základní skupiny - skupina A, 6. kolo
11.12.2007 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Liverpool odstranil i třetí překážku a postupuje

Liverpool postoupil do další fáze Ligy mistrů, když vysoko vyhrál na půdě Olympiqueu Marseille. Po třech kolech byla jeho situace ve skupině špatná, když musel třikrát vyhrát, ale role se zhostil fantasticky. Nejprve rozdrtil Betiktas, následně přehrál Porto a nakonec rychle smázl i francouzský celek. Během těchto tří zápasů vstřelil 16 branek!

Liverpool nastoupil netradičně celý v černém, v ofenzivním rozestavení s Mascheranem a Gerrardem ve středu zálohy, s Kewellem a Benayounem na křídlech a s dvojicí útočníků Kuyt a Torres. Domácí byli opatrnější, když roli jediného útočníka plnil Niang; Cissé a Nasri byli jen lavičce náhradníků.

Utkání vlastně rozhodl rychlý nástup Liverpoolu do zápasu. Na dlouhý pas za obranu si naběhl Gerrard, Givet ho v šestnáctce fauloval a kopala se penalta. Sám liverpoolský kapitán si postavil míč, jeho střelu gólman Mandanda skvěle vyrazil, ale jen zpět k jeho nohám a napodruhé už Gerrard snadno uklidil míč do sítě. Velmi živě vypadal forvard Torres, z trestného kopu střílel vedle Riise. Na druhé straně se ke střele dostal Niang, ale Reina zasahovat nemusel. Torrese v průniku zastavil zvednutý praporek na znamení ofsajdu, v 11. minutě se ale stejný hráč dočkal gólu. Skvěle se uvolnil přes dva beky, zejména přes Rodrígueze a poslal míč k tyči v asi nejhezčí akci zápasu.

Liverpool dominoval, Kewell hledal centrem Kuyta, ale Mandanda byl bez práce. Po půlhodině reagovali domácí střídaním a za Cheyroua přišel na plac playmaker Samir Nasri. Ten se hned uvedl trestným kopem, ale Reina měl snadnou práci. Hosté hru kontrolovali, Gerrardův trestný kop šel mimo, od svého strážce se uvolnil Torres, ale pálil nad.

Do druhé půle pak bývalého hráče Reds v dresu Marseille Zendena nahradil Djibrill Cissé, domácí sázeli na útok, protože potřebovali remizovat. Za nejistého stopera Giveta zase přišel Jacques Faty. Snahu domácích ale rychle zmrazil gólem Dirk Kuyt. Gólman Mandanda špatně odkopl míč, Kewell jen poslal do běhu Kuytovi a ten dal třetí gól svého týmu. Do další střelecké pozice se po hodině hry dostal Torres, ale zakončoval nad.

V 73. minutě střílel domácí Nasri z trestného kopu nad. Mezitím v dresu hostí vystřídal Fabio Aurelio Kewella a Babel Torrese. Velkou šanci Marseille pak dobrým blokem zmařil Hyypia. Poslední slovo měl Ryan Babel, který upravil na 0:4. Naběhl si na dlouhý pas Gerrarda, ustál souboj, obhodil si gólmana a snadno skóroval do prázdné branky. Liverpool jde do další fáze Ligy mistrů, Marseille do Poháru UEFA.

Autor: Radek Nosil / goal.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liverpool musí vyhrat stejně tak i Marseille jestli chtějí postoupit Marseille hraje sice doma ale učitě nevyhraje maximálně zremizují v poločase Remízu s Liverpoolem by určitě brali i když jim to nezaručuje 100% postup do osmifinále Liverpool vyhraje

Reagovat
Devil

Moc to preju Liverpoolu , doufam ze postoupi !tip.-0:1

Reagovat
smazaný uživatel

FC Liverpool musí, takže si myslím, že to i tak dopadne. Tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

nevim nevim jua bych tipoval remizu..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát! Pool nemá šanci

Reagovat
mastakillah

jasna marseille ,,,liverpool v lize mistru zkonci.....

Reagovat
smazaný uživatel

FC Liverpool to dokázal !!! A ještě si na Stade Vélodrome pěkně zastřílel. Ol. Marseille si za takovouto nakládačku ani postup do dalších kol LM nezasloužilo. Uvidíme, co dokážou v Poháru UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel musim uznat ze jsme si opravdu vyhrat nezaslouzili. Po tak mizernem vykonu muzeme byt radi ze jich nam tam nepadlo daloko vic

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů před Liverpoolem. Byli v nezáviděníhodné pozici a zvládli to. A jak bojovali ... Paráda. Sice jim nefandím, ale byla to fakt ukázka nezměrný morální síly

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě zmíním el ňiňa - ten gól byl jek z jiný planety. Takový sólíčko zakončený z takovým přehledem - super

Reagovat
smazaný uživatel

liverpoolu se musím omluvit, po vítězství 8:1 jsem říkal:k čemu jim to je když stejně nepostoupí,ale liverpool ukázal obrovskou sílu a zkušenost,klobouk dolů,poslední 3 zápasy skore 16:1

Reagovat
Zajda

Díky moc hoši...tohle byl výkon za kterej se zaslouží postupovat. Krize byla před dveřmi, ale hoši bojovali povedlo se...a Rafovi to jistě hodně pomůže v neděli u majitelů na koberečku. Díky hoši....YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

parada, jeste aby tak zvladli i vikendovy zapas a bude to velice povedeny tyden, uz se nemuzu dockat az uvidim cristiana v slzach po prohre

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to zas ne. Doufám, že to ManU zvládne

Reagovat
Devil

Taky doufam !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele