základní skupiny - skupina C, 6. kolo
11.12.2007 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympiakos nečekaně jednoznačně porazil Werder

Olympiakos si doma v klidu poradil s Werderem Brémy a vítězstvím 3:0 německého soupeře odsunul jen do Poháru UEFA. Sám při tom s Realem Madrid ze skupiny C postupuje a může se těšit na jarní vyřazovací boje Ligy mistrů.

Byli to však hosté, kdo začal utkání aktivněji. Nejprve od boku střílel Diego a poté zkoušel štěstí Boubacar Sanogo. Ale ani jeden z pokusů do branky Olympiakosu neprošel. Diegově střele stál v cestě golman Nikopolidis a ránu Sanogo zblokoval mimo Anastasios Pantos. Z úvodního tlaku hostů se však domácí rychle oklepali a odpověděli Brémám nejlépe, jak mohli. Běžela dvanáctá minuta utkání, když Lomana LuaLua uvolnil přihrávkou Stoltidise a ten perfektní ránou z dvaceti metrů nedal Wiesemu v brance Werderu šanci. Střelecký tlak na brankáře obou týmů nekončil. Na straně hostí Wiese pochytal střely aktivního Lomana LuaLuy a na straně domácího Olympiakosu kryl Nikopolidis pokusy Sanoga a Borowského. Stále se zdálo, že hosté jsou poněkud aktivnější, ale když ke konci poločasu neskórovali po svých šancích ani Naldo ani Jensen, šlo se do kabin se stavem 1:0 pro domácí.

Druhou polovinu utkání otevřel domácí Kovačevič velkou příležitostí. Srbský veterán si naběhl na pěkný balon LuaLuy, jenže ho v dobré pozici napálil jen do dobře stojícího Wieseho. Hosté odpověděli další tutovkou. Diego nasměroval svůj rohový kop na hlavu Nalda a jeho pokus musel z brankové čáry odhlavičkovávat domácí Mendrinos. Po hodině hry se ke slovu dostal Sanogo a jeho pěknou střelu Nikopolidis vyrážel s problémy. O chvíli pozdějí stejný hráč střílel nad. Trest za neproměněné šance hostů přišel v 70. minutě. Stoltidis poslal do vápna vysoký centr, Kovačevič přeskočil Nalda a hlavou nekompromisně zavěsil - 2:0. A netrvalo dlouho a hosté inkasovali potřetí. Kovačevič zpracoval vysoký míč pro Stoltidise a ten svou druhou brankou v utkání rozhodl pečetil na konečných 3:0. A mohl to být ještě větší rozdíl, ale oblouček Vassilise Torosidise Wiese tentokrát zastavil.

Autor: Michäel März / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Radej bych videl postupovat Werder nez Olympiakos , ale bude to tezky v Recku vyhrat ! Tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde o hodně, Olympiakos už šanci pustit nechce a ani nepustí. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jednoznačné vítězství Olympiakosu bych nečekal, letos to s takovouto fazónou můžou dotáhnout v LM daleko. A pro Brémy to byla asi pěkně studená sprcha. Útěchou jim je účast v UEFA Cupu.

Reagovat
smazaný uživatel

letos Olympiakos Vynikající konečně se jim povedl postup,vždy jim to o málo uteklo..Můj černej kůň

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele