základní skupiny - skupina B, 6. kolo
11.12.2007 20:45 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Rosenborg další venkovní překvapení nepředvedl, postupuje Schalke

Matematická logika velela Schalke nad Rosenborgem vyhrát, což se německému klubu nakonec povedlo. Pro Rosenborg může být útěchou "přestup" do Poháru UEFA.

Domácí trenér Mirko Slomka nemohl pro klíčový zápas počítat s triem Krstajič, Rakitič, Jones. Jejich představení v karaoke baru po zápase s Frankufurtem se dostalo až na stránky bulváru a odměnou jim nebyla nominace na Grammy, ale vyřazení z kádru. I bez nich ale začalo Schalke dobře. Hráči Rosenborgu, kterým liga skončila před měsícem a na soutěžní zápas čekali dva týdny od posledního vystoupení v Lize mistrů proti Chelsea, se asi ještě rozdýchávali, když Grossmüller nacentroval na Asamoaha, kterému stačilo nastait nohu. Běžela 12. minuta a najednou to byli hosté, kdo musel útočit. Jenže za dalších sedm minut prokázal brazilský původ obránce domácích Rafinha, prokličkoval se v pokutovém území až ke střele a podruhé rozvlnil síť za brankářem Hirschfeldem.

V 23. minutě ale rozdmýchali hráči Rosenborgu plamínek naděje. Z levé strany odcentroval Tettey, obránce Heiko Westerman míč lajdácky podskočil a Youssuf Koné si počínal proti Neuerovi chladnokrevně. Jednogólový rozdíl na ukazateli nevydržel dlouho. Nejprve se zastřeloval aktivní Grossmüller a když neuspěl, přišlo Schalke v 36. minutě s pěknou kombinační akcí, která vyústila ve třetí gól. Ernst se zbavil chytrou zasekávačkou svého strážce, přes Özila posunul míč ke Kuranyimu, který z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči.

I po přestávce Schalke kontrolovalo hru a z klidu vyrušila domácí fanoušky jen dalekonosná rána Iversena, která ale nakonec skončila mimo. Na druhé straně mohl rozdíl zvýraznit Grossmüller, ale Hirschfeld jeho kličku po narážečce s Kuranyim přečetl.

Vyprodaný stadion i přesto musel být spokojen. Schalke vybojovalo postup do jarních bojů v Lize mistrů. Rosenborg čeká Pohár UEFA, což je bezesporu pro norský klub úspěch, přestože do poslední chvíle pošilhával po osmifinále prestižnější soutěže. Na druhou stranu po losu, který přisoudil norskému šampionovi do skupiny Chelsea, Schalke a Valencii, by třetí místo čekal málokdo.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Myslim ze Schalke vyhraje a zajisti si postup .

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zajímavé, vsadím na Schalke. Jsou doma, mají kvalitnější kádr a navíc Rosenborgu už skončila liga a nerozehranost bude znát. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení se nekonalo, Rosenborg ale tuto skupinu pěkně rozčeřil a úspěch už pro ně je to, že ve skupině skončili před Valencií a zajistili si Pohár UEFA. Kdo by to před zahájením skupin čekal. A pak, že jsou outsideři !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele