. Stoltidis poslal do vápna vysoký centr, Kovačevič přeskočil Nalda a hlavou nekompromisně zavěsil - 2:0. A netrvalo dlouho a hosté inkasovali potřetí. Kovačevič zpracoval vysoký míč pro Stoltidise a ten svou druhou brankou v utkání rozhodl pečetil na konečných 3:0. A mohl to být ještě větší rozdíl, ale oblouček Vassilise Torosidise Wiese tentokrát zastavil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid (ESP)632113:911
2.Olympiakos Pireus (GRE)632111:711
3.Werder Brémy (GER)62048:136
4.Lazio Řím (ITA)61238:115

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bez prekvapek aspon na sazeni gut

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool=paráda. Jasně potvrdil svoje kvality. Vše vyšlo podle předpokladů,jen ty žebráci z CHelsea nic. Ještě,že jsem ma ně dal 0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já jsem Chelsea na tiketu vynechal. Jinak tohle kolo bylo na sázení super.

Reagovat
smazaný uživatel

tak niesom fanusik anglickych tymov, ale Liverpoolu gratulujem, po tom spackanom uvode zabrali. 3 presvedcive vitazstva a postup, klobuk dolu...no mozno sa este dockame reprizy vlanajsieho osemfinale visca el Barca !

Reagovat
-Kopy-

Cože ? To jsme jako neměli jedinou útočnou akci ?

Reagovat
smazaný uživatel

Skončit až za Rosenborgem, to je nějaký historický, ne?

Reagovat
-Kopy-

Tak, ještě prohrajem třikrát za sebou v lize, poté vypadnem z nějakym třetiligovým týmem v poháru a Koeman se může pěkně vrátit, tam odkuď přišel

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom trenérem to není.

Reagovat
smazaný uživatel

no vsak, to uz tvrdim davno ze tenhel tym skladal bezruky slepec

Reagovat
smazaný uživatel

V každém případě,osmifinále bude opět zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool si to podrzel, parada, jenom me zase nas*ali rusaky, valencii nedokazali dat gola, listek me kvuli nim nevysel, ale jinak spokojenost, hlavne s LFC

Reagovat
satan_666

super Olympiakos!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně bez překvapení, kdo sázel, tak se raduje. I ta remíza Chelsea s Valencií se dala docela čekat. Zase tak jasná 1 to nebyla. Jsem rád za FC Liverpool a FC Porto, mrzí mne, že nepokračuje Besiktas, jsem strašně zvědavý na další výkony Olympiakosu a nepříjemný překvapení je teda tragická Valencia.

Reagovat
-Kopy-

Měl se představu, že nový trenér dodá týmu impuls, místo toho šel ten tým snad ještě více dolů(a to sem si myslel, že už to ani nejde).

Koeman to zatím sere jak může, psychicky tým taky nezvedl, spíše naopak...

Výsledky taky žádný, jeden propadák za druhym, jestli to takhle půjde dál tak mu dávám maximálně 2-3 měsíce. To jeho nové rozestavení je taky super, prý 4-3-3, aby se zvýšila ofenzivní síla týmu, výsledek ? místo toho to je 4-2-3-1 a ze dvou utkání nula gólů

Ty hráči pod ním nevědi co hrát, motaj se tam to je katastrofa, zejména dopředu.

Jistě, že to je i hráči, ale můj názor je, že to nejvíce sere Koeman. Měl přijít Mourinho, to by bylo jiný kafe, žádný čvrteční vyhulovací diskotéky Miguela, žádný flákaní Villy a Joaquina, to by se jelo kamarádi.

Čekám na zimu, ať si přivede posili jaký chce, poté dám Koamanovi tři měsíce a v březnu sem tam jak na koni, takže jestli to bude i na jaře srát, tak ho v březnu vystřídám na lavičce.

SEMPRE VALENCIANS

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Mourinho by Valencii nepodepsal, jinak jste ho dávno měli.

Reagovat
smazaný uživatel

Na 4-3-3 nemáte hráče, to byste museli zároveň koupit Lucha i Vaarta.

Reagovat
smazaný uživatel

a to ne, podle me se na pozice tech krajnich uocniku docela hodi joaquin, angulo, silva, vicente (arizmendi kdyby umel kopnout do mice) a v zaloze pak treba albelda, edu, sunny, marchena, fernandez. tipove hraci sou, horsi je jejich vykonnost a kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Čtveřice Sunny, Baraja, Edu a Fernandez je na ty dvě místa CM slabá, tam to chce větší kvalitu, pokud to chcete hrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele