Gambrinus liga preview - 3. kolo

16.08.2008, 09:42, aktualizováno 18.08.2008, 08:53
Previews
Program třetího kola Gambrinus ligy dnes večer uzavírá severočeské derby Liberec - Teplice. Domácí si chtějí spravit chuť po nepovedeném pohárovém utkání s Žilinou, žlutomodří zase napravují debakl ze zápasu na Žižkově. Výhra by pro oba týmy znamenala posun na páté místo tabulky.
Viktoria Plzeň - Slavia Praha  (sobota 17:00)
Slavia zajíždí na horkou půdu do Štruncových sadů, kde se utká s ambiciózní Plzní. Domácí fotbalisté by rádi úspěšně navázali na úvodní vítězné domácí vystoupení, kdežto jejich protivník si bude chtít spravit náladu po prohraném zápase v předkole Ligy mistrů.

Západočeši po úspěšném vstupu do ligy v následném duelu v Olomouci vyšli bodově naprázdno. Mužstvo, které si dává vysoké cíle, si bude chtít napravit svou reputaci před zaplněným domácím publikem. Hráče čeká velice těžký oříšek. Střetnou se totiž s obhájcem titulu Slavií. "Víme, že Slavia je hodně těžký soupeř. My ale chceme divákům předvést dobrý výkon a udělat jim radost výhrou," řekl trenér Viktorie Jaroslav Šilhavý. Cestou k úspěchu bude podle jeho slov nepustit soupeře do kombinace, nedovolit hrát jeho styl a od svých svěřenců očekává maximální výkon. V sestavě pro sobotní duel se neobjeví zraněné kvarteto Hochmeister, Vrzal, Rodriguez a Krbeček. Naopak do ní se vrací tvůrce hry a kapitán v jedné osobě Pavel Horváth.

Slávisty čeká po úterním zápase Ligy mistrů další souboj v domácí ligové soutěži. V Plzni si chtějí zvýšit sebevědomí a zlepšit hru oproti duelu v italské Florencii. "V naší hře se musí objevit to, co nám chybělo v zápase s Fiorentinou, a to je důrazná a efektivní útočná fáze," řekl trenér hostí Karel Jarolím. Obránce Martin Latka odmítá, že by hráči ještě nosili v hlavách živé vzpomínky z posledního vzájemného zápasu, kdy nevstřelili žádnou branku a navíc neproměnili dvě penalty. Do hry nezasáhnou marodi Cissé, Vácha, Grajciar, Šmicer, Dřížďál a Kindel.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Poštulka - Limberský, Rada, Navrátil, Smola - Petržela, Trapp, Horváth, Lecjaks - Rezek, Tatanašvili.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Suchý, Latka, Brabec, Jablonský - Gebre Selassie, Tavares, M. Jarolím, Švento - Toleski, Šenkeřík.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 2.85 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tescoma Zlín - Viktoria Žižkov  (sobota 19:00)
Zlínský tým je stále bez bodu. To bude chtít změnit v duelu s Viktorií Žižkov. "Ševci" by také rádi ukončili dlouhé čekání na domácí vítězství, které trvá již šest zápasů.

Fotbalisté Zlína si po velmi úspěšné předsezonní přípravě takový start do soutěže vůbec nepředstavovali. Dva zápasy, dvě prohry. Taková je bilance mužstva, který pomýšlí na střed tabulky. Pokud se nechtějí svěřenci kouče Josefa Mazury potácet na dně tabulky, musí konečně zabrat. Jenže doma se jim moc nedaří a navíc se představí proti Žižkovu, který si zvedl sebevědomí po trochu nečekané výhře nad Teplicemi. "Viktorka v domácím duelu s Teplicemi prokázala, že má kvalitní a konsolidovaný mančaft, před námi ale stojí povinnost bodovat, nebo ještě lépe zvítězit. Tentokrát nebudu tolik hledět na kvalitu hry jako spíš na konečný výsledek. Ten pro nás bude v sobotu ze všeho nejdůležitější," prohlásil zlínský lodivod, jenž se zároveň těší z návratu zkušeného záložníka Marka Zúbka do týmu. Pravděpodobně nastoupí již v sobotním klání.

Grigův výběr si ve druhém kole poprvé připsal na své konto body po jasném vítězství 3:0 nad Teplicemi. Hráči Viktorie by tak rádi navázali na kvalitní výkon a plný bodový zisk v nadcházejícím utkání na zlínské Letné. "Víme, že doma je fotbalová Tescoma hodně nebezpečná a je to tým, který v utkáních na svém stadionu umí soupeře potrápit. Navíc jsou v situaci, kdy je zrovna tento zápas po dvou porážkách hodně důležitý. Dle mého pohledu se rozhodně nejedná o slabé mužstvo, ale jde pouze o souhru." uvedl trenér hostů Stanislav Griga, jenž zároveň doufá, že se protivník bodově neprosadí právě proti jeho celku.
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Penner - Malár, Zúbek, Šmahaj, Vrtělka - Kroupa, Vyskočil.
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Hruška - Šťastný, Labant, Gabriel, Xavier - Novotný, Procházka, Vozábal, Koukal - Švancara, Kalod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.95 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - 1. FC Brno  (sobota 19:00)
Tahák třetího kola Gambrinus ligy se odehraje na Bazalech, kde se tamní Baník představí proti Brnu, které vévodí tabulce s maximálním bodovým ziskem. Domácí se tedy mohou stát prvním týmem, který může Uličného výběr obrat o body. Na tento šlágr by si mělo podle předběžných informací najít cestu více než 10 tisíc diváků.

Narozdíl od svého sobotního soka Ostrava už byla okradena o body. V pondělí totiž nestačila na Jablonec a podlehla mu 1:2. Nyní to bude chtít odčinit vítězstvím nad silným Brnem. "Vnímám to jako velkou výzvu pro náš tým. Chceme se bodově dotáhnout na Brno a existuje jen jediná možnost, jak toho dosáhnout. Vyhrát," řekl trenér domácích Karel Večeřa. Ten možná postaví do sestavy aktuální velkou posilu Tomáše Galáska, bude prý záležet na hráčově rozhodnutí. "Bude záležet na dohodě s Tomášem, zda nastoupí. Dám na jeho pocit. Zatím to vypadá, že do utkání zasáhne," dodal Večeřa.

Fotbalistům Brna zatím parádně vychází úvodní zápasy v lize. Vyhráli v Příbrami, doma jednoznačně přehráli Liberec. A právem se ocitají na prvním místě. Stoprocentní bodovou úspěšnost by si rádi udrželi i na horké půdě v Ostravě. Ale budou to mít nesmírně těžké, vždyť v loňském ročníku se povedlo odtamtud odvést si všechny tři body jedinému týmu - Olomouci. "Na Bazaly jedeme s odhodláním podat tak dobrý výkon jako loni, ale s lepším výsledkem," připomněl hostující kouč Petr Uličný loňskou porážku 1:2. Zkušený lodivod takřka nebude měnit vítěznou sestavu, pouze dojde k náhradě za zraněného Dvorníka.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Lukeš, Galásek, Marek, Otepka - Svěrkoš, Střihavka.
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Bureš - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Kalivoda, Mareček, Polách, Střeštík - Besta, Došek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha - SK Kladno  (neděle 14:30)
Předčasný zápas o záchranu se sehraje v neděli na stadionu Viktorie Žižkov, kde se utká domácí Střížkov se zatím bezbodovým Kladnem.

Střížkov v předchozích dvou kolech podal otřesné výkony a pokaždé na něj přišel nejmenší počet diváků. Proti Kladnu by ovšem poprvé mohl použít ofenzivnější taktiky a přerušit tak šesti zápasový půst bez výhry. Se svým soupeřem má totiž až překvapivě dobrou bilanci. V loňské sezóně vyhrál na penalty v Poháru ČMFS, před letošním ročníkem je zase dvakrát porazil v přípravných zápasech. Zelenobílí si poslední domácí tři body připsali ve 23. kole druhé ligy, ze které v minulé sezóně postoupili. Na propůjčeném stadionu navíc nemůžou čekat oporu fanoušků.

Kladno navázalo na poslední kolo sezóny 2007/2008 a má již tři ligové prohry v řadě, v nichž navíc nevstřelilo jedinou branku. Povznesení do řad by tak mohli přinést uzdravení Szabo a Procházka, do zápasu by mohl zasáhnout i Cigánek, který v týdnu laboroval se zdravotními problémy. Po těžkém losu, kdy se Středočeši utkali s Baníkem a Spartou je tak čeká konečně větší šance na body. "Ten zápas je samozřejmě daleko důležitější vzhledem k počtu bodů obou mužstev," říká trenér Hřídel.
Bohemians Praha - pravděpodobná sestava:
Belaň - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Zbončák - Zoubek, Galbavý, Kropík, Vošahlík - Kincl, Ibe
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Hajník - Holub, Šisler, Szabo, Zoubele, Cigánek - Zachariáš
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.95 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Praha - Sigma Olomouc  (neděle 17:00)
Po sobotní remíze Brna už zbývá jen trojlístek klubů, který může mít po třech kolech plný počet bodů. Dvojice adeptů se utká v neděli v Axa aréně, favoritem však zůstává domácí Sparta.

Sigma si poslední vzájemné vítězství vydřela na podzim 2005 právě v Praze, na jaře stejného ligového ročníku doma prohrála 1:2 a od té doby čeká na vstřelený gól do sparťanské sítě. Za Spartu by mohla nastoupit bývalá naděje Olomouce Vacek, která snad přispěje k většímu množství branek mezi těmito týmy. Za poslední čtyři utkání totiž padly pouhé čtyři branky.

Sparta se chce co nejdříve vzpamatovat z porážky v předkole Ligy mistrů, ohlasy z kabiny hlásí jasně, že výhrou nad Olomoucí chce zapomenout na nešťastné utkání s řeckým týmem. Brankář Kozáčik zůstal po druhém kole jediným, kdo neinkasoval branku, a to pro bídný olomoucký útok při vzájemných zápasech nevěstí nic dobrého. Sparta letos podává lepší výkony než jejich rival Slavia, který v sobotu nedokázal dotáhnout vítězné utkání do konce, a tak se jí naskýtá skvělá příležitost, jak opět o něco poodskočit a největší aspiranti na titul by toho využít měli. Trenér Lavička se nejspíš bude muset obejít bez Wilfrieda a Matušoviče, kteří stále nejsou zcela fit. Do nedělního zápasu navíc ještě nezasáhne ani Kisel.

Sigma začala sezónu skvěle, když v minulém kole porazili doma Plzeň a v úvodním víkendu vyhrála v Praze nad Střížkovem. Loňskou sezónu se olomouckému výběru dařilo proti silným týmům a alespoň o dva body obral každého z nich, nechybí mezi nimi nikdo ze zástupců v pohárové Evropě. Trenér Psotka drží před Spartou respekt a neopomněl ji pochválit za výkon proti Panathinaikosu, nicméně zbytečně své mužstvo nepodceňuje. "Určitě nebudeme čekat na to, co udělá soupeř. Je to specifický zápas, ale na druhou stranu pro nás jako každý další, který ještě máme před sebou. Tři body jsou ve hře," věří olomoucký trenér. Tomu by v zápase měla chybět dvojice Jakub Petr a Vojtěch Štěpán.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec - Kušnír, Hušek, Berger, Kladrubský, Zeman - Slepička
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Drobisz - Škerle, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich - Kaščák, T. Hořava - Hubník, Melinho, V. Schulmeister - Ordoš
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.27 - 4.90 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FK Příbram - České Budějovice  (neděle 17:00)
Příbram se v domácím prostředí utká proti Českým Budějovicím. Oba celky stále čekají na svou premiérovou branku v tomto ligovém ročníku

Nováček soutěže se v uplynulém kole střetl se Slavií, se kterou dlouho držel krok. Ale nakonec fotbalistům Příbrami ve druhé půli došly síly a nakonec prohráli 0:1. I na úvod proti Brnu podali dobrý výkon. Ale přesto jsou po dvou kolech na dně tabulky bez bodu. "Věřím, že tentokrát už nějaké body získáme. Jsem přesvědčený, že vyhrajeme, uděláme pro to všechno," řekl kouč Massimo Morales.

"V letošní sezoně jsme zatím nevyhráli a do Příbrami jedeme s cílem získat tři body," vyhlásil trenér hostí Jan Kmoch. Jeho celek si minulý víkend připsal první bod do tabulky po bezbrankové remíze s Bohemians Praha. Sedmapadesátiletý kouč však nehodlá provádět nějaké velké změny v sestavě. Do hry ale určitě nezasáhnou dlouhodobí marodi Homoláč a Dobal.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Krbeček - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško - Huňa, Nechvátal, Oguzhan, Mišun - De Oliveira, Borek.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Žižka - Hudson, Hílek, Benát, Kovařík - Sedláček, Svátek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.15 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav  (neděle 20:15)
Druhý šlágr kola obstará souboj mezi dosud neporazitelným Jabloncem a Mladou Boleslaví. Domácí skvěle vstoupili do ligové sezony a budou to chtít potvrdit i v dalším zápase.

Jablonečtí úspěšně odstartovali ligu vítězstvím 1:0 ve Zlíně a o týden později překvapivě zdolali silný Baník. Nyní je čeká další velice těžký protivník, opět před domácím publikem. "Rádi bychom zde udrželi tu pohodu, která u nás panuje díky dvěma výhrám. K tomu bude nutné potvrdit výhru s Ostravou, i když teď nás čeká možná ještě těžší utkání," zdůraznil trenér domácích František Komňacký.

Mladá Boleslav slavila své první body ve druhém kole po vydřeném vítězství nad Zlínem. V dalším utkání narazí na rozjetý Jablonec. "Viděl jsem Jablonec v posledním utkání a hrál velmi agresivně a s velkým nasazením. V tom se soupeři musíme vyrovnat," řekl kouč Pavel Hapal. Jeho mužstvo by také rádo navázalo na úspěšnou bilanci vzájemných duelů. Středočeši totiž naposledy prohráli s Jabloncem před více než třemi lety. Ale v závěrečných dvou měřeních sil se rozešli smírně.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Pavlík, Loučka, Žofčák - Klapka - Lafata.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Hrdlička - Kysela, Rajnoch, Sylvestre, Poláček - Papadopulos, Mendy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.70 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovan Liberec - FK Teplice  (pondělí 20:00)
Pondělní dohrávku 3. kola Gambrinus ligy obstará severočeské derby mezi Libercem a Teplicemi. Slovan chce odčinit svým vítězstvím poslední dva nepovedené zápasy. I jeho soupeři se nedařilo, v uplynulém kole totiž podlehl Žižkovu vysoko 0:3.

Liberečtí v úvodním utkání ligy sice vyhráli nad úřadujícími mistry ze Slavie, ale další zápasy nezvládli. V dalším kole totiž si z Brna odnesli debakl 1:4 a o několik dní později nezvládli první zápas předkola Poháru UEFA, když doma podlehli Žilině 1:2. Takový start do sezony si vůbec nepředstavovali a doufají v lepší zítřky. "Tuhle sérii chceme co možná nejdříve přerušit. Ale zase se v těch posledních zápasech nechceme babrat, díváme se dopředu," řekl kouč domácích Ladislav Škorpil, jenž v sestavě nebude moci počítat se zraněným Vlaskem.

I Teplicím se vstup do Gambrinus ligy povedl, když rozstřílely České Budějovice 4:1. Velkou zásluhu na tom měl Tomáš Jun, jenž vsítil hattrick. Jenže o týden později se v sestavě neobjevil, protože se stal jedním z několika hráčů, kteří byli postižení virózou. A proti Žižkovu moc chyběl. Jeho tým totiž prohrál 0:3. Kouči hostí Jiřímu Plíškovi se hráči již uzdravili a budou moci nastoupit v Liberci. V týdnu mužstvo pracovalo na zlepšení kondice. "Dělali jsme i na věcech, s nimiž jsme na Žižkově nebyli spokojení a které by se už neměly opakovat. Liberci se sice poslední zápasy nepovedly, ale nic to nemění na jeho kvalitě. I tak chceme hrát odvážně a aktivně, ne jako v posledním utkání," řekl Plíšek, jenž se bude muset obejít bez záložníka Gašparíka, který si bude léčit natržený sval několik týdnů. Na seznamu zraněných se nachází i Merzič a Smíšek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.90 - 3.75
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FC Brno22005:16
2.Sparta Praha22003:06
3.Sigma Olomouc22004:26
4.FK Jablonec22003:16
5.Viktoria Žižkov21015:33
6.FK Teplice21014:33
7.Viktoria Plzeň21014:43
8.Baník Ostrava21012:23
Slavia Praha21012:23
10.FK Mladá Boleslav21011:13
11.Slovan Liberec21013:53
12.Bohemians Praha20111:21
13.České Budějovice20110:41
14.Tescoma Zlín20020:20
1. FK Příbram20020:20
16.SK Kladno20020:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
Miky.77.14

Ani bych se nedivil jestli zase bude ta sestava Slavie pravdivá,je to spíš už k pláči,než k smíchu.At už Jarolíma vyhoděj sakra.A daj tam třeba Vrbu ze Žiliny,ta pod nim hraje už dlouho pěknej fotbal a to tam nemá náky extra hráče jako ve Slavii.Jenže vedení ve slavií stojí za hovno,akorát podělaj přípravu a čuměj na to co hraje za nekopy v zakladní sestavě(Jablonský,Selassie,Suchý atd.) Dneska tak 2:1 či 3:1 pro Plzen

Reagovat
Alf da Gama

Co to meleš? Jarolím je naprosto kompetentní trenér. To samé platí o vedení. Suchý je jeden z nejlepších hráčů v lize, evidentně nevíš o čem to mluvíš. Sice v poslední době Slavie nepodává nějaké skvělé výkony, ale u nás v lize patří k top týmům.

Reagovat
Miky.77.14

Suchý je ostuda fotbalu.Jarolímovi asi nastydla ta pleška,když staví tak neschopné hráče a hrajou vetší a vetší bídu.Nej bek v lize Krajčík sedí kůli tomu,aby hrál nekop Suchý,kterej je přikovanej na pravym beku a akorát kazí,když mu jen někdo přihraje a je pomalej.To samý Selassie a Jablonský,dyt ty nemaj ani na 1.ligu,to je tak na přebor Ale tak je hezký že si namlouváš že tydle hráči jsou dobří,je mi tě líto Konečne se proberte a podivejte co je se Slavií díky Jarolímovi.Už od Jara to všechno kazí a nebýt kiksů sparty,titul nemáme.Ligu mistrů udělal Standa Vlček a od tý doby co tu neni,je Slavia špatná,bez něj to nebude už nikdy ono.Ale jiný trenér by to dokázal,Jarolím ne.Vrba do SLAVIE ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

co máš proti Gebrremu? já myslim že je to vcelku kvalitní hráč,kterej maká pro tým..

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen doufám, že ta zkurvená Slávie už se nebude srát znovu do Ligy Mistrů. To co předvedli ve Fiorentině, to byl ubohej výkon týmu Krajskýho přeboru. Škoda, že jich tam nedostali víc. Fuck Slavie

Reagovat
Tomanatura

Chelsea forewer???

Reagovat
božský John

Tak tohle kolo si Jablonec opet zvitezi a dostane se tak na 1. misto v lize...jinak mi to je buřt...

Reagovat
smazaný uživatel

V boji o záchranu se budou tyto body hodit...

Reagovat
božský John

hele,jsme na tom ted lip nez vy,tak mi tu chvili toho blazenyho pocitu nech jo nebo budu takovej svinak a pripomenu ti jak ste hrali u nas v pondeli...

Reagovat
smazaný uživatel

chce se mi kakat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Jdu dneska do Struncovejch Sadu , takze doufam, ze predvedeme dobry vykon, ne jako v minulem kole na Hane

Takze vyhra 3:1 goly : Tatanashvili, Rezek, Horvath - Necid

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to beru,

Reagovat
satan_666

tak Slavia výhra,to je jasný

Reagovat
smazaný uživatel

nebejt herecký vložky belaida, tak si rozhodčí ničeho nevšim a slávie by možná i prohrála

Reagovat
$dolar$

Presne tak !!!

Reagovat
Miky.77.14

Když nebudou v sestavě kopyta,tak to jasný je

Reagovat
$dolar$

Tim padem jasna vyhra Plzne

Reagovat
smazaný uživatel

banik !!! mistr!!!!

Reagovat
Tomanatura

Necid!

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se jen zeptat na jaký stránce ČT vysílá ty zápasy Gambrinus ligy živě??

Reagovat
Shevchenko

fotbalzive.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Kincl dal dnes dva goly,mohl by jít do repre ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no nwm kincl nemisliš že je to třošku k smichu? to hraje lip Stamford než on

Reagovat
Shevchenko

IRONIE

Reagovat
smazaný uživatel

Ale klidně by se to mohlo stát...

Reagovat
smazaný uživatel

U nás je možné vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a do brány Blažek, místo Rozehnala Řepka, a ke Kinclovi Kuliče ať máme K-K a hurá do Wemblej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele