základní skupiny - skupina A, 6. kolo
11.12.2007 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto přehrálo Besiktas a zaslouženě postupuje

Porto slaví vítězství nad Besiktasem a postup do další fáze Ligy mistrů z prvního místa ve skupině. Domácí nasměroval k výhře těsně před přestávkou Lucho Gonzalez, druhý gól přidal v 62. minutě Ricardo Quaresma.

Začátek zápasu patřil domácím a už ve třetí minutě prověřil připravenost gólmana Recbera z volného kopu Quaresma. V osmé minutě se k míči dostal znovu Quaresma, našel nabíhajícího Gonzaleze, ten ale zaváhal a nakonec mířil mimo bránu. O sedmnáct minut později se poprvé do šance dostali i hosté, po rohovém kopu Delgada mířil Toraman hlavičkou těsně vedle. Porto dál vládlo hře a soupeře nepouštělo k míči. Velmi aktivní Tarik Sektioui poslal před bránu míč Meirelesovi, který ale na něj nedosáhl. Ve 41. minutě zkusil Bosingwa z dálky prostřelit Recbera, turecký brankář si ale se střelou poradil. Ve 44. minutě poslal míč před bránu Sektioui, Recber signalizoval, že soupeř stojí v ofsajdu, zatímco Lucho Gonzalez střelou do prázdné brány poslal svůj tým do vedení.

Besiktas musel zvítězit, aby mohl myslet na postup ze skupiny, druhou půli tedy začal aktivněji. Spolupráce Boba s Ozkanem ale gólem neskončila. O chvíli později mířil mimo bránu i Edouard Cissé. Šance byly i na druhé straně hřiště. Sektioui přihrával Lisandru Lopezovi, argentinský střelec tentokrát mířil mimo bránu. Defenzivní záložník Paulo Assuncao zkusil dalekonosnou střelu, ale mířil vedle. V 62. minutě se diváci na Estádio do Dragao dočkali druhého gólu. Lisandro Lopez skvěle našel nabíhajícího Quaresmu a ten přesnou střelou pojistil vedení Porta nad Besiktasem. Hosté si už do konce zápasu šance na snížení stavu nevytvořili, naopak vedení Porta mohl ještě zvýšit Lopez, ale mířil mimo bránu Recbera. Besiktas odjíždí z Porta bez bodu a bez postupu, domácí naopak mohou slavit.

Autor: Vít Sedlák / uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že potvrdíme roli favorita a postoupíme z prvního fleku

Reagovat
smazaný uživatel

j.......taky doufam jen tak dodam NEJ klub FC Porto dnes v domacim poharu porazil Chaves 2:0 Trefily si dva utocnici kteri bojuji o sestevu neboly Helder Postoga a Adriano ...........vim ze to nic neznamena ale vzpomente si na pohar CMFS nemam na nej dobre vzpominky (muj dalsi klub meho srdce je totis SKS )ale co kazdej faforit muze udelat chybu ale co dulezite je ze porto neprohralo a doufam ze to potvrdi i v Lize mistru (Dnes me nasral PSV prohral doma 2:4:(:(:( hajzlove a ja na ne vsadil

Reagovat
smazaný uživatel

Este dodatek si v domaci soutezi poradil s celkemk memu prispevku Bhuzel besiktas Bursasporu v pomeru

1:0 trevil se Delgado b 82 minute to je moje INFO

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry Prelozim "Dodatek k memu prispevku Bohuzel Besiktas si doma poradil s celkem Bursasporu v pomeru 1:0 trevil se Delgado b 82 minute to je moje INFO

Reagovat
smazaný uživatel

ty si nechcel nejake stranky o fcp?

Reagovat
smazaný uživatel

chtel sem stranky o fcp ty nejake znas ?(krome tehlech a oficialnich leda by byla ceska verze oficialnich )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Portu stačí už jen remíza a je v osmifinále Besiktas bude v křeči protože musí v Portugalsku vyhrát Portugalci můžou hrát uvolněně protože zápas začíná remízou a to jim hraje do karet Myslím si že se Porto dostatečně uvolní a s přehledem vyhraje 3:0

Reagovat
Devil

Porto si postup v pohopde pohlida !

Reagovat
smazaný uživatel

FC Porto si to bezpečně pohlídá, Besiktas bude nervózní a nebude hrátb moc dobře. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě si FC Porto došlo k vítězství. Věřím, že v dalších kolech LM něco udělají slušný výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten první gól byl ukázkový. Že při domnělém ofsajdu zvednou ruce obránci a přestanou hrát, to už jsem viděl, ale aby golman vypustil celkem jednoduchej míč když ještě nebylo pískáno, tak to je fakt super. Doufam že takhle bude čapat i na ME.

Reagovat
smazaný uživatel

jj to bylo mrte koukal na to nekdo ja nato koukal na netu a porto dalo gola uz driv ale rozhodci to neuznal prave kvuly ofsajdu ktery ale podle me nebyl jinka ten gol byl sice celkem haluz ze se ne to brankar vys.ral ale v tu chvily z nic porto z dimalo co se dalo proste ten gol musel prijit

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, Porto bylo lepší, ale nechat si dát takovej gol do šatny je dost zbytečný. Kdyby to udrželi, mohlo být Porto po přestávce nervózní a Turkům by se mohl povést jeden protiútok a bylo by všechno jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

hele da se to zhrnout este ze je brankar kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že jsi to uzavřel naprosto přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jak s tema strankama?posli mi nejakou..........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele