Gambrinus liga souhrn - 16. kolo

08.12.2007, 18:55, aktualizováno 10.12.2007, 19:20
Komentáře a souhrny
Slavia vyhrála na Kladně a přezimuje v čele tabulky o pět bodů před Spartou. Ta v posledním utání podzimu přehrála Plzeň a využila zaváhání Teplic v Jablonci. Čtvrtá příčka patří Baníku, který vyhrál v Mostu, právě Severočeši pak ligový peloton uzavírají, druhým momentálně sestupujícím týmem jsou Bohemians. Až ve druhé polovině tabulky přezimují Liberec a Boleslav.

SK Kladno - Slavia Praha 0:1

08.12.2007 17:00

Góly: 40. Vladimír Šmicer

Členové slávistického mužstva můžou ode dneška klidně spát, ve středu je sice čeká ještě poslední zápas v Lize mistrů se Sevillou, ale z prvního místa je letos už nikdo nesesadí. Červenobílí vyhráli zásluhou přesné hlavičky Vladimíra Šmicera na Kladně a druhé Teplice na ně ztráci pět bodů, ikdyž mají zápas s Jabloncem k dobru.

Slavia začala aktivněji a měla také první šanci zápasu, když Brabec vysunul dlouhou přihrávkou Pudila a ten z úhlu tvrdě pálil na Pavlíka, který ovšem vyrazil. V další šanci byli opět slávisté, ale když už se chystali vystřelit domácí je skvěle pokrývali, nakonec se k balonu dostal Ivana a rozhodl se centrovat, ovšem Pavlík si míč stáhnul ze vzduchu. Ve 40. minutě se už hosté dočkali, jelikož je do vedení poslal Vladimír Šmicer. Branka padla po rohu Volešáka, který našel Šmicra, jenž vyhrál hlavičkový souboj s duem Pavlík - Cigánek a poslal míč do sítě. Poločas skončil zásluhou Šmicra vedením slávistů 0:1.

Ve druhé půli se osmělili domácí, když nejprve hasil rychlý protiútok a násladný centr Vršajeviče Vaniak, poté proti střele Semeráka předvedl své umění opět slávistický brankář. Šanci na vylepšení svého náskoku měli také červenobílí, jenže střelu Ivany Pavlík vyrazil a před dobíhajícím Pudilem potom stačil míč skrýt v rukavicích. V 70. minutě vyslal tvrdou střelu domácí Szabo, ale Vaniak opět balon zastavil. Slávistický brankář chytal opravdu velmi dobře. V závěru se domácí dostávali do rychlých výpadů, ale nezvládali přesně zakončit. Slavia vyhrála a je podzimním mistrem.

Více informací k zápasu

Bohemians 1905 - Slovan Liberec 1:0

09.12.2007 13:30

Góly: 17. Milan Škoda

Přes šest tisíc diváků vidělo nejtěsnější možnou výhru domácích Bohemians. Nejčastěji skloňovanými jmény v tomto zápase byly Sňozík a Nezmar. Zatímco domácí brankář několikrát svůj tým podržel, liberecký útočník spálil několik svých šancí. Zápas tak rozhodl umístěnou střelou k tyči Škoda.

Během tří minut, od 12. do 15., si vypracovali hosté tři šance. Nejdříve Nezmarem tečovaný roh skončil těsně vedle tyčky. Poté Bílek napálil sám před Sňozíkem míč jen do brankáře a stejně si vedl i Blažek střelou z deseti metrů. A tak přišel trest na druhé straně. Po kombinační akci se ve vápně dostal k míči Škoda, který mířil přesně k levé tyči. Zlámal si na míč sice sáhl, ale gólu nezabránil. Po třech minutách přišla další šance hostů. Opět však Sňozík skvěle vykryl střelecký úhel, tentokrát Nezmarovi. Ve 37. minutě zmařil opět šanci Nezmar. Papouškův centr za skvěle chytajícího domácího brankáře nedostal.

První čtvrthodinka druhé půle přinesla dvě nadějné hlavičkové pozice pro domácí. Nejdříve Marek namířil pouze do Zlámala, Ordoš netrefil ani branku. Na druhé straně nedokázal ze šesti metrů usměrnit míč mezi tři tyče aktivní Nezmar. Až v 88. minutě se hosté dostali do další šance. Dortův centr na malé vápno dokázal směrem na branku usměrnit v pádu Nezmar, ale mířil nad.

Více informací k zápasu

1. FC Brno - Viktoria Žižkov 3:1

09.12.2007 13:30

Góly: 9. Marek Střeštík, 57. Aleš Besta, 73. Luboš Kalouda - 80. Petr Švancara (pen.)

Brno potvrdilo zlepšené výsledky a už se objevuje na příčkách, které se od něho na začátku sezóny očekávaly. V zápase se prosadili mladíci Střeštík s Kaloudou, k nim se přidal Besta. Za Žižkov snižoval proti svému bývalému klubu Švancara z penalty.

První šanci přinesla první minuta. Na Kaloudův centr si naskočil na penaltě Došek, hlavičkou těsně minul. Z další akce již gól padl. Trousil rozehrál aut do běhu Doškovi, ten přihrávkou napříč vápnem našel Střeštíka, který zakončoval do odkryté branky. Žižkov začal hrát aktivněji, ale to paradoxně pomohlo v další šanci domácím. Střeštík vyslal do brejku Bestu, který se kličkou zbavil obránce, ale proti Bartalskému se neprosadil. Brno se snažilo rozhodnout a mělo převahu, ale gólové šance se do poločasu již nedočkalo.

Když už se hostující Kalod dokázal dostat do vápna před Lejsala, míč si ukopl. A tak přišel druhý gól domácích. Na Doškovu hlavičku ještě stihl Bartalský zareagovat, ale k míči u brankové čáry se dostal Besta, který bez rozpaků napálil pohodlně míč do sítě. Po hodině hry mohl rozhodnout Došek, který udělal kličku brankáři, ale míč směřující do prázdné brány odkopl skluzem Kropík. V 73. minutě to však již bylo 3:0. Došek hlavičkou postrčil na Kaloudu a ten z hranice vápna napálil míč ke vzdálenější tyči. Snížit se hostům podařilo z penalty. Po faulu Trousila na Kaloda zahrával penaltu ex-brněnský Švancara a míč poslal doprostřed branky, Lejsal si to namířil k levé tyčce. Švancara mohl přidat druhý gól, kdyby po zaváhání domácí obrany nemířil do náruče Lejsala. V nastavení si pak červenou kartu vysloužil Moughfire, když postrčil domácího Bestu.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Tescoma Zlín 1:0

09.12.2007 15:00

Góly: 45. Tomas Radzinevičius (pen.)

Budějovice opět ukázaly, že na domácím trávníku jsou jen těžce k poražení. Zlín naopak nepotvrdil své třetí místo v tabulce zápasů venku a dovolil domácím lehce udržet jednogólové vedení, které zařídil ve 45. minutě pokutovým kopem Radzinevičius.

V desáté minutě se z 15 metrů pokoušel zakončit Mrkvička, ale mířil mimo branku. Na druhé straně se sice Bača dostal přes brankáře Kučeru, ale míč skončil v zámezí. Budějovičtí hráči měli herní převahu, proti dobře bránícímu Zlínu se však dlouho nemohli prosadit. V naprostém závěru však ve vápně zfauloval Černého Konečník a Radzinevičius namířil pokutový kop přesně pod břevno.

Druhý poločas přetrvával v podobném duchu, domácí měli míč na noze a hosté pozorně bránili. To zamezovalo jakýmkoliv šancím. V 80. minutě se přeci jen dostali Jihočeši do přečíslení čtyři na tři a mohli rozhodnout. To by ale Plichta nesměl odcentrovat do autu. Zápas se trochu překvapivě dohrával na polovině prohrávajícího celku, a tak se hosté vyrovnání prostě dočkat nemohli.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 1:1

09.12.2007 17:00

Góly: 41. Radim Holub - 15. Tomáš Kazár

Rozdílné poločasy přinesl zápas v Boleslavi. Olomouc začala aktivně a po zásluze jí Kazár poslal do vedení. Poté se probudili domácí a po dvou břevnech se napotřetí dokázali prosadit. Vyrovnání zařídil Holub a dal výsledku konečný stav.

Ve 3. minutě se odražený míč dostal ke Kazárovi, který jej z dvaceti metrů napálil k tyči a Pižanowski musel napnout všechny síly, aby střelu vyrazil. Z hranice penalty pálil na druhé straně Kalina, ale jeho přízemní střelu vyrazil reflexivně Drobisz. Matějovský neobvykle prohrál souboj jeden na jednoho a Kazár, který následně šel sám na brankáře, si už uměl poradit. Přesným lobem poslal hosty v 15. minutě do vedení. Vyrovnání měl na hlavě Mašek, ale trefil pouze břevno. Ve 32. minutě tečoval centr Rolko a míč opět mířil pouze do břevna. Čtyři minuty před koncem první půle se po zmatku ve vápně dostal míč k Holubovi, který z osmi metrů překonal olomouckého brankáře a vyrovnal.

Kyselův prodloužený centr málem usměrnil do prázdné branky Mašek, ale chyběl mu krok k dosažení na míč. Šancí ve druhém poločase podstatně ubylo, aktivita boleslavských žádné ovoce nenesla. Nakonec se konec zápasu dohrál i bez očekávaného tlaku domácích a Sigma tak pohodlně ubránila remízu.

Více informací k zápasu

FK SIAD Most - Baník Ostrava 0:2

09.12.2007 17:00

Góly: 65. Daniel Tchuř, 90. Adam Varadi

Ne zrovna nejlepší terén čekal fotbalisty v Mostě. I když oba týmy hrály v tempu, šancí bylo minimum. Ostravu dostal do vedení Tchuř, domácí se snažili vyrovnat, místo toho ale v závěru inkasovali ještě z kopačky střídajícího Varadiho.

Úvod sice patřil hostům, postupem času se však i Most dostával více a více do hry. Diváci si na první šanci počkali až do 34. minuty. Tchuř vyslal načechraný centr na Rajtorala, který byl však o pár centimetrů od teče, která by mohla znamenat gól. Těžký terén dělal ze zápasem své, šancí opravdu moc nebylo.

Týmy se snažily hrát aktivně, ale šance stále nepřicházely. Čermák nechtěně vystrašil hostujícího brankáře, když jeho centr dopadl na břevno. V 65. minutě Svoboda vyrazil roh za vápno k Tchuřovi, který propálil vše a poslal hosty do vedení. Most se snažil vyrovnat, ale musel si dávat pozor na ostravské brejky. V 90. minutě do jednoho takového poslal Rajtoral Varadiho, který po čtvrthodině pobytu na trávníku zpečetil vítězství Baníku.

Více informací k zápasu

FK Jablonec 97 - FK Teplice 1:0

09.12.2007 20:15

Góly: 40. Miroslav Baranek

Severočeské derby vyhrál překvapivě Jablonec, který tak udržel do jara čtrnácté nesestupové místo. V prvním poločase byli aktivnější domácí a pár minut před koncem se dostali zásluhou Baranka do vedení. Zlepšený druhý poločas od hostů k vyrovnání nevedl.

Ve 13. minutě Nulíček nahrál na vápně Valentovi, ale jeho točenou střelu dokázal Slavík vyrazit. O dvě minuty později byl v šanci opět Valenta, hlavičkoval těsně nad břevno. Po pár minutách mířil stejný hráč opět hlavičkou do tyčky. Na druhé straně mohl trestat Verbíř, ale osamocen na hranici penalty uspěchal střelu a minul. Ve 40. minutě zasahoval proti hlavičce Homoly Slavík, ale odražený míč do prázdné branky dokopl bez problémů Baranek.

V druhém poločase začali být aktivnější hosté. První nebezpečnější střelu vyslal v 62. minutě Doležal. Špit však dokázal vyrazit na roh. Vyrovnat mohl sedm minut před koncem Fenin, když se po chybě Loučky dostal k míči Doležal a ten vyslal přesnou přihrávkou teplického útočníka na samostatný únik, který skončil střelou z deseti metrů nad domácí brankou.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 3:1

10.12.2007 17:15

Góly: 27. Libor Došek, 32. Miroslav Slepička, 45. Michal Kadlec - 90. Martin Psohlavec

Sparťanští fotbalisté v derniéře podzimní ligy porazili v přímém souboji dvou pohárových aspirantů Viktorii Plzeň 3:1 a díky lepšímu skóre přezimují na druhém místě tabulky s pětibodovou ztrátou za vedoucí Slavií. Letenský útočník Libor Došek dnes vstřelil osmý gól v sezoně a dostal se tak do čela tabulky kanonýrů.

V posledním duelu podzimu si mohla Sparta alespoň trochu spravit chuť a díky případné výhře se vrátit na druhé místo tabulky. A za třemi body šli sparťané tentokrát hodně svědomitě, utkání mohli rozhodnout už během první desetiminutovky.

Hosté sice přijeli s bodovými plány, ale domácí středová řada měla jasně navrch i díky návratu Sylvestreho, pohybem hýřili také oba útočníci. V úvodu se jim ale ještě střelecky nevedlo, neboť Došek promarnil ideální dobu střelby po Slepičkově přihrávce a svoji koncovku nezvládl také Matušovič.

Jenže na rozdíl od jiných zápasů Sparta po neproměněných šancích neubrala na aktivitě a přicházely i další příležitosti. V 25. minutě musel svůj tým zachraňovat po Horváthově trestném kopu brankář Daněk, ale už brzy nato zažil reprezentační náhradník dvacetiminutovku hrůzy.

Všechno načal v 27. minutě francouzský záložník Sylvestre, který našel kolmou přihrávkou Doška a ten se prostřílel do čela pořadí kanonýrů. Nastartoval tím velký nápor domácích, navíc také druhý gól přišel z levé strany: Matušovič se v 32. minutě zbavil Šmejkala a jeho centr poslal do sítě volejem z osmi metrů Slepička.

To už nevydržel trenér Levý a Šmejkala, který zjevně nezvládl souboj se svým bývalým klubem, raději stáhl ze hřiště. Sparťanský nápor tím ale neutlumil a ještě v nastaveném čase inkasoval brankář Daněk potřetí po dalším souboji s kolegou z národního týmu. Matušovič narazil patičkou Kadlecovi, který se na hranici šestnáctky opřel do míče a po dvou a půl letech vstřelil gól. Právě včas, v hledišti totiž sedělo hned několik zvědů, kteří se přijeli na jeho výkon podívat.

Daněk se kvůli obnovenému zranění kolena už po přestávce na trávník nevrátil, a tak musel do branky k těžké premiéře Lukáš Krbeček, bratr plzeňského útočníka a syn někdejšího gólmana Viktorie.

Ale těžký debut neprožil, protože sparťané se s vidinou jasné výhry už tolik do ofenzivy nehnali. Došek se sice ocitl dvacet minut před koncem sám před brankou po ukázkové kombinaci, ale míč mu utekl a Krbeček se mohl vytáhnout.

Hosté tušili, že už na body nedosáhnou, a tak hráli zodpovědněji zezadu. Chvílemi ale až příliš přeháněli agresivitu, kterou tentokrát odnesl zraněním i známý tvrďák Řepka.

Až v závěru obě strany fotbalově znovu ožily. Domácí Sylvestre tři minuty před koncem po faulu brankáře Krbečka na Rezka neproměnil penaltu a v 89. minutě Psohlavec snížil na dvoubrankový rozdíl. Sparťané se v těch chvílích asi už viděli na dnešním večírku po sezoně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Slavia Praha16105126:935
2.Sparta Praha1693429:1530
3.FK Teplice1693424:1330
4.Baník Ostrava1676324:1727
5.1. FC Brno1675426:2226
6.Viktoria Plzeň1674517:1625
7.Tescoma Zlín1665516:1823
8.České Budějovice1664621:2022
9.Sigma Olomouc1648410:1320
10.FK Mladá Boleslav1647518:1819
11.Slovan Liberec1645713:1717
12.SK Kladno1644822:2816
13.Viktoria Žižkov1644821:2916
14.FK Jablonec1635810:1714
15.Bohemians 1905163499:2113
16.Siad Most1626819:3212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak přeci jen tam ten Vláďa není jen jako maskot...

Reagovat
smazaný uživatel

no taky cumim uz proti boleslavi hral hodne dobre dneska i gol tak snad to tak pujde i na jare.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsi to tak nakousl - k čemu je v Baníku Bolf?

Reagovat
smazaný uživatel

To bych taky rád věděl.

Reagovat
smazaný uživatel

bolf je zraněnej pokud vím

Reagovat
M11

takze momentalne k hovnu

Reagovat
M11

sorry... na nic

Reagovat
smazaný uživatel

Na Vláďovi jsou vidět zkušenosti, to je jeho největší kredit, zdravotně a fyzicky sice už zaostává (srovnávám s dřívějšími lety), přesto jeho přítomnost na hřišti ovlivňuje celý tým, je to prodloužená ruka trenéra. A když mu to sedne, předvede dobrou hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska měl vůbec dobrej den, při předávání Zlatýho slavíka byl vysmátej jak lečo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatý slavík

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, kdyby na mě nekřikla ségra, že je tam Šmíca, tak jsem ho neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou komerční šaškárnu nezachrání nic - ani Šmíca.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalový závisláci

Reagovat
smazaný uživatel

Nech si toho. Náhodou občas koukám na Ordinaci v růžové zahradě.

Reagovat
smazaný uživatel

zlatej slavik je odporna nuda s nulovou hodnotou..

Reagovat
smazaný uživatel

O to vůbec nejde. Hudbu mám rád, poslouchám hodně, ale takovýhle trapný šaškárny nenávidím.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Zlatý slavík už je fakt šaškárna, včera jsem to tak po oku sledoval, spíš po uchu slyšel.. no a to jsou strašné kecy. Navíc jak se můžou takhle oblíct do Statní opery? schválně jsem to sledoval při předávání cen. Vrchol byli Divokej Bill a Barbora Zemanová nebo jak se jmenuje.. no a ty kecy

Reagovat
smazaný uživatel

Jéžíšmarjá, že jsem nedržel čuňu. Tuhle debatu jsem fakt rozjet nechtěl. Tak aspoň někdo napište, jak toho slavíka pískal rozhodčí, já kromě toho Šmicera nic jinýho neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Potěšili Budějovice a Brno,Liberec to je trapný úlet a o Boleslavi je škoda mluvit.Jen doufám,že Teplice to večer zvládnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten cerveno-bily dres mu ante fotce fakt neslusi :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ten červenobílý dres udělal ze Šmicera reprezentanta ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

Banííííííííííííííííííííííík!!! Branky zařídili dva hráči, na které pořád nadávám, takový paradox.

Reagovat
Shevchenko

Teď to už snad půjde, přes zimu se snad uzdraví Lukeš s Tomašákem a na jaře by už mohli hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Tomašákem to prý vypadá tak všelijak. Lukešovi se to uzdravuje mnohem lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

tchoř je dobry,čoupek vam tam dela bordel.

Reagovat
smazaný uživatel

Čoupka nemám rád a vždycky trnu, když se dostane k míče, ale proti Spartě zahrál výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

V Boleslavi maji snad mensi branky sama tycka same brevno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Fenin se ukázal jako chladnokrevný sniper

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to je teda prekvapenie. A těrazky Plzeň, do toho, nebojte se ničeho - já jim snad pojedu na Letnou fandit.

Reagovat
smazaný uživatel

to by vůbec nebylo špatný, kdyby Plzeň vyhrála a přezimovala před Spartou to už by byl fakt vrchol - ale bylo by to krásný sice plzni nevěřím, ale i zázraky se dějí

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek prohlásil, že to bude pro Spartu těžký zápas. Plzeň sice nehraje špatně, ale třeba do Leverkusenu jel Bílek vyhrát. Páni, netušil jsem, že máme tak kvalitní ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas jsem neviděl, v druhém Sparta jen dohrávala, mluví se o upísknuté pentli, no nevím. Ty góly byly celkem hezký, Plzeň na body asi neměla.

Reagovat
GEGE

Pentle byla jasná nevím kam ten rozhodčí čumel kdyby ji pisknul mohlo by to vypadat jinak

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem ¨tipoval plichtu, sakra

Reagovat
smazaný uživatel

tak danek se vytahl opravdu podrzel svuj tym reprezentant jak se patri,sparta vi kam sahnout pri nakupech

Reagovat
smazaný uživatel

Byl po zranění, ale i tak nic moc..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele