LaLiga - souhrn 9. kola

21.10.2016, 22:43, aktualizováno 23.10.2016, 22:38
Komentáře a souhrny
Real Madrid si poradil s Athleticem Bilbao a posunulm se na špici. Barcelona uspěla ve Valencii, z čela tabulky ji ale posléze vystrnadila Sevilla, které stačil jediný gól k přemožení Atlétika. Real Sociedad rozstřílel Alavés a úřadovala i Málaga. Rovnou tříbrankové manko se podařilo umazat Espanyolu proti Eibaru. Villarreal na poslední chvíli urval tři body. Ani po devátém kole se nevymaní ze sestupových pozic celky Osasuny a Granady, galicijské derby přineslo triumf Celty...

Real Madrid - Athletic Bilbao 2:1

23.10.2016 20:45

Góly: 7. Karim Benzema, 83. Álvaro Morata - 27. Sabin Merino

Užuž se zdálo, že si Real Madrid připíše další remízu a pohrdne šancí dostat se na čelo ligové tabulky. Na úvodní gól Karima Benzemy totiž za hostující Athletic dokázal ještě do přestávky odpovědět Sabin Merino a remízový stav 1:1 přetrvával až do závěrečné desetiminutovky. V tu chvílí však přece jen zvrátil zápas na stranu favorita Álvaro Morata.

Úvod utkání patřil spíše hostům z Bilbaa, ovšem první gól zápasu přesto padl na jejich straně. Levý bek Enric Saborit v souboji s Iscem uklouzl, čehož španělský záložník využil a předal míč neobsazenému Benzemovi, pro nějž už nebyl problém hned po sedmi minutách hry poslat Real do vedení. Další střelecké pokusy si připsali i Benzemovi útoční souputníci Cristiano Ronaldo s Garethem Balem, avšak ani jeden z nich nezamířil přesně. Na opačné straně zase Sabin poslal po Lekueho centru svou hlavičku nad břevno.

Napodruhé už ale Sabin Merino nedůraz madridské defenzivy vytrestal. Hned tři hráči Realu se marně pokoušeli získat míč na pravé straně hřiště, odkud se míč přes Javiera Erasa dostal až k Sabinovi, jenž chladnokrevně překonal Keylora Navase. Když pak v závěru první půle neuspěl ani Ronaldo, který momentálně prožívá nezvykle dlouhé střelecké sucho (dva góly v šesti ligových zápasech), odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Sedm minut po změně stran měl nečekaný zvrat na noze Iňaki Williams, jenž využil dalšího zaváhání protivníkovy zadní řady a namířil si to přímo do samostatného úniku vstříc Navasovi. V klíčové chvíli však Williams neukočíroval zakončení a ze záklonu přestřelil. Na druhé straně znovu opakovaně pokoušel střelecké štěstí Ronaldo a stále neúspěšně. Čtvrthodinu před koncem ovšem nastoupil na trávník Álvaro Morata, jenž devět minut nato přece jen Real spasil.

Španělský reprezentant zrovna v den svých čtyřiadvacátých narozenin využil kvalitní centr Garetha Balea z levé strany k pohotové ráně, kterou sice brankář Iraizoz dokázal zastavit, jenž na Moratovu bezprostřední dorážku již dosáhnout nemohl. Vzápětí málem znovu srovnal madridskou euforii se zemí Williams, jemuž daroval šanci na stříbrném podnose Raphael Varane, avšak Navas si v klíčové chvíli poradil. V samém závěru pak mohl vyšperkovat vítězství domácích Ronaldo, jenže i tentokrát ve vyložené příležitosti tváří v tvář Iraizozovi selhal. Utkání tak skončilo těsnou výhrou Realu 2:1, která Bílý balet posouvá do čela tabulky.

Více informací k zápasu

Málaga CF - CD Leganés 4:0

23.10.2016 18:30

Góly: 40. Jony (pen.), 42. Chori Castro, 57. Sandro Ramírez, 90+2. Ignacio Camacho

Možná až nečekaně příliš snadno si poradili fotbalisté Málagy s Leganés, kterému nasázeli hned čtyři branky a zaznamenali svůj nejlepší výsledek sezóny. Hosté na La Rosaledě neodehráli vyloženě špatnou partii, soupeři ovšem zkrátka vyšlo, na co sáhl. Domácí se díky tomuto vítězství procpali v tabulce před svého soupeře na klidné desáté místo.

Domácí brankář Carlos Kameni se musel poprvé výrazněji činit už po čtyřech minutách hry. Szymanowski totiž na něj vyslal parádní technickou střelu, kterou se mu podařilo polapit. Ve 20. minutě se k hlavičce probojoval Luciano po centru od Omara, i v tomhle případě si však Carlos Kameni dokázal poradit. Vlastně až postupem času Málaga srovnala s protivníkem krok.

Z poměrně solidní pozice hlavičkoval Mikel Villanueva po rohovém kopu Ramíreze, ovšem jeho pokus byl nakonec zablokován. A pět minut před přestávkou se andaluský celek ujal vedení. Pablo Fornals byl v šestnáctce nešikovně podražen Medjanim, takže se kopala penalta. A i když Jony nebyl z bílého puntíku úplně stoprocentní, dokázal prostřelit gólmana Jona Andera Serantese.

Jen o dvě minuty později přidala Málaga další branku. Rychlý brejk založila učebnicově, na Ramírezovu kolmici si bez větších diskuzí naběhl Chori Castro, a ačkoli se dostal do poměrně nelehkého úhlu, na bližší tyčce vykoupal Jona Andera Serantese. Leganés sice mělo pozitivní start do druhého poločasu, ale Szymanowski v další ze své šancí znovu neuspěl.

V 57. minutě bylo o vítězi tohoto střetnutí asi definitivně rozhodnuto. Roberto Rosales založil útok, míč se nakonec trošku náhodně odrazil k Ramírezovi a ten ho hlavou uklidil za brankovou čáru. Poslední tečku za utkáním udělal v nastavení Ignácio Camacho, který hlavou usměrnil míč na zadní tyč po standardce zahrané střídajícím Dudou.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - UD Las Palmas 2:1

23.10.2016 18:30

Góly: 64. Nicola Sansone (pen.), 90+2. Cédric Bakambu - 31. Kevin-Prince Boateng

Villarreal pokračuje v pozitivním sbírání výsledků a v těžkém souboji dokázal skolit i nepříjemný Las Palmas, který tak přišel o svou krátkou šňůru tří zápasů bez porážky. Je ovšem pravda, že hosté nebyli daleko k jejímu prodloužení, protože inkasovali až ve druhé minutě nastavení druhé půle. Právě tehdy je hodně rozesmutnil Cédric Bakambu.

Žlutá ponorka se mohla radovat z vedení po devíti minutách hry. Velkou chybu vyrobil hostující brankář Raúl Lizoain, čehož mohl perfektně využít Jonathan dos Santos. Ten jemným obloučkem překonal svého soupeře před sebou, orazítkoval ale pouze břevno. K dorážce se dostal Bakambu, jenž rozvlnil síť, jenže branka nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

Na druhé straně se osmělil Jonathan Viera, jenž vypálil z vyložené pozice opravdu velmi slušně, avšak gólman Sergio Asenjo ho skvěle vychytal. A po půlhodině hry se hosté ujali vedení, přitom předvedli přímo úchvatnou a dechberoucí kombinaci. Tana nakonec elegantní patičkou ze vzduchu našel v šestnáctce Boatenga, jenž z voleje krásně zacílil.

Mužstvu trenéra Frana Escriby se podařilo srovnat krok až po přestávce. Trigueros ještě se svou levačkou neuspěl a poslal balón mimo kýžený a chtěný prostor, na druhé straně náskok Las Palmas nedokázal navýšit Tana, jeho totiž vychytal Sergio Asenjo, takže se o všechno musel postarat až z nařízeného pokutového kopu Sansone.

V 64. minutě byl totiž italský útočník faulován ve vápně Mesou, Sansone se pak jal zahrání této situace a svou střelu usměrnil přesně k tyči. Za nerozhodného stavu předvedl Sergio Asenjo ještě jeden zákrok vůči Danimu Castellanovi, aby nakonec udělal radost všem domácím fanouškům Bakambu, který z blízkosti využil přihrávky Soriana.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 1:0

23.10.2016 16:15

Góly: 73. Steven Nzonzi

Šlágr devátého kola La Ligy vyzněl tak trochu překvapivě pro domácí Sevillu, která si poradila s Atlétikem Madrid jak ziskem čistého konta, tak třemi body za vítězství 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Steven N’Zonzi, jenž tak andaluský celek vypálil až na samotné čelo ligové tabulky, z nějž jej po večerním zápase odsunul na stále výtečné druhé místo Real Madrid.

Stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána tak i nadále zůstává nedobytnou pevností, kde sevillští sbírají jedno prvenství za druhým, přesněji řečeno jejich dosavadní bilance činí pět výher z pěti zápasů. Z argentinského souboje koučů tak nakonec vyšel jako vítěz Jorge Sampaoli, zatímco Diego Simeone si připsal první prohru sezony a navzdory skvostnému skóre 21:4 zůstává jeho tým až na pátém místě.

Výsledek vyrovnané podívané za hustého deště byl odvislý od sebemenších detailů, neboť oba celky předvedly kvalitní výkon a sahaly po třech bodech. První střelecký pokus zápasu připadl domácímu Nzonzimu, ovšem brankář Jan Oblak si s jeho hlavičkou pohodlně poradil. Na druhé straně zase zahrozil přízemní ranou Kevin Gameiro, jenž do Atlétika přestoupil v létě právě ze Sevilly, avšak Oblakův protějšek Sergio Rico se nenechal zahanbit a udržel čisté konto.

Navzdory dobrému tempu další šance dlouho nepřicházely, neboť obrana hostí potvrzovala, proč doposud za osm ligových kol inkasovala jen třikrát, a jakoukoli snahu soupeře proniknout do šestnáctky umně pacifikovala. Hra Sevilly stála z velké části na Samiru Nasrim, který při hostování z Manchesteru City prožívá výkonnostní renesanci. Šest minut před koncem první půle měl zničehonic gól na noze hostující Ángel Correa, jehož vysunul do samostatného úniku prodloužením dlouhého nákopu Gameiro, jenže argentinský záložník své zakončení zpackal a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu,

Takřka okamžitě po změně stran napálil aktivní Nasri brankovou konstrukci, když si vyměnil míč s Vázquezem i Viettem a ostrou ranou pravačkou dokázal Oblaka překonat, jenže místo do sítě se jeho rána odrazila od pravé tyče. Slovinský gólman pak musel naplno předvést své nesporné kvality v minutě dvaapadesáté, kdy skvostným reflexivním zákrokem zastavil halfvolej Vitola a držel Atlético nad vodou.

Když už se zdálo, že jsou hosté z nejhoršího venku a sami si naopak vytvářejí nadějné střelecké příležitosti, přece jenom inkasovali. Osmnáct minut před koncem našel Vietto jemným obloučkem nabíhajícího Nzonziho, jenž prchnul Savićovi s Gabim a chladnokrevným zakončením placírkou nedal šanci zasáhnout ani Oblakovi. Snaha hostí o vyrovnání byla navíc záhy sabotována vyloučením Kokeho, jenž za faul na Adila Ramiho uviděl druhou žlutou kartu, což Seville pomohlo k relativně pohodlnému uhájení nabytého náskoku a prestižního triumfu nad jedním z favoritů na zisk ligového titulu.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Deportivo La Coruña 4:1

23.10.2016 12:00

Góly: 32. Hugo Mallo, 60. Iago Aspas (pen.), 78. Fabián Orellana, 83. Iago Aspas - 37. Raúl Albentosa

Celta Vigo doma napravila debakl z Villarrealu a sama uštědřila La Coruni další výprask. Deportivo inkasovalo ve dvou posledních kolech už osm branek! Vítězství domácích bylo zasloužené, hosté ještě v poločase udrželi remízu, ale v tom druhém hned třikrát inkasovali. Dvěma góly se blýskl Iago Aspas.

Iago Aspas se mohl poprvé zapsat mezi střelce už ve 13. minutě, ale jeho dobře mířenou hlavičku fantastickým zákrokem vytáhl na rohový kop brankář Lux. Celta Vigo byla v úvodu zápasu lepším týmem, ale nutno podotknout, že La Coruňa dobře bránila a zas tolik toho domácím nedovolovala. Až ve 32. minutě zafungovala spolupráce Orellany s Mallem, kdy prvně jmenovaný přihrávkou druhého vysunul a Mallo z úhlu a bez přípravy prostřelil Luxe! Domácí se z vedení neradovali dlouho, jen o pár minut později vybídl Fajr centrem Raúla Albentosu a jeho hlavička skončila za Álvarezem - 1:1. Stejným výsledkem i první poločas skončil.

Deprotivo drželo se Celtou krok až do nešťastného okamžiku v 60. minutě. Juanfran totiž ve vlastním vápně zahrál rukou a sudí nekompromisně nařídil pokutový kop. Iago Aspas pak poslal Luxe na druhou stranu a s pomocí tyče penaltu proměnil. V 78. minutě přišla třetí branka domácích, Jonny zatáhl balón k vápnu a přesnou přihrávkou našel hlavičkujícího Fábia Orellanu!

O dvoubrankové manko se domácí nenechali připravit a soupeři zasadili ještě jeden úder. Iago Aspas postupoval sám na Luxe a přízemní střelou zvýšil už na 4:1. Deportivo už se nezmohlo na nic, mohlo sice v samotném závěru ještě snížit, ale na centr Fajra nikdo z hostí nezareagoval. Celta tak zvítězila 4:1.

Více informací k zápasu

Granada CF - Sporting Gijón 0:0

22.10.2016 20:45

Góly: -

Poslední zápas na programu sobotní části devátého kola La Ligy rozhodně nenadchnul, neboť utrápená Granada ani tentokráte nedokázala vybojovat vůbec první vítězství v sezoně a se Sportingem Gijón uhrála za hustého deště pouze bezbrankovou remízu.

Andaluský celek tak doposud nasbíral pouze tři body, a přestože byl v zápase lepším týmem na hřišti, o průlom skóre se granadští na stadionu Los Cármenes snažili marně. Asi nejblíže měl ke klíčovému prvnímu gólu Rubén Vezo po přímém kopu Andrease Pereiry, jenže brankář Ivan Cuéllar předvedl skvostný zákrok, díky němuž nakonec hosté berou z jihu Španělska alespoň bod.

Vůbec první šance večera připadla hostujícímu křídelníkovi Berguimu, ovšem jeho rána po podseknutí míče do středu z levé strany postrádala razanci a stala se tak snadnou kořistí pro brankáře Ochou. Na opačné straně se k slibné ráně dostal Ezequiel Ponce, ta však ztroskotala na bloku bránícího hráče. Sporting pak v závěru první půle zahodil obzvláště nadějnou příležitost, když Juan Rodríguez těsně nedosáhl na krásně kopnutou standardní situaci Moie Gómeze, a tak se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran vylétli lépe ze startovních bloků domácí, jenže se opakovala situace z prvního poločasu, kdy navzdory územní převaze granadští nedokázali najít ve svých řadách pořádného zakončovatele. Blízko měl k první brance večera zmíněný Vezo, jehož prudkou hlavičku vyrazil brankář Cuéllar, a hned z následného rohu mohl uklidit míč do sítě David Lombán, jenže obrana Sportingu zapracovala na jedničku a na samé brankové čáře předešla jednobrankové ztrátě.

V samém závěru mohli dokonce hosté ukořistit všechny body, neboť další táhlý nákop Gómeze propadl až do prostoru Borjy Viguery či střídajícího Duje Ćopa, avšak ani jeden ze jmenovaných nedokázal nadějnou příležitost chytit za pačesy a proměnit. Oba celky tak bezbrankovou remízou sice alespoň ukončily dlouhotrvající sérii porážek, jenže Granada nadále zůstává poslední a Sporting pro změnu na prvním sestupovém, tedy osmnáctém místě.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Deportivo Alavés 3:0

22.10.2016 18:30

Góly: 22. Xabi Prieto, 57. Willian José, 87. Carlos Vela

Prohrané velké baskické derby je minulostí. Real Sociedad se oklepal z nedávné dramatické prohry 3:2 proti Athleticu a na domácí půdě suverénně rozdrtil rovněž lokálního rivala z Alavése v poměru 3:0. Svěřenci Eusebia Sacristana měli v utkání navrch od samého počátku a zaslouženě si připsali třetí ligové prvenství na domácí půdě za sebou.

O průlom skóre se již po jednadvaceti minutách postaral svým prvním zásahem sezony Xabi Prieto, jeho po změně stran doplnil Willian José a v samém závěru přidal třešničku na dortu v podobě třetího gólu Carlos Vela. Sociedad se tak v tabulce posunul již na sedmé místo, pouhé dva body právě za zmíněným Athleticem, který však má ještě utkání devátého kola před sebou. Alavés zůstává jedenáctý.

Vítězství domácích nastartoval centr Carlose Martíneze, o který svedli souboj Xabi Prieto se Zouhairem Feddalem, přičemž vítězně z něj vzešel prvně jmenovaný, jenž míč uklidil přesnou hlavičkou k přední tyči do sítě. Gólman Sociedadu Gerónimo Rulli vzápětí musel zasahovat při ráně Edgara, ovšem jinak byl vesměs mimo jakékoli ohrožení. Dvanáct minut po změně stran navíc přidal vždy užitečnou pojistku v podobě druhého gólu Willian José, jemuž připravil palebnou pozici Raúl Navas a brazilský forvard jemným obloučkem překonal i vyběhnuvšího brankáře Pacheca.

Ani pak domácí neustávali v tvorbě hry a vytvářeli si proti ligovému nováčkovi další a další šance. Mikel Oyarzábal si ovšem na Pacheca nepřišel a Carlos Vela pro změnu pohlednou kombinační akci zakončil ranou příliš vysoko. V závěrečné čtvrthodině se sice hosté začali polehoučku dostávat ke slovu, ovšem místo možného zdramatizování zápasu inkasovali potřetí. Únik Oyarzábala po levé straně vyústil v centr na zadní tyč, kde číhal mexický útočník Vela a pohodlně zblízka doklepl míč do sítě. V samém závěru ještě došlo k drobné potyčce mezi Edgarem s Navasem, ovšem oba zúčastnění nakonec karetnímu postihu dokázali uniknout, a tak se utkání dohrálo s jedenácti hráči na obou stranách a výsledkem 3:0 pro Sociedad.

Více informací k zápasu

Valencia CF - FC Barcelona 2:3

22.10.2016 16:15

Góly: 52. Munir El Haddadi, 56. Rodrigo - 22. Lionel Messi, 62. Luis Suárez, 90+4. Lionel Messi (pen.)

Bláznivý zápas na Mestalle plný zvratů nakonec vyzněl lépe pro hostující Barcelonu, která dokázala brankou v poslední minutě porazit Valencii 3:2. Hlavní slovo měl jako obvykle v katalánském výběru Lionel Messi, avšak na jeho úvodní gól zvládli odpovědět Munir El Haddadi s Rodrigem. Po změně stran se ale do dalšího obratu pustili hosté, když nejprve srovnal Luis Suárez a na samém sklonku utkání proměnil Messi pokutový kop, díky němuž Barcelona uhájila vedení v ligové tabulce.

Los Che se pod vedením nového kouče Cesareho Prandelliho rozhodně zvedli, o čemž svědčí jak jejich vítězství z předešlého týdne, tak i sobotní výkon proti jasnému favoritovi. Hostům navíc vinou zranění chyběli Gérard Piqué i Jordi Alba a hned po jedenácti minutách se ke zmíněnému duu přidal i kapitán Andrés Iniesta, jehož poslal tvrdým zákrokem k zemi Enzo Pérez a španělský reprezentant musel kvůli poraněnému koleni přepustit své místo Ivanu Rakitićovi.

Domácí i nadále pokračovali v aktivní, až agresivní hře, což na vlastní kůži pocítili Suárez či Andre Gomes, ovšem vedení se záhy ujali barcelonští. Právě Rakitić předložil míč do střelecké pozice Messimu, jenž nezaváhal a připsal si již třináctý gól sezony. Hráči Valencie jen marně reklamovali Suárezovo postavení mimo hru a na přelomu půlhodiny hry se nedočkali ani odpískání pokutového kopu po Rodrigově pádu v souboji s Umtitim. Když pak Suárez nevyzrál po Messiho pasu na brankáře Alvese, skončila první půle těsným vedením Barcelony.

Po přestávce měl blízko k navýšení náskoku hostí Ivan Rakitić, když dorážel do odkryté branky střelu Neymara, jenže chorvatský reprezentant napálil pouze tyč. A hosté hned záhy také náležitě pykali. Nejprve přízemní ranou zpoza šestnáctky srovnal Munir, který ve Valencii hostuje právě z Barcelony, a pouhé čtyři minuty nato dokonce zařídil senzační obrat Rodrigo přesnou střelou z voleje po Naniho lobované přihrávce.

Ani to však se svěřenci Luise Enriqueho nezamávalo a odpověď přišla vzápětí. Alves sice znovu předvedl parádní zákrok při hlavičkovém pokusu Rakitiće, jenže míč se odrazil k Luisi Suárezovi, jenž výtečným zakončením přece jen srovnal na 2:2. Obrovskou šanci na potopení Barcelony zahodil deset minut před koncem Nani, jenže v klíčové chvíli selhal a poslal svou střelu vedle. V samotném nastavení pak bylo pro domácí ještě hůře, neboť ani zarputilé bránění nakonec nestačilo na jakýkoli bodový zisk. Suárezův pád byl ohodnocen jako penaltový a Messi v 94. minutě vyzrál i na penaltového mága Alvese a zařídil Barceloně ohromně cenné tři body.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - SD Eibar 3:3

22.10.2016 13:00

Góly: 64. Hernán Pérez, 73. Pablo Piatti, 90+2. Léo Baptistão - 23. Sergi Enrich, 27. Diego Reyes (vl.), 44. Kike

Hned první sobotní utkání španělské La Ligy nabídlo ohromnou podívanou, inspirovanou legendárním finále Ligy mistrů z roku 2005, ve kterém Liverpool po nepříznivém poločase s AC Milán nic nezabalil a nakonec poslal zápas do prodloužení. Totéž se podařilo i Espanyolu, který nakonec s Eibarem vyrovnal na konečných 3:3.

Návštěvníci stadionu Cornellá-El Prat zažili famózní představení, které nakonec nabídlo šest branek. Rovnou tři do domácí sítě padly už v prvním poločase, další tři pak do sítě hostující. Zápas se ale mohl vyvíjet jinak, kdyby ve čtvrté minutě proměnil velkou šanci Jurado, golman Riesgo byl rychle na zemi a střelu vyrazil. Neuspěl ani Piatti, který pro změnu zamířil těsně vedle a pak už domácí stíhala jedna pohroma za druhou.

Ve 23. minutě poslala defenzíva Eibaru do vápna Espanyolu dlouhý nákop a tam hosté předvedli rychlý ťukec na malém vápně, Kike posunul na Sergiho a ten měl snadnou úlohu. Hned za další čtyři minuty inkasovala defenzíva Katalánců další gól. Kikeho střílený centr si srazil rovnou do vlastní sítě stoper Diego Reyes. Aby toho nebylo málo, vstřelili hosté ještě třetí gól. Minutu před odchodem do šaten se opět z malého vápna přesně prosadil Kike a Espanyol byl zralý na ručník.

Barcelonský celek však zbraně neskládal a do druhé půle vstoupil hodně aktivně. Sánchezova pumelenice skončila těsně vedle, ale v 65. minutě už přišla snižující branka. Hernán Pérez popotáhl balón, prásknul do něj a pokus trochu překvapivě skončil za Riesgovými zády. Za dalších osm minut se domácím podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Moreno naservíroval balón na malé vápno, tam se k němu dostal Piatti a tvrdou ranou dal na 2:3.

Domácí se hnali do útoku, jenomže je přibrzdilo vlastní vyloučení. Felipe Caicedo zahrál v souboji loktem a od sudího Gila nemohl vidět nic jiného než červenou kartu. Ani tři góly a vlastně ani oslabení Espanyol nezlomilo. V nastaveném čase dokonal po náporu fantastický zvrat Léo Baptistao.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Betis 1:2

21.10.2016 20:45

Góly: 48. Roberto Torres - 19. Joaquín, 90+1. Felipe Gutiérrez

Osasuna na vítězství z Eibaru nenavázala a doma podlehla Betisu 1:2. Domácí nevstoupili do zápasu dobře, ovšem na vedoucí branku Joaquína ještě dokázal odpovědět Torres. Na branku Felipe Gutiérreze v nastaveném čase už ale nikdo odpovědět nedokázal.

Na Estadio El Sadar se střetly dva celky, kterým to zatím příliš nejde. Osasuna poprvé vyhrála teprve v minulém kole. Betis zase naposledy schytal debakl 1:6 od Realu Madrid.

Začátek utkání žádné velké šance nenabídl, až ve 19. minutě se zničehonic měnilo skóre ve prospěch hostujícího Betisu. Petros poslal za obranu dlouhý balón a zkušený Joaquín, byť bráněný, přehodil brankáře Péreze - 1:0 pro Betis. Osasuna okamžitě zvýšila obrátky a výsledkem byla nejprve šance Riery, kterou zastavil před brankovou čarou Gutiérrez, a jen o minutu později skončila střela Sergiho Leóna těsně vedle. Domácí se v závěru poločasu tlačili dopředu, ale Betis hubené manko uhájil.

Domácí výběr však v nastoleném trendu pokračoval a vyrovnání se dočkal krátce po změně stran. Berenguer se na levé straně dobře uvolnil a rovnou z úhlu vypálil do tyče! Míč se naneštěstí pro Betis odrazil k Robertu Torresovi a ten bez problému trefil odkrytou branku - 1:1. O několik minut později si mohli hosté vzít vedení zpátky. Sanabria se na malém vápně dostal k balónu, překonal gólmana domácích, ale míč nakonec zastavil jeden z obránců domácích. V 67. minutě měl Betis další velkou šanci, Joaquín si šikovně obhodil gólmana Péreze, avšak následně z těžkého úhlu nedokázal trefit odkrytou branku. Do třetice pak zahodil další šanci Sanabria a znovu se o to zasloužil Pérez.

Zajímavé byly i poslední minuty zápasu. Další dvě dobré rány hostí vychytal Pérez a na druhé straně střídající Riviére uviděl za ostrý faul rovnou červenou kartu. Betis tak v přesile ještě mohl umocnit svůj tlak a přesně to se také stalo. V nastavení tlak vygradoval a vedl k rozhodující trefě Felipeho Gutiérreze. Ten nepříliš povedenou přízemní střelou překvapil Péreze.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid963024:921
2.Sevilla FC962117:1220
3.FC Barcelona961229:1219
4.Villarreal CF954016:519
5.Atlético Madrid953121:418
6.Athletic Bilbao950414:1215
7.Real Sociedad941414:1213
8.Celta Vigo941413:1713
9.UD Las Palmas933317:1512
10.Málaga CF933312:1012
11.SD Eibar933314:1312
12.Real Betis932411:1911
13.Deportivo Alavés92439:1110
14.CD Leganés93159:1710
15.Valencia CF930613:189
16.Espanyol Barcelona915312:178
17.Deportivo La Coruña92256:148
18.Sporting Gijón92257:188
19.CA Osasuna913511:196
20.Granada CF90368:233

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (662)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele