LaLiga - preview 9. kola

21.10.2016, 09:08, aktualizováno 23.10.2016, 08:59
Previews
Ve Španělsku se v neděli začíná již s hranicí oběda, kdy Celta Vigo přivítá Deportivo. Atlético Madrid se posléze představí na hřišti Sevilly, Málaga hostí Leganés a Villarreal si to rozdá s Las Palmas. Bilbao zajíždí na půdu Realu Madrid...
Celta Vigo - Deportivo La Coruña  (neděle 12:00)
Celta Vigo se na domácím Estadio Balaídos bude revanšovat za potupu z minulého kola, kdy schytala těžký debakl od Villarrealu. Podobně je na tom i La Coruňa, která pro změnu schytala tradiční výprask od Barcelony.

Celestes se přitom mohli ještě nedávno pochlubit výtečnou formou. Šestizápasová neporazitelnost, čtyři vyhraná soutěžní utkání v řadě a další skalp slavné Barcelony. To vše Villarreal v minulém kole rozdrtil pěti brankami na padrť. A vzápětí se Celtě příliš nepovedlo ani čtvrteční vystoupení v Evropské lize. Konečná remíza 2:2 s Ajaxem je spíše ztrátou, byť musel tým dvakrát dotahovat. Každopádně Celta zůstává v Evropě neporažena a s pěti body na kontě jí patří druhá příčka.

Svěřenci trenéra Eduarda Berizzy by se rádi vrátili na vítěznou vlnu a před domácím publikem odčinili ostudný výkon s Villarrealem. Nemohou však počítat s Fontásem, Hernandézem a Díazem. Naopak vrací se středopolař Nemanja Radoja, jenž by měl okamžitě zaujmout místo vedle dalšího středopolaře Wasse. V základní sestavě by měl nastoupit i další klíčový hráč Iago Aspas.

Deportivo v minulém kole také utržilo debakl. V Barceloně dostalo čtyři branky a v tabulce se propadlo už na šestnácté místo. Deportivu se v této sezoně zatím příliš nedaří, na svém kontě má jen dvě domácí výhry a dvě bezbrankové remízy. Zejména venku je bilance katastrofální, jako jediný tým totiž ještě na hřištích soutěže neskórovali!

Bilance vzájemných zápasů je vyrovnaná. La Coruňa dokonce v minulé sezoně dokázala na Estadio Balaídos remizovat a ani tentokrát nebude bez šance. Bude však muset předvést mnohem odvážnější hru, než jakou se prezentovala na Camp Nou. Scházet jí přitom bude Fabri a Manuel Pablo.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Gómez, Jonny - Wass, Radoja - Nolito, Orellana, Aspas - Guidetti
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Juanfran, Sidney, Arribas, Navarro - Mosquera, Borges - Cani (Cartabia), Alberto, Fajr - Pérez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
Po pohárových úspěších spolu změří síly také Sevilla s Atléticem. Lídr tabulky La Ligy přijede do Sevilly bránit své vedení a jeho cílem budou tři body, se kterými by odrazil nápor Realu Madrid. Sevilla naopak ztrácí na samotné čelo jen jeden bod a bude chtít Simeoneho svěřence sesadit.

Atlético Madrid zatím stále odolává Barceloně i Realu Madrid a díky lepšímu skóre je první. To by ale nemuselo platit dlouho, protože jeho další konkurent na něj ztrácí jen jeden bod a v nedělním vzájemném duelu půjde o hodně. Sevilla má kromě aktuální formy na své straně také domácí prostředí, ve kterém se jí daří. Pokud je ale někdo její noční můrou, pak je to právě Atlético Madrid, které proti ní dlouhodobě hrát umí.

Sevilla se s Atléticem utkává poměrně pravidelně, ale už dlouho čeká na duel, který by jí vynesl tři body. Poslední vzájemný duel hraný v Seville ovládli jasně hosté, kterým se podařilo kromě čistého konta třikrát zasáhnout soupeře. Sevilla by ráda prolomila prokletí Atlética, s nímž má hodně špatné zkušenosti. Když si s ním poradila naposledy, psal se říjen roku 2010 a v 6. kole La Ligy tehdy skončila série tří výher v řadě. Pak už se většinou radovalo Atlético, nikdy sevillské FC. Jisté je snad jen to, že v duelech těchto dvou celků vídáme mnoho branek. Bez gólů se tyto týmy rozešly jen třikrát za posledních deset let!

Oba týmy hrají Ligu mistrů, oběma se v ní daří a oba si v týdnu se svými soupeři poradily poměrem 1:0. Domácí Sevilla jela do Záhřebu a tamní Dinamo udolala častým držením míče a jedinou brankou Samira Nasriho. Nasri se jednou trefil také v minulém kole Primera Division na hřišti nováčka z Leganés a přispěl tak k výhře 3:2. Domácí sice dlouho drželi se Sevillou krok, jenže pět minut před koncem utkání rozhodl gólem na 3:2 Pablo Sarabia a Sevilla i díky němu zůstala na aktuálním třetím místě.

Trenér Jorge Sampaoli ale dobře ví, že proti Atléticu čeká jeho svěřence těžší boj. "Atlético je skvělým týmem, který patří k tomu nejlepšímu ve světě. Má rychlé hráče, důraznou obranu a je jasně organizované. Nemá příliš mnoho chyb a vyhovují mu zápasy s podobně kvalitním soupeřem. Pokud najdeme recept na jejich obranu, mohlo by to být zajímavé, protože ta se překonává hodně špatně. Nezapomínáme ale ani na ofenzivní kvality soupeře. Bude to velká bitva a já doufám, že pro nás skončí úspěchem," přál by si Sampaoli.

Tým trenéra Diega Simeoneho čelil v týdnu Rostovu a také on se musel spokojit s hubeným výsledkem. Po hodině hry spasil hostujícího favorita Yannick Carrasco, který je v poslední době v obdivuhodné formě. V rámci Primera Division si minule lídr ligy pořádně a s chutí zastřílel, když zdemoloval hosty z Granady. I tehdy se mezi střelce zapsalo mladé belgické křídlo, Carrasco tehdy skóroval třikrát.

A sám hráč je evidentně motivován: "Prožíváme úspěšné týdny a já se osobně cítím skvěle. Rostu každým zápasem, ale je to především díky trenérovi a mým spoluhráčům. Vládne tu výborná a přátelská atmosféra a já jsem jen šťastný, že mohu střílet góly a pomáhat tomuto skvělému klubu. Vyhráli jsme zápasy v La Lize i Lize mistrů, ale pořád máme málo. Chceme vyhrát všechno a užít si každý zápas," dodal střelec Carrasco.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mariano, Pareja, Rami, Escudero - Vázquez, N'Zonzi, Iborra - Nasri, Vietto, Vitolo
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godín, Luis - Koke, Niguez, Gabi, Carrasco - Gameiro, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.50 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Málaga CF - CD Leganés  (neděle 18:30)
Málaga i Leganés se nacházejí v dolní polovině tabulky. A spíše než by útočili na pohárové příčky, nejdůležitější pro ně bude udržet se co nejdále od těch sestupových. Protože ani jeden z celků po reprezentační přestávce nevyhrál, určitě by rády tuhle statistiku změnili k lepšímu. Nováček ligy si aktuálně vede paradoxně lépe o jeden bod než domácí, kteří letos z osmi kol pouze dvakrát vyhráli.

Naposledy Málaga remizovala na půdě Deportiva Alavés. Tenhle výsledek andaluský klub pochopitelně výrazně neposunul vpřed. "Já jen říkám, že věci nejsou tak špatné, jak se na první pohled zdá," říkal už před týdnem trenér Juande Ramos. "Vítězit je potřeba každý týden, jenže v La Lize je to těžké. Každý protivník je velmi silný."

Leganés naposledy padlo před vlastními fanoušky se Sevillou, ačkoli favoritovi střetnutí vstřelilo dva góly. A to ho přitom dělilo pět minut od zisku alespoň jednoho bodu. Celkově si hosté vedou prakticky jako jeho soupeř, je to takové polojasno. Jednou se zkrátka prohraje, jednou vyhraje. Nějakou delší šňůrou pozitivních nebo negativních nedisponuje.

Zatímco hosté nebudou v Málaze postrádat nikoho, domácí mají přece jenom potíže s marodkou. Chybějí stopeři Diego Llorente a Weligton, takže jejich místo pravděpodobně zaujme Miguel Torres. Vykartovaný je nově Juanpi Aňor, jehož by měl nahradit Chori Castro. Dále jinak chybějí útočníci Charles a Keko, nejistý je start u Recia.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - UD Las Palmas  (neděle 18:30)
Nedělní odpoledne nabídne mimo jiné atraktivní střetnutí doposud neporaženého Villarrealu s černým koněm dosavadního ročníku La Ligy z Las Palmas, který ovšem ani jednou nezvítězil v posledních čtyřech kolech. Oba týmy od sebe dělí v tabulce pouze čtyři body a ambice je jasná - udržet kontakt se špicí tabulky...

Svěřenci Frana Escriby zatím v ligovém ročníku válí. Čtyři výhry a čtyři remízy po osmi kolech stačily na páté místo s minimálním odstupem od konkurence a o dobré formě Žluté ponorky není pochyb - sama se o tom minulé kolo přesvědčila Celta Vigo, která na stadionu Madrigal vyfasovala pětigólový debakl. Villarreal sice poněkud zaškobrtnul tento čtvrtek v Evropské lize, když na půdě tureckého Osmanlisporu prohrával už o dva góly, ovšem nakonec vybojoval přijatelnou remízu 2:2 a s výjimkou předkola Ligy mistrů proti Monaku tak v letošní sezoně stále nepoznal jediného přemožitele.

Las Palmas po velkolepém vstupu do ligy poněkud přibrzdilo, neboť za poslední čtyři kola Ostrované vyválčili jen tři body za prohru a tři remízy. Družina Quiquého Setiena tak již nutně potřebuje zvítězit, pokud nechce přijít o dobré umístění v tabulce úplně. Výhodou hostí je v letošní sezoně rovnoměrný gólový příspěvek celé řady hráčů - zatím se z kádru ostrovního celku prosadilo devět odlišných střelců, jimž vévodí Tana s třemi zápisy.

Zatímco domácí se budou muset obejít bez tria Čeryšev, Soldado a Jokić, Las Palmas zase schází vinou karetního trestu forvard Marko Livaja. Naopak do základní sestavy se počítá jak s Alexandrem Patem v sestavě Villarrealu, tak Kevinem-Princem Boatengem na straně druhé. Obě zmíněné čerstvé letní posily svých klubů se dobře znají ze společného působení v AC Milán a velmi se na společné shledání po dlouhé době těší, tedy přinejmenším brazilský útočník.

"Bude to velmi náročný zápas, ve kterém ovšem chceme bodovat, protože se nacházíme v dobré formě. Navíc se utkám s mám kamarádem Boatengem, a to po dlouhé době. Už se nemůžu dočkat, až proti němu nastoupím," těší se Pato a my se těšíme s ním, neboť bychom se měli dočkat zábavného a ofenzivně laděného střetnutí.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Musacchio, Ruiz, Costa - Castillejo, Trigueros, Bruno, Soriano - Bakambu, Sansone
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Lizoain - Macedo, García, Bigas, Castellano - Viera, Roque, Vicente - Tana, Araujo, Boateng
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.90 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Athletic Bilbao  (neděle 20:45)
Real Madrid přivítá na Santiago Bernabéu baskický Athletic a bude jednoznačně velkým favoritem. Athletic si zatím nevede špatně, ale na Realu se mu dlouhodobě nedaří. Naposledy tam vyhrál před dlouhými jedenácti lety.

Bílý balet rázně utnul sérii čtyř nerozhodných výsledků už drtivým vítězstvím na půdě Betisu a jeho běsnění rázem pokračovalo i na scéně milionářské Ligy mistrů. Ronaldo a spol. rozdrtili Legii Varšava 5:1 a v letošní sezoně, napříč všemi soutěžemi, nevědí, co je to porážka.

Kouč Zinedine Zidane tak může být s působením svých svěřenců naprosto spokojen. Starosti mu však dělá zdravotní stav některých hráčů, respektive Sergia Ramose, Casemira a Modriće. Všichni tři klíčový hráči nenastoupí ani do domácího zápasu s Athleticem.

Hosté pocestují do Madridu s jasným cílem, utnout dlouhou sérii bez vítězství na tomto stadionu. Athleticu se to naposledy podařilo před více než jedenácti lety. V roce 2005 zvítězil Athletic Club na Santiago Bernabéu 2:0 a jako hráč u toho byl i Zinedine Zidane, který se na trávníku objevil od 67. minuty, kdy vystřídal Luise Figa.

Oba týmy o té doby ušly kus cesty, ale v jádru se víceméně nic nezměnilo. Real je pořád obrovským favoritem a se soupeřem by si dle předpokladů měl poradit. Baskický celek naposledy v lize porazil Real Sociedad 3:2, ve čtvrtek však v Evropské lize klopýtl a v belgickém Genku prohrál 0:2.

O absencích domácího Realu už šla řeč a hosté jsou na tom podobně. Zranění jsou totiž Aketxe, Balenziaga a Boveda.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo - Kroos, Isco, Kovačič - Bale, Benzema, C.Ronaldo
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Marcos, Yeray, Laporte, Lekue - Benat, Iturraspe - Susaeta, Munain, Williams - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 7.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - SD Eibar  (sobota 13:00)
Espanyol se pohybuje těsně nad vodami znamenající sestup do druhé nejvyšší soutěže. Hrdý celek potřebuje zabrat a další šance se mu naskytne již v sobotu. Katalánský celek uvítá na svém stadionu Eibar, který se nachází mnohem výš nad ním.

Estadi Cornellà-El Prat se v sobotu odpoledne stane dějištěm utkání mezi domácí skvadrou a hosty z Eibaru. Barcelonský celek potřebuje nutně bodovat, aby oddálil zvěsti o krizi, nejednotné kabině nebo změně trenéra. Říjen zatím Espanyolu v mnohém svědčí, protože poprvé v sezoně právě v tomto měsíci dokázal Espanyol udržet čisté konto. A hned dvakrát za sebou! Naposledy se mu to povedlo v duelu minulého kola, když uhájil bod na půdě Las Palmas.

Espanyol hledá vyrovnanost a rovnováhu, což se mu zatím podle slov záložníka Hernána Péreze daří. "Jsem si jist, že góly dřív nebo později přijdou, protože tvrdě pracujeme a jsme na správné cestě. Bod z minulého kola je podle mého dobrý, pokud dokážeme tuto sobotu podat dobrý výkon a především získat tři body. Dvakrát za sebou jsme neinkasovali a teď se snažíme najít správnou vyrovnanost mezi útokem a obranou. Je to ale dlouhodobá práce a chce to čas. Věřím, že brzy začneme vyhrávat," řekl Pérez pro klubové stránky.

Eibar v tuto chvíli sídlí na skvělém osmém místě a přeje si nakupit další body. Těch má zatím 11 a od pohárových příček jej zatím dělí jen čtyři body. Eibar nerad vzpomíná, jak jel do Katalánska naposledy. S Barcelonou je to jiný příběh, ale nedaří se mu ani proti Espanyolu. Minimálně na jeho hřiště jezdí nerad, protože minule tu dostal hned čtyři góly, které si mezi sebe rovnoměrně rozdělilo duo Asensio - Moreno.

Eibaru se hodně povedlo především 7. kolo La Ligy, ve kterém dokázal uhrát bod s Realem Madrid. Výsledek, na který hráči dlouho nezapomenou, ale tým nezopakoval. V minulém kole sice od první minuty vedl nad Osasunou, ale přesto s ní nakonec ostudně prohrál. Nepomohly mu ani dvě branky jinak skvělého Gonzala Escalanteho. Hosté by měli být kompletní, ale domácím stále schází duo Oscar Duarte a Felipe Caicedo.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - J. López, D. López, Reyes, Sánchez - Pérez, Roca, Fuego, Piatti - Moreno, Baptistao
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Capa, Gálvez, Lejeune, Luna - Escalante, García, Rico - León, Enrich, Peňa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - FC Barcelona  (sobota 16:15)
Valencia začala novou éru pod trenérem Cesarem Prandellim. První duel sice Los Che zvládli, ale nyní je čeká někdo mnohem silnější. Celek, který si naposledy pohrál i s Manchesterem City a branky střílí jako na běžícím páse - Barcelona.

Katalánský gigant má za sebou setkání se starým známým. V rámci milionářské Ligy mistrů se do Barcelony vrátil uznávaný trenér Pep Guardiola, který od léta funguje v Manchesteru City a má mu pomoci v cestě za světovým prvenstvím. Velká překážka ale zůstala neodstraněna, Guardiolovi návrat do známého prostředí pořádně zhořkl. Barcelona totiž anglické mužstvo úplně rozebrala a pod taktovkou Lionela Messiho rozehrála jednostranný koncert.

Právě zkušený Argentinec se trefil třikrát a v hodně emotivním utkání zářil. Barcelona si připsala veledůležité body a odpověděla svým kritikům po nedávné porážce od Celty Vigo. Ta Barceloně nastřílela čtyři branky, ale od té doby Barca neinkasovala ani jednou. Jedním z hráčů, kteří nebudou vzpomínat na tento duel moc dobře, je v Katalánsku hodně známý brankář Claudio Bravo. Ten se za úder rukou mimo pokutové území musel pět minut po změně stran poroučet do kabin po červené kartě. Jeho protějšek, který je na kritiky ve Španělsku rovněž zvyklý, jej ale brání.

Mladý brankář Marc-Andre Ter Stegen mimo jiné prohlásil: "S Bravem jsme se bavili po utkání o mnoha věcech a nakonec přišla řeč i na tento okamžik. Myslím ale, že to patří k životu brankářů, chyby jsou přirozenou součástí hry. To se prostě občas stane, i když z dlouhodobého horizontu se nejedná pro něj ani jeho tým o problém. Byl to první opravdu náročný zápas i pro nás a až do toho vyloučení jsme rovněž museli řešit problémy," podpořil zkušenějšího kolegu mladý Němec.

Konkurentem brankáře Ter Stegena je nizozemský strážce brány Jasper Cillessen, jehož se ale Ter Stegen nyní bát nemusí. Mladý nizozemský brankář je momentálně zraněn a vynechá ještě pár duelů. Kromě něj hosté postrádají také Jordiho Albu a nedočkáme se ani startu zkušeného stopera Gérarda Piqueho, který by se na hřišti neměl objevit ještě poměrně dlouho. Jedinou výraznější ztrátu Netopýrů pak představuje Guilherme Siqueira.

Což je výborná zpráva pro trenéra Cesare Prandelliho. Zkušený Ital převzal kormidlo u Netopýrů v době, kdy jeho tým postrádá velké hvězdy a trápí se především v útoku. Valencia bude doufat, že se Barcelona nestihne plně zotavit a bude unavená. Nebo že dokáže napodobit poslední vzájemné střetnutí, které se Valencii velmi povedlo. Po konci první půle na stadionu Camp Nou hosté vedli 2:0 a i když se trefil Lionel Messi, nakonec hosté výhru těsně uhájili. Po několika porážkách se navíc v minulém kole premiérově trenér Prandelli mohl radovat, protože jeho noví hráči vyhráli nad Sportingem Gijón.

A z toho měl trenér Prandelli samozřejmě radost: "Je skvělé, že jsme dokázali poprvé vyhrát, i když jsme mohli rozhodnout rychleji. I Sporting ale hrál dobře. Teď nás však čeká Barcelona a já jsem na to moc zvědavý. I proto, že je to moje první hra na domácí půdě. Připravit se na takový zápas je skoro nemožné. Nemůžete zastavit žádný talent, můžete ho jen zpomalit nebo přibrzdit. Každý tým má samozřejmě slabší místa, my je musíme najít a pokusit se je maximálně využít. Chce to píli, maximální nasazení a koncentraci," dodal italský trenér Prandelli.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Montoya, Mangala, Garay, Gayá - Suárez, Pérez - Cancelo, Parejo, Nani - Rodrigo
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter-Stegen - Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne - Rakitić, Busquets, Iniesta - Turan, Suárez, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.50 - 5.50 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Deportivo Alavés  (sobota 18:30)
Real Sociedad na své půdě uvítá Deportivo Alavés v souboji dvou bezprostředních sousedů v tabulce La Ligy. A bude při tom doufat, že svého soka po dlouhé době dokáže porazit, protože se mu to nepovedlo už dlouhých osm let! Alavés ale dokazuje, že v La Lize není jen náhodou.

Oba týmy se delší dobu potkávaly především v Segundě a na jejich vzájemný duel v rámci nejvyšší španělské soutěže jsme museli čekat poměrně dlouho. Poslední měření sil v první lize skončilo ve prospěch Alavésu, který vyhrál v roce 2006. Při posledním prvoligovém výletu Deportiva Alavés na stadion Anoeta zvítězili domácí díky dvěma gólům Josého Javiera Barkera. Tehdy na hřišti pobíhali hráči jako Kahveci, Kovačević, Prieto, Juanito nebo Navarro.

V letošní sezoně se daří oběma týmům splňovat očekávání a především u Deportiva coby nováčka je nynější devátá příčka velkým úspěchem. Alavés sice prohrál s Valencií i Sevillou, ale šokoval například remízou s Atléticem Madrid nebo výhrou nad Barcelonou, která z letošní sezony dělá naprosto výjimečnou událost. V minulém kole Alavés dlouho vedl na domácí půdě proti Málaze, jenže pět minut před koncem jej o dva body připravilo srovnání Roberta Rosalese.

A protože v duelu s Málagou dostal červenou kartu Teo Hernández, bude v tomto kole pykat. Jinak však hosté nemají žádných absencí, což se rozhodně nedá říct o jejich soupeři. Real Sociedad San Sebastian postrádá hráče jako Imanol Agirretxe, Markel Bergara nebo Sergio Canales. Možná i proto si hosté věří a před zápasem na Anoetě jsou plní optimismu.

Ten vyzařuje i z obránce Alexise, který médiím před utkáním řekl: "Myslím, že jsme se velmi dobře připravili na duel s Realem Sociedad. Ten nebude snadný, je tu navíc motivace v podobě blízkého postavení v tabulce. Určitě nás čeká těžký test a odhodlaný soupeř, ale my se nechceme vzdát předem. Tvrdě jsme pracovali, abychom vymysleli fungující strategii, máme už více zkušeností a náš tým si více věří," dodal obránce Alexis.

V duelu těchto dvou soupeřů se ještě ani jednou nestalo, že by se týmy rozešly bez branek, takže se určitě máme na co těšit. Real Sociedad doma zvládá většinu soupeřů, jenže v minulém kole mnoho štěstí neměl. V baskickém derby sice od začátku nad Bilbaem vedl díky brance Zurutuzy, jenže nakonec se musel smířit s potupnou porážkou. Muniain, Aduriz a Williams se postarali o obrat a ani kosmetická úprava v podobě gólu Martineze hostům k bodům nepomohla. Real Sociedad střídá výhry a porážky s téměř železnou pravidelností, takže nyní je na řadě vítězství.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldúa, Navas, Martínez, Yuri - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Vela, José, Oyarzabal
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Femenía, Alexis, Laguardía, Garcia - Torres, Llorente, Camarasa - Méndez, Deyverson, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Sporting Gijón  (sobota 20:45)
Estadio Nuevo Los Cármenes se připravuje na bitvu. Sobotní večer bude patřit dvěma týmům bojujícím o záchranu. Přímý střet může mnoho napovědět a na pár dalších kol jednomu sebrat naději na zlepšení, zatímco druhému dodat odvahu.

Granadu sužuje jedna pohroma za druhou. Jedna z posledních šancí na zlepšení současného stavu nastane v sobotu večer, kdy poslední celek La Ligy hostí podobně ohrožený Sporting Gijón. Granadě se nedaří téměř nic a její sebevědomí je na nule. Jedním z důvodů je jistě nepovedené minulé kolo, ve kterém Granada žalostně selhala. Naplno se v něm ukázala hlavní potíž posledního týmu, kterou je obrana. Granada totiž inkasovala sedm branek od Atlética Madrid a fanoušci poraženého týmu nemohli uvěřit číslici na tabuli.

Za dosavadní průběh La Ligy zatím Granada dokázala nastřádat pouhé dva body, takže se nelze divit zlobě fanoušků. Alespoň malou náplastí může být pohled do historie, která se zdá být v duelech se Sportingem na straně Granady. Ta si se Sportingem ze čtyř vzájemných duelů jednou body rozdělila, jednou prohrála a dvakrát získala všechny tři body. Povedlo se jí to i naposledy, když na svém stadionu udržela čisté konto a navíc se díky brankám Youssefa El-Arabiho a v samém závěru také Isaaca Successe radovala.

Domácí mají na marodce stále stejné dva hráče, kteří ještě nejsou připraveni. Jde o Dimitriho Foulquiera a Gastóna Silvu. Ani hosté však nebudou kompletní, neboť mimo hru je zraněný Jean-Sylvain Babin a také veterán Fernando Amorebieta, který byl v minulém kole počastován žlutou kartou, za kterou teď pyká, protože karetní tresty se mu nastřádaly.

Minulé kolo ostatně Sportingu rovněž nevyšlo, protože v premiéře trenéra Prandelliho na lavičce Valencie prohrál. Ani domácí prostředí stadionu El Molinón ho nezachránilo před dvěma góly záložníka Maria Suáreze, který pořádně slavil. Teď by si Sporting rád zastřílel, k čemuž ho přímo vybízí skóre Granady. Ta totiž zatím obdržela neuvěřitelných 23 gólů a má nejhorší obranu v celé soutěži.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Tito, Vezo, Lombán, Silva - Carcela-González, Agbo, Samper, Pereira - Ponce, Barral
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Lora, Lillo, Meré, López - Rodríguez, Cases, Álvarez, Gómez - Castro, Cop
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Real Betis  (pátek 20:45)
Páteční předehrávka 9. kola nejvyšší španělské ligy nás zavede do Pamplony, kde se místní Osasuna popere o body s Realem Betis. A slovo popere je výstižné, protože se očekává pravá záchranářská bitva dvou topících se celků.

Osasuna potřebuje podporu domácího prostředí a nadšených diváků jako sůl. Celek z Pamplony totiž prožil katastrofální start do nového ročníku a nedařilo se mu. V poslední době se ale zvedá a jeho forma se zlepšuje. Domácí remíza s Las Palmas byla jen předehrou toho, k čemu došlo v Eibaru. Domácí Eibar sice od první minuty vedl díky brance Escalanteho, ale hosté zapnuli naplno a otočili stav utkání ve svůj prospěch! Především díky dvěma zásahům Sergia Léona zvítězili 3:2 a odrazili se ode dna.

Těšit ji může snad jen fakt, že Real Betis je na tom s formou mnohem hůř. Za posledních pět vzájemných duelů se víc dařilo právě Osasuně, minulá návštěva stadionu El Sadar Betisu nevyšla a domácí mužstvo získalo všechny tři body za výhru 3:2. Betis zase favorizuje fakt, že nemá na marodce ani jednoho hráče. To domácí nemohou pro tento duel počítat se zraněnou dvojicí Javier Flaño a Mario Fernández. Didier Digard by měl být fit a včas připraven.

Real Betis za posledních pět duelů v La Lize vyhrál jen jednou, když porazil Málagu. Jinak se mu ale nedaří vůbec a v minulém kole dostal dokonce šest branek od domácího Realu Madrid! Hráči musí nějak reagovat a dobře to ví i trenér Gus Poyet. Jeho budoucnost byla ve španělských médiích hodně propírána, ale vedení klubu se za svého trenéra jasně postavilo.

Viceprezident José Miguel López Catalan pro Movistar+ sdělil: "Našeho trenéra jasně podporujeme. Stojí za ním celý klub. My jsme si ho vybrali a nehodláme ho vyhodit po osmi kolech. On prostě potřebuje čas na práci, my mu dodáme klid. Je naším trenérem a všichni doufáme, že jím ještě dlouho zůstane. Neměli jsme moc štěstí, několik hráčů bylo zraněných, takže z toho neděláme tragédii. Neustále se vyvíjíme a jdeme kupředu, společně to zvládneme," věří zkušený činovník.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Nauzet - Berenguer, Flaňo, D. García, U. García, Clerc - Torres, Oier, Digard, Cuevas - León
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Piccini, Mandi, Pezzella, Durmisi - Joaquín, Petros, Martin, Musonda - Alegría, Castro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid853021:318
2.Real Madrid853022:818
3.Sevilla FC852116:1217
4.FC Barcelona851226:1016
5.Villarreal CF844014:416
6.Athletic Bilbao850313:1015
7.UD Las Palmas833216:1312
8.SD Eibar832311:1011
9.Deportivo Alavés82429:810
10.Real Sociedad831411:1210
11.CD Leganés83149:1310
12.Celta Vigo83149:1610
13.Málaga CF82338:109
14.Valencia CF830511:159
15.Deportivo La Coruña82245:108
16.Real Betis82249:188
17.Espanyol Barcelona81439:147
18.Sporting Gijón82157:187
19.CA Osasuna813410:176
20.Granada CF80268:232

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (850)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele