základní skupiny - skupina C, 6. kolo
11.12.2007 20:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Real Madrid vyučil římské Lazio a postupuje

Bílý balet si zajistil postup z prvního místa ve skupině C, poté co si snadno poradil v domácím prostředí s Laziem Řím v poměru 3:1. Po skvěle odehraném prvním poločase, kdy domácí vstřelili všechny góly, v druhé části tempo hry opadlo, což umožnilo hostům z Apeninského poloostrova zkorigovat výsledek.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, pouze ve středu zálohy zůstal sedět na lavičce špílmachr Guti, které ho nahradil Sneijder. U hostů se obměnily hlavně kraje obran. Místo Zauriho, který se zranil těsně před zápasem, naskočil De Silvestri. A do základní sestavy se podle předpokladů nedostal ani "načatý" Švýcar Behrami, jehož zastoupil hráč se zkušenostmi ze španělské La Ligy – Lionel Scaloni. Na spojce dostal místo Mauriho příležitost Francouz Meghni.

První čtvrthodinka zápasu hraného před zaplněnými ochozy stadionu Santiago Bernabéu přinesla oboustranně aktivní fotbal. Už ve 4. minutě se dral do zakončení po přihrávce Ledesmy Makedonec Panděv. Na druhé straně to zdálky zkoušel po pasu Van Nistelrooye Robinho, nastřelil však pouze soupeře. V 9. minutě se ocitl v nebezpečné situaci Meghni po přihrávce Rocchiho, ale přestřelil Casillasovu branku.

První vážnější příležitost Bílého baletu neproměnil po rohovém kopu Sneijdera v 10. minutě kapitán Raúl. Jeho pohotová hlavička se odrazila od tyče římského klubu. Následně se role vyměnily a balón na tribunu poslal po pasu madridského kapitána míč malý Holanďan. Z dalšího mráčku však již zapršelo: Ramos přenesl hru zprava doleva, Robinho se vyhnul obránci, posunul na Baptistu, který si seběhl směrem do středu hřiště a zpoza šestnáctky nedal křižnou umístěnou střelou šanci veteránu Ballottovi. Ve 13. minutě 1:0 pro Real!

K nelibosti hostů a nadšení domácích tribun se skóre měnilo již o dvě minuty později. Sneijder rozehrál nakrátko roh na Robinha, který posadil přesný centr na hlavu Raúla a Anděl z Madridu vstřelil svůj 59. gól v Lize mistrů. Po čtvrt hodině hry tak bylo o osudu zápasu a postupu Realu do další fáze LM takřka rozhodnuto.

Za hosty se snažil snížit následně Rocchi po pasu Mudingayie, jeho pokus ovšem zneškodnil Iker Casillas. Pak vstřelil po nahrávce Sneijdera další branku Raúl, zásah mu nicméně nebyl uznán pro postavení mimo hru. Na druhé straně nepřesně odvracel hlavou Diarra, ale Goran Panděv nabídnutou příležitost nevyužil.

Real kontroloval průběh hry a Raúl pálil z přímého kopu do zdi. Domácí se nicméně kýženého třetího gólu dočkali. Ve 36. minutě prošel po pravé straně Van Nistelrooy, našel přesnou přihrávkou Robinha, který se vyhnul obránci a s přehledem zavěsil a víceméně rozhodl o osudu zápasu.

V závěru poločasu pálil opět do zdi z trestného kopu velice aktivní Sergio Ramos. Do šaten odcházel Real jako vítěz celé skupiny a Lazio už mohlo doufat jen v zázrak.

Ten se ovšem po změně stran neudál. Neměcký kouč Realu Bernd Schuster vystřídal Robbena za Robinha a Gutiho za Sneijdera. Jeho protějšek Delio Rossi dal příležitost Baroniovi místo v prvním dějství neviditelného Argentince Ledesmy.

Druhá půle neměla zdaleka takový náboj jako první. Real se spokojil s kontrolováním hry a jen občas se dostával ke střele, jako ve 47. a hlavně v 54. vystřídavší Robben. Druhá střela holandského křídla těsně za velkým vápnem vskutku stála za to, ale neméně pěkný zákrok proti ní vystřihl gólman Ballotta a vyrazil na roh. Do třetice o devět minut později Robben poslal svůj pokus těsně nad branku Lazia.

Lazio vystřídalo Meghniho za Manfrediniho, změnu k lepšímu to příliš nepřineslo. Naopak po dalším výpadu Ramose a pasu Raúla se mohl radovat i Van Nistelrooy, ale nezamířil přesně. Holandského kanonýra vzápětí nahradil mladý Argentinec Higuaín. V 74. minutě agilní Ramos zdálky opřel svůj střelecký pokus o De Silvestreho. Na druhé straně se zaskvěl nůžkami po rohu Rocchi, ale pouze do náruče Ikera Casillase.

Římanům se nakonec podařilo vstřelit čestný úspěch. V 81. minutě dostal přihrávku za mírně laxní madridskou obranu Rocchi, nacentroval před branku a Panděv před Pepem doťukl špičkou do branky. Lazio mírně ožilo, za Panděva, který si pošramotil při gólu žebra, naskočil Nigérijec Makinwa, ale na zvrat v zápase to už nestačilo.

Přesto závěr zápasu přinesl ještě dvě příležitosti. V 91. minutě vyzkoušel Ballottovy reflexy bombou z dvaceti metrů Guti a na opačné straně se centr Rocchiho odrazil ve vápně od ruky Pepeho a švýcarský sudí Busacca nařídil pokutový kop! Míč si postavil Rocchi, ale Iker Casillas vystihl směr střely a míč vyrazil. Dorážka Baronia, kterou madridský gólman rovněž kryl, přišla až po závěrečném hvizdu.

Real po domácím vítězství postupuje do osmifinále z prvního místa, z druhého místa postupuje Olympiakos Pireus, Lazio se se soutěží loučí a nezahraje si ani Pohár UEFA, kam se klasifikovaly Brémy.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Realu stačí remíza aby postoupil ale proč nevyhrát doma a nepostoupit z prvního místa? Lazio musi vyhrát bude to mít ale težké Real nakonec zvítězí

Reagovat
Devil

Real doma vyhraje a Laziu nezbyde vic nez doufat ze si zahraje aspon Uefu!

Reagovat
Devil

OPRAVA ! Kdyz Lazio prohraje tak nic .

Reagovat
smazaný uživatel

Real jasně vyhraje, Lazio nemá zrovna extra formu, spíše naopak a celkově jsou italské celky ve Španělsku nic moc. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

taky to vidim jako jasnou zalezitost...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real si tímto vítězstvím pojistil 1.místo ve skupině, ale moc v dalších kolech nevěřím. Na samotný vrchol nedosáhnou.

Reagovat
smazaný uživatel

proč si to myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis opět ukazuje, komu autor článku fandí, Liverpool nevyučil? Venku o tři góly a přitom mnohem střízlivější nadpis, Schalke nevyučilo? Porto doma taky o dvě branky a žádný takový nadpis tam není.

Trocha objektivity by autorovi článku neuškodila, měl by překonat své fanouškovství a to se mu očividně nedaří.

Reagovat
jenage

zato fanouškům barcelony se to daří

Reagovat
smazaný uživatel

Nezuř, bylo to setkání velkého třídního profesora se svými vyjukanými žáčky. Vyškolil, vydeptal a pak si na poslední vyučovací hodinku zdřímnul a počkal si na konec.

Mimochodem, Eto´o taky není žádnej král, jak nám to tady s oblibou neustále předkládáte .

Reagovat
smazaný uživatel

Zuřit? Proč? Možná proto, že bych rád, aby byl EF objektivní, což se očividně nedaří. Etoo a král? A kdo to kdy napsal do článku? Nepleť si jabka s hruška prosímtě.

Máte své forum, tam si pište zaujatě jak chcete, pište si zauajtě i do diskuzí zde, ale když už píšete článek, tak prosím objektivně. Jinak to nechte jiným, kdo Realu nefandí a mají pro objektivitu větší předpoklad.

Není chyba nebýt objektivní, chyba je nepřiznat sito a nezařídit se podle toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Na toho krále se zeptej špaňhela. Dokonce i z vašich řad se ke mně dostal názor, že jeho články nejsou objektivní, ale spíš na server Barcy. Tak nezuř .

Reagovat
smazaný uživatel

Jen co daří, dostáváš se do formy očividně a jakákoli diskuze s tebou asi není možná, takže to zabalím, argumenty typu "ty taky" a "nezuř", na takové opravdu nemám čas.

Rád bych, aby EF dával objektivní články, což se v tomto případě nestalo a upozornil jsem na to, nezajímá mě, že to dělají i jiní, neměl by to dělat nikdo.

Tak mi zas napiš at nezuřím, do clásica ještě můžeš být za hrdinu,tak si to užij.

Reagovat
smazaný uživatel

Daří? Vždyť jsem psal, že ligu vedeme jen díky rozhodčím. Clásico je předem jasný, tam budu bez nervů, hlavní je teď porazit Osasunu. Špaňhelova objektivita ti nevadila? A že je tady snad 80% článků o Realu negativních ti taky nevadí?

Podle mě řešíš hrozný kraviny, pořád něco s Marcou (asi ji tady z nás čteš jenom ty), teď zase tohle, moc ten net prostě prožíváš. Myslím, že je to otázka času, kdy se to zlepší, a to myslím v dobrým.

Reagovat
smazaný uživatel

Na EF občas přispívám i jako redaktor a mám zkrátka zájem, aby z toho druhá Marca nebyla. Do diskuzí at se píše co chce, ale články jsou věc jiná, ale to bych zas asi "zuřil"...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě jsi hrozně ješitnej. Realu to prostě vyšlo, jasně si je dával a pak odpočíval. Doma se sice vyhrává, ale hra je utrápená. Až teď to konečně byl ten pravej fotbal, takže opravdu nevím, co je na tom nadpisu špatnýho. Asi to, že se týká Realu . Slávka se držela víc než Lazio a dostala od Kopyho "rozdíl třídy". A vadí to někomu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tři góly jsou považovány za rozdíl třídy (běžně se říká "upravil na rozdíl třídy", "zvášil na rozdíl třídy"...).

A je jasné, že jelikož článek psal fanoušek Realu, tak si toho všimnu spíše, ale i proto by si autor měl dát ještě větší pozor, protože Liverpool vyhrál mnohem víc a venku a nadpis je přesto mnohem střízlivější, ale tak holt měnit se to beztak nebude, tak vlastně nevím, co tady dál řešíme.

Asi jsem taky měl napsat "Barca nadělila Stuttgartu lekci z fotbalu", přece jenom výsledek je stejný...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, bylo to o 3 góly, ale ke Slavii je to vzhledem k průběhu docela krutý nadpis. K Barce si piš, co chceš, já to neviděl a kdybys tam ten nadpis dal, tak aspoň bych si udělal obrázek, jak to asi vypadalo. Určitě by mi to dalo víc než ta očividná provokačka s Eto´oem .

Máš pravdu, je to zbytečný a pokud ti jde skutečně o to, co se píše na tento server (ale podle mě je to jinak), tak bych se spíš pozastavoval nad jinýma věcma, který tady nebudu rozvádět, ale asi víš, co myslím...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele