Gambrinus liga preview - 7. kolo

20.09.2008, 08:57, aktualizováno 22.09.2008, 08:57
Previews
Liberec zaváhal na hřišti Bohemians Praha a Sparta se Slavií tak mohou svému soupeři odskočit. Sparta doma přivítá Teplice a očekává se její vítězství. Favoritem bude i Slavia, ta zajíždí do Zlína...
Viktoria Plzeň - České Budějovice  (sobota 17:00)
Plzeň v úvodním zápase sedmého kola Gambrinus ligy změří síly s fotbalisty Českých Budějovic. Domácí si budou chtít vylepšit současné postavení v tabulce, zatímco hosté by rádi zabodovali a odpoutali se tak ze dna tabulky.

Plzeňští si z posledních čtyř utkání odváželi po bodu. Tuto remízovou sérii mají v plánu přerušit domácím vítězstvím nad posledním celkem tabulky. Šilhavého svěřenci si budou také chtít vylepšit své průběžné desáté místo. "Výsledky Budějovic nasvědčují, že s novým trenérem přišla soupeři nová motivace. Nesmíme se nechat ukolébat tím, že ještě nedal venku gól," varoval kouč domácích Jaroslav Šilhavý. Tomu se již uzdravil kapitán Horváth.

Jihočeši dokázali během šesti kol získat pouhé tři body, a proto jim patří samotné dno tabulky. Z něho se pokusí vyškrábat v sobotu ve Štruncových sadech. Od příchodu nového trenéra Pavla Tobiáše tým Dynama podává mnohem lepší výkony. "Věřím, že když budeme pracovat tak jako ve Zlíně a s Boleslaví, tak se výsledky dostaví," přeje si Tobiáš.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Poštulka - Limberský, Hochmeister, Navrátil, Lecjaks - Petržela, Trapp, Horváth, Jiráček - Rezek, Varadi.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Leština, Horejš, Hunal, Žižka - Benát, Hílek, Homoláč, Šíma - Sedláček, Svátek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - 1. FK Příbram  (neděle 14:30)
V neděli odpoledne se fotbalisté Příbrami představí na horké půdě ostravských Bazalů, kde se pokusí potrápit favorita. Ten nastoupí i s útočníkem Svěrkošem, kterého čeká disciplinárka až příští týden.

Baník nezvládl čtvrteční utkání se Spartakem Moskva v rámci 1. kola Poháru UEFA, ale nyní musí zaměřit svou pozornost na domácí ligu, v níž je aktuálně až na devátém místě. Od Večeřových svěřenců se očekávají v zápase proti Příbrami povinné tři body, jinak by se mohla začít třást trenérská židle. Výkop zápasu je naplánován již na 14:30 kvůli časové kolizi s hokejovými Vítkovicemi, které hrají právě od 17 hodin. "Myslím, že s tím nebudeme mít problém. Potřebujeme teď zregenerovat a rychle se zase přeorientujeme na ligové boje. Pokud hráči odvedou výkon jako v utkání se Spartakem, nemám obavy," řekl kouč domácích Karel Večeřa.

Příbramským se před třemi lety povedlo v Ostravě zvítězit a vůbec by se nezlobili, kdyby se to opakovalo i teď. Po odehraných šesti kolech jsou na tom o dva body hůře než jeho nedělní protivník. "Zatím nás nikdo vyloženě nepřehrál, i do Ostravy jedeme zabojovat o tři body," řekl italský kouč hostí Massimo Morales.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Marek, Galásek, Otepka, Mičola - Svěrkoš, Střihavka.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Mišun - Klesa, Oguzhan, Pleško, Tomašák - Huňa, Borek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 3.95 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Mladá Boleslav - SK Kladno  (neděle 16:30)
Kladno začalo v posledních zápasech nabírat na obrátkách a další bodový zisk by si připsala i v Mladé Boleslavi, kdežto domácí si budou chtít prodloužit pětizápasovou sérii bez porážky.

Mladá Boleslav figuruje na průběžném čtvrtém místě se ztrátou pěti bodů na čelo tabulky. Středočeši věří, že v zápase proti Kladnu udrží svou stoprocentní bodovou úspěšnost na domácí půdě. "Říká se, že vyhrát třikrát po sobě doma je těžké, ale úspěchu podřídíme všechno. Moc dobře si totiž uvědomujeme, že se soupeř zvedá," řekl kouč domácích Pavel Hapal.

Zatímco Kladenští vyšli v prvních třech kolech bodově naprázdno, tak v následujících pokaždé bodovali. První výhry se však dočkali až v šestém kole, když doma překvapivě porazili Olomouc 2:0. Svěřenci hostujícího kouče Martina Hřídela zatím posbírali pět bodů, což je řadí na čtrnáctou příčku. Nyní se představí v Mladé Boleslavi, kde se ještě ani jednou neradovali z plného bodového zisku. "Jako velký outsider jsme jeli i do Ostravy, kde jsme herně určitě nezklamali. Sahali jsme po vítězství i v Jablonci, takže se nemáme čeho bát ani nyní a jedeme pro body," vzkázal kladenský asistent trenéra Stanislav Hejkal.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Rajnoch, Sylvestre, Poláček - Pecka (Papadopulos), Řezníček.
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Procházka - Cigánek, Szabo, Strnad, Zoubele - Dubský, Šilhán.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Viktoria Žižkov  (neděle 17:00)
Šestý Jablonec v neděli přivítá před domácím publikem fotbalisty Žižkova. Ti budou chtít navázat na velice vydařený zápas z předchozího víkendu, zatímco domácí se pokusí odčinit svou první letošní prohru, kterou utrpěli v Edenu.

Start do soutěže vyšel Jablonci bravurně, ale nyní jeho forma jde dolů. Již čtyřikrát v řadě totiž neslavil výhru. Také přišel v uplynulém kole o svou neporazitelnost, když podlehl mistrovské Slavii 0:2. Nyní se svěřenci kouče Františka Komňackého popasují s pražskou Viktorií. "S Žižkovem je to zápas, který může určit ráz zbytku podzimu a možná i celé sezony. Když uspějeme, udržíme se v horní polovině, v opačném případě se zase pomalu namočíme do záchranářských bojů," prohlásil Komňacký.

Premiéra na trenérské lavičce Žižkova se Josefu Csaplárovi se náramně vyvedla, když jeho svěřenci přestříleli Bohemians Střížkov. Ale před Jabloncem se má na pozoru. "Vyhráli jsme, ale Jablonec je zcela jiný soupeř. Má sice nejmladší věkový průměr, ale tým je velmi dobře poskládaný. Jsou zde velmi zkušení Špit, Lafata či Michálek, ale také velmi mladí nadějní hráči," řekl trenér jedenáctého celku tabulky.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Krejčí, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Pavlík, Loučka, Klapka, Žofčák - Lafata.
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Hruška - Šťastný, Labant, Gabriel, Xavier - Novotný, Procházka, Vozábal, Koukal - Švancara, Naumov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 2.85 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bohemians Praha - Slovan Liberec  (neděle 17:00)
Liberec se po slabším začátku rozjel a atakuje nejvyšší příčky. Výjezd do Prahy na stadión Žizkova, kde hrají své zápasy Bohemians Praha, by proto měl znamenat podle předpokladů další tři body pro Slovan.

Na Střížkově před zápasem s Libercem prý byl podle kouče Bohemians Praha Luboše Urbana hektický týden. "Špatný konec brankové přestřelky na Žižkově, kdy jsme vyhořeli v obraně, znamenal, že jsme se snažili udělat vše pro zlepšení obrany. Za šest kol jsme dali sedm gólů, což není špatné, ale čtrnáct inkasovaných je strašně moc," naznačil Urban, v čem se jeho tým musí zvednout

I liberecký kouč Ladislav Škorpil připomněl, že výkon jeho celku v minulém zápase proti Zlínu byl špatný. "Existuje kvalita hry a pak schopnost vstřelit gól, což je vyšší forma kvality," poznamenal s typickou ironií. Tentokrát si proto přeje nejen výhru, ale i zlepšený výkon, aby mužstvo před soubojem s vedoucí Spartou udrželo s lídrem kontakt. V týdnu získal Liberec na hostování ze Slavie juniorského reprezentant Gebre Selassieho. "Je vhodným typem pro naši hru," míní Škorpil.
Bohemians Praha - pravděpodobná sestava:
Winter - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Kropík - Vošahlík, Jeslínek, Demeter, Zoubek - Ibe, Kincl.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Hauzr - Gebre Selassie, Košťál, Polák, Janů - Kerič, Bílek, Holeňák, Dort, Dočkal - Nezmar, Blažek (Smetana).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 2.80 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sigma Olomouc - 1. FC Brno  (neděle 20:00)
Olomouc hostí Brno a bude se snažit zahnat řeči o rodící se krizi. Ani moravskému konkurentovi se nevede tak jako na začátku sezóny. Případná výhra bude pro jednoho ze soupeřů hodně důležitá, poražený se může dostat do problémů.

Olomouc tíží dvě porážky v řadě, především v druhém duelu navíc nebyla vůbec nebezpečná. Z cest do Boleslavi a Kladna nedovezla ani bod a podle trenéra Zdeňka Psotky v tom byly hlavně špatné úvody, s Brnem by to ráda napravila. "Musíme to podchytit. Apeloval jsem na to už dříve, ale pak se nám stejně stane, že rychle inkasujeme a musíme hrát do plných," vysvětlil Psotka, který věří, že drobné zranění dovolí hrát Hubníkovi.

Navázat na letošní dobré výkony na soupeřových hřištích a odčinit domácí prohru se Spartou je cílem hostů. Pro trenéra Petra Uličného i jeho asistenta Karla Trnečku, kteří právě z Olomouce pochází, bude mít souboj zvláštní náboj. "Musíme se hlavně otřepat z prohry se Spartou. Zatím se nám venku dařilo, ale až na zápas v Ostravě jsme hráli s papírově slabšími soupeři," připomněl Uličný.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Drobisz - Škerle, Hudec, Komárek, Heindenreich - Kaščák, Rossi - Hubník, Melinho, Kazár - Ordoš.
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Lejsal - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Mareček, Večeřa, Polách, Střeštík - Besta, T. Došek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.70 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Praha - FK Teplice  (pondělí 17:15)
Sparta hostí ve šlágru kola Teplice. Letenští se pokusí počtvrté za sebou vyhrát, zatímco hosté budou chtít potvrdit vítězství nad Baníkem.

Sparta je již jediným celkem, který ještě v tomto ligovém ročníku neprohrál, a proto zaslouženě vévodí tabulce. Svou neporazitelnost si hodlá udržet i v následujícím zápase, v němž doma narazí na Teplice, které špatně vykročily za svými pohárovými cíli. "Navíc je dobře, že nemáme další zraněné. Rádi bychom zopakovali výsledek s Brnem, kde jsme dva nula vyhráli," přál si kouč domácích Vítězslav Lavička.

Teplice v minulém kole zlomily svou výsledkovou krizi, když doma zdolaly Ostravu 1:0. Vzestup formy budou chtít potvrdit na pražské Letné. "Výhra nad týmem, jako je Ostrava, pro nás měla velkou cenu a teď před námi je další velká výzva. Sparta hraje velmi dobře a o to větší motivací pro nás bude," řekl trenér Severočechů Jiří Plíšek, jehož týmu patří po šesti kolech osmé místo s osmi body. V případě výhry by si "Žlutomodří" polepšili o dvě místa.

Za sparťany nenastoupí v pondělí oba zranění hráči Holenda a Berger. Hostující mužstvo bude postrádat dlouhodobé marody Gašparíka a Smíška, otazník visí nad startem Vaščáka. Nezahraje si také Petr Lukáš, který si odpykává disciplinární trest.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Kúdela, Voříšek, Řepka, Had - Hušek, Kladrubský - Kulič, Kisel, Matušovič - Slepička.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Belic - Vidlička, Matula, Klein, Rosa - Štohanzl, Sabou, Doležal, Verbíř - Mareš, Jun.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tescoma Zlín - Slavia Praha  (pondělí 19:30)
Čtrnáctý Zlín přivítá před svým domácím publikem v pondělí večer Slavii, která bude chtít v domácí lize odčinit zaváhání z úvodního duelu 1. kola Poháru UEFA. Fotbalisté Tescomy vstoupí do zápasu s cílem bodovat a zlepšit svou herní úroveň.

Zlín zatím nehodlá měnit trenéra. Rozhodlo o tom klubové vedení, které dalo důvěru stávajícímu Josefu Mazurovi. Od klubu ale dostal úkol: v nejbližších třech kolech bodovat a zlepšit výkon mužstva. Nyní se ale domácí fotbalisté postaví proti úřadujícímu mistrovi ligy, s nímž mají velmi špatnou bilanci. Poslední vítězství nad Slavií se totiž zrodilo před čtyřmi lety. "Zápas bude hodně o bojovnosti a umění prosadit se ve zhuštěném prostoru. V Poháru UEFA Slavia uhrála bezbrankovou remízu, měla ale minimálně pět vyložených šancí. Doufám, že se střelecky nechytne právě u nás," uvedl zlínský trenér.

Slávisté třikrát za sebou v ligové soutěži brali tři body a na tuto vítěznou bilanci se pokusí navázat i ve Zlíně, kde se jim v poslední době daří. "Zlín to bude mít asi postavené na tom, že bude hrát ze zabezpečené obrany. My musíme být obezřetní a uhlídat si rychlé protiútoky a standardní situace. Soupeř má hráče, kteří jsou v tomto směru nebezpeční," upozornil kouč hostí Jarolím. Jeho svěřenci momentálně okupují třetí příčku a na vedoucí Spartu, která má zápas k dobru, ztrácí tři body. V případě remízy se posunou o příčku výše před Mladou Boleslav.

Zlínští se budou muset obejít pouze bez dlouhodobě zraněného kanonýra Kroupy, hosté nebudou moci počítat se startem marodů Šikliče, Šenkeříka a Dřížďala.
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Zúbek, McQuilkin, Malár - Žůrek, Bača.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Tavares, M. Jarolím, Černý - Necid, Švento.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.65 - 3.05 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sparta Praha651012:216
2.Slavia Praha641113:513
3.Slovan Liberec64119:813
4.FK Mladá Boleslav63217:411
5.1. FC Brno63127:610
6.FK Jablonec62316:69
7.FK Teplice62226:58
8.Sigma Olomouc62227:88
9.Baník Ostrava62137:67
10.Viktoria Plzeň61419:97
11.Viktoria Žižkov62049:116
12.1. FK Příbram61236:65
13.Tescoma Zlín61233:55
14.SK Kladno61235:85
15.Bohemians Praha61147:144
16.České Budějovice60332:123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
$dolar$

Dneska jdu na stadion i v tomhle pocasi , ta\kze doufam , ze Budejovice rozsekame stejne jako vcera v hokeji !!! Plzen jedem!

Reagovat
$dolar$

A jeste drobnost, proc pisete, ze Horvath uz je k dispozici, ale nenapisete, ze stejne tak Tatanashvili , ktery se vratil z Gruzie ( kde si zarizoval vizum) a je pripraven nastoupit?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to myšleno spíš, že Horváth je připraven po zranění. Což ale není stejně pravda.

Reagovat
$dolar$

Bohuzel ne

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň - Č.Budějovice 2:0 (Varadi,Trapp)

Podle mě už musí Plzeň tu remízovou šňůru protrhnout,sice proti Dynamu,proti kterému se jim nedaří,ale doma už vyhrajou.

Přeju si: 1

Reagovat
smazaný uživatel

Baník uz musi dneska vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

a min. o dva lepe tři goly....

Reagovat
božský John

Dneska to vidim opet vidim na vyhru Jablonce(ale nepujdu tam protoze je zima a nachladil bych se jeste ) a jinak krom liberce a Brna dneska vyhrajou domaci...

Reagovat
smazaný uživatel

Baník - Příbram 2:1 (Mičola,Svěrkoš - Borek)

Myslím si,že to bude vydřená výhra Baníku. Tohle by je mohlo možná posadit zase na koně.

Přeju si: 2

Mladá Boleslav - Kladno 2:0 (Řezníček,Rajnoch)

I do třetice to Boleslav proti slabému Kladnu zvládne.

Přeju si: 1

Jablonec - Žižkov 1:1 (Lafata - Naumov)

Podle mě ještě nadšení Viktorky z nového trenéra dopomůže aspoň k bodu z venku.

Přeju si: 0

Bohemians - Liberec 0:1 (Blažek)

Bohemka je slabá,Liberec snad vyhraje.

Přeju si: 2

Olomouc - Brno 1:1 (Kazár - Besta)

Tipuju to na velkou nudu a asi remízu.

Přeju si: 1

Reagovat
božský John

u nas si Viktoriani neskrtnou..v takovy zime jeste nehrali..jaka u nas dneska panuje...njinak celkem souhlasim s tipama

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma - Brno . Tak že by to byla nuda.....Super fotbal, Sigma hrála pěkně, škoda že to nevyšlo na tři body.

Reagovat
fantomas

To bude beton, vidtě Zlíňáci. Ale co, my si s tim poradíme - 0:2.

Reagovat
fantomas

*viďte

Reagovat
fantomas

A to sem si myslel, jakej to bude odvážnej tip.

Reagovat
Tomanatura

K Liberci... Něco na tom bude, sázkové kanceláře vypsali kurz 1,9... Zkusil jsem hodit Bohemku, opravdu to vyšlo, jen další zápasy utekli...

Reagovat
smazaný uživatel

pral bych si:

Zlin - Slavia 1

Sparta - Teplice 2, pri nejhorsim 0

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

1. me vyslo ted este zlin.....

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta - Teplice 1:0 (Slepička)

Snad se tam aspoň jednou někdo ukopne.

Přeju si: 1

Zlín - Slavia 0:2 (Necid,Belaid)

Ve Zlíně by Slavia neměla zaváhat,Zlín je letos slabý.

Přeju si: 1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze slavka vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele