LaLiga - preview 2. kola

24.08.2018, 08:29, aktualizováno 27.08.2018, 08:17
Previews
Levante v prvním kole překvapivě vysoko vyhrálo na půdě Betisu a zuby na další body si brousí před utkáním proti Celtě Vigo. Úspěšný byl na úvod i Athletic, na jehož půdě se nyní představí Huesca...
Levante UD - Celta Vigo  (pondělí 20:15)
O jednu z pondělních dohrávek druhého kola La Ligy se postarají Levante s Celtou Vigo. První jmenovaní za sebou mají snový vstup do sezony a v premiérovém zápase nového ročníku před vlastními fanoušky budou chtít na drtivé vítězství z hřiště Realu Betis plynně navázat. To Celta na úvod zaváhala doma s Espanyolem, ovšem soudě dle nedělního triumfu barcelonských nad favorizovanou Valencií, remíza 1:1 není nutně pro galicijský klub špatným vstupem do soutěže.

Jestliže ale chtějí svěřenci Antonia Mohameda atakovat pohárové příčky, nyní by již bylo záhodno zvítězit. Na stadion Ciutat de Valencia mají hráči Celty navýsost příjemné vzpomínky, neboť zde v posledních letech pravidelně vítězí - v součtu s domácími zápasy se tak dokonce stalo již sedmkrát v řadě za sebou.

Jestli ale mají domácí tuto černou šňůru někdy protrhnout, právě nyní k tomu mají tu nejlepší možnou příležitost. Povedená letní příprava se odrazila v úspěšném prvním kole, když Levante v Seville proti Betisu zvítězilo drtivě 3:0, přestože se favorizovaný soupeř těšil až 75% držení míče a svého protivníka přestřílel 22:6. Z drtivé většiny však šlo o pokusy z uctivé vzdálenosti anebo ostrých úhlů, zatímco šancí Levanty bylo pomálu, avšak o to byly nebezpečnější.

Celta má za sebou naopak neklidné léto. Kromě odchodů stálic Gómeze s Wassem byly její největší ofenzivní hvězdy Sisto, Aspas i Gómez součástí národních týmů na mistrovství světa, a tak se během přípravy museli do hry zapojovat hráči širšího kádru, což se podepsalo na výsledcích - z pěti přátelských utkání Vigo ani jednou nevyhrálo. To samo o sobě nemusí příznivce galicijského klubu mrzet, jenže jak naznačilo úvodní střetnutí s Espanyolem, Celta na první kola ještě není ideálně připravená.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Coke, Chema, Postiho, Toňo - Doukoure, Campaňa - Jason, Bardhi, Morales - Roger
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Araujo, Cabral, Alonso - Mallo, Lobotka, Beltrán, Roncaglia - Aspas, Gómez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.41 - 3.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - SD Huesca  (pondělí 22:00)
Podobně jako minulé pondělí se v dohrávce LaLigy představí Athletic Club a znovu doma na San Mamés. Baskové v prvním kole vydřeli výhru nad Leganésem a tři body chtějí i proti nováčkovi, který po postupu mezi španělskou elitu zažil vítězný začátek.

Těsnou výhru zařídil před týdnem až ve třetí minutě nastavení Iker Muniain. Už se přitom zdálo, že Leganés na bod ze San Mamés dosáhne, ale Baskové ukázali velké odhodlání. Už před sezonou se Athletic Club nechal slyšet, že podobnou sezonu jako byla ta minulá nechce opakovat a těsná výhra z prvního kola by k naplnění cílů mohla pomoci.

Athletic bude v dohrávce proti Huesce znovu v roli favorita, ovšem svěřence Eduarda Berizza nečeká vůbec nic lehkého. Huesca svou historickou premiéru ve španělské nejvyšší soutěži oslavila venkovní výhrou na půdě nevyzpytatelného Eibaru (2:1), takže i ona bude v psychické pohodě.

V novodobé historii se tyto celky na nejvyšší úrovni nikdy nepotkaly, takže půjde o premiéru. Zkušenosti jsou jednoznačně na straně baskického celku, který patří ke stálicím LaLigy.

Na straně Basků bude chybět střelec Aduriz i další dva členové základní jedenáctky Herrerín s Martínezem. Huesca bude na San Mamés v takřka kompletním stavu až na suspendovaného Akapa.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yuri, Nolaskoain, Álvarez, Marcos - López, García, Muniain - Córdoba, Williams, Susaeta
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Werner - Miramón, Pulido, Etxeita, Luisinho - Gallar, Musto, Melero, Gómez - Longo, Hernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.77 - 5.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Valencia CF  (neděle 18:15)
Druhé kolo španělské nejvyšší soutěže proti sobě svádí dva celky, jež si na úvod sezony připsaly shodný výsledek, který lze považovat za solidní vstup do úspěšného ročníku, ovšem na vítězství stále čekají. Jak Valencie, tak barcelonský Espanyol totiž mají v zádech remízu 1:1, a přestože se v nadcházejících měsících jejich cesty v tabulce pravděpodobně rozejdou dvěma opačnými směry, před vzájemným zápasem jsou na tom navlas stejně.

Espanyol má za sebou nepříliš pozitivní léto, během nějž přišel o nejlepšího střelce Gérarda Morena. Španělský forvard se vrátil za 11 milionů eur do Villarrealu a barcelonský klub nyní čeká hledání způsobů, jak pokrýt celých 44 % svých branek z loňského ročníku, jež měl na svědomí právě Moreno. Největší porci by si měl uzmout Borja Iglesias, posila z Celty Vigo, jež má za sebou loňské hostování v druholigové Zaragoze a slibných 22 zásahů. Nový kouč Rubi se v prvním kole uvedl solidně, když právě na půdě Celty uhrál cennou remízu 1:1, a to hosté nebyli daleko ani od všech tří bodů.

Nyní však Espanyol čeká ještě těžší soupeř. Valencie se pod vedením kouče Marcelina vyšplhala zpět na přední příčky a vyklízet vydobyté pozice nemíní ani letos. Zahajovací remíza s Atléticem Madrid jen potvrzuje, že Los Che nebudou jen tak k poražení.

Jedinou momentální obavou Valencijských je možná ztráta Rodriga Morena, jenž je v závěru přestupního období spojován se zájmem madridského Realu. Bez ohledu na spekulace okolo španělského reprezentanta je však o ofenzivu Netopýrů postaráno díky příchozím Kevinu Gameirovi a také Michym Batshuayim, jenž by si právě v neděli mohl odbýt plnohodnotný debut v novém klubu, kde bude letos působit na hostování z londýnské Chelsea.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Javi López, David López, Duarte, Didac - Roca, Darder, V. Sánchez - Baptistao, Borja, Piatti
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Gabriel, Diakhaby, Gayá - Soler, Perejo, Kondogbia, Wass - Gameiro, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.32 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Villarreal CF  (neděle 22:15)
Poslední přemožitel Sigmy Olomouc má před sebou další náročné utkání. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán dorazí v neděli večer Villarreal, který se zoufale snaží napravit první kolo. To ale nebude mít snadné, neboť Sevilla minule excelovala.

Sevilla se v minulém ročníku trochu trápila a nakonec se vedení rozhodlo pro změnu kurzu. Novým trenérem byl jmenován slibný a talentovaný taktik Pablo Machin, který má za úkol pozvednout Sevillu herně i výsledkově. Hlavním cílem pro celek z Andalusie je získat místo v příštím ročníku Ligy mistrů, což bude hodně náročné. V prvních utkáních ale Sevilla již ukazuje, že má velký potenciál.

Naposledy jej předvedla v Olomouci. Proti Sigmě se jí sice nedařilo tak jednoznačně jak by mohlo, ale i jediná branka ze závěru jí v kombinaci s parádní obranou stačila. Díky jediné brance Pabla Sarabii má nyní mnohem blíže k základním skupinám Evropské ligy než Sigma. Pravou kanonádu předvedli sevillští hráči v prvním kole LaLigy, které jim nad míru vyšlo. Třemi góly se blýskl André Silva a po výhře 4:1 je Sevilla v tuto chvíli na prvním místě tabulky.

Teď ji však čeká náročnější soupeř a záložník Éver Banega to dobře ví. "Máme za sebou hodně těžké utkání, které nás spolu s cestováním obralo o hodně sil. Sigma hrála výborně a jsme rádi, že jsme nakonec dokázali vyhrát. Teď je ale čas otočit list a soustředit se jen na Villarreal. Chceme navázat na minulé kolo a opět fanouškům ukázat, že se na náš fotbal mohou těšit," míní zkušený záložník.

Sevilla spoléhá mimo jiné na to, že Villarrealu se v Seville nedaří. Za dlouhých 16 let zde Žlutá ponorka vyhrála jen dvakrát a jinak se většinou daří domácí Seville. Ta doma neprohrála už 29 zápasů z posledních 32. V osmi minulých kláních proti Villarrealu se navíc svěřenci trenéra Machina prosadili vždy alespoň dvakrát.

Další dobrou zprávou pro mladého stratéga jsou plné počty. Pouze lehce zraněný Nico Pareja zřejmě nebude moci nastoupit, ale jinak jsou k dispozici všichni. Villarreal je na tom s tvorbou základní sestavy mnohem hůř. Zraněni jsou Bruno Soriano, Daniele Bonera a Javi Fuego. Do hry navíc nenastoupí Nahuel Leiva, který má na kontě nedovolující počet karet.

Žlutá ponorka musí zapracovat na své obraně, která nepatří k největším zbraním Villarrealu. Ve čtyřech posledních duelech dostal Villarreal vždy alespoň dva góly. V jeho zápasech tradičně padá dost branek a diváci jsou spokojení, což dokazuje minimálně osm utkání z posledních devíti, ve kterých vždycky padly alespoň dvě branky.

Další do sítě Sevilly by rád přidal záložník Pablo Fornals. "Minulé utkání se nám moc nepovedlo a rádi bychom to odčinili. Bude to hodně náročné, Sevilla hraje doma fantasticky a její poslední zápasy ukazují, v jaké pohodě celý tým je. Mají velmi silný střed pole a vepředu technicky dobře vybavené hráče, takže si budeme muset dávat velký pozor. Chceme využít každou nabízenou šanci a třeba se střelecky prosadím i já."

Naposledy se Villarrealu jeho výprava za třemi body moc nepovedla. Ani první vstřelená branka utkání či domácí prostředí stadionu de la Cerámica mu nepomohlo, protože tři body si po výhře 2:1 odvezl Real Sociedad San Sebastian. Teď chce Villarreal využít možné únavy Sevilly a získat první body.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Mercado, Kjaer, Gómez - Navas, Banega, Mesa, Escudero - Sarabia, Silva, Vázquez
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, González, Ruiz, Costa - Fornals, Cáceres, Trigueros - Cazorla - Ekambi, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.86 - 4.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Real Madrid  (neděle 22:15)
Real Madrid vstoupí do svého druhého utkání na půdě Girony, kde minulou sezonu překvapivě prohrál. A i když pak v domácí odvetě zvítězil, katalánský celek mu nedal nic zadarmo. To bude platit i tentokrát, Girona navíc před týdnem získala bod ve Valladolidu.

Psal se dvacátý devátý říjen loňského roku a Real Madrid nastoupil k utkání proti nováčkovi LaLigy Gironě. Na první pohled to měla být snadná záležitost, ale Real soupeře hrubě podcenil a z Girony nakonec odjel s nepořízenou. Něco takového nehodlá Bílý balet opakovat. "Tento zápas je pro nás velmi důležitý. Každý ligový zápas je o dobývání a je velmi důležitý. Příprava je na každého soupeře trochu jiná. Jednak záleží na soupeři, ale také na tom, jestli hrajete doma nebo venku. Každý zápas je jiný a tady to bude také platit. Chceme se připravit, abychom si vedli jak nejlépe můžeme a chceme v Gironě vyhrát, což je cíl," rozhovořil se trenér Realu Julen Lopetegui. Real první ligový zápas pod jeho vedením zvládl. Celkem bez problémů si poradil s městským konkurentem Getafe 2:0.

Teď ho čeká Girona, se kterou se madridský velkoklub utkal jen dvakrát, z toho jak už bylo řečeno, jednou prohrál. Navzdory této bilanci je Girona stále velkým outsiderem a jakýkoliv jiný výsledek, než výhra Realu, by byl velkou senzací.

Katalánci před týdnem navštívili Valladolid a po nezáživné hře vybojovali bod za remízu 0:0. Girona v minulé sezoně coby nováček hodně překvapila a sezonu nakonec zakončila na skvělém desátém místě. Totéž by ráda zopakovala. "Očekávám živou, hodně živou hru a jsem přesvědčen, že od fanoušků budeme mít velkou podporu," prohlásil kouč Eusébio. Girona se Realu nebojí, koneckonců nemá proč.

Domácím bude chybět trojice fotbalistů, jmenovitě Mojica, Ramalho a Plaňas, zatímco Real bude v nejsilnějším složení. S týmem neodcestoval pouze Vallejo, který ale není členem základní jedenáctky.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Muniesa, Juanpe, Espinosa, Porro - García, Pons, Granell - García, Stuani, Portu
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modrić - Bale, Isco, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.39 - 5.69 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Real Betis  (sobota 18:15)
Real Betis v minulém kole naprosto propadl a katastrofální utkání s Levante se na delší dobu stane jeho noční můrou. Béticos ale nemají mnoho času na zlepšení, protože je už v sobotu v podvečer očekává domácí Deportivo Alavés.

Na stadionu Mendizorrotza se po šesté hodině večerní ukáže Real Betis a bude zde bojovat o body i vlastní spásu. První duel nového ročníku totiž čerstvému účastníkovi pohárů vůbec nevyšel. Ačkoli byl Real Betis proti Levante velkým favoritem a neměl mít žádní potíže, souboj pomyslného Davida z Goliášem vyhrál opět David.

A to rozdílem třídy, protože Levante uštědřilo soupeři debakl a třemi zásahy potopilo jeho naděje na úspěch. Především dvě branky Josého Luise Moralese z druhé půle zavdaly objektivní příčiny k pískotu z tribun sevillského stadionu a domácí Real Betis nenašel žádnou odpověď. Herně sice hosty převyšoval, zasypal brankáře Olazábala střelami a výborně kombinoval, ale nic mu nevycházelo.

Další šanci cítí nyní, o čemž svědčí slova Sergia Canalese. "Tohle utkání bylo hrůzostrašné. Naprosto nic nám nevycházelo a soupeř naopak dal všechno. Jsou to hrozné pocity, když víte, jak dobře hrajete a že soupeře přehráváte, ale on vám stejně dá tři branky. Musíme se z toho poučit, zatnout zuby a příště se vyvarovat chyb. Věřím, že to bylo jen špatné utkání a že se v příštím kole budeme radovat z bodů," přeje si někdejší talent španělského fotbalu.

Deportivo Alavés minule favoritem rozhodně nebylo, protože ho čekal ostrý křest v nové sezoně. Alavés jel na Camp Nou, kde jej čekala nažhavená Barcelona. Nakonec byla ke svému soupeři ještě poměrně mírná a vstřelila mu jen tři branky. Tohle překvapení nebylo, ale přesto na svůj výkon Alavés nemůže být hrdý.

Ví to například vysoký stoper Guillermo Maripán. "Zápas s Barcelonou je nesmírně náročný po psychické i fyzické stránce pokaždé, ale jako start do nového ročníku to bylo opravdu speciální. Nedokázali jsme příliš držet míč a panikařili pod tlakem. To se nám stávat nemůže, pokud chceme získávat body."
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Maripán, Laguardia, Duarte - Manu Garcia, Wakaso, Rodriguez, I. Gomez - Sobrino, Bastón
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Feddal, Bartra, Mandi - Junior Firpo, Guardado, William Carvalho, Barragán - Inui, Canales - Loren Morón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.35 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Rayo Vallecano  (sobota 20:15)
Atlético Madrid čeká již v sobotu večer vyhlížená ligová premiéra na stadionu Wanda Metropolitano a fanoušci se nemohou dočkat. Zárukou dobrého fotbalu s vysokým počtem branek by měl být soupeř, neboť Rayo dostalo v minulém kole čtyři góly.

Atlético Madrid se jako vždy pyšní hvězdným kádrem a nejvyššími ambicemi. Trenér Diego Simeone má k dispozici velmi kvalitní a vyvážený tým, pečlivě poskládaný přesně pro jeho styl fotbalu. První větší výsledky tvrdé práce argentinského trenéra i vedení madridské klubu se již dostavily. Atlético se totiž v prvním ostrém startu sezony postavilo v rámci Superpoháru Realu Madrid a dokázalo si s ním hladce poradit!

V táboře Colchoneros zavládlo nadšení a optimismus, které se ale trochu zaseklo hned v premiéře LaLigy. Ačkoli Atlético sehrálo s Valencií dobrý zápas a vedlo, muselo se po srovnávací brance Rodriga loučit se třemi body. Něco takového teď nepřipadá v úvahu a proti dalšímu soupeři chtějí Atleti jednoznačně tři body. I proto, že je za nimi požene nacpaný stadion.

Útočník Thomas Lemar, který do Atlética zamířil teprve v létě z Monaka, k tomu řekl: "Domácí zápasy jsou vždycky mnohem vyhecovanější a ostřejší, užívám si je mnohem víc. Nemůžu se dočkat, až vyběhnu před vlastními fanoušky na trávník právě tady, na tomto nádherném stadionu. Ta atmosféra, kdy vás dopředu žene takový zástup, se nedá žádnými slovy popsat," těší se rychlé křídlo.

V utkání s Valencií Atlético ztratilo nejen dva body, ale rovněž důležitého hráče základní sestavy. Zranil se totiž zkušený záložník Vitolo, který bude mimo hru nakonec až dva měsíce. Dobrou zprávou je návrat dříve vykartovaného obránce Lucase Hernándeze. Historické střety také jasně hovoří pro Atlético, které proti Rayu vyhrálo už sedm posledních vzájemných střetů. Madridský celek na novém stadionu utrpěl všehovšudy jen jedinou porážku.

Nejen s tím se musí Rayo Vallecano vypořádat. Má dostatek vlastních problémů a většina z nich vyplula na povrch v prvním kole LaLigy. Pro nováčka ze Segundy to nebylo vůbec nic příjemného a fanoušci museli být hodně skleslí z formy, jakou jejich miláčci mají. Na Estadio Teresa Rivero se v neděli večer představila hodně pozměněná Sevilla. A pokud Rayo čekalo nesehraného soupeře, musel to být šok.

Jen za první poločas stihla Sevilla nasázet svému soku tři branky! Hattrick nakonec zaznamenal nová posila z AC Milán, André Silva, jehož jméno bude Rayo strašit asi ještě hodně dlouho. S Atléticem to není o moc lepší. Z jeho půdy si Rayo ještě nikdy neodvezlo tři body a celkově s ním má potíže. Za dlouhých patnáct let soubojů se Rayo Vallecano radovalo z výhry jen jednou, a to před pěti lety. Tentokrát se bude muset navíc obejít bez zraněného Emiliana Velázqueze.

Odpovědnost zastavovat hbité a promyšlené útoky soupeře bude mít také brankář Alberto García, který v rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Utkání s Atléticem bude pro každého z nás velký zážitek. Je to tým plný skvělých hráčů, kteří o sobě dokonale vědí a umí si pohrát prakticky s každým. Je pravda, že po minulém kole není naše sebevědomí právě nejvýš. Ale vše začíná bez branek a my se musíme pokusit o co nejlepší výsledek. Věřím, že si poradíme lépe než minule."
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godin, Lucas Hernandez - Saul Niguez, Koke, Correa, Lemar - Griezmann, Diego Costa
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Garcia - Luis Advíncula, Ba, Dorado, Álex Moreno - Jordi Amat, Pozo, Alvaro Medrán - Kakuta, Trejo, Embarba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 7.91 - 21.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - FC Barcelona  (sobota 22:15)
Do hlavního města Kastílie a Leónu zavítá slovutná Barcelona. Valladolid čeká velký svátek, Katalánci se tam naposledy představili před čtyřmi roky a světe div se, prohráli. Barcelona je ale superfavorit a další takový výsledek by byl považován za malý zázrak.

Valladolid se vrátil do nejvyšší španělské soutěže znovu po čtyřech letech a sezonu začal bezbrankovou remízou v Gironě. Bod na půdě soupeře se vždycky počítá a pro nováčka soutěže dvojnásob. Královský celek z Kastílie a Leónu teprve ve druhém kole čeká pořádná zkouška, protože na místní Estadio José Zorrilla zavítá FC Barcelona.

"Budeme hrát na vítězství a pokud by se nám podařilo získat bod, i ten by byl pro nás dobrý. Barcelona má povinnost vyhrát na všech hřištích. Chceme zkusit narušit jejich kombinaci," nechal se slyšet Jordi Masip, brankář Valladolidu, který v Barceloně dlouho působil a jenž v minulém roce přestoupil právě do Valladolidu.

Barcelona začala obhajobu mistrovského titulu doma s Alavésem a i když utkání nebylo jednoduché, skončilo jednoznačným výsledkem. Katalánci zvítězili na Camp Nou jasně 3:0, dvě branky vstřelil sám kapitán Lionel Messi. Výhra se od nich očekává i v zápase na Valladolidu, kde ale před čtyřmi lety prohráli.

"Mimo Camp Nou je to vždycky obtížnější, kvůli nadšení soupeře. Je možné, že oba týmy si budou rovny, protože oni jsou stále plní entuziasmu a nadšení z posledního vystoupení. Valladolid byl proti Gironě skvělý a zaslouženě získal remízu. Jejich hra byla spořádaná, jejich řady byly těsně u sebe," rozhovořil se před utkáním kouč Barcelony Ernerto Valverde.

Blanquivioletas nemohou počítat s Mayoralem, Luisimim i Ivem a v podstatě totožně je na tom i Barca. Ernesto Valverde musí oželet služby Sampera, Denise Suáreze i Jaspera Cillesena. Na druhou stranu ani jeden ze zmíněné trojice nepatří do základní jedenáctky, takže to nejsilnější má Valverde připraveno do hry.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Nacho, Calero, Olivas, Moyano - Mohamed, Fernández, Alcaraz - Suárez, Plaňo, Keko
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Coutinho, Busquets, Rakitič - Dembélé, Messi, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 20.30 - 8.29 - 1.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - SD Eibar  (pátek 20:15)
V pátek večer LaLiga nabídne dva zajímavé duely, z nichž první se odehraje v Getafe. Domácí FC se postaví proti Eibaru v souboji dvou týmů, které vyšly v prvním kole naprázdno. Eibaru se v Getafe vůbec nedaří a domácí tuší šanci.

Oba soupeři se spolu setkávají střídavě v Segundě, občas v Primera Division. Scénář je ale podobný - Eibar ještě ani jednou nejel domů se třemi body v kapse. Ani jednou se mu nepovedlo zvítězit a pokořit domácí celek. V drtivé většině případů je domácí prostředí natolik silným faktorem, že domácí celek vítězí. Další šanci má Eibar teď a doufá, že se mu to konečně povede.

Eibar by se moc rád revanšoval svým fanouškům, před kterými se minule moc neukázal. Proti Huesce byl doma velkým favoritem a měl si s ní podle předpokladů poradit bez potíží. Už po poločase ale prohrával o dvě branky a hostující nováček si s Eibarem dělal prakticky cokoli, co chtěl. Stadion Municipal de Ipurua zamlkle sledoval po změně stran velkou převahu domácích a snahu, která však rezultovala jen ve snížení Escalanteho.

Eibar má co napravovat a právě střelec jediné branky to dobře ví. "Ten výsledek nás hrozně mrzí, nezasloužili jsme si to. Především ve druhé půli jsme opravdu zabrali a dostali soupeře pod tlak. Teď chceme otočit list a na Getafe se připravit co nejlépe. Ani Getafe doma není snadným soupeřem, ale věříme, že si můžeme poradit. Klíčem bude, abychom se vyvarovali tak velkých chyb jako minule."

U Getafe je to často o pevné obraně a jediné brance. Za posledních deset ligových utkání dokázal celek z předměstí Madridu vstřelit více než jednu branku jen jednou. Úvodní duel sezony mu moc radosti nepřinesl, ačkoli podívaná to byla znamenitá. Na stadionu Santiago Bernabéu se Getafe muselo poklonit před domácí ekipou a neskórovalo ani jednou.

Veterán Jorge Molina by to rád změnil. "Proti Realu je to vždycky velký zážitek a jsme na tato utkání hodně nabuzení. Bohužel jsme to nyní nedokázali proměnit do lepšího výsledku. Trápila nás nepřesnost a na ní musíme pracovat, pokud chceme proti Eibaru uspět."
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damian, Djené, Bruno, Antunes - Portillo, Arambarri, Maksimović, Amath - Angel, Mata
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Yoel - Pena, Oliveira, Arbilla, José Angel - Hervias, Sergio Alvarez, Jordan, Orellana - Garcia, Sergi Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.15 - 3.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Real Sociedad  (pátek 22:15)
Druhý z pátečních utkání se odehraje lehce po desáté na stadionu Municipal de Butarque v Leganésu. Tamní skvadra se v domácí ligové premiéře pokusí odčinit první neúspěšný duel v ročníku. Soupeřem bude Real Sociedad, který naposledy naopak svou roli zvládl a má první tři body.

Leganés toho s Realem Sociedad San Sebastian příliš nesehrál, vinou své časté účasti v druhé nejvyšší lize. A porazit baskický celek se mu povedlo poprvé teprve před půl rokem, právě při poslední návštěvě Realu Sociedad v Leganésu. Z něj se naopak stává pravidelný účastník LaLigy a v tomto roce má maličký celek obdobné cíle.

Moc dobře za vytyčenou záchranou ale Leganés nevykročil. V prvním kole jel do Bilbaa, kde si dal dostaveníčko s Athleticem. Ačkoli se jednalo o poměrně vyrovnaný souboj, Leganésu z něj zbude v ústech jen pachuť. O body i radost z prvního utkání jej totiž připravil Iker Muniain, který se prosadil až ve třetí nastavené minutě. Teď na Leganés čeká další protivník z baskického regionu.

To Real Sociedad San Sebastian zvládl svou premiéru v ročníku mnohem lépe, i když měl silnějšího a zkušenějšího soupeře. Utkal se totiž s Villarrealem, který hodlá útočit na evropské poháry. Sice brzy inkasoval, ale dokázal využít mnoha chyb obrany Villarrealu. Do konce první půle srovnal Willian José a dvacet minut před závěrečným hvizdem poslal hosty do vedení Juanmi! Tři body si odvezl Real Sociedad a rád by v tom pokračoval.

Mladý záložník Mikel Oyarzabal v rozhovoru pro deník Marca poznamenal: "Máme za sebou hodně povedené utkání, i když po herní stránce by to mohlo být lepší. Ještě nejsme úplně sehraní, ale to se s každým dalším utkáním zlepší. Důležité je, že jsme se naučili proměňovat šance, což nám v minulé sezoně dělalo velké potíže a ztráceli jsme kvůli tomu až moc bodů. Věřím, že v příštím utkání na to navážeme a odvezeme si další tři cenné body," přeje si talentovaný mladík.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Juanfran, Munoz, Siovas, Raul Garcia - El Zhar, Perez, Gumbau, Silva - Eraso, Carrillo
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Hernandez, Moreno, Llorente, Zaldua - Zubelda, Illaramendi - Merino, Oyarzabal, Pardo - Willian José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.27 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC11004:13
2.Levante UD11003:03
 FC Barcelona11003:03
4.Real Madrid11002:03
5.Athletic Bilbao11002:13
 Real Sociedad11002:13
 SD Huesca11002:13
8.Atlético Madrid10101:11
 Valencia CF10101:11
 Espanyol Barcelona10101:11
 Celta Vigo10101:11
12.Real Valladolid10100:01
 Girona FC10100:01
14.Villarreal CF10011:20
 SD Eibar10011:20
 CD Leganés10011:20
17.Getafe CF10010:20
18.Rayo Vallecano10011:40
19.Deportivo Alavés10010:30
 Real Betis10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (754)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele